PDA

View Full Version : Stulbs jaut. - neiet nets

dogMa
06-06-07, 00:58
Sveiki!

Šodien sanāca maziņš downgreids.. Tagad ir MSI K8N NEO4-F mātene. Ieliku, pārinstalēju 2x windu, pierubīju neta vadu, sarakstu IP, Gateways utt., bet neta nav.. Ir tā, ka uz mana vārda ir 2 IP adreses uz vienas istabas (kojas, 1 līgums). Uz otra pc nets iet. Uzrakstot tā pc settingus, uz mana pc, tāpat neiet..
Uz citas interneta kartes neesmu mēģinājis, jo pagaidām nav tāda iespēja.
Varbūt kādam ir tā gadījies un var man palīdzēt?

Paldies!

Jetijs
06-06-07, 01:08
Nav IP pie MAC piesaistīta?

Relax
06-06-07, 01:26
99% ka IP piesieta pie mac adreses

dogMa
06-06-07, 02:41
Nav pie mac piesaistīta.. Rīt agri no rīta uzzināšu, bet māc lielas šaubas, ka pie mac piesaistītas..

josi
06-06-07, 09:43
Izsmeļošs problēmas apraksts :D

Sava IP adrese pingojas?
Blakus kompja adrese pingojas?
Gateway adrese pingojas?

dogMa
06-06-07, 10:42
Iepriekš biju mēģinājis Gateway nopingot, nesanāca - Request timed out..

Simsons2
06-06-07, 10:44
Routeris?

neojanis
06-06-07, 10:51
Palūri vecajam PC MAC adresi ar ipconfig -all no komandlīnijas un tad pārliec šitajam MAC adresi no vecā PC! Tad arī redzēsi vai ir pie vainas MAC adrese vai nē. ;)

EDIT. Ooops, ja nepingojas gateway, tad gan var MAC adrese nebūt pie vainas, bet nu pamēģināt vari..

josi
06-06-07, 10:55
Iepriekš biju mēģinājis Gateway nopingot, nesanāca - Request timed out..
Nu un iepriekšējie 2 punkti?
Ja tie pingojas, bet gateway nē, tad tomēr būs piesaiste pie MAC adreses.

dogMa
06-06-07, 11:04
Manējais IP pingojas :) Tātad ar to ipconfig-all paskatīties MAC adresi un sev ierakstīt? Un, kut to vispār darīt? :D

CeleronS
06-06-07, 11:11
man vienu briidi bija kaut kas līdzīgs, jo majās viens serveris un viens lietotājiem. Vienkārši izslēdz kasti uz nakti viņš nomirs otrā galā un dabūsi jaunu ip un netu :)

Instigater
06-06-07, 11:12
Vispaar meegjini nopingaat routeri, atbild, vai neatbild, pofig, tad iesit komandu arp -a, paraadiis saoshnjaataas mac adreses, ja tur pie routera ip buus kaut cik jeedziigs burtciparu salikums, tad routerii ir mac adreshu filtraacija.

dogMa
06-06-07, 11:16
man vienu briidi bija kaut kas līdzīgs, jo majās viens serveris un viens lietotājiem. Vienkārši izslēdz kasti uz nakti viņš nomirs otrā galā un dabūsi jaunu ip un netu :)Man ir statiskā IP, man nemainās IP. Es to nebiju lietojis 3 nedēļas, tā kā domāju, ka paspēja nomirt, bet IP tā pati palika :)

Vispaar meegjini nopingaat routeri, atbild, vai neatbild, pofig, tad iesit komandu arp -a, paraadiis saoshnjaataas mac adreses, ja tur pie routera ip buus kaut cik jeedziigs burtciparu salikums, tad routerii ir mac adreshu filtraacija.Kā var routeri nopingot?
Un, kur vispār jāraksta tā MAC adrese? :)

Instigater
06-06-07, 11:21
Viss, komentaaru nav, saac googlee pie search "ip networking for dummies"

dogMa
06-06-07, 11:29
Nopingojot gateway - timed out.. Nekas, rakstīju arp -a, parādijās mana IP adrese un Physical Address. Bet, kur man rakstīt to MAC adresi? :o

kiwi
06-06-07, 12:07
Device manager pie network adapter properties

dogMa
06-06-07, 12:13
Laikam esmu akls, bet nevaru atrast Device managerī pie adaptera properties, kur rakstīt to MAC adresi.. :(

EDIT: Atradu, kur mainīt! Paldies pagaidām! :)

Vaivars
06-06-07, 12:17
http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2k.htm

dogMa
06-06-07, 12:27
http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2k.htmEs to pašu lapu biju atradis ;)
Bet lieta tāda, ka nomainot MAC, rāda, ka paketes nāk no routera puses, bet nets tāpat nav.. Pingojot gateway - request timed out.. Laikam tā MAC adreses maiņa neko nedeva..

neojanis
06-06-07, 14:16
Tātad: Control Panel -> Network Connections -> Local Area Network Connetion (tā, uz kuru tev salikta statiskā IP) -> poga Configure (pie network adaptera) -> Advanced (augšā izvēlamies) -> Izvēlamies Network Address (kreisajā malā) -> labajā malā iekš Value lodziņa ieraksti to MAC adresi, kas tev bija iepriekšējās MB tīklenei un okey. Vari arī tīklenei pēc tam uztaisīt Disable/Enable, bet manliekas šajā gadījumā nebija nepieciešams ;)

EDIT: Tikai MAC adresi raksti bez mīnusa zīmēm, proti vienā čupā.

dogMa
06-06-07, 14:30
Tika ierakstīts tas MAC, kuru dabūju ar arp -a palīdzību, bet tāpat neta nav. Paketes nāk 10x vairāk no routera, nekā tās tiek izsūtītas.. :mad:

josi
06-06-07, 15:06
Tu sev ierakstīji routera MAC???
Vai provaideris jau neklauvē pie druvīm un rupji nelamājas?

dogMa
06-06-07, 15:40
:D
Liels paldies par palīdzību, uzzināju jaunas lietas, bet lieta atrisinājās, uzzvanot provaiderim ;) 1min laikā..

Relax
06-06-07, 15:43
:D
Liels paldies par palīdzību, uzzināju jaunas lietas, bet lieta atrisinājās, uzzvanot provaiderim ;) 1min laikā..
piesieta mac adrese :D

dogMa
06-06-07, 16:13
Tieši tā :D

DeadmaroZ-TLOTL
06-06-07, 22:22
tik bezjeedziigu topiku sen nebiju maniijis ;-)

dogMa
06-06-07, 23:05
Vnk. tika zvanīts provaiderim, otrā galā bija klusums, nevarēja sakontaktēties ar provaideru, īsāk sakot.
Domāju, ka ar jūsu palīdzību tikšu galā, bet nē, no jums tas nebija atkarīgs.. Tā kā mācība - zvani, kamēr paceļ :cool:

DeadmaroZ-TLOTL
06-07-07, 11:50
buutu nomainiijis mac adresi un nebuutu jaazvana provaideram