View Full Version : probleemas ar ramiem
taatad lieta taada. vakar ieguvu savaa iipashumaa 2x512 mushkin redline XP4000. aiz priekiem mazliet ietjeeru un jautraa garastaavoklii laidu maajaa!
maajaas nomainiiju kautkaadu 702... TCCx biosu uz 704-2BTA. ieliku ramus dzeltenajos slotos, iesleedzu, tachu sagaidiiju tikai periodiskus garus piikstienus, kas liecina, ka ar ramiem kaukas nau kaartiibaa!
tad njeemu vienu aaraa, atstaajot auksheejaa dzeltenajaa otru! un viss aizgaaja! atkal izsleedzu un apmainiiju ramus! otrais atkal tikai piikst un nestraadaa! izmeedjinaaju visus slotus un vienalga nestraadaa! tad intereses peec ieliku straadaajosho ramu ieksh apaksheejaa dzeltenaa slota un rezultaats bija taads, ka itkaa iesleedzas tachu netiekot liidz bios start bildiitei visu laiku restarteejas! kaadu laiku nochakareejos un tad ar vienu moduli saliku voltaazhu uz 3.2 diseibloju t1 un saliku taimingus, ieliku arii otru moduli apaksheejaa dzeltenajaa. viss aiziet!!! cpu-z un citas pergas raada, ka viss kaartiibaa! atkal restarteeju, iestatiiju cpu voltaazhu, izsleedzu un paarspraudu 4V jumperi! iesleedzu un atkal nekas neiet, tikai piikst!
kas vareetu buut pie vainas, mana nezinaashana, deelis, rami, shmiga??
shoriit darbaa ieliku kaukaadaa intelja kastee, labais rams aizgaaja, bet ar slikto viss apstaajaas pie logu startupa (vismaz tik taalu tika)!
varbuut vareetu ar kaadu zinoshaaku cilveeku sarunaat iztesteet kaartiigi, lai zin, kas par lietu!?
paldies ka izlasiijaat!
P.S. aaa, veelaak arii izraku kautkur defaulto biosu un ar to ar nestraadaaja!
LoL, tak logjiski, ka jaaliek vienu, un jaauzstaada voltaazjas, un tad jaaliek otru.
Panjem uzliec 3.2V un mazas frekvences, un tad paarspraud uz 5V jumperi.
Un tie redlaini ar 2.6V vienkaarshi neies uz 2-2-2-5 pie DDR400, taaka uz kautkaadas kastes vari pat nemeegjinaat.
paldies! nebiju iedomaajies, ka var buut taads chakars! vakaraa atkal buus ko meedjinaat! nekad nebiju saskaries shaada tipa ramiem, vismaz ieguushu kaadu pieredzi, a to tccd darbinaat ir kaa 2 pirkstus apmiizt!
bet jautaajums taads: kaapeec viens rams iet, bet otrs neiet? un kaapeec straadaajoshais neiet apaksheejaa dzeltenajaa slotaa?
nesaprotu - no kura poda jūs raujat ka jamie jākloko dzeltenajos slotos??? es principā strādāju tikai ar oranžajiem... protams - dzeltenie mēģināti - bet dzeltenajos kaks vien sanāca...
iisteniibaa taa es biju saklausiijies! un oranzhajos man toch nekas nestraadaaja! taapeec gribeetos izmeedjinaat kaadaa citaa kastee ar gudru cilveeku blakaam!
Kas notiek ar 3.2V (5V jumper neaiztiekot) 400Mhz 1T vai 2T un viss pārējais auto? Moduļiem ir jāstrādā pie šiem settingiem ar oficiālo biosu.
nestraadaa! es saku tikai vienu reizi aizgaaja ar abiem ramiem! vairaak nau izdevies!
Būtu labi notestēt uz cita DFI NF4 dēļa vai tāda s939 dēļa kuram ir ~3.2V
Iespējams, ka RMA. Neesi pirmais kam šādas problēmas.
