View Full Version : Athlon 3200+ 64bit
Sveiki! Biju sadomājis klokot savu A64 3200+ (2GHz) Venice S939, no sākuma biju domājis pamēģināt kā būs ja kloku ar kkādu softu, uzklokoju 20%(kas arī bija max iespējamais softā) it kā ok, temp pa pāris grādiem pacēlās tik, bet kad uztaisi reboot, tad frīzojas :( Domāju pacelt vcore, bet biosā neļauj, stāv uz 1.4V un viss :confused: Ko lai daru?:confused:
Mobo: Gigabyte nForce 4 (starp citu dzese ar radiatoriem un rāda, ka tjip 70 grādiņi.. :confused: )
Ram: 2x512 PC3200 2.5-3-3-8.
CPU coolig : Titan Vanessa.
PS : no name :o
emz, parshuj BIOSu. Ar to plati nekur talu neieskriesies, man jama bija un nolemu nomainiit uz BIOSTAR Tforce series - tagad ripinos uz 2.8ghz :cool:
temperatura toch trada nav, visticamakais ka gljuko radiitaaji
biki neiebraucu, tu taisi oc no windas ar programmu, bet kad panjem restart tad tev kompis karaas?:confused:
Nu vienk. tur tāda fiška kā, save/load tos settingus, piem. es biju uzlicis tos MHz, un nākamajā reboot`ā viņš man tos ielādē pa jaunam. Un vispār pēc tā OC, viņš man pat spēlēs frīzojās uz laiku. :mad: krishxxx nevarētu plz kādu link uz bios`u nosviest? :rolleyes:
tev biosaa vaig samazinaat HT reizinataju un izveleties pareizu ram dalitaju.
tev biosaa vaig samazinaat HT reizinataju un izveleties pareizu ram dalitaju.
Mmm, a tu nevarētu pateikt kādi būtu pareizi? :rolleyes: :cool:
Nu ja tev PC3200 RAM's tad tev jaadara kaa brx saka, jo tev RAM frekvence tikai 200 MHz un lai vareetu normaali CPU klokot tad tev buus biki pa BIOS'u jaaparokas un pareizi tur viss jaasaregulee.
Un iesku klokot caur BIOS'u nevis caur Windows.
Vispirmāmkārtām ir vcore jāpaceļ!
Ja to tev neizdosies uz plates, kaut vai ar bios pāršūšanu izdarīt, tad tev to neizodosies nekad uz šīs plates :)
Kad jau būs voltāža uz CPU augšā, varēsi sākt štukot tālāk. Principā 90% venēcijām vismaz uz 2,5 būtu jāceļas bez probzām...
Mmm, a tu nevarētu pateikt kādi būtu pareizi? :rolleyes: :cool:
tas tad labaak japrasa krixhxxx, ja vinjam ir shamaa plate bijusi tad vinjs zin ko biosaa raada un kas jaizveelas, ieteiktu izmeginaat 166Mhz ja tadu piedaavaa, tik nesajauc ar fsb
Principā 90% venēcijām vismaz uz 2,5 būtu jāceļas bez probzām...
Tas tiessa :) No sava 3200+ izspiedu 2.85 GHz ar "gaisu", bet taa kaa nebija stabils tad naacaas atkaapties uz 2.7 GHz :D
Ja tev ta mobo ir K8NF7 Nf4 parastaa ,tad vairak par 2150 rii nepacelsi. Cik atceros, jama smuki pie vairak OC paradija ka ir uzklokots un norefreshoja OC :D
Ta plate ir grabazha, megjinaju BIOSus mainiit, protams, nekas nepalidz ;)
Kr4, ja tev ir shita http://catalog2.elkogroup.com/ProductDescriptions.asp?productID=1068704
un
Ja gribi labu OC taisiit tad maini nost uz shito http://www.shopping.com/xPC-Biostar_MB_BIOSTAR_NF4_TForce6100_939_RT~PD-27707075~FD-1717~kworg-Biostar_TForce_6100%2D939~kw-Biostar%20TForce%206100%2D939~linkin_id-3057201~DMT-1~VK-3057201
Tas tiessa :) No sava 3200+ izspiedu 2.85 GHz ar "gaisu", bet taa kaa nebija stabils tad naacaas atkaapties uz 2.7 GHz :D
Pie kādas voltāžas un uz kādas plates tu sasniedzi stabilu 2.7GHz?
