PDA

View Full Version : AC Freezer 64 Pro kvalitāte

Kunz
10-10-07, 11:46
Beidzot atradu laiku iegādāties dzesekli "no Īrijas DELL kambariem atvestajam" :D X2 4600+ AM2 procim. Izvēle krita uz Arctic Cooling Freezer 64 Pro, ko iepirku iekš Metaleksa (http://www.metaleks.lv/cenas/96/14418_arctic_cooling_cpu_cooler_freezer_64_pro.php ) pie vienām sāpēm (lai nav lieki jākurina Rīgas korķos degviela). Tā kā diena paiet vienā skriešanā, tad visus iegādātos loriņus apskatījos tā pamatīgāk tikai vēlu vakarā mājās. Ja pret pārējō stuff iebildumu nebija, tad Freezer 64 Pro gan iekrita acīs ar savu izpildījuma "kvalitāti". Proti, kūleris liels, taču izskatās, ka taisīts ar vietējo batjku palīdzību kādā Šmucspainavas pagrabā - kūlera 3 (vai 6, hvz) paipu gali virs alumīnija ribām izskatās nokniebti un pavirši aizlodēti (tikai viens ir smuki novirpots), paipu gali kūlera pamatnē arī izskatās pavirši iesprausti un šķirbas "aizmetinātas" ar kaut kādu lodēšanas smāķi, pamatne divdaļīga, rupji slīpēta (ar termopastas plāksteri), arī izskatās ar to pašu sudraboto smāķi pildīta. Vienīgais, kas mazliet simpātijas izraisīja, bija pats AC ventilators...

Tā tam jābūt? Nemaz neuzliekot kūleri uz proča, sāku pamatīgi apšaubīt kūlera dzesēšanas efektivitāti. Ja kādam ir šāds te kūleris, lūdzu, padalieties ar kūlera apdares kvalitātes novērojumiem - vai ir maz vērts iet škandalēties ar pārdevēju? Preces piegādātājs - TD Baltic UAB (leiši, spriežot pēc visa).

P.S. Bildes par subjektu iemetīšu vakarā, kad būšu mājās.

HX_unbanned
10-10-07, 11:50
Veciit - ko tu ņemies?! :confused:
Tu pērc CPU kuuleri, lai tas dzesētu, vai CPU kuuleri, lai tas cmuki izskatiitos???

Galu galā - ir tev garantijas talons? Ir. Aizej uz metaleksa kontori un pabazare ar viņiemn ( ar meičuku :D ) un paprasi, vai ir kāda iespēja samainiit.

man arii taads pats. nezinu par to izpildiijuma kvalitaati - nepeetiiju, bet dzesee labi. x2 4600+ uz defaultaam frekvenceem pie idle uz 27°C tura pie 50% rpm (1100). a striideeties es domaaju deelj taam kapeikaam, nav veerts.

Piekriitu pilniibā.

OzYs
10-10-07, 11:51
man arii taads pats. nezinu par to izpildiijuma kvalitaati - nepeetiiju, bet dzesee labi. x2 4600+ uz defaultaam frekvenceem pie idle uz 27°C tura pie 50% rpm (1100). a striideeties es domaaju deelj taam kapeikaam, nav veerts.

Moon
10-10-07, 12:07
man kaste idlee vispaar cpu vents negriezaas
un temperatuura ir tik 25°C
vieniigais par ventu daudzumu apkaart manam Freezerīm gan nokluseeshu :D

par to naudu cik tas dzeseklis maksaa neko labaaku nevar gaidiit ;)

kvazi
10-10-07, 14:11
3 paipu gali ir virpoti, 3 aizodēt- kas tur īpašs? Kā Tev liekas, pa kurieni viņi dabū to dzesēšanas šķidrumu iekšā?
Apakša ir 2daļīga, jā un arī salodēta. Un paipi man neizskatās pavirši iesprausti.
Pamatne nav kā spogulis, jā, bet tas tak pofig. Ko tas mainīs? Pusgrādu? Vienu?