Skaktuss, kuru BIOS'u BH5/CH5 vai TCCx tu ieleeji prieksh Redlainiem?
Kautgan stokaa pilniigi pofig, ka tik njamma ir.
Orandzhos slotus iemeegjinaaji?
huu, paldies Dievam vismaz, kaads mani arii dzird!
kaa jau teicu esosho tccx biosu srazu nomainiiju (pirms jauno ramu ievietoshanas) pret 704-2BTA, kuru TONY atzina par labu esam! izmeedjinaaju visus slotus!
un patom aiz izmisuma (patieshaam lielaa reibumaa) ieshuvu def. biosu. un nekaa! varbuut kaads var paliidzeet ar savu rigu un gudro galvu!?
huu, paldies Dievam vismaz, kaads mani arii dzird!
kaa jau teicu esosho tccx biosu srazu nomainiiju (pirms jauno ramu ievietoshanas) pret 704-2BTA, kuru TONY atzina par labu esam! izmeedjinaaju visus slotus!
un patom aiz izmisuma (patieshaam lielaa reibumaa) ieshuvu def. biosu. un nekaa! varbuut kaads var paliidzeet ar savu rigu un gudro galvu!?
Dzird, redz, viss ok. :]
Hmm, intreses peec ielej 623-2 (http://www.techpowerup.com/articles/114/images/N4D623-2.zip) vai buus kaadas izmainjas. Zem logiem eerti BIOS'u vari ieliet ar WinFlash'u (http://www.techpowerup.com/articles/111/images/WinFlash176.zip). Labpraat tev paliidzeetu @IRL bet laika truukuma deelj pagaidaam nevaru.
2x512 @oranzhie arii neiet? Un mainot vietaam raamjus?
BTW, kaa tev ar 8.5 Operu veraas forums?
ok izmeedjinaashu!
nekaadus winflash neizmantoju principaa!
kaa jau teicu straadaa viens rams TIKAI ieksh augsheejaa dzeltenaa slota! otrs - viens pac atsakaas straadaat vispaar!
ok! laizhu uz maajaam (kur nau neta) veel mociities! ja nekas nesanak, varbuut kaads var paliidzeet ar savu brain un rig???!!
Varu paņemt notestēt, ja ātri sadomā. Tiesa mans dothan ir miris. Starp citu viņiem arī uz 2.9V ir jāiet uz 200 pēc SPD. Vismaz man uz dothan gāja līdz pat 235 stable 2-3-2-6
liec vienu ramu augsheejaa orandzjajaa slotaa, un tad default@2.9V.
Ieliec otru, un cheko.
taa, vakar nopietnaak pamociijos!
lieta taada:
1) viens rams straadaa visos slotos, otrs nestraadaa nevienaa,
2) saliekot visus iestatiijumus var dabuut lai abi straadaa gan dzeltenajos, gan oranzhajos,
3) paarsprauzhot jumperi, abi atsakaas straadaat, un atliekot atpakalj jumperi arii vairs nestraadaa.
4) ar vienu ramu jumpera paarspraushana darbojas.
biosus izmeedjinaaju visaadus! skaidrs ir tas, ka ar vienu ramu toch nau kaut kas kaartiibaa.
BTW, kaa tev ar 8.5 Operu veraas forums?
ljoti OK!!
Hmmm, jokaini. Peec teorijas vienam pasham no abiem raamjiem buutu jaaworko. Ja esi izmeegjinaajis abus pa vienam un viens no vinjiem iet bet otrs nejiet liekot pa vienam praktiski iznaak kad viens raamis ir RMA.
