View Full Version : zibspuldze
sveik iljaudis, ir pienaacis laiks, kad es veeleetos savaa iipashumaa ieguut zibspuldzi. skatos uz sigma ef500 vai canon 580ex, tachu sho agregaatu cenas mani fascinee :eek:
ideja, kamdeelj es veeleetos iegaadaaties zipsludzi ir taada, ka es veelos uztaisiit softbox, vai hi-speed photo kaadu nofocheet.
varbuut juus varat mainiit manas tizlaas iedomas un pateikt, lai es neskatos uz shiim lielajaam zibspuldzeem? kaads kaut ko var par vinjaam pateikt? ar ko vinjas savaa starpaa atshkjiras un uz ko vispaar buutu jaaskataas zibspuldzeem.
pienjemsim, ka es esmu iesaaceejs pamatiigs...
P.S. varbuut kaads veelas tikt valjaa no kaadas savas zibspuldzes prieksh canon? :rolleyes:
tapeec es prasu, paskaidrojiet, kaapeec es vinju vareetu veeleeties? :D
P.S. 430ex nav master... :D
tapeec es prasu, paskaidrojiet, kaapeec es vinju vareetu veeleeties? :D
P.S. 430ex nav master... :D
ko tu gribi iesaakt ar master? :)
Ir dzidrēts, ka ja Sigmu tad tikai SIGMA FLASH EF-500 DG SUPER (http://www.intershop.lv/product_info.php?cPath=409_418&products_id=4898)
a Tu kādreiz domā darboties ar vairākām zibspuldzēm? ja tā tad vari tad pirkt 580to un vadīt esošo 430to..
Kā pirmo ieteiktu 430to. Sapratīsi kas un kā, ja vajdzēs jaudīgāku - pārdosi. šīm mantās cenas tā nekrīt kā hw. Pašam ir 430ex. Man pietiek ar atliektiem galiem. Jāmācās tik fočēt..:)
Uz Canon neieteiktu ņemt pirmo zibeni Sigmu. Ar 430EX pietiks atliektiem galiem - ij manuālais zūms, ij galva grozās, ij jaudas regulēšana (nu, labi, nav jau 580EX iespējas, taču iemācies sākumā to pašu). Zipenes elektronika perfekti strādā kā ar spoguli, tā ar ziepi. Ko vēl vairāk?
paldies, likaat aizdomaaties :) laikam, tad jaanjem 430ex. kaa vinjaam ar baterijaam? cik shaavienus var iztureet ar taam 4 bachaam?
paldies, likaat aizdomaaties :) laikam, tad jaanjem 430ex. kaa vinjaam ar baterijaam? cik shaavienus var iztureet ar taam 4 bachaam?
Skatoties kādas bačas.
aatraak par fochuku nenoluuziis ;)
nolūzīs gan..;) vismaz salīdzinot ar 30D. Kameras bača beidzas 1x kamēr zibenim bačas 2..3x jāmaina.
vimba_zlobnaja
10-29-07, 22:13
Piekrītu Engineer. Būs jāmaina biežāk par fočika aķi. Parasti gan vienu pilnu vakaru mierīgi izvelk ar aķīšiem. Pluss salidzinājumā ar parastajām batarejām - fočē ātrāk, pareizāk ātrāk uzlādē buferi.
paldies par info, varbuut kaads vareetu veel ko ieteikt? :) paskaidrot utt? kas buutu jaapzinaas iegaadaajoties, kas jaasaprot?
Ņem lādējamās 2600Ah bačas, veikalā vari Duracell iepirkt bekapam, ja baigi vajag. Es savulaik ar Duracelliem 3 mēnešus staigāju - sanāca ap 250 kadriem ar zibeni. Ja bliež nepārtraukti, tad, protams, tas prieks ir kudi īsāks.
Softboksus sākumā nepērc - panem matu gumiju, baltu kurpju kasti, no tās izgriez Y veida atstarotāju 1/2-2/3 zipenes korpusa garumā un 1-1.5x platumā un spraud aiz matu gumijas, kas ir uzmaukta uz zipenes galvas (zipene vertikāli/gandrīz vertikāli) - atstarotājs/gaismas kliedētājs labu labais, Vēl var izlīdzēties ar baltu vizītkarti...
softbox'u gribu pats buuveet, ieksh photodiy daudz salasiijos :D taatad 430ex buus pietiekama saakumaa?
Būs būs, ņem tik ciet.. ;)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.