PDA

View Full Version : LCD displeja remonts

josi
06-08-07, 22:23
Ir LCD displejs (ne datora :)), kuram nedeg pāris pikseļu rindas. Displejs pie plates ir pievienots ar līmēto lenti, kuru pakustinot, reizēm tās rindas iedegas. Vai kāds nezin, kur šādu displeju varētu saremontēt, pārlīmējot to nelaimīgo lenti?

guncix
06-08-07, 22:29
vecajā darbā printeriem mēs uz lentas(kur viņa piue plates) uzlikām karstumizturīgu plēvi un ar lodāmuru pa to karstumizturīgo plēvi, no 5 gadījumiem 4 palīdzēja un izdzisušās rinads parādījās, piektajā lodāmurs noslīdēja un sakausēja to lentu pa kuru tie vadiņi iet....

netbeast
06-08-07, 22:31
nezinu, vai tu esi ieintereseets pats chakareeties, un vai shis komentaars ir vietaa. bet esmu maniijis netaa paaris guide, kaa sho probleemu atrisinaat, pashaam paarlodeejot pa taisno tos vadus, pat bija paraadiits, kaa detekteet, kura rinda tajaa lentaa atbilst kurai rindai uz ekraana. tagad gan nepateikshu, kur esmu maniijis tieshi sho tutoriaali, bet esmu vairaakus peetiijis, jo pasham ir bijusi liidziiga vajadziiba.

TritoN
06-08-07, 22:31
Opelim ?

P.S. Muhaahaa , un kursh man izskaidros kaa pie stikla kautko pielodeet ??? :D

netbeast
06-08-07, 22:35
Opelim ?

P.S. Muhaahaa , un kursh man izskaidros kaa pie stikla kautko pielodeet ??? :D
a kursh izskaidros, ka ir domaats pie stikla kaut ko lipinaat? tekstaa nekas taads nav mineets. tikai tas, ka taa lenta ir liimeeta. no taa tak nevar izziist, ka nevar lodeet. (kaut gan kaads jau noteikti nobreeksies, ka pasham, redz, jaasaprot, ka ja jau liimeets, tad cita risinaajuma nemeedz buut)

TritoN
06-08-07, 22:38
pashaam paarlodeejot pa taisno tos vadus, pat

A kas shis ??? :D Es vismaz nojaushu par ko tieshi iet runa :p

P.S. Tas LCD vienaa pusee tieshaam ir ielodeets PCB , bet otraa vadi pie stikla :D
Nepietiks ar dazu drasu salaboshanu , jo parasti peec laika atkriit naakamaas :p
Nu protams ja nebrauks ar to autinu tad buus viss Ok :D

netbeast
06-08-07, 22:46
nav tachu nekur teikts, ka ir jaalabo displejs prieksh auto. un cik pachekoju tad foruma sadalja arii neko nemin par auto ir EOZ > Hardware > Elektronika > LCD displeja remonts un citi foruma biedri, kas nezin, par ko iet runa, nezin, kaada tur ir shaize. bet ok, enough kasiities, taadaa gadiijumaa esmu bezspeeciigs.

TritoN
06-08-07, 22:55
Es jau nekasos :D :D :D bet netbeast paarlasi pirmo postu , pashaa auksaa :D

P.S. arii visiem LCD panelim(datoru&portablu) kontakti stikla pusee ir pieliimeeti , bet otraa pusee sasprausti stepselos :)

josi
06-08-07, 22:56
TritoN: runa ir par citu kastīti bet ar līdzīgu mērķi :)

Noprecizēšu, ka interesē lentas pārlīmēšana tieši pie LCD displeja stikla daļas.

netbeast
06-08-07, 23:00
saprotu ka ne datora, jau lasiiju. man piem. meetaajas viens lcd displejs mazinjsh 4x20, laikam, kuram stikla pusee, nu tajaa, kur buus bilde, nekas nav liimeets, viss ir lodeets (vareetu buut, ka taalaak aiziet liimeejums), vai arii acis neraada pareizi. un cik man zinaams, siemens mobilajiem sprauzhas kaut kaa ar kontaktiem, tb sikla pusee vinjam piespiezhas kontakti no PCB.

TritoN
06-09-07, 11:22
Cik dratis uz shamo iet ? :D

josi
06-09-07, 15:13
Daudz, kaut kur ap 50. Neiet kādas 8 rindas.

Prova1ver
06-18-07, 16:13
Man lcd monitors ir izdedzis, varbut ir kada iespeja pasam saramontet? Varbut ir neta kada pamaciba?

Chip
06-18-07, 20:44
Cik pētīju šo jautājumu, tad ir speciala lente (http://www.tevalo.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=80-902-76), ar kuru var pielīmēt kontaktus pie stikla (displeja), bet pie pastāvīgam vibrācijām tā var neturēt labi, tā dēļ vajag specialo termoiekārtu, tā uzlikšanai...

TritoN
06-18-07, 21:12
Aha , gut :) , bet taa lenta jasagriez 50 mazos gabalinos :D

P.S. Izdegushus/iedegushus LCD remontee SIA Hoetika Computers :D

josi
06-18-07, 21:35
Tas varētu būt diezgan aizraujoši :) Lai saprastu, par ko es runāju, šeit (http://e-owned.com/albums/userpics/10062/pixel%20%2811%29.JPG) ir bilde.

drunk_lizard
06-18-07, 22:38
Man lcd monitors ir izdedzis, varbut ir kada iespeja pasam saramontet? Varbut ir neta kada pamaciba?
buus nepieciesjama koncentreeta zilskaabe
vislabaakais tabletee
paliec zem meeles un tevi stulbas probleemas vairs nemociis...

TritoN
06-19-07, 08:09
Josi , viena ideja man ir bet baigi utopiska :( Loti liels chakars , arii naudas ekvivalentaa :)

josi
06-19-07, 08:47
Es pazondēju, ka visu to štruntu lietotu var nopirkt sākot no kādiem 50Ls, tā kā ja remonts būs dārgāks par 20-30Ls, tad noteikti tas nav to vērts.

netbeast
06-19-07, 09:17
P.S. Izdegushus/iedegushus LCD remontee SIA Hoetika Computers :D
aaarhg :D taada reeka uznaaca :D un tad shamos remontee daibes vai getlinju servisa centros ne? :D

TritoN
06-19-07, 19:05
netbeast, bet protams :D