Pameegjini, paarsleegt jumperi uz 3.2v+ rezhiimu. Ielikt straadaajosho raami, uzlikt CPU voltaazhu no Auto uz defaulto tava CPu voltaazhu tb 1.4v vai 1.45v, noseivot seivot BIOS'a setingus, paarlaadeeties, iejiet BIOS'aa iestaadiit 3.3...3.4v raamim, noseivot, paarlaadeeties un izsleegt kasti. Un tad ielikt vienu pashu nestraadaajosho raami tajaa pashaa slotaa kur bija straadaajoshais. Kas notiek? Raamis taapat nestraadaa?
taa, vakar nopietnaak pamociijos!
lieta taada:
1) viens rams straadaa visos slotos, otrs nestraadaa nevienaa,
2) saliekot visus iestatiijumus var dabuut lai abi straadaa gan dzeltenajos, gan oranzhajos,
Kā tas iet kopā? :confused:
Principā iesaku: NEAIZTIEC 3.2v jumperi pirms neesi piedabūjis ram normāli strādāt uz kaut kādām nebūt defaultajām frekvencēm. Tam jumperim piemīt visādas interesantas tieksmes, piemēram, noņemts jumperis + clear CMOS = 2 dead RAM slots...
Ja tev ir laiks rītvakar atskriet līdz Ķengaragam netālu no Doles uz 10min, varam sarunāt paskatīties, vai tas aizdomīgais modulis ir ejošs...
someonesick
01-18-06, 22:47
vari arii riit pieskriet uz briiviibas ielu... blakus dailes teatrim... arii man buus uz kaa iztesteet ;)
vari arii riit pieskriet uz briiviibas ielu... blakus dailes teatrim... arii man buus uz kaa iztesteet ;)
hehe, tā ir tiešām laba laboratorija tur, visu ko var iztestēt :D
hehe, tā ir tiešām laba laboratorija tur, visu ko var iztestēt :D
Hohoho, nav taču brīnums, tas taču lielākais un, domājams, Rīgas centram vistuvākais oc'eru midzenis http://foto.inbox.lv/albums/twanger/smilies/buddies.gif
someonesick
01-19-06, 00:12
:p OC`eru midzenis... hehe...
P.S. shodien ietesteeju X-Box 360 darbaa.... laba manta...
attieciigi naakamnedeelj pie mums buus lielais X-Box 360 testings uz projektora :D DVI izeja un DLP projektors ieper... kam ir interese -> PM var ierasties uz testing... liidzi tik jaanjem kaads shkjidrums muusu barchikam :D (vimbas spirts arii der :D )
:p OC`eru midzenis... hehe...
P.S. shodien ietesteeju X-Box 360 darbaa.... laba manta...
attieciigi naakamnedeelj pie mums buus lielais X-Box 360 testings uz projektora :D DVI izeja un DLP projektors ieper... kam ir interese -> PM var ierasties uz testing... liidzi tik jaanjem kaads shkjidrums muusu barchikam :D (vimbas spirts arii der :D )
Hmm, ja jūs to organizējat nedēļas nogalē, varētu saņemties ;)
P.S. Kāds tam sakars ar RAM problēmām? :D
someonesick
01-19-06, 00:17
tas bija domaats kaa P.S.
Rama probleemam jau savu piedaavajumu izteicu... var ierasties muusu "Labrotorijaa" uz testingu :D LOL
var ierasties muusu "Labrotorijaa" uz testingu :D LOL
Raksti uzmanīgāk :p "labrotorijs" izklausās gandrīz tāpat kā "leprozorijs" :p :D
someonesick
01-19-06, 01:04
neko nevaru padariit... uz laptopa ir gauzaam mazas pdzinjas... gruuti visu smuki sarakstiit :P aa un veel absints ar shwepsu ieper... :o
skaktuss, ir kāds update?
