PDA

View Full Version : Ūdensdzese priekš Q6600 un 8800gtx

rt25
10-24-07, 10:11
Noriebusies tā dūkoņa no datorkastes, tādēļ sāku apsvērt domu par ūdnesdzeses ierīkošanu. Pats negribu čakarēties un baigi tūnēt, galvenais - iegūt klusumu. Protams, esmu gatavs adekvātiem izdevumiem:D, taču, pirms izdaru izvēli, man daži fundamentāli jautājumi:
1.Vai ventilators, kas dzesē udens dzeses radiatoru, nerada tādu pašu troksni, kā keisa ventilatori?:D
2.Kā ir ar cieto disku dzesēšanu?:o Izslēdzot keisa ventilatorus, četri cietie diski, kas atrodas viens otram blakus, protams sāks karst. Jau tagad ar visu priekšējo ventilatoru cietais, kas atrodas virs pārējim trim, ir tikai 5C attālumā no max temeratūras. Ko šādā gadījumā darīt?
3.Drusku palasījos par ūdensdzesēm un pagaidām apstājos pie šī interesantā aparāta: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=285&code=021. Jautājums, vai tas pārāk ātri morāli nenovecos (vai varbūt jau novecojis:D)? Ja pareizi saprotu, galvenais, lai pas GPU, CPU galvas, kuras, nepieciešamības gadījumā var nomainīt. Un konkrēti šim apratām GPU galva laikam jāpērk atsevišķi?

Death
10-24-07, 10:16
reku palasi review tur arii ir vga pauris klaaat:)
http://www.guru3d.com/article/zalman_reserator_xt_GWB8800_review/467/

rt25
10-24-07, 10:22
Tas taču ir tas pats bloks, tikai klāt vēl piemesta videokartes dzese, vai es kļūdos?

Death
10-24-07, 10:23
jaa tas ir taspats.

R@imizA
10-24-07, 10:24
Nu ja tu taisi udeni un domaa par OC tad vari uzreiz atmest sapnus ka tas udens bus dafiga klusaaks par gaisu....

aspms
10-24-07, 10:25
Zalman nav dzese tavam configam! :eek:

Runājot par ventiem uz radiatora, ja ņem plāno radjiku ar lielākām spraugām starp sieniņām tad nav jēgas no spēcīgiem un skaļiem ventiem- pats pārliecinājos- tātad uz radiatora vari likt daudzmaz sakarīgus case ventus- piem Cooler Master standarta venti- lēti, klusi un priekš radjikiem kā Black Ice Pro/GT, XSPC 360, Swictech MCR360 ir kā radīti ja vien tev ir labas galvas kas nebojā plūsmu un sakarīgs Laing DDC pumpis vēlams ar modēto galvu!

Runājot par visu sistēmu klusa un tiešām efektīva sistēma ar labu galvu uz CPU vien izmaxās ~220Ls un laba VGA galva uz 8800GTX ap 80Ls! Ja vien man kautkas lieks neuzrodas pārdošanā un kādu dienu neuznāk īpaši labs garīgais! :)

Par HDD pievienošanu wc sistēmai aizmirsti un čipsetu arī neiesaku dzesēt turklāt uz P35 neredzu jēgu! UZ hdd uzliec vnk klusākus labākus ventus- kaut tos pašu Cooler Master! ;)

Vari paskatīties uz biedru Svikena un Death/netbeast wc sistēmām un pajautāt atsauksmes- kuras ir manis savāktas un komplektētas! :)

rt25
10-24-07, 10:44
Zalman nav dzese tavam configam! :eek:

Nesapratu šo.
Nu, tajā Reserator XT kastē ir radiators ar jau iebūvētu ventilatoru (nesapratu, vai ir pumpis), plus vēl krutie dačiki:D. Klāt vēl nāk CPU galva ar s775 atbalstu. Kādēļ tā neatbilst manam konfigam?

aspms
10-24-07, 10:47
Nesapratu šo.
Nu, tajā Reserator XT kastē ir radiators ar jau iebūvētu ventilatoru (nesapratu, vai ir pumpis), plus vēl krutie dačiki:D. Klāt vēl nāk CPU galva ar s775 atbalstu. Kādēļ tā neatbilst manam konfigam?
Tādēļ ka to tavu cpu pat Thremalright Ultra 120 xtreme ar labu ventu dzesēs labāk nekā tas zalmanis! un ja pieliksi vēl klāt VGA galvu tad tas pumpis vispār knapi sūknēs un temp 100% esmu pārliecināts ka gan uz CPU gan VGA būs augstākas nekā ar gaisa dzesēm! :cool:

R@imizA
10-24-07, 10:54
Es arii taaakaa piekriitu aspms... vieniigi mosh cilveekam po temp... Tad jaa shii sistema der. P.S Vai Procim un VGA ir OC?

rt25
10-24-07, 10:56
Nu, man galvenais nav OC. Un pumpis šim ir ar 6 vatu jaudu, un spēj caur sevi izlaist 300 l/h, kā arī spēj uzpiest ūdeni līdz 1,8 m. Tas ir nepietiekami priekš CPU un GPU? Kaut kā dīvaini, jo zalaman lapā papildus tiek piedāvātas pat ram dzeses uz šī agregāta bāzes. Tad kur ir tā vājā vieta? CPU galvā, pumpī, vēl kaut kur?:)

R@imizA
10-24-07, 10:58
Ok... easy. Ja tev galvenais Bling bling būs ok :)

aspms
10-24-07, 11:04
Ok... easy. Ja tev galvenais Bling bling būs ok :)
Kāds tur bling bling? Man tādu būtu kauns kādam rādīt uz sava configa tad jau labāk ar box cooleri! :D

Nu, man galvenais nav OC. Un pumpis šim ir ar 6 vatu jaudu, un spēj caur sevi izlaist 300 l/h, kā arī spēj uzpiest ūdeni līdz 1,8 m. Tas ir nepietiekami priekš CPU un GPU? Kaut kā dīvaini, jo zalaman lapā papildus tiek piedāvātas pat ram dzeses uz šī agregāta bāzes. Tad kur ir tā vājā vieta? CPU galvā, pumpī, vēl kaut kur?:)

Godīgi sakot jebkura no tām daļām ir vājā vieta tam zalman komplektam!

rt25
10-24-07, 11:06
Pumpis kā jau visiem reseratoriem ir mazs eihem pumpītis :)

Nu, un kādi tad ir normāla pumpja parametri? Un, manuprāt, ne jau pumpis ir vienīgais faktors, kas nodrošina labu dzesēšanu. Tikpat liela nozīme ir taču arī radiatoram, cik tas efektīvi atdod siltumu. Turklāt šim aparātam paredzēta gan pasīvā, gan aktīvā dzesēšana, kas netieši norāda, uz labām dzesēšanas spējām. Vai arī es kļūdos?

Un kas ir "bling bling"? Troksnis?:D

R@imizA
10-24-07, 11:09
Bling bling ir s.p.i.z.d.i.g.s un veesais :D aaa un parasti maksaa daudz

aspms
10-24-07, 11:11
Labi beidz ākstīties! Ņem izstudē vismaz visus sticky topikus un izvēlies kādas komponentes tev vajag: http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=70

rt25
10-24-07, 11:13
Godīgi sakot jebkura no tām daļām ir vājā vieta tam zalman komplektam!
Nu, un ko tad Tu iesaki? Ņemt pa daļām atsevišķas komponentes un likt kopā?