A ko Tu gribi pa 9ls?
Un Tu netā pirms tam neapskatījies, ko pērc? http://www.john-eva.co.uk/Images/Computer_pics/arctic_freezer7.jpg :)

Un par dzesēšanu nevarēju sūdzēties, kad lietoju šo produktu. Ļoti ok kvalitāte un dzesēšana priekš 9ls

jonixins
10-10-07, 14:36
Palabošu, par 7Ls (pie mums).
Tas kūleris ir baigi OK tai cenai, pašus propellerus gan es uzskatu par tadiem viduvējiem, cenas ziņā un lēnajā režīmā gan ir baigi OK.
btw, tas, ka pamats ir salodēts, ir tikai labāk, piemēram, ir viens TTBT mods no RU, kur pamatni aizlej ar alvu, lai uzlabotu siltuma vadītspēju, kas arī reāli darbojās.

Engineer
10-10-07, 14:45
Palabošu, par 7Ls (pie mums).

mm, kur tas i pie mums? 2nd pc vajadzētu ko labāku par box uzlikt..

StyleZ
10-10-07, 16:55
Gribeetu piekrist abiem viedokliem un veel biku papildinaat.
Izmeegjinaaju arii tieshi sho pashu modeli vienam no slavenajiem snakez'a 4600ajiem.
1) Pilniibaa piekriitu kunz par to, kaa tas kooleris izskataas. Man atgaadinaaja taadu padomju laika prastu dzelzs gabalu :)
2) Tachu saprotu arii tos ljautinjus, kas saka, ka tam taa jaabuut, un ne jau tas kuuleris smukumam tur grieziisies. + veel taada cena, ka neko vairaak prasiit nebuutu pieklaajiigi!
3) Dzesee gan tas kraams gana labi - pat ar brutaali celtaam frekvenceem un voltaazhaam, temperatuura paceelaas tik par vienu graadu un saglabaajaas 35-37 graadu robezhaas pie noslodzes.
4) Veel dazhi miinusi - nemaaceeshu neko teikt par standarta termopastas kvalitaati, jo nav meegjinaatas citas, bet no pirmaa skata taa "pasta" (kaut kaads plaaksteris, kas sadalaas shkjiedraas kaa taads liigatnes papiirs) nekaadu dizho uzticiibu neviesa :confused:
Tad veel tas ventilators ir taa kaa biku paskaljsh by default (nemeegjinaaju nekur BIOS'aa nekaadus settingus chakareet, bet out of the box uz M2N-SLI Deluxe tas uzvedaas paskalji)
Un peedeejaa lieta, kas izraisiija izbriinu, ir tas, ka kooleris, kas pat nav paredzeets stipri mazaakajiem peec virsmas laukuma 478. vai 775. soketiem, uzlikts uz CPU, ar savu pamatni nenoklaaj visu procesoru, un CPU stuuri kaa arii mazas malinjas paliek vienkaarshi saskaree ar gaisu :eek:

jonixins
10-10-07, 17:01
mm, kur tas i pie mums? 2nd pc vajadzētu ko labāku par box uzlikt..
"mums"ir m79 :D

Dynamite
10-10-07, 17:08
man termopasta uzreiz bij sakaltusi tam kulerim.
parejais ir ok, man kka patik ka tas kuleris ir bez lieka spiduma.

Kaspars
10-10-07, 19:10
AC Freezer ir tādi un tas ir pilnīgi normāli. Par 9Ls tu neatradīsi neko labāku.

Kunz
10-10-07, 20:33
Hmm, nu labi - būšu mierīgs un rāms, neskandalēšos, ja jau mēģinat mani tā pārliecināt. :D Lai jau paliek - labs kūleris, labs. Tāpat viss uz stock šancēs... un ne jau manā kastē.

EDIT: Uzliku to kūleri, performē zvērā - idlē 23-25 grādi uz IHS, 30-33 grādi kodoliem... :eek: Un ventilators gandrīz nemaz negriežas - grūti piespiest šamo gorīties ātrāk par 800 rpm pat zem slodzes (idlē labi ja 300-400 rpm).