He he... :) Es arii ~1 min. no Dailes teaatra dziivoju ;) Konkreetaak Miera 10... :) (pretii Matiisa tirgum)
skaktuss, ir kāds update?
sorry, netiku divas dienas pie neta! nekas mainiijies nava! juuzoju vienu moduli un domaaju par rma!
shobriid nau laika, tachu buushu dikti prieciigs, ja kaads naakoshnedeelj pieteiktos ar savaam laboratoorijaam! :o
neliels update!
vakar atradu mazliet laika un pamocoojos ar ramiem! tachu nonaacu veel lielaakaa nesaprashanaa! taatad:
viens modulis straadaa abos augsheejos slotos, apaksheejos ne. otrs itkaa nestraadaa nemaz, tachu atradu kaadu knifu. ram slotiem blakaam ir mazaa dram gaismas diodiite. briidi kad shii diodiite deg ir jaaliek ramus iekshaa un vinji straadaa! paarsleedzu pat 4V jumperi uztaisiiju pat skriinshotu pie 270Mhz (otreiz gan tas vairs neizdodas bez subtaimingu atslaabinaashanas). tachu probleema taada, ka izsleedzot pc, diodiite nodziest un iesleedzot atkal, rami neiet. jaasleedz psu sleedzis aara, jaanospiezh power poga un atkal jaaiesleedz psu, tad diodiite atkal deg un jaabaazh iekshaa ramus!
ko iisti noraada taa dram diode, vai par to, ka slotos ir spriegums?
Tā gaismas diode norāda, ka no PSU nāk 5V standby spriegums, un DFI NF4 platei bija tā īpatnība, ka ar to tika arī barots kaukas no atmiņas. Iespējams, ka tev ir īpatnējs PSU, dēļ kura uz mātesplates vajag pārlikt JP17 jumperus tā, kā aprakstīts šajā (http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=65481) linkā.
patieshaam deriigs links! psu, starp citu mums abiem ir paziistams ;) , vai patieshaam vinjsh vareetu buut tik "iipatneejs"?
Ā - ja tu domā to FSP PSU, tad man uz DFI NF4 plates gan nekādu problēmu ar to nebija, VDimm BH5 čipiem tika celts līdz pat 3.7V. Bet pamēģināt to variantu tev vajag noteikti.
patieshaam deriigs links! psu, starp citu mums abiem ir paziistams ;) , vai patieshaam vinjsh vareetu buut tik "iipatneejs"?
Uzraxsti kaada razhotaaja, modelis ir tavs PSU lai bilde buutu skaidraaka.
PS ir shis shis (http://www.fsp-group.com.tw/english/1_product/2_detail.asp?mainid=2&fid=54&proid=33)
vakar izmeedjinaaju to variantu ar jp17, tachu nekaadu izmainju! ar vienu ramu patieshaam kautkas nav kaartiibaa! vieniigi pirms rma vareetu kaadam citam iedot izmeedjinaat!
paturpinot teemu:
iegadaajaam mees ar GodFingeru M79 leetos akcijas ramus es 2x512 vinjsh 4x512... un ir probleema tada ka muusu MB DFI NF4 SLI-D negrib galiigi njemt vinjus pretii, izpauzhas tas tanii ka pc karaas augshaa, izlaidu ar memtest86- interesanti ka laizhot testu tikai vienam modulim viss ir bez erroriem kaa iesprauzh otru taa izmetaas errori pie #6 testa [modullo 20, ones&zeros, cached]
ja sasprauzh visos 4tros slotos tad pc vispaar nestarteejas(vinjam ariii)!
tika meegjinaati visi seshi RAMi viss viens, taaka jamos iespeejams vainas nav, tika arii taimingi mainiiti tip kaadi vinjam tur specifikaacijaas paredzeeti (2.5 4 4 8) gan arii savaadaaki pameegjinaati (iipashi no vinjiem nevelku) netika vieniigi voltaazhas mainiitas laikam staav uz 2.6V, veel vareetu bios updatot jo versija ir kaut kaada pagaajushaa gada februaara!
kaadus ieteikumus vareetu pastaastiit!
ar maniem veciem tip KINGSTON (SAMSUNG) 2x256MB viss darbojas ok...
tika reiz meegjinaac piemest veel taadus pashus divus klaat un arii nestarteejaas augshaa (tie bii GodFingera un darbojas vinjam vinji ok, kaa arii man vinji divi atsevishkji darbojaas)
Taatad???