R@imizA
10-24-07, 11:27
OFC :cool:

Gonzo
10-24-07, 23:37
pats arī tagad pētu WC ierīkošanas iepējas un uzdūros interesantam brīdinājumam
WICHTIG: Wir empfehlen die Verwendung von schmierfähigem Wasserzusatz (AT Protect Plus) Anti-Corro-Fluid ist nicht zu empfehlen.
mož te ir kāds vācu valodas spečuks, jo ar manām vācu valodas zināšanām nepietiek, lai būtu pilnībā pārliecināts par to, ko viņi rekomendē un ko nē :D

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p1019_Laing-DDC-Pumpe-12V-DDC-1Plus.html

rt25
10-25-07, 09:37
Nu, un pie kādām daļām tad tu esi apstājies?
Un vispār, kuri skaitās tie labākie w/c ražojumi (zīmoli, konkrēta daļa utt)?

eermaniitis
10-25-07, 10:30
eeee .... nu vai tieshaam neviens nav reseratoru dziivee redzeejis?

galvenaa zalmanu reseratoru fiicha ir KLUSUMS ibio

visos reseratoros ir pumpis un radiators

un uudens kas iet caur LIELAAM galvaam

galvenaa ideja ir lai ar mazu jaudu (uudens aatrumu) panaaktu klusu sisteemu - KLUSUMS

ja temperatuura moca ir divi varianti kaa uzlabot sisteemu:
- uzlikt efektiivaakas galvas
- uzlikt papildus radiatorus (pasiivos) piemeeram CORA (http://www.thecoolingshop.com/product_info.php/products_id/1779)

tas agregaats ko autors uzlicis bildee ir domaats DIZAINAM - smuks maita un kluss

ljoti efektiivas dzeses straadaa ar maza izmeera (aatra uudens cirkulaacija) galvaam, jaudiigu pumpi un aktiivaas gaisa dzeses radiatoru (mashiinas radiators ar ventiem)

jebkuraa gadiijumaa saliekot mazaas uudensgalvas un daudz pasiivo radiatoru var panaakt gan klusumu gan dzeseeshanas momentu - tikai cik tas pikjos ir jautaajums

peec defaulta bez OC reserators nodzesees jebkuru sisteemu

R@imizA
10-25-07, 10:39
Nu es tacu teicu BLING BLING :D

aspms
10-25-07, 10:45
eeee .... nu vai tieshaam neviens nav reseratoru dziivee redzeejis?

galvenaa zalmanu reseratoru fiicha ir KLUSUMS ibio

visos reseratoros ir pumpis un radiators

un uudens kas iet caur LIELAAM galvaam

galvenaa ideja ir lai ar mazu jaudu (uudens aatrumu) panaaktu klusu sisteemu - KLUSUMS

ja temperatuura moca ir divi varianti kaa uzlabot sisteemu:
- uzlikt efektiivaakas galvas
- uzlikt papildus radiatorus (pasiivos) piemeeram CORA (http://www.thecoolingshop.com/product_info.php/products_id/1779)

tas agregaats ko autors uzlicis bildee ir domaats DIZAINAM - smuks maita un kluss

ljoti efektiivas dzeses straadaa ar maza izmeera (aatra uudens cirkulaacija) galvaam, jaudiigu pumpi un aktiivaas gaisa dzeses radiatoru (mashiinas radiators ar ventiem)

jebkuraa gadiijumaa saliekot mazaas uudensgalvas un daudz pasiivo radiatoru var panaakt gan klusumu gan dzeseeshanas momentu - tikai cik tas pikjos ir jautaajums

peec defaulta bez OC reserators nodzesees jebkuru sisteemu
ar galvu draudzējies? :rolleyes:

Dzīvē esi dzirdējis vai pareizāks teikt neesi dzirdējis Laing DDC pumpjus, kuriem jauda ir nesalīdzināma un tiešām nav dzirdami!

Galvu lielums uzlabo performanci? :eek: nu i arguments ibio! :D

Pievienot papildus radjikus tam zalman komplektā esošajam eheim pumpim lai uzlabotu perfomanci? :eek: man trūkst vārdu! :D

Un tās tievās zalmanja caurules- riktīgi makaroni! :D Turklāt štucerus loka 90 grādos kur vien iespējams- kāda tur var būt runa par performanci? :eek:

rt25
10-25-07, 10:48
Paldies, ērmanīt, par sakarīgu skaidrojumu! +1 Tev par to!:)
Vienīgi es nesaprotu, kādēļ nepieciešamas mazas galvas. Ja liela galva nozīmē to, ka tajā atrodas lielāks ūdens apjoms, vai tad teorētiski tai nevajadzētu dzesēt tāpat, ja ne vēl labāk, kā mazai galvai? Galvenais rādītājs taču ir procesora siltuma atdeve galvai un pēc tam škidruma atdzesēšanas efektivitāte radiatorā, ja pieņemam, ka pumpi abos gadījumos izmanto vienādi... Vai arī nē?

eermaniitis
10-25-07, 10:54
atskiriiba starp lielu un mazu galvu

- liela galva ~saliidzinoshi daudz uudens ~saliidzinoshi leeni uzsilst~saliidzinoshi mazinjaaks pumpiitis vajadziigs
- maza galva ~maz uudentinja ~ aatri uzsilst ~aatri var aizvadiit siltumu (pljurkt un jauna uudens deva) ~aatraak jaapievada uudens

taalaak par konvekciju - speeju uudenim nodoto siltumu nodot gaisam

taa kaa ventilatora radiatoriem ir mazas cauruliites (lai viegli var atdot siltumu taam radiatora ribaam) tad pumpim jaastraadaa sherpaak - toties bez ventilatora radiatoriem (taadam kaa cora) ir lielas trubas un uudens tajaas kustaas leeni - paspeej atdzist

saliec 2-3 ... 5-6 cora radiatorus kjeedee un dzesees ne suudiigaak kaa ventilatoru radiatori

par sisteemas svaru un cenu ir cita runa .... jebkuraa gadiijumaa cora 6 ribu radiators var nodzeseet core2 a reserators viens pats ar var nodzeseet ;-)

par uudensgalvaam aftervords
man bija shljauka nosprostojusies un staaveeja lielaa Zalman uudensgalva uz procha - dzirdu uudens kaukur vaaraas - kaa teejkannaa ... baa domaaju kas par hernju - kaadas minuutes 2 vaariijaas - tak cpu iztureeja .... ar mazo galvu vles vinju zin kas notiktu ;-)

aspms
10-25-07, 11:00
atskiriiba starp lielu un mazu galvu

- liela galva ~saliidzinoshi daudz uudens ~saliidzinoshi leeni uzsilst~saliidzinoshi mazinjaaks pumpiitis vajadziigs
- maza galva ~maz uudentinja ~ aatri uzsilst ~aatri var aizvadiit siltumu (pljurkt un jauna uudens deva) ~aatraak jaapievada uudens

taalaak par konvekciju - speeju uudenim nodoto siltumu nodot gaisam

taa kaa ventilatora radiatoriem ir mazas cauruliites (lai viegli var atdot siltumu taam radiatora ribaam) tad pumpim jaastraadaa sherpaak - toties bez ventilatora radiatoriem (taadam kaa cora) ir lielas trubas un uudens tajaas kustaas leeni - paspeej atdzist

saliec 2-3 ... 5-6 cora radiatorus kjeedee un dzesees ne suudiigaak kaa ventilatoru radiatori

par sisteemas svaru un cenu ir cita runa .... jebkuraa gadiijumaa cora 6 ribu radiators var nodzeseet core2 a reserators viens pats ar var nodzeseet ;-)

par uudensgalvaam aftervords
man bija shljauka nosprostojusies un staaveeja lielaa Zalman uudensgalva uz procha - dzirdu uudens kaukur vaaraas - kaa teejkannaa ... baa domaaju kas par hernju - kaadas minuutes 2 vaariijaas - tak cpu iztureeja .... ar mazo galvu vles vinju zin kas notiktu ;-)
NU tavs posts ir gada parodija wc zinātnē! :D

Vēlreiz atkārtoju izlasiet vismaz visus zemākajā linkā minētos sticky topikus! :rolleyes: Un tā nav tukšā runāšana- pats esmu to pieredzējis un arī biedram Svikenam ir savs sakāmais tagad! ;)

Labi beidz ākstīties! Ņem izstudē vismaz visus sticky topikus un izvēlies kādas komponentes tev vajag: http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=70

eermaniitis
10-25-07, 11:06
sveiks aspams - lai neielaistos dziljaakas diskusijaas vienosimies: sam durak ;-)

