PDA

View Full Version : vai vajag slīpēt nost niķelējumu no radiatoru kontaktvirsmas?

fubar
05-11-07, 14:45
importīgajos forumos tā dara un saka ka esot labāk.

mani šī problēma uztrauc tādā aspektā:

tam pašam Thermalright HR-05 SLI virsma ir gluda, bet ne spoguļgluda. es kā cilvēks, kas ir visu radis darīt pēc iespējas labi (ja tas nav ūbergemorojs), to nedaudz papulēju ar zaļo pulējamo pastu un filca slīpripu.

(pilnīgi noteikti es tā ieguvu pāris grādus. ja čipsetam tas diezgan po, tad videokartei nebūt nav po.)

nu un brīdī, kad rezultāts ir pieņemams, jau sāk spīdēt cauri vara kārtiņa.
man domāt vara kārtiņa ir labāks vadītājs, kā niķelējums,kas pa virsu.
tikai nav skaidrs, vai tas kūleris ir alumīnija, un niķelēts, kā oderi izmantojot varu (un tad nedrīkst pārspīlēt)
vai arī tas ir varš apakšā, un tad var ālēties uz vella paraušanu. kāds zina par šiem kūleriem?

nākošais- vai gudrās galvas & veiklās rokas man nevarētu pastāstīt, kā pārbaudīt virsmu, vai tā ir līdzena, un ja tā nav, kā labot nelīdzenumus? es jau varētu provēt izgudrot velosipēdu no jauna, bet gan jau ka jau eksistē metodes.
un kā slīpējot labāk izsargāties no bedru izslīpēšanas?
vai filca ripu ir svarīgi tīrīt no metāla daļiņām (tās gan paātrina slīpēšanu..)

padalieties lūdzu pieredzē ;)

Vaivars
05-11-07, 16:56
cik zinu metaalu nedriikst puleet ar zaljo pastu.

fubar
05-11-07, 17:04
cik es zinu, tā ir tieši paredzēta alumīnijam. vai vari minēt, kāpēc nedrīkst?

Vaivars
05-11-07, 17:06
nu nemaaku gudri paskaidrot
bet aizklaajaas spraudzinjas ar to pastu un pasliktinaas kontakts aka siltuma novadiishana uz radiatooru
es vienreiz puleeju un dariiju taa kad
saakumaa 500/1000 smilshpapiirs
peec tam 1500 un 2500
un beigaas ar kaadu auduma gabalu

fubar
05-11-07, 17:23
tā varētu būt, ja to pastu pēc pulēšanas nenotīra.
bet tad, kad acetonā mērcēta salvete vairs nesmērējas, varam buut droši, ka pastas uz virsmas vairs nav.

var arī ar smilšpapīriem, bet ar filcu ir nesalīdzināmi ātrāk.

fubar
05-15-07, 13:28
vai nu tā būs, ka foruma džedaji neko neslīpē? :rolleyes: klusē kā tādi partizāni.

skaktuss
05-15-07, 14:10
esmu sliipeejis viskauko. darbs, ko padariiju, bija lielaaks, kaa ieguvums no taas pishanaas! tad jau labaak kaadu labaaku smeeri uzsmeereeju un to sliipeeshanas laiku izniekoju citaa bezveertiigaa nodarbee...

Jetijs
05-15-07, 14:18
Manuprāt, ja jau tev tagad ir spogulis, tad nav ko čakarēties dēļ tā pus grāda, ko iespējams dabūsi nost, ja noslīpēsi niķeli.