Bij variants: 1 modulis uz s754 iet ar stock 2,5V- 2 modulji prasa pacelt uz 2,7... Pec cmos reload logjiski, ka uz pekam tikai ar vienu moduli vareja piecelties- tad iestadam 2,7 un tad 2. moduli... Moz te kas lidzigs...
njaa, bet mums s939
nez jaaizpidzina alinjsh un jaapameegjina pacelt...
principaa taat viss uz AUTO salikts, saakumaa uz auto nemaz neceelaas, bet ar laiku kaut kaa istraadaajaas... nu nez nez pameegjinaashu, bet bik veelaak!
Tref 0128, un 2T.
pastaasti ko ar to domaaji?
Iestatīt dotos iestatījumus biosā.
s754 vai s939 tas po...- grosibai pacelt voltazu uz 2,8-2,9V vajag vienmer, ja kaut kas neiet ;) Un, protams, pie 4 moduljiem T2 jaliek...
a shitas, ja man staav vecie modulji kopaa ar jaunajiem un pacelju es voltaazhu ( protams 2T uzlieku) tad vecie man nenocepsies?
un kas tas 2T: :o neesmu ar shito uz tu???
Comand Rate: T2 (vai ari CRC vai kas tads bija...). pie 2,8-2,9V nekas necepas...
PS. 4moduljus no dazadiem razotajiem buus gruti vispar pacelt, cik noprotu...
pagaidaam lielais paldies gan Jav gan Kasparz jo 2x512RAM aizgaaja pie 2.80V ar TREF 0128, (tika ietesteec uz 3DMark kaa arii uz BF2 nekas nekaaraas,arii memtest86 errorus vairs neizmeta) vieniigi par to T2 nevaru saprast kur vinju mekleet, jo 4x512MB ielaadeejaas tikai liidz antiviram un momentaa bija restarts!
Bet nekas taaka GodFingeram riit briivs tad shamais pamociishot visus dzelzhus
liidz riitam paldis ;)
Tas jautājums par to T2 vēljoprojām ir aktuāls - kur to meklēt :confused:
četriem moduļiem OBLIGĀTI vajag 2T.
Kurā vietā atrast to 2T (KAS TAS VISPĀR IR?), varbūt man kā tējkannai vari pastāstīt visu step-by-step? :)
Kurā vietā atrast to 2T (KAS TAS VISPĀR IR?), varbūt man kā tējkannai vari pastāstīt visu step-by-step? :)
Atkariibaa no mobo modelja ieksh atminjas settingiem tev jaameklee BIOS'aa parametrs CPC un jamz jaaustaada disable.
Disable = 2T, Enable = 1T
Nav teikts ka obligaati 2T pie 4x512mb. Man raamji funicee @200HT @1T 4x512Mb cfg'aa uz experta. Iespeejams pat pie lielaakas HT nav bijis laika chekot :]
uz 200 varbūt, bet kurš normāls cilvēks sēž uz 200?
Uz Venus var īzī rullēt arī ar 1T, bet tas jau vairs nav parastais DFI nF4, un arī maksā attiecīgi.
Atkariibaa no mobo modelja ieksh atminjas settingiem tev jaameklee BIOS'aa parametrs CPC un jamz jaaustaada disable.
Disable = 2T, Enable = 1T
hnmm, bet piemeeram ja man ir 2x512 taatad man nevaig to T2, bet tas TREF 0128 ir vaidziigs???
vareetu pasham meegjinaat bet te lietinjas visaadas un laika nesanaak pastiities!!!