Galvu lielums uzlabo performanci? :eek: nu i arguments ibio! :D

galvu lielums neko neuzlabo - iet runa par performeet speejiigaam galvaam un mazaak speejioigaam - jaa zalman ir mazaak speejiigas un lielas kameer tie pahi thermalteiki ir daudz efektiivaaki siltuma aizvadiishanaa un krietni mazaaki izmeeru zinjaa

Pievienot papildus radjikus tam zalman komplektā esošajam eheim pumpim lai uzlabotu perfomanci? :eek: man trūkst vārdu! :D
pumpis dod 300l un celtspeeja ir 1,8 - kas tev nepatiik? taa kaa sisteema ir sleegta, tad pieliekot to pashu cora vinjam lieka pretestiiba neradiisies - ja neliksi augstaak vai zemaak par 1,8 metriem

Un tās tievās zalmanja caurules- riktīgi makaroni! :D Turklāt štucerus loka 90 grādos kur vien iespējams- kāda tur var būt runa par performanci? :eek:

shtuceri ... caurules... 90 graadi - tu par ko, e?

tavai zinaashanai - zalman reseratori ir aareejie nevis ieksheejie - nejauc pats luudzu divas lietas - ieksheejo aktiivo WC dzesi ar aareejo pasiivo

aspms
10-25-07, 11:10
sveiks aspams - lai neielaistos dziljaakas diskusijaas vienosimies: sam durak ;-)

galvu lielums neko neuzlabo - iet runa par performeet speejiigaam galvaam un mazaak speejioigaam - jaa zalman ir mazaak speejiigas un lielas kameer tie pahi thermalteiki ir daudz efektiivaaki siltuma aizvadiishanaa un krietni mazaaki izmeeru zinjaa

pumpis dod 300l un celtspeeja ir 1,8 - kas tev nepatiik? taa kaa sisteema ir sleegta, tad pieliekot to pashu cora vinjam lieka pretestiiba neradiisies - ja neliksi augstaak vai zemaak par 1,8 metriem

shtuceri ... caurules... 90 graadi - tu par ko, e?

tavai zinaashanai - zalman reseratori ir aareejie nevis ieksheejie - nejauc pats luudzu divas lietas - ieksheejo aktiivo WC dzesi ar aareejo pasiivo
Ne nu tu mani nobeigsi šodien ar saviem absurdajiem postiem! :D

Es vairs nekomentēšu- pakritu zem galda vēderu saķēris un vairs šodien darbam nevarēšu pievērsties! :D :D :D

eermaniitis
10-25-07, 11:12
kad truukst argumentu kjeramies pie personaalijaam? ;-)

skaktuss
10-25-07, 11:21
ja grib dzeseet quad un grib klusumu, tad wc nav taa labaakaa izveele! tie 3 12cm ventilatori, buus skaljaaki par hi-end cpu un vga gaisa kuuleriem. un keisa ventilaacijai vajadzees propellerus taa pat, jo wc gadiijumaa gaiss keisaa vispaar nekustaas, atshtjiriibaa no gaisa kuuleru varianta. un tas zalman der tikai mazai divkodolu stock sisteeminjai nevis quad pliits dzeseeshanai.

eermaniit, Tu droshi vien izklaasti to, ko pats pienjem par pareizu, vai ne? patiesiibaa nav jaabuut pat kautkaada siltumtehnolodjijas instituuta beidzeejam, lai saprastu, ka Tu pa auzaam brien.

rt25
10-25-07, 11:22
aspms, Tu pēdējā laikā kaut kāds uzvilcies:)
Nekrīti zem galda, bet labāk pamato savus apgalvojumus, kā to dara ērmanis, pretējā gadījumā - kāda jēga no Taviem postiem?:D

eermaniitis
10-25-07, 11:23
da itkaa nee .... lietoju zalman res 1+ un Cora - ties agan to XT testeejis neesmu ... bet par auzaam blizhe k telu gospoda

ieskatoties ruupiigaak - jaa drusku terminologija man klibo ;-) buushu prieciigs dzirdeet labojumus ;-)

Tominjsh
10-25-07, 11:31
aspms vienkaarshi grib atrast veel kaadu, kam nogruuzt savus kraamus. taadeelj ariii aaleejas te bezsakaraa.

rt25
10-25-07, 11:31
ja grib dzeseet quad un grib klusumu, tad wc nav taa labaakaa izveele! tie 3 12cm ventilatori, buus skaljaaki par hi-end cpu un vga gaisa kuuleriem.
Un kura tad būtu tā labākā izvēle? Un kur tam rezeratoram Tu redzi 3 propellerus?

skaktuss
10-25-07, 11:39
Un kura tad būtu tā labākā izvēle? Un kur tam rezeratoram Tu redzi 3 propellerus?

sorry, es domaaju efektivu uudens dzesi. domaaju, ka tas taa pat saprotams, jo peec tam izteicu domas par zalman.

ja es gribeetu klusumu, es nedziitu to quadu un dziivotu laimiigs klusumaa ar gaisa dzesi. ir divi varianti: lielisks klusums, stock dators vai "neklusums" un aatrs dators.

eermaniitis
10-25-07, 11:46
vispaar jau cilveeks teica ka OC vinju neinteresee - un ka stock ventilatori vinju besii aaraa

vienigais risinaajums imho ir vainu pasiivais uudens vai baigie heat paipi - bet laikam ka quadam tas nav reaali

mja - lai lieki nesatrauktu sirdis un praatus - dzeseeshanas sisteemas efektivitaati raksturo tikai viens raadiitaajs kJ/s - cik daudz energijas (kJ) speej atdot gaisam (istabas temp 22grC) vienaa laika vieniibaa (sekunde /stunda) un protams tas pats raadiitaajs siltuma deveejam - cik shams sarazho ..... visi paareejie argumenti - liels mas silts auksts ir tikai runaashana par teemu

Gonzo
10-25-07, 11:46
Nu, un pie kādām daļām tad tu esi apstājies?
Un vispār, kuri skaitās tie labākie w/c ražojumi (zīmoli, konkrēta daļa utt)?

es apstājos pie netbeast piedāvājuma :D tikai pumpis jānomaina

principā tajā pašā aquatuning.de ir komponenšu ieteikumi (vāciski), ir tīri labi materiāli www.over-clock.com (tur gan atklāti lobē Thermochill), arī aspms ieteiktais resurs ir OK.

bornbad
10-25-07, 11:52
Paklau, ja jau tu nedzen to quadu, ta priekš kam tev ūdensdzese? Box kūleris takš nav skaļs. Pieļauju to skaļumu tev rada Case kūleri. Tas jau ir cits stāsts - ar WC Keisam maz palīdzēsi! Nu un ja Box Kūleris liekas tomēr pa skaļu paņem kādu ūberkruto Thermalright 120 Extreme gaisa dzesi ar 1000 apgriezienu 12 cm kūleri un dzīvo laimīgs! Lētāk noteikti būs tā! ;)

eermaniitis
10-25-07, 12:01
bombard - puteklji miinuss ;-) to var atrisinaat tikai pasiivaas dzeses - vai uudens vai gaisa .... jautaajums tikai cik lielas un daargas taas uzpariktes sanaaks ;-)

bet jebkuraa gadiijumaa jaasaak ar PSU ;-) imho

eermaniitis
10-25-07, 12:21
Autor Lūdzu tev tests (http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=4765&Itemid=40&limit=1&limitstart=0) uz tavu CPU kaa reizi un pat tavas grafiskaas kartes pie tam 2 SLI rezhiimaa ;-)

protams ka zalmans nedos taas labaakaas temperatuuras - bet buus kluss ;-)

visiem blaustekljiem:
OC ar shis pats zalmans tur - tests jauki to paraada (tiesa gan 80 graadi bet notur arii SLI) ;-)