Plate: DFI LanParty UT NF4 SLi-DR Expert :cool:
Voltaazja: BIOS'a uzlikts uz 1.68V, Windows uzraada 1.66V :D
Nē, mātes plate man ir :
Gigabyte GA-K8NMF-9. Bet paldies, būs vien jāmeklē biosi :o
Nemeklē citus biosus bet biosā nospied Ctrl+F1 un tev atveersies advanced chipset features!
Tur tu varēsi nomainīt ram uz 166mhz un to HT no 5x uz 3x! Es lietoju ar un faktiski es domāju ka tu uz 300x9 varēsi mierīgi dzīvot!
emz, parshuj BIOSu. Ar to plati nekur talu neieskriesies, man jama bija un nolemu nomainiit uz BIOSTAR Tforce series - tagad ripinos uz 2.8ghz :cool:
temperatura toch trada nav, visticamakais ka gljuko radiitaaji
Kas pa RAM,kada dzese un vai tas 2,8Ghz strada 100% stabili ???
Value Apaceri asinhroni, Titan Vanessa, nav 100% stabils... :D
Man stav 2.7Ghz uz 1,66V manliekas MB-DFI LP-UT nF4 Ultra-D ir stabils
man shobriid stabili 2.7ghz ir pie votlaazhas 1.575v..neesmu proveejis zemaak laist? jeega ir proveet? :D
Vot man stabili ir 2.9Ghz pie ~1.5v :D Ko juus te staipaas ar saveem desaam? Jeega ta kaada?
Kaut kāds trakums vispār... Visi tik kloko un kloko, un vēl citus māca... Kāds vispār uz Stock kastes arī sēž? Nu kā es... Un tas jau ar tikai tāpēc, ka neko nevar paklokot ;) Bet man ir smaga aizdoma, ka taisnās rokās šitas CPU, kas mājo manā Laptop, smuki celtos... :rolleyes: Mobile Sepron 3000+ 1.8 Gz un reizinātājs 9... Bet ne par to runa :)
Autoram ;) Atstāj uz saviem 2.6 un būs labi ;) Tiešām stabila un ātra sistēma ;)
nee, klausi gudros ;) dzen, dzen un velreiz dzen :D
Pareizi jau laikam ir Virstraktēšana :)
Bet kad pārdzenās, tad visi izskata lietu un tad izsaka līdzjūtību ;) :D Nu katrs jau dara, kā grib :)
Vispār par to OC vienreiz domāju, ka ražotāji jau ir to pasākumu speciāli paredzējuši.. :rolleyes: Jo visi tak jūs dzenat un vienmēr sakat stable pie tik un tik... Bet ja jau ir stable, tad kāpēc tad rūpnīčā neliek to frekvenci un par lielāku cenu jaudīgāku CPU nepārdod... Hmm... Tur noteikti kaut kas apakšā slēpjās... Tais rūpnīcās jau neviens nav muļķis un redz, ka visiem patīk klokot...:rolleyes: Nez, manas domas...
Bet ja jau ir stable, tad kāpēc tad rūpnīčā neliek to frekvenci un par lielāku cenu jaudīgāku CPU nepārdod... Hmm... Tur noteikti kaut kas apakšā slēpjās... Tais rūpnīcās jau neviens nav muļķis un redz, ka visiem patīk klokot...:rolleyes: Nez, manas domas...
