PDA

View Full Version : Ventilatoru kaukšana

kpab
07-13-07, 14:01
Ir jautājums - kā salabot kaucošus propellerus? Ir normāli liet iekšā parasto mašīneļļu vai labāk izmantot ko citu?

Instigater
07-13-07, 14:03
Njem transmisijas ellju, shamaa biezaaka, parastaa aatri izbeigsies un kauks atkal, bet veel labaak ir uzreiz noprikt normaalu propelleri, kas neizbeidzas peec gada.

kiwi
Baby oil :D

Jetijs
Ļoti labi līdz parastā cepamā eļļa. Noplēs uzlīmi ventilatora aizmugurē, un tanī caurumiņā iepilini vienu pili. Uzlīmi uzliec atpakaļ. Viss :)

Angelz
Vari pameegjinaat ar WD40 patiiriit ;)

netbeast
07-13-07, 14:08
es reizeem izliidzos (tad, kad nav iistaas elljas pa rokai) ar margariinu vai sviestu. nekaadu probleemu :D

StyleZ
07-13-07, 14:57
Vari pameegjinaat ar WD40 patiiriit ;)
+1
Labs variants, neskanees veel ilgu jo ilgu laiku. Ir meegjinaats

kpab
07-14-07, 19:34
Eļļoju barošanas bloku - 1 piliens, 2, 3... 7... 17... emmm? :confused:

Labi, saprotu, ka tik daudz neievietojas, beidzu eļļot. Tā eļļa no ventilatora tek. Un arī skaņa nav laba, klusi čerkst ar 1-1.5 sekundes periodu, augošā toņkārtā, pa starpām 0.5-0.7sekundes klusums.

Kur nopirkt barošanas bloka ventilatoru? Bez īpašām ekstrām, klusu un uzticamu. Kādas aptuvenās cenas?

Ghenis
07-14-07, 19:50
Da nopērc jebkuru sakarīgu atbilstoša keisa fanu , noravē štekeri un saspraud vadiņus pēc smukajām krāsiņām.

netbeast
07-14-07, 20:17
Eļļoju barošanas bloku - 1 piliens, 2, 3... 7... 17... emmm? :confused:

Labi, saprotu, ka tik daudz neievietojas, beidzu eļļot. Tā eļļa no ventilatora tek. Un arī skaņa nav laba, klusi čerkst ar 1-1.5 sekundes periodu, augošā toņkārtā, pa starpām 0.5-0.7sekundes klusums.

Kur nopirkt barošanas bloka ventilatoru? Bez īpašām ekstrām, klusu un uzticamu. Kādas aptuvenās cenas?
tev tak teica, ka tikai 1 pilienu :D paarsaaliit arii nevajag, nebuus labi. tikai mazliet, uz kustiigajaam detaljaam! :)

Martinsch
07-14-07, 20:39
Pec eljoshanas obligati javeic 2000 min apkatka nonstopa, savadak vis darbs veja...

arno
07-16-07, 00:17
Ļoti labi līdz parastā cepamā eļļa. Noplēs uzlīmi ventilatora aizmugurē, un tanī caurumiņā iepilini vienu pili. Uzlīmi uzliec atpakaļ. Viss :) :D:D:D - nu tu dod. kad man bija kādi 12-14 gadi, es arī šitā "saeļļoju" galda pulksteni - pēc pusgada visas asītes bija tik perfekti pielīmējušās, ka ne mazākās cerības to pulksteni vēlreiz iedarbināt. :D - nu un ja jau vienreiz uz grābekļa ir uzkāpts, tad pēc daudziem gadiem viss aizmirstas un atkal dabū pa pieri. Tikai nākamajā reizē man viens it kā zinošs kolēģis iesmērēja it kā labu eļļu, kas orģinālā esot bijus domāta priekš naudas skaitāmajām mašīnām. Tad nu sāku to lietot priekš printeru eļļošanas. Tikai pēc ~pusgada sapratu, ko esmu izdarījis, jo visi printeri, ko biju ar to mēslu eļļojis, sāka nelabi sprūst. Vislielākā sāpe bija pilnībā izjaukt un izmazgāt 3 gab. Epson DFX-8000 - tur sanāca kādu nedēļu ko noņemties.

Tā kā neiesaku visādus sūdus, ko Jetijs iesaka, gāzt iekšā visur, kur pagadās. Kaut gan ar ventilātoriem jau maza bēda - nosprāgs - izmetīs, tāpat pāris latu maksā.;)

p.s. - un pēc tās epopejas ar printeriem nepažēloju savas kurpes un aizgāju uz specializēto eļļu veikaliņu tepat Lāčplēša un Avotu ielas stūrī. Tur man iedeva ļoti labu pudelīti ar sintētisko eļļu, kas neoksidējas, nebiezē un visādi citādi ir noturīga. Vēl tagad (pēc ~5 gadiem) tā pudelīte nav līdz galam iztērēta, bet nejūt pilnīgi nekādas biezēšanas vai citādas degradēšanās pazīmes. Priekš ventilātoriem jau nu neko tik krutu nevajag, bet cepamo eļļu nu gan smērēt iekšā nebūtu visai prātīgi. Pietiks ar parasto minerāleļļu, ko tautā sauc par "šujmašīnu eļļu".

jonixins
07-16-07, 00:26
WD40 sausina nevis eļļo - ventilātors baigi izdils, lai gan nečīkstēs.
"LV" ražojums, HAKERS ir labs, jo satur Mo2S - Rada ļoti augstu nodilumizturību + eļļo un iekonservē.

brachkapc
07-16-07, 05:22
manuprāt laba sintētiskā vai pussintētiskā mašīn ēļļa derēs ;)

kpab
07-16-07, 14:11
tev tak teica, ka tikai 1 pilienu :D paarsaaliit arii nevajag, nebuus labi. tikai mazliet, uz kustiigajaam detaljaam! :)

No manas ne pārāk apjomīgās līdzšinējās pieredzes, bija tāda saprašana, ka tur nemaz nevar iepilināt vairāk nekā vajag. Tad nu arī nobrīnījos, ka šim ventilatoram ir citādāk. Tas kāds individuāls defekts vai kā?

Kāda tur vairs starpība - 1 piliens vai 10, ja viss tāpat aizplūst sazin kur. Gribēs gan tas piliens tieši uz asītes sēdēt.