rt25
10-25-07, 12:33
Nu, mans mērķis ir atstāt pēc iespējas mazāk propellerus kastē. Ar PSU esmu apmierināts - to dzirdēt, ja kaste ir ciet, praktiski nevar. Box kūleris tik tiešām nav skaļš, vēl jo vairāk, ja ieslēgta smart funkcija un, čubinoties, piemēram, pa Wordu, kūleris griežas ar nedaudz vairāk par 1000 apgrizieniem minūtē. Paskaļa ir foxconn videokarte, kā arī keisa propelleri.
Biju iedomājies, ka ar ūdens dzesi varētu iztikt ar vienu vai bez neviena keisa propellera, un tādā gadījumā paliktu tikai PSU dūceklis.
Un tādēļ arī pašā sākuma jautāju, kā ir ar tā rezonatora ventilatoru - vai jēga noņemt no proča, lai uzliktu to uz radiatora?:D. Ja to varētu izslēgt, vai darbinātu uz maziem apgrizieniem, tad būtu OK, bet vai tā ūdensdzese noklusējuma varinatā tiks galā ar savu pienākumu?
Un par OC - nu nav mans mērķis ķert papagaiļu tūkstošus, kā to dara šeit cilvēki, kas mātes plati maina 4 reizes gadā un ir aizmirsuši, kāds izskaās dators, salikts keisā:D Jā, es uzspēlēju kādu spēli, taču man liekas, ka pat crysis nežagotos par q6600 un 8800gtx noklusējuma variantā. Un varu pagaidīt arī dažas sekundes ilgāk, ja nepieciešams noarhivēt kādu lielāku failu.
Un vēl, kas nav mazsvarīgi, lai datortehnika nepārvērstos par matrixa murgu, kā dažiem biedriem var redzēt bildēs, tātad man ir svarīgs arī estētiskais izskats.

eermaniitis
10-25-07, 12:41
kaa raada tests (http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=4765&Itemid=40&limit=1&limitstart=0) tad vareesi iztikt ar vienu 14 reseratoraa un ar vienu kastee kas ieksh PSU

HDD un rama temperatuuras iesaku monitoreet - bet wordam gan nav veerts vairaak piepuuleeties - nenoslogos vinsh tavu kasti taa lai vajadzeetu satraukties

imho tas pats tests (http://www.overclockers.ru/lab/print/27116.shtml) tikai krievu forumaa

rt25
10-25-07, 12:58
Hmm, tie testi izskatās daudzsološi un manām prasībām atbilstoši. Tagadējā, tā saucamajā stock variantā ar gaisa dzesēm spēlējot, piem., UT3, temperatūras ir tādas pašas, kā testa OC variantā ar ūdensdzesi! Tad kas man vairāk vajadzīgs?:D
vēl +1 par pacietību un iedoto matriālu;)

aspms
10-25-07, 13:36
Uz cpu tev ir vajadzīgs Thermalright Ultra 120 extreme ar Sharkoon Silent Eagle 1000/ Nanoxia FX12-1250 ventu

Uz VGA tev ir vajadzīgs Thermalright Hr-03 Plus ar Sharkoon Silent Eagle 1000/ Nanoxia FX12-1250 ventu

Iznāks lētāk par jebkuru wc un performances ziņā ja ne labāk par to "mūsu wc guru" izslavēto Zalmani tad vismaz vienā līmenī, kā arī klusāk par tavu PSU un vēl tur sazin ko!

Un tā kā mana bodīte ir slēgta tad nē, Tominj, ne šīs preces ne wc ne arī ko citu es vairs nepiedāvāju vienkārši iesaku! :)

rt25
10-25-07, 14:04
Nu, man kastei 2 oriģinālie propelleri strādā it kā ar 21 decibelu, Tevis ieteiktie - viens tāpat, otram 17 decibeli. Nopietni runājot, man nav ne jausmas, kā šī starpība izjūtama reālajā dzīvē, bet pašreizējie propelleri mani neapmierina.

Ja pareizi saprotu, propelleru skaits Tavā variantā nesamazinās. Nez kāpēc man subjektīvi liekas, ka diez vai ar Tavu variantu iegūšu kaut ko reāli jūtamāku klusuma ziņā. Vai gadījumā Tu neesi tā pieradis pie savas pastāvīgi uzdzītās sisēmas, ka parastie propelleri liekas kā maiga vasaras vakara pūsmiņa?:rolleyes:

Gonzo
10-25-07, 14:41
cik tas RESERATOR XT maksā?
ja tas, ko es atradu par 300LVL:eek: , ir tas ko gribi pirkt, tad nu atvaino.
par šo summu var savākt gandrīz vai high-end watercooling sistēmu, kas performēs kudiš labāk par Zalmanu un pie pilnīga klusuma. par to naudu tev sanāks arī atšipot no ārzemēm.

blin, kāds var nokomentēt manu jautājumu par Laing pumpi un to, vai var lietot antikorozijas līdzekļus> :confused:

skaktuss
10-25-07, 15:02
a prieksh kam tev anti korozijas liidzekljus? sliktaakajaa gadiijumaa kaadu pretaļģu liidzekli. vislabaak jau tiiru uudeni.

aspms
10-25-07, 15:36
Nu, man kastei 2 oriģinālie propelleri strādā it kā ar 21 decibelu, Tevis ieteiktie - viens tāpat, otram 17 decibeli. Nopietni runājot, man nav ne jausmas, kā šī starpība izjūtama reālajā dzīvē, bet pašreizējie propelleri mani neapmierina.

Ja pareizi saprotu, propelleru skaits Tavā variantā nesamazinās. Nez kāpēc man subjektīvi liekas, ka diez vai ar Tavu variantu iegūšu kaut ko reāli jūtamāku klusuma ziņā. Vai gadījumā Tu neesi tā pieradis pie savas pastāvīgi uzdzītās sisēmas, ka parastie propelleri liekas kā maiga vasaras vakara pūsmiņa?:rolleyes:
Sorry bet esmu testējis pietiekoši daudz visdažādākos ventus un zinu ko iesaku! Uz specenēm sen jau vairs neskatos- piem Intel c2d pročiem specenē arī max voltāža ir norādīta 1.35V- a kas notiek kad uzliek vairāk? :rolleyes:

varu pateikt ka tie divi manis ieteiktie venti ir klusāki par to tavu box cooleri un manis ieteiktie thermalright dzesekļi dzesēs nesalīdzināmi labāk par standarta redelēm! ;)

bet ja tomēr gribi wc es jau trešo reizi saku izstudē XS foruma sticky topikus par wc daļām! ;)

blin, kāds var nokomentēt manu jautājumu par Laing pumpi un to, vai var lietot antikorozijas līdzekļus> :confused:

Vari lietot- es piem lietoju ACFluid bez jebkādām probzām- bet pieņemu ka ar pliku desilēto ūdeni arī pietiek! ;)

R@imizA
10-25-07, 15:40
Labaak tomer mocit udens piedevas.... Jo arii destileetais udens peec laika saskaaba...

Gonzo
10-25-07, 15:48
ja ūdens saskāba, tad tas nebija diezko destilēts. destilēts ūdens ir dead, bez jebkādiem izņēmumiem.
kā ir praksē, ja izmanto metāla štucerus vienā sistēmā ar vara radiatoru, cik liela ir korozijas iespēja? (sorry par lames jautājumu)

eermaniitis
10-25-07, 15:51
smejies vai raudi bet arii destileeti uudenji ir dazhaadi

saku to jo man destilaata piegaade naak no kjiimijas fakja

nu un vinji izskjir 1kaarteejo un 2 kaarteejo (nez 3kaarshais jamiem laikam nav pieejams)

tipa cik reizes izdziits caur destileeshanas iekaartaam - vinji tad to vaseri izmanto kalibreeshanas ieriiceem

taa saka ka 1kaarteejaa tomeer paaris briivie radikaalji turaas .... un tipa visas detaljas ar laiku arii izdala kaadus skiistoshus savienojumus - un vienkaarteejais ar laiku noglum

2kaarteejam taadas probleemas neesot noveerotas

R@imizA
10-25-07, 16:38
Nu man jau liekas ka udens saskabshanaa ir vainojama arii vide kur tu to ievieto:

1) Udens uzsilst. Kas gan jau rada biologiski labveligu vidi
2) Sistema kuraa tas tiek ieliets nu nemaz nav sterila