Man arī gļukoja pie citām TREF vērtībām, bet 0128 gāja. Tur gan bija viens cits bagz, bet tomēr mēģināts nav zaudēts.
karoch tnx arii tev Angelz, labi ieteici (nesaprotu kaa kads mirstiigais var atrasst T2 zem taa CPC DISABLED:confused: ) taat man darbojas 2x512+2x256MB... ir ok :rolleyes:
(nesaprotu kaa kads mirstiigais var atrasst T2 zem taa CPC DISABLED:confused: )
Nebija gadijumaa pasas tabulas auksgalaa? :D
nu jaa... bet kur tu mirstiigais cilveeks visos tajos ciparos vari atrast T1 vai T2 tur tak ir tik ENABLED vai DISABLED............
a iedomaajies ka puika kaads saskaras mezhaa uz sava pc kur nav neta, nu labi, ja arii ir, vinjsh ieiet BOOT lapaa uztaisa topicu, a tur uzreiz: kas tu ***s tak vaig lietot GOOGLE :D es arii vakar pameegjinaaju, vareetu buut OK ja vien tie visi raxti nebuutu vaacu valodaa no kuras es kaa no aviaacijas!!!:o
CPC command per clock
ENABLED = 1T
DISABLED = 2T
:)
nu jaa... bet kur tu mirstiigais cilveeks visos tajos ciparos vari atrast T1 vai T2 tur tak ir tik ENABLED vai DISABLED............
Siten vajadzeja pasaukt kadu blondu sekretari- gan jau spaiditu podzinjas kamer netisam uzietu... :D vienkarsi sad tad japaeksperimentee pasam ar biki!
Siten vajadzeja pasaukt kadu blondu sekretari- gan jau spaiditu podzinjas kamer netisam uzietu... :D vienkarsi sad tad japaeksperimentee pasam ar biki!
nu ja, bet tici man bez preciiziem noraadijumiem ne tikai blondiinei buutu gruuti, jo ja pasaka T2(kas ir tas pats CPC), nu tad ilgi buutu jaameklee kameer viss darbotos OK, :o
katram jau pirmaa reize
tnx par helpu, ir radusies sajeega vismaz shinii visaa:)
he... a pirms tam abi bijāt sastresojušies nepajokam :)
nu ok ok... visaadi gadaas ja nepaarzin perfekti BIOS:cool:
Vispār jau visiem RAMiem tas T2 nav obligāts, jo uz 2 pēdējiem EOZ LP man vienmēr ir bijis RAMs ar četriem moduļiem un BIOS es pat klāt neskāros - kā iespraudu, tā svilpdams spēlē. Nu šoreiz bija savādāk. Thanks for help!
2T man bija, kad dabuushu ramus pameeginaashu to tref uzlikt citu... man gan liekas ka tref bija jaabuut citaadaakam, jo kad uzliku to ko DFI street forumaa ieteica memory sisteema uzreiz performaa kudi labaak...
~6400Mb sekundee :)
Plate gan shii ir varen jociiga, tagad arii A64 tweakers VISPAAR no vindas nelauj mainiit settingus, raada man kaut kaadas reserved value un zvaigzniites gandriiiz pie visiem taimingiem, + setiingi ko raada ir nepareizi, jo shis tas ir likts manuaali :///
Plate gan shii ir varen jociiga, tagad arii A64 tweakers VISPAAR no vindas nelauj mainiit settingus, raada man kaut kaadas reserved value un zvaigzniites gandriiiz pie visiem taimingiem, + setiingi ko raada ir nepareizi, jo shis tas ir likts manuaali :///
He, he, Intel FTW!
Atver CPU-Z un tad a64 twīkeri.
Nokachaajot jaunu A64 twiikeri viss ar CPU z sakriit...
Ja restartees kasti mani piesliipeetie taimingi pazudiis vai nee?
taimingi pazūd pēc restarta - tāpēc vajag saprast ko un kā saliki - tad to pašu salikt biosā un testēt vēlreiz...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.