View Full Version : Protektora zīmējumu skaidrojums
Tuvojoties ziemas sezonai, sāku šķielēt uz ziemas riepu pusi, taču atkal sākās vecā labā dilemma - kādu protektoru izvēlēties? Skujiņa, pīnīte, rises, mixlis? Varbūt ir kāds resurss, kur būtu aprakstīts, kāds protektors kādiem apstākļiem vairāk domāts, tā uzvedība uz sausa, slapja, apsniguša, pļuraina ceļa, protektora skaļums ātri braucot?
Par to, kādas riepas - radžotās vai neradžotās - gafno vapros! Manam vāģim tikai radžotās (ja ir) - smags un liels, maita! ... :D
Instigater
10-02-07, 08:56
Nav taadu skaidrojumu. Ar skujinju var buut gan taadas, kas ljoti labi turas, gan taadas, kas uzpeld uzreiz. Vieniigais nosaciijums ir lameles - jo vairaak lameles, jo suudiigaak uz tiira asfalta, viss vairaak izsmeereets, toties uz sniega un ledus labi turas. Jau vairaakas ziemas braucu ar Master Winter alja Nokian NRW. Nokian doto protektoru paardod tikai Ziemeljamerikai kaa vissezonas riepu. Ljoti labi sabalanseeta riepa, noraujas maigi un tikpat maigi un viegli ir atguut sakjeri. Principaa ideaala Latvijas apstaakljiem, ja nebrauc uz laukiem, tur jau vajadzees tad shipus. Ar BMW E34 pie 4cm dziljas peljkjes uz 195 platumu uzpeld aptuveni pie 95km/h. Ak jaa, cena par R15 ir tikai 27Ls.
To pašu Nokian NRW vēl pirms pāris gadiem no Freibi dabūju, tiesa, nezinu, varbūt kā "pelēko importu" :D
hmmm.....iečekosim...interesanti, cik maksās tāda riepa uz 17"?
Winter Contact (vai domātas citas - iekš LV nevaru atrast Master Winter) taču ir atjaunotās riepas... kaut gan protektors tāds tīri simpātisks - riepai sniegā/dubļos it kā vajadzētu labi attīrīties. 205/65 R15 izskatās ap 30 Ls maksā, taču vairāk gan interesē 215/70 R15 (amerikāņi ir baigi mīkstie - vajag ko augstāku ziemā), taču tādas ir tikai GT Radial un bez šipiem.
Proxis, iečeko www.turbo.lv - tur laikam bija... vai nebija. Max izmērs laikam beidzās ap R16...
Instigater
10-02-07, 10:11
www.riepuserviss.lv
OK, thx. Izskatās, ka tās tās pašas vecās "labās" Master riepas, ar kurām pirms 10 gadiem braukāju... :p
Instigater
10-02-07, 11:05
Ir ljoti liela atshkjiriiba starp Maarupes un Igaunijas Master riepaam. Riepuserviss tirgo Igaunijaa razjotaas.
Update: Skatos, gribi radzjotaas, nu tad Master HKPL4 + radzjoshana, tas pats Nokian HKPL4 protektors.
Nu, jā, radžotās ir gana nepieciešamas, jo jābrauc ziemā būs arī uz Sūnuciemu. Pagaidām gan vairāk uz Kleber Kapnor 5 skatos, jo atjaunotos Master kaut kā vairs negribu atcerēties - pumpas, burbuļi, disbalanss. Laikam igauņi kaut ko nelabu bija piejaukuši... :D
P.S. Kur mārupieši savus brīnumus nogrūž?
Instigater
10-02-07, 12:16
Man viens Master komplekts jau tuuliit buus nobraukts, ne disbalanss, ne pumpas. Otru komplektu tikko paardevu ar visiem diskiem, arii nekaadu defektu. Tagad 2 Master riepas gaida monteeshanas dienu.