Kaut kaa gudri sanaca, pilniigi bail palika.

rt25
10-25-07, 16:40
Žēl tik, ka komati trūkst!:D

R@imizA
10-25-07, 16:45
FECK GRAMMAR

P.S

Ja bez tiem nesaproti varu individuaali izskaidrot :D

///MM
10-26-07, 08:18
Žēl tik, ka komati trūkst!:D

Nevis komati, bet komatu. Baigie gramatikas pazineeji:)

rt25
10-26-07, 09:00
Ups,:D taisnība!

skaktuss
10-26-07, 09:15
taa vai tad ir?

kas trūkst? komati!
vai
kā trūkst? komatu

imho pirmais vaiants :D

mrlobber
10-26-07, 09:47
taa saka ka 1kaarteejaa tomeer paaris briivie radikaalji turaas .... un tipa visas detaljas ar laiku arii izdala kaadus skiistoshus savienojumus - un vienkaarteejais ar laiku noglum
2kaarteejam taadas probleemas neesot noveerotas

Destilēts ūdens NAV dejonizēts ūdens. Destilētā ūdenī nebūs mikroskopisko daļiņu piejaukumu (tb, visādas organiskās un neorganiskās vielas, kas kalpo par barotni baktērijām un/vai aļģēm) un tas arī ir viss. Savukārt dejonizētā ūdenī bez mikrodaļiņām nebūs arī brīvo radikāļu, kas izraisa metālu oksidēšanos.

Protams, jebkurā gadījumā, pat izmantojot dejonizētu ūdeni, saliekot vienā sistēmā dažādus metālus, agri vai vēlu notiks elektroķīmiskā korozija.

eermaniitis
10-26-07, 18:12
nu vo - visu saliki pa plauktinjiem

tikai vienu gan nevaru saprat - lai notiktu el-kjiim-korozija ir jaabuut ne tikai elektroliitam un 2 metaaliem, bet arii katodam un anodam

vai ta cpu kristaals emitee kautkaadu ljepektriibu?

voshem ochevidnoe neverojatnoe

Gonzo
10-29-07, 10:03
ķīmiju jau esmu galīgi aizmirsis, bet vai tā nebija Galvaniskā korozija ? (http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_corrosion)

eermaniitis
10-29-07, 10:16
muuzh dziivo muuzh maacies

neojanis
10-29-07, 11:08
Uz cpu tev ir vajadzīgs Thermalright Ultra 120 extreme ar Sharkoon Silent Eagle 1000/ Nanoxia FX12-1250 ventu

Uz VGA tev ir vajadzīgs Thermalright Hr-03 Plus ar Sharkoon Silent Eagle 1000/ Nanoxia FX12-1250 ventu

Aspms, es labprāt uzzinātu, kur šos produktus var iegādāties Latvijā!? Pašam interesē tādas lietas, bet ar šipošanām un iepirkšanām ārzemēs nav ne pieredze, ne laiks tagad interesēties.. ;)

runner
10-29-07, 11:53
Tīri teorētiski vai varētu arī auto tosolu gāzt iekšā komja ūdens dzesēšanas sistēmā? Tajā šķidumā jau nu točn nevajadzētu rasties kaut kādiem mikroorganismiem, nezinu cik tas šķidums kaitīgs negaitīgs dzesēšanas komponentēm.

eermaniitis
10-29-07, 11:58
runner var gaazst kaut samazgas - bet taa kaa ierunaajaamies par galvanisko koroziju, tad atceries, ka jebkursh uudens skiidums ir elektroliits - cits labaaks cits shvakaaks bet jo vairaak piedevu skiistoshu jo labaak vada elektriibu

taapeec izmanto vienkaarshu uudentinju ... ;-) destileetu

mrlobber
10-29-07, 12:04
Tīri teorētiski vai varētu arī auto tosolu gāzt iekšā komja ūdens dzesēšanas sistēmā?

Simts un vienu reizi jau teikts, ka dzesēšanas šķidrumiem, salīdzinot ar tīru ūdeni, ir 2-4x sliktāka īpatnējā siltumietilpība, attiecīgi arī - dzesēšanas potenciāls.

bornbad
10-29-07, 12:38
:confused:Aspms, es labprāt uzzinātu, kur šos produktus var iegādāties Latvijā!? Pašam interesē tādas lietas, bet ar šipošanām un iepirkšanām ārzemēs nav ne pieredze, ne laiks tagad interesēties.. ;)

Daudzi gribētu! Starp citu neizprotu kāpēc neviens vairumnieks TR neieved? Zinu dārgi, bet nu kaut kāds % ņēmēju jau atrastos!

R@imizA
10-29-07, 12:40
Taadeel ka visi breektu daargi, un staastiitu ka internetaa var nopirkt leetaak. :)

rt25
10-29-07, 12:42
Taadeel ka visi breektu daargi, un staastiitu ka internetaa var nopirkt leetaak. :)
Neloģiski, jo to pašu taču teorētiski var teikt par jebkuru preci...

R@imizA
10-29-07, 12:47
Loti pat logiski. Redz kad tu ej pirkt kurpes tu neko nesaki ka pardevejs pelna ~ 100-150%. A vot IT biznesaa pelniit virs 10-15% ir jau noziegums. Liidz ar ti kakova ***a censties kaut ko ievst dariit. Ja tik un taa nevarees pelniit. Jo kaut kaadi siikie pidrilas/urlas sapisiis biznesu. Nu tad bleg peerc kur leetaak un nesmirdi (tas nav peersoniski domats)

rt25
10-29-07, 12:56
Par apaviem piemērs pareizs, jo reti kurš var nopirkt kurpes, tās nemērot.
Bet, ja runājam par datordaļām, kāda starpība būtu veikalam iepirkt ramu, vai arī W/C? Par ramu darbosies tas pats arguments, kas par W/C - pašam jau vienmēr izdevīgāk par kapeiciņu lētāk pasūtīt no kaut kurienes ellē ratā...
Pagaidām varbūt priekš W/C nebija liels pieprasījums - tie, kas gribēja nopirkt, to bija raduši pasūtīt no ārzemēm. Ja pieprasījums augs, būs piedāvājums.
Atsevišķi veikali Latvijā jau piedāvā kaut ko no W/C, turklāt ne tos lētākos variantus. Un ir arī kas pērk - pats pārliecinājos par vienu preci - kādu laiku bija piedāvājumā, tad pazuda no noliktavas krājumiem, bet tagad atkal parādījusies.

bornbad
10-29-07, 13:06
Plus vēl Thermalright gaisa dzeses ir gan labākas, gan lētākas par 95% ūdendzesēm! ;)

rt25
10-29-07, 13:23
Eh, nu cik var teikt, ka es par to nestrīdos - man vajadzīgs klusums. Jebkurā gadījumā, ja liek kaut vai pasīvo dzesi, vienalga taču jāliek būs kāds propellers, lai stumtu silto gaisu laukā no kastes (te atkal jāatkārtojas, ka negribu matrixa variantu ar izjauktu kasti vai vēl labāk - vispār bez kastes). Un mani neinteresē papagaiļu ķeršana to ķeršanas dēļ!:D.
Sekojot aspama trīskārtējam ieteikumam, atlicināju sev laiku un pastudēju viņa ieteiktos resursus. Rezultātā esmu nonācis pie dažām daļām, kuras vēlāk iemetīšu speciālistu izvērtēšanai:D

Gonzo
10-30-07, 09:12
BTW, ja viss ir uz defoltajiem uzstādījumiem, tad ar proci mierīgi tiek galā, piemēram, infinity kūleris + Sharkoon uz 1000 rpm. ar videni būtu grūtāk. var mēģināt to Thermalright kaut vai no ebay pasūtīt, ja galīgi nav izvēles.

principā, man pašlaik ir līdzīga situācija. pat ar defolto GTX kūleri un plusā 3 korpusa ventilatoriem skaļākā detaļa tomēr ir HDD.