Nu pirmkaart katra detalja tiek taisiita ar savu rezervi, taapeec arii buutiibaa ir iespeejams visu kas nekustas klokot :D
Un kas ar atiecas uz ruupniicaam (pareizi buutu FAB), tad ir taadi gadiijumi kad fab, piemeeram, izlaizj chipu ar 2.0 GHz, bet chips ir naacis no 2.2 partijas, jo razjoshanas proces ir tas pats un pashizmaksa buutiibaa nemainaas (balstiits tas viss ir uz ekonomiku)... Tad tas ir pashsaprotams, ka chips no 2.0 GHz uz 2.2 GHz klokojas ka nemetas un taa kaa tam veel ir rezerve un kaiminjam ir laba water cooling sisteema, tad vispaar varam izspiest vesalu leerumu ekstra MHz :D
Nu bet paskat ko Nvidia dara ar G71? 7900GT un GTX ir viens un tas pats čips. Izmaksas vienas. Tik atšķirība tajā ka vienu baro ar 1.2v, bet otru ar 1.4v ja nemaldos. Rezultātā, GT nekad nevarēs skriet tik ātri bez serios hardmod V-mods, lai gan arhitektūras ziņā spētu skriet...
Viss te ir naudiņā ;)
Vot man stabili ir 2.9Ghz pie ~1.5v :D Ko juus te staipaas ar saveem desaam? Jeega ta kaada?
:) hm... manam procesoram ari butu jaiet uz 2.9ghz (amd 64 3200+ )
bet biosa es max Mhz varu uzlikti 232
Fsb 200 (blokets biosa) :(
mates plate BIOSTAR K8T89-A9
varbut kads zin kur var nopumpet BIOS update
PS oficala mates plates saita bios ir 2 meneshus vecaks neka mans bios :)
sudigi ka tev VIA chips, pameklee clockgen progu savai matesplatei jeb/vai chipam, ar to tu no windas varesi darboties gan ar fsb, gan reizinataju uz leju nolaist
caur windows`u klokot proci ") nezinu...
izklausas ta Extrimi.. :)
pamekleshu sakuma biosa jaunaka versiju
"tas ar to KLOKOSHANU windousa paliek pedejais varians (ceru ka ne vienigais ) :(
Cik daudz virstakteeshana ( tieshi Athlon 3200+ ) ir atkariiga no steppinga ? Man ir 2 ( DH-E6 ). Cik esmu meegjinaajis virstakteet, augstaak par 2.5gHz neiet. Varbuut daru kaut ko nepareizi.
P.S MB - Asus A8N-E, RAM Apacer, PSU - Fortron 400W
Cik daudz virstakteeshana ( tieshi Athlon 3200+ ) ir atkariiga no steppinga ? Man ir 2 ( DH-E6 ). Cik esmu meegjinaajis virstakteet, augstaak par 2.5gHz neiet. Varbuut daru kaut ko nepareizi.
P.S MB - Asus A8N-E, RAM Apacer, PSU - Fortron 400W
a tu ram dalitaju mainiji? un HT reizinataju arii samazinaji?
Pameklē citu lietotāju rezultātus ar šādu stepingu!
Un ir dzirdēts par A64 pročiem, kuri neiet augstāk pat par 2,3 Ghz!
Edit: Man, piemēram, ir 0(DH-E3) un pēc nedēļas D2oL žmiegšanas ultra stabili iet jau 2,8@1,62v (pirms tam 2,7@1,62v) Burn-in darbojas!
nav tikai dzirdēts vien,mans 3000+ pie 2,43ghz pat ar WinRAR netiek galā,met errorus.Ar 2,3Ghz vēl var dzīvot.Voltāžas celšana nepalīdz.
Pameklē citu lietotāju rezultātus ar šādu stepingu!
Un ir dzirdēts par A64 pročiem, kuri neiet augstāk pat par 2,3 Ghz!