Ar atjaunotajām riepām ir tā pat, kā ar ķiniešu lietām - vai "izjūk" uzreiz, vai kalpo uzticami "ilgu" laiku ...;)
No savas pieredzes - neviena "navarka" nav salīdzināma ar jaunu riepu...pofig Mārupe, Igaunis vai Itālis! Saķere ar ceļu, iespējamais disbalans, brāķa koeficents...:)
Instigater
10-02-07, 22:51
Man liekas, ka navarku tehnologjijas attiistaas tikpat strauji kaa IT joma. Pirms 5 gadiem darba auto bija Maarupee taisiitaas navarkas ziemenes. Uz liidzena apledojusha celja vareeja nosisties, beigaas taapat pus protektors nebija nobraukts, kaa shameejais kopumaa izdomaaja saakt pilniigi shkjirtu dziivi no karkasa, labi, ka tajaa dienaa nebija mana dezjuura. :)
Instigater
10-03-07, 00:01
Taa, ko tu iesaki no leetaa gala? Ir E34 BMW ar blokji :D :D :D
Nezinu, tagad riepas taadas lisas galiigi, ziema tuvojas, gribetos pec specenes riepas dabuut, respektiivi 205/65 un R15, diski ir lietie, bet vecaa kaluma, izturiigi. Kadas gumjas ieteiktu? Es jau te domaaju par atjaunotaam, kur bija taas labaakaas?
Kadaas cenaas naak? Un cik naak letaakaas jaunas? Kaut kas zem 25Ls gabalaa ir dabuunams? Savaa krajaa taadas bija liekas uz to pashu izmeeru R15.
Vel jau kadu briidi var ruleet, bet sniegs buus un tad netikshu uz priekshu vispaar ar lisajaam gumijaam :(
E34 ar LSD ir super, bet ir viens ljoti svariigs moments, uz ledus bez shipiem pat nedomaa pieskarties gaazes pedaalim. :) Es saveejam lietoju tos sevis saslaveetos Master NRW no riepuserviss.lv pa 27Ls gabalaa uz izmeeru 195/65. Tici man, plataakas nevajag. Ja ir bish vairaak naudinjas un gribas shipus, tad es pirktu Master HKPL4. Veel taads ziimiigs moments, vai nu auto svars ko maina vai arii ieksh E34 taa nejuut aatrumu, bet E30 ar taam pashaam riepaam, tikai shauraakaam, ir aatraaks, vismaz subjektiivi liekas, ka viss notiek fiksaak.
Riepas vajag jaunas un labas! Krievu Autorevue katru rudeni testē uz to brīdi labākās ziemas riepas. Testi notiek Karēlijā tā kā skaidrs, ka arī mūsu pļurainajām ziemām der! Bet nevajag pirkt jaunākās riepas no šī gada kolekcijas. Iepriekšējā gada pat pašas labākās būs 15-25% lētākas. Man bīmeram līdzi nāca Pirelli Soto Zero (bez šipiem) 205/55/R16 un ar DSC braukšana (lai arī tās ir vismaz vienu vācu ziemu nobrauktas) bija pilnīgi OK. Laukos gan bieži braukt nesanāca, bet ņemot vērā mūsu par ceļu maintenance atbildīgo ahūno sklerozi, katru gadu laicīgi aizmirstot kādos platuma grādos mēs dzīvojam, piedzīvojumi vienalga bieži gadījās! Bet kā jau teicu galvenais lai riepas ir OK un nevis Mārupes vai tml. lējumi! ;)
A ja vajag ko leetaaku? Jaabraukaa itkaa ir ikdienaa, bet nu nav tie tukstotshi Km nedeljaa... radzes laikam nevajag, kaut kas no atjaunotaam interesee... jaunas taas leetaas arii diez vai ir labaakas, aatruma indeksu lielu nevajag, ziemaa lidot netaisos! :rolleyes:
Labas riepas ir vertiiba, bet ja nu taas tiek viens divi nosvilinaatas vienaa sezonaa tad toch nafig :D
īstajā brīdī tie ietaupītie pārdesmit lati var izrādīties izšķirošie.
tomēr tā ir tava drošība.
es arī pieturos pie viedokļa, ka ziemas riepas tikai jaunas un max 3 sezonas neatkarīgi no atlikušā protektora dziļuma.
ŠOgad pasūtīju riepas no reifendirekt.de. PIrelli W210 Snowsport 205/55R16. ar visu piegādi līdz mājām sanāca 304 Ls. piegāde 5 dienās.