ūdensdzesi gribu savākt tīri ziņkārības pēc (dārgs hobijs ibio :() un lai padzenātu kvadu

rt25
10-30-07, 12:19
Jebkurš labs propelleris dod līdz 20 dBa, līdz ar to es tos gribu no savas kastes iznīdēt kā sugu, vai samazināt to skaitu līdz minimumam - klusā istabā vēlu vakarā es katru reizi no jauna atklāju, cik patīkami justies, kad tā kaste nedūc:D.
Runājot par HDD - kaut arī man ir Raidā divi raptori, tomēr troksnis, ko tie rada, nav pastāvīgs, un novērojams īsu brīdi, ja vien nepalaiž kādu progu, kura intensīvi izmanto HDD. Līdz ar to es nespēju saprast, kādēļ daudzi tā gaužas par HDD skaļumu (laikam jau katram sava sāpe:D).

Vēl jautājums - vai nav iespējams atsevišķi nopirk labu radiatoru, kuru reizē var izmantot arī kā dizaina priekšmetu? Pasērfoju pa forumiem un ārzemju veikaliem - tādi radiatori nāk tikai komplektos ar rezeratoriem... Varbūt, ka pietiktu ar 12x12 cm radiatoru, bet, ja to liek iekšā kastē, tad priekšā atkal jāliek propelleris. Varbūt var likt ārpusē, bet tad atkal kaut kas jādomā par tā piestiķēšanu pie kastes...

neojanis
10-30-07, 12:25
A tam Reseratoram, kuru sākumā pieminēji, gadījumā arī nebija aizmugurē propelleris? Barošanas bloks tev ir bez ventilatora? Man jau liekās, ka ja ir kastē viens propelleris, kas taisa kādus 20dB, tad tu vari iebāzt vēl 10 ventilatorus, kas ir līdz 20db un troksnis nemainīsies, ne? Varbūt man nav taisnība, bet nu tā man liekas ;)

rt25
10-30-07, 12:33
Jā, tam rezeratoram ventilators bija, taču to bija iespējams arī regulēt un pat atslēgt, ja dzesējas pietiekami. Protams, ka arī barošanas blokam ir ventilators, taču to dzirdēt praktiski nevar.
Par to skaņu - atceros no augstskolas laikiem, ka tur bija kaut kā interesanti ar to skaņu - pagaidām nav laika papētīt, taču jautājums, ko varēs dzirdēt labāk - vienu solo dziedātāju, vai arī kori?

eermaniitis
10-30-07, 12:40
eeee.....

par skanju:

iespeejami 2 veidi kaa izbeegt no propelleriem
1. hiitpaipi (milziigi radiatori aarpus kstes ar hiitpaipiem pie mikreneem)
tipa ir iespeejams nodzeseet pat PSU ar shaadiem spec PSU kaadreiz uz 350w bija ..... bet par quada dzeseeshanu neesmu paarliecinaats

2. ar aareejiem uudens radiatoriem
arii vinji ir divu veidu:
2.1. tornji aka reseratori - atrodas atdaliiti no kompja un savienoti ar sljaukaam /pateicoties klipshu tehnologijai var atvienot bez uudens nopluudes/ (thermalteikam (http://www.xoxide.com/thermaltake-rocket-watercooling-kit.html) bija taa rakjete imho vai kam tur un zalman reseatora 1 un 1+ bundulji vai "sildiitajs" aka reserator 2)
2.2. radiatori (liidziigi vecajiem eljas sildiitaajiem) kaa CORA (manos iepr poustos jau biju uzlicis pat bildi)
CORA /ir arii citu razhotaaju liidziigi/ stiprinaas pie korpusa aarpusee, iekshaa korpusaa atrodas pumpiizers un droshi vien uudens tvertne /neesmu paarliecinaats jo njeemies neesmu/ un protams uudensgalvas - liidziigas kaa reseratoriem

zinaams ka CORA MAXI (8 ribas) stabili nodzesee core2 .... par quadu nav informaacijas

bet nu visi reseratori vai kas tur ir dizainam - tas jau nu pirmajaa vietaa ... tad klusums un tikai beidzamaa vieta ir efektivitaate (ja neskaita price/performance)

lai gan ja esi iesaaceejs tad nav nemaz tik slikts starts jau ar gatavo kitu - vismaz 100% ka viss straadaas

otraa izveele manupraat pirkt tos CORA (http://www.thecoolingshop.com/product_info.php/products_id/1779) vai Innovatek (http://www.clubic.com/shopping-89376-0-innovatek-innovakonvekt-o-matic-maxi.html) radiatorus (lielkas inovatekam bija tas kas tochna izskatiijas peec padomju laika eljas sildiitaaja) un stikjeet klaat pumpi, uudens tvertni un uudens galvas

kastee iekshaa kautko likt imho nav risinaajums - gaisa pluusma jau ta tur nekaada ... bez propelleriem neiztikt

citus pasiivos risinaajumus neesmu sastapis - ja ir kaads zinoshs luudzu padalieties infaa ....

p.s.
pats jau nu esmu pasiivaas dzeses fans .... man 2 kompjiem atveeleeta telpa 1,20m x 0,80m un liidz griestiem .... taaka jebkura trobele stipri spiezh uz bungaadinjaam ;-)

rt25
10-30-07, 13:07
Nu, jautājums par "skaņas izbēgšanas" veidiem man bija daudz maz skaidrs.
Par CPU izdalīto siltumu - Nu Q6600 ir 95W (G0), bet E6850 - 65W. Līdz ar to iznāk, ka Q6600 izdalītais siltums bez OC ir par 46% lielāks?
Kā izskaidrot to, ka Q6600 B3 ir 105W, max temp 62,2 C, bet G0 ir 95W ar max temp. 71 C? Iznāk, ka G0 ir ne tikai vēsāks, bet arī ar augstāku miršanas temperatūru?
Bet tā raķete varētu būt tas risinājums, kādu esmu iedomājies, jautājums tikai, kāda ir tās efektivitāte:D jāpapēta.

P.S. tā piebilde par par fašistu cūku parakstā katru reizi drusku iespārda, kā te mīl sacīt:D

eermaniitis
10-30-07, 13:13
/offtop on
tas no taa TV humora seriaala - par okupeeto franciju, Renee - baarinja iipashnieku, vinja sievu (paziedeejusi jaunava) un protams sievasmaati un pretoshanaas kustiibu ....
baigi jau nu ieguulis atminjaa ;-)
/offtop off

taa rakjete nav nekas revolucionaars

taa tehnologija tieshi taada pati kaa reserator 1 un 1+

tikai tas ka reserator ir drusku mazak efektiivs, bet toties jamo var uzlabot ar "nabaldashniku" tipa kaa cepuri ar lielu ventilatoru augshaa, kas dzen gaisu piespiedu kaartaa pa taam ribaam

jebkuraa gadiijuma sho tehnologiju var apvienot ar pie korpusa stiprinaamiem radiatoriem .... piesleedzot kjeedee ... uudens pretestiiba nekaada bet virsmas laukums palielinaas pa kaartu ....

rt25
10-30-07, 14:41
Un tātad, izbrīvēju laiku un vairāk vai mazāk izstudēju apsama ieteiktās vietnes, pasērfoju pa veikaliem, forumiem, atsauksmēm un izvēlējos iespējamās daļas ūdensdzesei:
CPU galva: Swiftech APOGEE GTX Extreme Performance Universal Water-block (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_199&products_id=21389)
GPU galva: Alphacool GFX "OTC-FLAT" Nvidia 8800 GTX Water Block (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=240&products_id=21380)
Pumpis: Swiftech MCP655™ 12 VDC Pump (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=201&products_id=3112)
Rezervuārs: Thermaltake AquaBay M3 - 1U Reservoir and Water Level Indicator (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=318&products_id=3542)
Radiators: Magicool Extreme Slim Profile 2X120mm Radiator (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=200&products_id=21116)
FAN (priekš HDD): Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 500 rpm Quiet Case Fan - Ultra Low Speed (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=49&products_id=22541).