Edit: Man, piemēram, ir 0(DH-E3) un pēc nedēļas D2oL žmiegšanas ultra stabili iet jau 2,8@1,62v (pirms tam 2,7@1,62v)
es savu proci no pazistama nopirku --->Torado <-- niks foruma ( 3200+ ) stradaja stabili uz 2.7Ghz 1.6v
tapec es te plosos ka mewonis :D gribas man ar tos 2.7 gercus :)
Meegjinaats gan DDR200 , DDR233, DDR333. HT 3x un 2x . Ja maina reizinaataaju uz 9.5 vai 9 , tad windowsaa iebootojoties, raada, ka fsb ir 216 un reizinaataajs 10, kaut gan neko taadu neesmu licis.
Tad, kuram tas procis zRM vai newb?
4...9;10...,5 reizinātāju neiesaku, maisa visas cpu ram attiecības!
Un uzliec Ram 100!
paldies dievam newb`am :)
Ēē, pag!
Tu uzliec BIOS'ā piemēram DDR400, kaut cik normālus taimingus (mazliet sliktākus par ražotāja "ieteiktajiem"), uzliec piemēram 210x10, iebūtojoties windā tev rādās 2000 MHz?
Neee, DDR400 @ default taimingi iet normaali fsb 229 x 10.
Es arii tagad meegjinaashu jaunaako BIOS uzlikt un tad jau redzees, kaa buus.
P.S c0nf. kaadi tev settingi uz 2.7gHz ?
Sk. Man ar defaulto BIOSU uz A8N-E bija tā, ka 270x10=2000! :D
...uzliekot jaunāko, iet smuki @ 2.7 GHz, ceru tomēr izspiest 2.8! :p
Tev tas procis turētu arī 2.85 uz normālas plates, ja ramam dalītāju tik lielu nevajadzētu likt.
Kasparz, cik liela ir ietekme uz OC max ir tieši no ram dalīšanas?
Jo vairāk dali, jo nestabīlaks vai?
Nu varb'ut p'ec tav'am dom'am 2.8Ghz ar 180Mhz ram frekvenci ir lab'ak, nek'a 2.7Ghz ar 230Mhz rama frekvenci.
Tu neatbildēji uz jautājumu...
Nav īsti korekti atbildēt ar pretjautājumu ;)
Es domāju - vai tas, ka rams neeiet 1:1 ietekmē proci un tas nevar pacelties stabili tik augstu kā 1:1 (ar labu ramu) ?
Procim piekāst par dalītāju! Max OC no tā nemainās!
Tev tas procis turētu arī 2.85 uz normālas plates, ja ramam dalītāju tik lielu nevajadzētu likt.
Tad kā saprast teikuma otro daļu?
Pirmā, OK, jo uz sūdīgas plates vienkārši nepacelsi vairāk par tās limitu, bet otrais izteikums?
Man tas šobrīd ir aktuvāli, jo tagadējais mans 146opterons velk ar dalītu ram 2.85, bet Kashelz apgalvoja, ka viņš 100% stable iet uz 2.9...
Es 2.9 varu noturēt tikai uz riebīgi augstām voltāžām ar kurām es ikdienā labāk nedzīvoju... (protams var jau cerēt uz burn-in principu, un pēc laika nomest voltāžu... :D )
Nu labi, tu ar Asus neesi ņēmies, tu to nesapratīsi. Mēsls pēc definīcijas. Ja nu vienīgi kāviņu tur Intel laikam bija kautkad labas.
Pa manam teikums jaasaprot taa - ieguustot tos 150mhz cpu, jaaliek taads RAM daliitaajs, ka RAM frekvence nu galiigi nerullee. :)
ASUS vienkārši nevar uzskatīti par AMD OC guru un beigta balle!!!
Man kaut kur pazuda tas Mrlobber izteiciens par Asus un AMD,bet gan jau viņš pats atgādinās. ;) Ja nopietni,ir jau tomēr ražotājam savas prioritātes.Asus ņem uz Intel bāzi un to,ka "brends" par salīdzinoši zemām cenām (lai arī plates visai apgraizītas).
...ne manā gadījumā! :>
Rams 'ta ir ok, bet cik man Patrioti ir bijuši... nu neiet viņi labi uz ASUS.
Vari iešūt citu SPD un būs tev Mushkini. Bet nejau nosaukums kautko maina.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.