PDA

View Full Version : Linux datu glabaatuves limits

Instigater
06-19-07, 15:20
Ir shaize,
Linux 64-bit 2.6.20 uz Opterona, RAID 5 liimenja masiivs uz 3.4 TB. Viss smuki, saveidoju partiicijas sisteemai, uzliku, viss straadaa tip-top. Probleema saakaas, kad reaali tos 3.4 TB gribu izmantot. ar cfdisk var uztaisiit primaaro partiiciju tik lielu, bet pie formateeshanas gan ext3, gan reiserfs izveido tikai 1.4 TB. fdisk atsakaas veidot partiiciju lielaaku par 1.4 TB, tai skaitaa arii extended, saprotams, ka nevaru izveidot arii logjiskos diskus lielaakus ieksh taas extended partiicijas. Kur rakt? Kaa man buut?
Galvenais, ka reaali liidz tiem 1.4 TB visu var izmantot, peec tam noteikti saaktos visaadi joki, praktiski nav paarbaudiits - paaraak maza pr0n kolekcija :D

josi
06-19-07, 16:01
Kernelis paša kompilēts? Vai zem "Block layer --->Support for Large Block Devices" ir atķeksēts?
ext2/ext3 teorētiski atbalsta partīcijas līdz 8TB ar 4K blokiem.

Instigater
06-19-07, 16:49
64-bit kernelii nav citu variantu, taa kaa to pat nepiedaavaa izveeleeties, taapat kaa large memory supportu, jo arii tas by default ir un nav nepiecieshamiibas taisiit kaut kaadus kreisos risinaajumus.

PS. Tauta wootaa bish vairaak sakomenteejusi. Tur ir 2 linux lietaas kaut cik zinoshi cilveeki. :D

josi
06-19-07, 20:57
Tu jau te arī klusē kā partizānis - ne HW, ne kerneļa konfigurācija, ne kas cits nav minēts. 1.4TB ir diezgan jokains limits, lai neteiktu vairāk.
Ja ir ServeRAID 8k, vai tam ir pēdējais BIOS (5-2kautkas), vai priekš tā tiek izmantots IBM draiveris? Vai kas mainās, uzliekot 32bit kerneli ar LBD?

Instigater
06-19-07, 21:06
Riitdien speeleeshos taalaak, shodien tik pirms pusdienaam piestarteeju, liidz peecpusdienai izdevaas shito gljuku atklaat un taa arii neatrast aatru un korektu risinaajumu.
IBM draiveris netiks izmantots, riebj man komerciaalie distributiivi, taapeec arii tika panjemta 8k kontra, jo tai supports jau ir ar kernelii esmosho draiveri. Par BIOS nav paarlieciibas, bet vareetu buut peedeejais, jo liidzi naakoshajaa supporta diskaa bija vispaar saliidzinoshi aizveesturiska firmware.

josi
06-19-07, 21:17
IBM draiveris netiks izmantots, riebj man komerciaalie distributiivi, taapeec arii tika panjemta 8k kontra, jo tai supports jau ir ar kernelii esmosho draiveri.
Tieši 8k kontrolierim iebūvētā aacraid draivera supports ir visnotaļ slikts, ar to man ir bijuši tādi joki, ka izraujot ārā no RAID'a vienu hotswap SAS disku, viss serveris pēc minūtes rebooteejas :)
Tāpēc nepaslinko un iekompilē kernelī iekšā tieši paša IBM draiveri (no ServeRAID CD vai no viņu weba), tas ir source veidā pieejams un nav piesiets ne pie kādiem komerciālajiem distributīviem.