Pārējie štrunti (optional:D):
HDD: Koolance HD-55-L06 (HDx2) Hydra-Pak Dual Hard Drive Cooler (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=242&products_id=3750)
RAM: Koolance RAM-30-V06 (RAM) Hydra-Pak Dual Ram Cooler (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=294&products_id=3748)

Nemaz neskaitīju, cik tas maksā - pagaidām atļāvos pasapņot:D
Neesmu pētījis pagaidām trubu diametru saderību, kā arī pagaidām īsti nesparotu, kādu radiatoru vajadzētu - it kā doma ir par kaut kādu stacionāru uzparikti, bet tādi visi gandrīz ir komplektā ar citiem W/C piederumiem.

aspms
10-30-07, 14:50
Un tātad, izbrīvēju laiku un vairāk vai mazāk izstudēju aspms ieteiktās vietnes, pasērfoju pa veikaliem, forumiem, atsauksmēm un izvēlējos iespējamās daļas ūdensdzesei:
CPU galva: Swiftech APOGEE GTX Extreme Performance Universal Water-block (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_199&products_id=21389)
GPU galva: Alphacool GFX "OTC-FLAT" Nvidia 8800 GTX Water Block (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=240&products_id=21380)
Pumpis: Swiftech MCP655™ 12 VDC Pump (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=201&products_id=3112)
Rezervuārs: Thermaltake AquaBay M3 - 1U Reservoir and Water Level Indicator (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=318&products_id=3542)
Radiators: Magicool Extreme Slim Profile 2X120mm Radiator (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=200&products_id=21116)
FAN (priekš HDD): Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 500 rpm Quiet Case Fan - Ultra Low Speed (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=49&products_id=22541).

Pārējie štrunti (optional:D):
HDD: Koolance HD-55-L06 (HDx2) Hydra-Pak Dual Hard Drive Cooler (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=242&products_id=3750)
RAM: Koolance RAM-30-V06 (RAM) Hydra-Pak Dual Ram Cooler (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=294&products_id=3748)

Nemaz neskaitīju, cik tas maksā - pagaidām atļāvos pasapņot:D
Neesmu pētījis pagaidām trubu diametru saderību, kā arī pagaidām īsti nesparotu, kādu radiatoru vajadzētu - it kā doma ir par kaut kādu stacionāru uzparikti, bet tādi visi gandrīz ir komplektā ar citiem W/C piederumiem.

Nu spriežot pēc šī configa, man tāda aizdoma ka tomēr tu tur neko neesi pastudējis! :rolleyes:

neojanis
10-30-07, 14:50
A tas radiators bez ventilatoriem spēs nodzesēt q6600 un 8800gtx?

skaktuss
10-30-07, 15:05
protams, ka nee! man pat ar tripple radiatoru un neiesleegtiem propelleriem uudens pusstundas laikaa sakarst, kaa teeja un tas ir ar parastu intel rakstaammashiinu, nevis hi-end kasti.
bez gaisa kustiibas (lasi temperatuuras aizvadiishanas gaisaa) vispaar neko nevar nodzeseet.
ja piemeeram, mashiina staav uz vietas un darbina motoru, tad, lai arii cik liels buutu radiators, dzeseeshanas shtjidrums uzkarst un ir jaaiesleedzas ventilatoram. kaa var dzeseeties datora sisteema, ja nav nekaada gaisa pluusma? kaa var nodzeseet datora iekshas - ramus, chipsetu, baroshanas un sprieguma reguleeshanas tjeedes u.t.t. ja temperatuura netiek nekur aizvadiita?

rt25
10-30-07, 15:06
aspms:), nu, tad kuras daļas būtu jāaizvieto, un kādēļ?

P.S. Radiatoru es ieliku tikai tāpat vien, lai būtu sarunas objekts. Es taču minēju, ka ir doma likt kaut kādu dizaina radiatoru, ja tas ir iespējams. Runājot par siltā gaisa aizvadīšanu no kastes - PSU jau arī ir propelleris. Jautājums tikai, vai ar to pietiek. Un vēlreiz atgādināšu, ka papagaiļi man nav galvenais.

skaktuss
10-30-07, 15:08
rt25, jaanomaina ir vga kuuleris, rezervuaars un jaapanjem ir leetaaks tripple radiators. par hdd un ram uudensdzeseetaajiem ir jaaimirst.

pecid
10-30-07, 15:14
Man tāds vispārīgs jautājums, par PC komponenšu wc cooling slēgšanu ķēdē:
Katrai komponentei tak ir savi max temperatūras griezti un savas vidējās-vēlamās temperatūras. Vai vispār visas PC esošās sildošās lietas var slēgt ķēdē, tur nav jāievēro zināma secība?
Piem GPU pie 70 grādiem jūtas diezgan omulīgi, bet HDD 70 grādos būs DEAD!
Ko jūs par šo sakat?

rt25
10-30-07, 15:17
rt25, jaanomaina ir vga kuuleris, rezervuaars un jaapanjem ir leetaaks tripple radiators. par hdd un ram uudensdzeseetaajiem ir jaaimirst.
Pieņemsim, bet, lai to izdarītu, ir jāsaprot, pēc kādiem kritērijiem tas jādara. Kādi ir Tavējie? Par radiatoriem būtu mazākā bēda - gan jau es mācēšu saprast, cik liels un kāds tas nepieciešams attiecīgajam izdalītajam siltuma daudzumam.
Galvenais jautājums par VGA un rezervuāru. Kas vainas?

eermaniitis
10-30-07, 15:18
parasti CPU-NB-GPU

liek kjeedee un nedala pluusmas (agraak daliija bet cons bija paaraak lieli) taga modee nedaliit bet uzlikt jaudiigaaku pumpi ;-)

rt25
10-30-07, 15:20
Man tāds vispārīgs jautājums, par PC komponenšu wc cooling slēgšanu ķēdē:
Katrai komponentei tak ir savi max temperatūras griezti un savas vidējās-vēlamās temperatūras. Vai vispār visas PC esošās sildošās lietas var slēgt ķēdē, tur nav jāievēro zināma secība?
Piem GPU pie 70 grādiem jūtas diezgan omulīgi, bet HDD 70 grādos būs DEAD!
Ko jūs par šo sakat?
Tas, ka GPU temp ir 70 C, nenozīmē, ka arī ūdenim būs tāda pati temperatūra. Un ķēdē jau vien jāslēdz, ja vien nav atsevišķas sistēmas katram sildītājam.

Aizmirsu par HDD un RAM - kādēļ ir tik kategoriska nostāja par to dzesēšanu ar W/C? Tā ir neefektīva, vai kāda cita prblēma?

aspms
10-30-07, 15:25
aspms:), nu, tad kuras daļas būtu jāaizvieto, un kādēļ?

P.S. Radiatoru es ieliku tikai tāpat vien, lai būtu sarunas objekts. Es taču minēju, ka ir doma likt kaut kādu dizaina radiatoru, ja tas ir iespējams. Runājot par siltā gaisa aizvadīšanu no kastes - PSU jau arī ir propelleris. Jautājums tikai, vai ar to pietiek. Un vēlreiz atgādināšu, ka papagaiļi man nav galvenais.
CPU galva ir OK bet derēs arī lētākā Apogee GT!
GPU galvu iesaku Swiftech Stealth vai arī Swiftech MCW60 ar G80 adapteri un ramsinkiem!
Tevis izvēlētais pumpis lai arī ir spēcīgs tomēr ir diezgan dzirdams un vibrē pie lielākiem apgriezieniem labāk ņem Swiftech MCP350 vai 355 aka Laing DDC vai DDC+!
Rezervuārs jau ir gaumes lieta bet personīgi patīk Swiftech MCRES micro AGB vai kāds no XSPC, jo ar tiem cd bay rezervuāriem var būt probzas ja mēģināsi stirpināt kāda keisā ar tool free sistēmām (ne visiem tā ir bet ir bijis gadījums ar DD rezervuāru un Chieftech un Cooler Master keisiem)

Radiatorus iesaku Swiftech MCR320, Black Ice Pro/GT III vai XSPC 360 (pēdējajam ir diezgan nekvalitatīvs krāsojums un viegli skrāpējas nost, bet performē ļoti labi)

Ventus iesaku Nanoxia FX12-1250, personīgi testējot 1250rpm modeļus un 2000rpm modeļus uz tā paša XSPC360 radjika temp starpība bija 1-2grādu robežās- tiesa man sistēmā nebija pieslēgta VGA, bet Q6600 bija labi uzdzīts un tika dedzināts pie 1.55V ikdienā! :D

Un atgādinu vēlreiz ventiem uz specenēm labāk neskaties!!!!