Par Master M+S navarkām (ar Nokian protektoru - savulaik ulbrokas riepu centrā iegādātas) varu teikt tikai labāko - pirms pāris gadiem uz opelīša bija, un par vienu otru labu brendīgo ziemenieci labāk ripojās :rolleyes:
Taču, tā teikt, viss mainās, gan autiņš, gan prasības :) pagājšgad izvēlējos Dumlopu :D to, kurš Graspic DS1, ļoti ok, vienīgais pus ziemu pa asfaltu plēst nācās :mad:
Ja grib brandu un jaunu, vēl var skatīties Pirelli virzienā - ļoti labas atsauksmes; lēti gan nebūs, bet, kā jau te pareizi teica, riepas nav tā lieta, uz ko ekonomēt.
Subjektīvi nepatīk un neiesaku Kleberu - ne ziemas, ne vasaras.
DeadmaroZ-TLOTL
10-03-07, 17:47
es jau nu par yokohama tikai un vieniigi
vieniigais shoziem laikam (pirmo ziemu 10 gadu laikaa ) naaksies iztikt bez vinaam jo negribas pirkt autinam kas pavasaarii ies uz tirgoshasnu jaunas ziemenes
Mana pieredze ir šāda, kas var būt labāks par NOKIAN un GISLAVED.
Šoziem būs pagājušogad iepirktās Gislaved Nord Frost 5, Quattro ar tām uz ceļa turās kā pielīmēta! :D
es noteikti njemtu jaukto, ne tiiru skujinju, un ne tiiru tur veel kko!
Protams, ja kustiiba notiek, tikai pa piem asfaltu, vai tml, tad jaa....noteikti es nenjemtu ar radzeem!
P.S.
Mozh kaadam ir kaadi GALI riepu tirgotavaa?
Vajag 17" 225x35, mozh 225x45 4gab ziemai bez radzeem!
Instigater
10-04-07, 23:47
www.reifendirect.de, ja bails, tad var meegjinaat caur mani izgruuzt, bet tad es kaadu varkas procentu panjemshu ;)
skatās kas ir www.freibi.lv stokā .... man tur ir labi gali ~25% varētu dabūt nost no KATALOGA CENAS
īstajā brīdī tie ietaupītie pārdesmit lati var izrādīties izšķirošie.
tomēr tā ir tava drošība.
es arī pieturos pie viedokļa, ka ziemas riepas tikai jaunas un max 3 sezonas neatkarīgi no atlikušā protektora dziļuma.
ŠOgad pasūtīju riepas no reifendirekt.de. PIrelli W210 Snowsport 205/55R16. ar visu piegādi līdz mājām sanāca 304 Ls. piegāde 5 dienās.
kaa tur ir ar to piegaadi, cik tev izmaksaaja? ar pamazaam briestu no turienes kaut ko atstiept, jo cenas, cik peetiiju, patiikami priecee!
Instigater
10-07-07, 21:57
7.50 EUR par riepu no turienes.
skatās kas ir www.freibi.lv stokā .... man tur ir labi gali ~25% varētu dabūt nost no KATALOGA CENAS
Tas attiecas uz visu piedāvājumu vai tikai konkrētiem modeļiem?
Ir interese tagad iepirkt vasaras riepas nākošajai sezonai pirms pavasara inflācijas :D
kaa tur ir ar to piegaadi, cik tev izmaksaaja? ar pamazaam briestu no turienes kaut ko atstiept, jo cenas, cik peetiiju, patiikami priecee!
+7.50 EUR gabalā. piegādā ar DPD. līdz mājas durvīm (kr4 veicot pasūtījumu piezīmēs vēlreiz pieraksti klāt tel.numuru, lai var sazvanīt)
Vai varu dzirdēt mazliet izvērstāku skaidrojumu, kāpēc tieši nepatīk - skaļas, ātri deformējas, nodilst?
reifendirect.de
tikai "eiropas" riepas ? ( tikai bez radzēm ) ?
Instigater
10-09-07, 22:54
Jaa, ar radzeem tur nevienu nedabuusi.
man ar nepatiik. Vismaz bezshipu. Uz tiira sniega ljoti ok, bet ar to viss arii beidzas...
Taads jautaajums:
Vai var izmantot dažādus protektorus?