Gonzo
10-30-07, 15:26
uz GPU es ņemtu http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p1776_Swiftech-MCW60-B-universal.html

+ ramsinku koplektu

tas ir universāls risinājums - varēi pārlikt uz citu videni vai vieglāk pārdot

nakuj domā dzesēt HDD?

eermaniitis
10-30-07, 15:29
par HDD un RAM dzeseeshanu

ja rams nav paarvoltots un HDD negriezh bankaa cauru diennakti to mega datu baazi tad vinji nemaz tik ljoti neuzkarst

HDD vispaar 40-50 graadi ir darba temperatuura (lai gan kaa kuram)

ar uudeni jamos nedzesee /parasti/ jo uudens HDD var pieskarties tikai no saaniem vai kaa - bet jebkuraa gadiijumaa visur kur karsts taapat nepieskarsies

RAM dzese vispaar overklokeru prikols - jha nav klokots - nevajag jamo dzeseet taapat buus ok

ja gribi likt IMHO jaaliek jamiem atseviskja sisteema ....

p.s.

ja es pat to uztrauktos tad liktu jamos augshaa - tur kur CD rom kaste stiprinaas - ar spec prichendaaljiem vinjus tur var piesunjot (jeb labaak uz gumijaam - samazinaas trobeli)

un priekshaa kaadu 14" vai kaadu megaleenu propelleri - lai puush gaisu

gaiss pieskarsies visur un ar vienu propelleri tiks gan ramam gan HDD - bet tur jau jaadomaa par kastes modeeshanu

rt25
10-30-07, 15:56
Par GPU galvu - biju iekopējis ne to, ko gribēju, jo arī es biju skatījies uz universālākiem variantiem. Bet par GPU man tiešām vēl jāpastudē:)
Par pumpi - it kā lielie W/C entuziasti:D šo ļoti slavēja, kā spēcīgu un klusu, par vibrēšanu gan neko nebiju uzgājis. Moš bija brāķis?:)
Par rezervuāru - tas man likās ļoti ērts variants, un, kā pareizi norādīji, tā ir gaumes lieta. Manam keisam ir ideāls un vienkāršs risinājums - ja vien rezervuāra izmēri atbilst standartam, tad derēs, nekur nespruks:)
Par radiatoriem - kur lai viņus tādus plikus, pusmetru garus bāž? Skatījos, ka tu biji novietojis keisa apakšā, kas man likās diezgan dīvains risinājums, jo kastē likt radiatoru būtu muļķīgi, ja vien, piem., 12x12 radiatoriņu neuzliek venta vietā, lai uzreiz pūš silto gaisu ārā, bet arī šajā gadījumā radiatora dzesēšana nebūs tik efektīva.
Par ventilatoriem - nu tie nemaksā gandrīz neko, tadēļ nebaidos iegrābties kādā piecīti vērtā štruntā. Manis ieliktais man likās ļoti labs.

Par HDD - tieši tie man sagādā vislielākās raizes, jo jau šobrīd HDD, kurš atrodas pašā apakšā temp turās ap 45 C, kaut arī tajā es glabāju tikai info, kuru reti izmantoju. Turklāt HDD bariņam priekšā ir vents. Nu, ka lai tos nedzesē? Tam manis norādītajam W/C dzeseklim ir iespēja dzesēt uzreiz 2 HDD, turklāt ne no sāniem!
Vienu disku arī esmu ielicis augšā ar pasīvo dzesi - rezultāts ir diezgan labs - tas ir vēsāks par apakšējo disku, uz kuru virsū pūš keisa vents. Bet kur lai bāžu atlikušos atlikušos 3 HDD?:D. Un ja sadomāšu iebāzt vēl piekto virs pārējiem trijiem, tad to vispār knapi var nodzesēt ar ventilatoru:)

Par ramu - tur es piekrīt, ka varētu arī iztikt bez aktīvas dzeses, kaut arī šobrīd man ir OCZ 1066 MHz rams. Pieliekot pirkstus pie tā pasīvajiem radiatoriņiem (plāksnītes), subjektīvi liekās tā diezgan sillta. Kas notiks, ja atslēgšu keisa ventus?...

eermaniitis
10-30-07, 16:03
nu tieshi par to ari runaaju

kas ta HDD karst:
a. mikrochipi - tiem taa fignja taapat visiem nepieskaras - vinji dazhaados liimenjos ir uz kontroliera virsuu

b. korpuss ... a kopruss ir saanos (vislielaakaa massa) un augshaa tikai vaacinsh ...

i ko taa fignja nodzesees? esmu redzeejis HDD uudens dzeses kaa shuuplaades - visapkaart uudens un HDD iestuukjeejas iekshaa

a taa hernja tikai gaisa cirkulaaciju chakarees - neenu kautko jau jamaa panjems uz sevis - bet manupraat samazinaas tikai kastes temperatuuru uztverot izstaroto siltumu bet nevis pashu HDD temp

manams labpatiik domaat ka pasties tikai kaa tos HDD pacelt tajos stiprinaajumos kuros CD karaajas ... un lielaaku skirbu starp jamiem - lai vairaak gaisa apkaart un briivaaka cirkulaacija - nekas nenotiks - 45 gr ir darba temperatuura par ko nav ko satraukties - liidz pat 60 gr guli mieriigi

rt25
10-30-07, 16:09
Nu, Tavs viedoklis tomēr ir subjektīvs un teorētisks...
Par temperatūrām - vecākajam 300 GB maxtoram max temp ir 50 C, jaunākajam WD5000AAKS - 60 C. 74 Gb raptoriem, ja nemaldos, bija 55 C. Līdz ar to, noņemot priekšējo keisa ventu, tā bīstami pietuvosies max robežai.

eermaniitis
10-30-07, 16:24
emm ;)

nu ja jaa - ko pateiks - tikai imho japiereekina veel viens radiators, lai pirms un peec HDD ir radiatori jo ja vienaa sisteemaa, tad CPU-GPU uudens buus jau labi uzsilis ...

rt25
10-30-07, 16:44
Nu, tas gan:)

kiwi
10-30-07, 17:06
Ja kaadam te vajag pa santimiem dazhas WC daljas PM :)

Gonzo
11-01-07, 10:25
CPU galva ir OK bet derēs arī lētākā Apogee GT!

Rezervuārs jau ir gaumes lieta bet personīgi patīk Swiftech MCRES micro AGB vai kāds no XSPC, jo ar tiem cd bay rezervuāriem var būt probzas ja mēģināsi stirpināt kāda keisā ar tool free sistēmām (ne visiem tā ir bet ir bijis gadījums ar DD rezervuāru un Chieftech un Cooler Master keisiem)

aspms, kad minēji XSPC rezervuārus, vai domāji šādus (http://www.xs-pc.co.uk/res250.php)?
Ko tauta domā par tiem?
pašlaik izvēlos sev rezervuāru. kaut arī pašam simpatizē tas pats Swiftech MCRES rezervuārs, tomēr praktisku apsvērumu dēļ labāks variants būtu vai no Bay rezervuārs (kā šis (http://www.xs-pc.co.uk/dualbay.php)) vai tāds "pasīvais" pie korpusa sāna.
kā īsti stiprinās tie dualbay rezervuāri? manam korpusam ir toolfree stiprinājuma sistēma, kas rada bažas par iznākumu

bornbad
11-01-07, 11:27
Nice avatar Kiwi! ;)

CaMaRo
03-14-08, 17:29
Man ar taa kaa nedaudz apnicis lielais troksnis kastee un ir doma pariet uz uudeni, ir doma iepirkt TT Bigwater 745, vai ir tomeer iespeejams dabuut par to pashu naudu kaut ko labaaku?