Priekšējās riepas - viens protektors
Pakaļējās - cits protektors
jaa var, protektoram vienaadam jaabuut uz vienas ass.
Ar vienu shipotu/otru neshipotu gan TA cauri nelaidiis, nu bet tas arii nav paaraak praatiigi :D
Instigater
12-01-07, 01:48
Un ziemaa nosisties - iiziii! Pa asiim driikst atshkjirties, tiesa, ziemas sezonai tas nav paaraak labi - daudz juutamaak izpauzjas dazjaadu riepu raksturs.
DeadmaroZ-TLOTL
12-01-07, 10:51
jaa ja velk pakala tad jaa ja prieksha tad nav tik svariigi , bet vareet var
Manas mashiinas vasaras riepas:
Priekšējās - 225/40 R18
Pakaļējās - 255/35 R19
Vai var izmantot diskus no vasaras riepām un nopirkt:
225/40 R18 un 245/35 R19, jo 255/35 R19 tagad nekur nav pieejamas pat www.reifendirect.de nav :( Nebiju gudrs un nenopirku novembra sakumaa, kad bija pieejamas :(
Priekšējās riepu (ziemas) protektors: http://816.sytes.net/bitbucket/SV-1WinterPlus.jpg
Pakaļējās:
http://816.sytes.net/bitbucket/Wintracxtreme.jpg
Vai Ok?
Mashiinai ir aizmugureejo riteņu piedziņa.
pirkt to var, bet nesaprotu, kam tev vajag tik lielu atšķirību starp priekšējām un pakaļējām :confused:
edit- braucam ar bmw.. jasna
Slammer:
Taa ir standarta rupnieciibas komplektaacija peec default, man ir shii mashiina:
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1724.html
noskaidro vai taviem diskiem liksies tās riepas, un tad pērc
brw-domāju ko rakstīt - bmw vai crysler :)
Pirmdien zvaniishu riepu servisiem, vai tie tieshi zina: Der vai neder? Negribetos nopirkt un bac! - neder :mad:
nemaz neatverot linku, peec riepu standarta izmeeriem zinaaju kas par auto :D
riepas atrast probleema ir gandriiz visiem shii auto iipashniekiem :D un leetaaak ir ziemaa tureet garaazhaa, nekaa pirkt riepas :D :D :D
Instigater
12-01-07, 16:08
A iekjert kaadus citus civilizeetaa izmeera ljitakus nevar, tjipa tur R16 vai R17? Tur uz riepas cenu vien atmaksaatos, tikai jaaskataas, vai var uzskruuveet virsuu, taa, lai supporti nekjertos.
tur ir bez variantiem, neko mazaakcolliigu uzlikt nav iespeejams :D
Instigater
12-01-07, 17:40
LOL :eek:, bremzes lielaakas kaa smagajaam mashiinaam, tikai beztolks.:D
nja, vot amīši taisa, ar 255 platām riepām ziemā pa sniegu tak būs tas pats, kas ar slēpēm braukt :D
riepu atslēgu izmēri arī oriģināli laikam bija :D
Jaaliek tas ko rekomendee ražotājs. Parasti ir raxtiits uz degl tvertnes vaciņa no iekšpuses vai atverot vadiitaja durvis uz sāna vai uz stoikas.
Ir pat dzirdēti murgi ka ja mašiina ir uz garantijas tad to var nepienemt deelj kreisa riepu izmeera.
PS: tikai 215 zirdzinji ??
PS: tikai 215 zirdzinji ??
Yeap, bet liidz 200km/h ļoti ātri un nav juutami :D Nezinu - kāpēc katalogā ir uzrakstīts, ka max ir 215 km/st, jo mieriigi varu braukt 240 km/st :)
SRT-6 ar 335 Hp ir laba versija :)
Instigater
12-02-07, 16:51
Es gribeetu redzeet, kaa shitaads krosfairs uzvedas pa 333, droshvien lidojosha kjiegjelja vadaamiiba. :D
Spriezjot peec aprakstiem, tev ir pilniiga taisniiba.
Riepas ir nopirktas.
Paldies lietotājam uldeens, kurš var piedāvāt riepas par ļoti labām cenām :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.