PDA

View Full Version : Netieku galā ar 6800le overclockingu ...need help!

robja
01-13-06, 12:10
Sveicināti dārgie foruma lietotāji!

Pirms laika sēdēju uz Ati, bet tagad pārkāpu uz Nvidia. Iepirku sev Inno3d 6800le 128mb agp no am-pm.lv. Interesanti nedaudz tas, ka 1. karte, ko man atsūtija bija beigta :p Labi, bet ne par to šis stāsts.

Vakar dabūju karti un ķeros pie testēšanas. Atslēdzu ar RivaTuner 12/6. Klokošnai gan man tas Rivatuneris ne visai. Klokošanai izmantoju jaunāko AtiTool beta versiju. Viss būtu ok, tikai man nav īsti skaidrības par tiem profiliem... tipa 2d vai 3d. Kurš man ir jākloko? Loģiski būtu, ka 3d, bet viņš negrib slēgties iekšā. To es konstatēju ar Rivatuner diagnostikas tuuuli (nemainaas frekvence palaižot 3d aplikāciju). Vai klokot visus... tipa lietot to pašu frekvenci pie 2d, ko lietotu pie 3d.

Dzese ir defaultā, bet būs virsū drīz zalaman. Kaut kur pavīdēja doma, ka tas ir saistīts ar dzesi. Un mainai kartei nav temperatūras sensors.

kitaps
01-13-06, 12:18
Klocko 3D ar Riva Tuneri un tad uzliec test, un tad apply. Ja nav tad pamēgjini klockot abus. Ja vel nav, tad novelc powerstrip un tur arii clocko abus.

Diivaini ir tas, ka nav sensoru. Tu ar kādu programmu skatijies temp?
Un vairaak trubas neveeraas?

Clocku pārbaudi ar Everestu(vai ir uzlicies).

robja
01-13-06, 12:23
Tu ar kādu programmu skatijies temp?
Un vairaak trubas neveeraas?

1. Daudzām
2. Nē

asgards
01-13-06, 12:51
nvidijas kartēm izmainot vienu reģistru var piemest tieši pie display/properties/... clock mainīšanu ... elementārākais un ērtākais veids ...
pēctam ar everstu čekojam vai ir viss kā vajg

Skarbais
01-13-06, 12:58
Mhh, man ir 6800LE...

Man ir atseviskji profili 3D un 2D...

Tev kaut kas gluko, mosh vajag atsleegt aizsardziibu pret megaherciem kas ir paari rekomendaacijaam un kuras ierobezho hardware iebuuveetais mhz uzmaniitaajs...

robja
01-13-06, 12:59
Tev kaut kas gluko, mosh vajag atsleegt aizsardziibu pret megaherciem kas ir paari rekomendaacijaam un kuras ierobezho hardware iebuuveetais mhz uzmaniitaajs...

Izklausās pēc tieši tā, ko vajag. Nezini kā?

Man ar problēmas sagādā video bios pāršūšana. Nvflash parasti brutāli ielsalst pie jautājuma vai flashot. Arī citas pergas dosā medz iesalt... spied ko gribi nekas nenotiek, līdz tikai restarts.

Kasparz
01-13-06, 14:29
wfflash meeginaaji?

robja
01-13-06, 15:10
wfflash meeginaaji?

Tas pats efekets. Pie Y/N iesalst! :mad:

Atrisināju :p Flashoju nevis ar to disketi, kuru sagatavoja mans windows xp, bet ar disketē ierakstītu ms-dos

3d profile negrib nepakam splēgties iekšā.

Skarbais
01-14-06, 03:16
Talak nem Riva Tuner un kloko augshaa...

Tur ir opcija HW clocku atsleegshana to arii pielieto ;)

Kasparz
01-14-06, 14:30
Tas pats efekets. Pie Y/N iesalst! :mad:

Atrisināju :p Flashoju nevis ar to disketi, kuru sagatavoja mans windows xp, bet ar disketē ierakstītu ms-dos

3d profile negrib nepakam splēgties iekšā.
Es tev varu uzrakstiit biosu ar 3D un 2D frekvenceem vienaadaam.
Parasti es flashoju ar W95/w98 un apgrieztaam funkcijaam, lai flasheris, un divi biosi ieliistu flopikaa.

robja
01-14-06, 15:47
Es tev varu uzrakstiit biosu ar 3D un 2D frekvenceem vienaadaam.

Hehe :) Es arī pats varu un jau to esmu izdarījis ;)

poller
01-14-06, 16:25
ju ar W95/w98 un apgrieztaam funkcijaam, lai flasheris, un divi biosi ieliistu flopikaa.
A kapec taa?
Es lietoju NVflash508, zem XP uztaisito boot floppy un vel kadiem 10 bios'iem vietas pietiek ;)
btw: dell ta ka default frekvences LE kartem ir tikai 300Mhz, samazinat tos vel zemak priekss 2D rezzima nav jeegas ;)
Tapec arii 6800NU/LE kartem parasti nav sadaljuma 2D/3D rezzima.

Kasparz
01-14-06, 17:03
u man kaukaa wfflash Nvidiai patiik.
Pats joka peec uztaisiiju biosu ar 1.1V un 200Mhz 2d frekvenceem, un gandriiz vai kuuleri var izsleegt kartei.

ORiONz
01-14-06, 18:25
es parasti lietoju PowerStrip, nav nekaadu hz ierobezojumu.
un 6800LE veelams abas modes tureet vienaadas (2D/3D) kaa ari izsleegt fastwrites, nu tas taa ja tev ir kaadas probleemas un tev ir nf3 plate.

Skarbais
01-16-06, 08:05
Orionz Kapec vienadas un kapec to fastwrite slegt araa?

Lielaaku OC tad var dabuut ja?

Jo man kaut kaa nevisai patiik doma ka karte ieksh 2D darbojas OC rezhiimaa...

ORiONz
01-16-06, 16:10
nu man ir NF3 plate un var rasties probleemas, ja liek taas freq dazhaadas un ja FW ir iesleegts. ja tev ir cits chipsets, drosi vari to nedariit un ja nav noveertotas nekaadas probzas ar video(iefriizoshanas, artefakti) tad arii vari sito nenemt galvaa.

robja
01-16-06, 20:45
Mljiiin! Besī! Laikam nokāvu savu videokarti :mad: Aizgāju uz virtuvi ieest, atstāju pc ieslēgtu, biju iekšā spēlē. Pēc pus stundas atnāku, skotos pc izlēgts! Mēģinu ieslēgt, neslēdzas. Pamēģinu citu barokli, arī nekā. Nomainot videokarti viss strādā. Značit nokāvu!
Kā jums škiet, vai man mainīs, ja biosa līmenī ir izmainīta nedaudz frekvence? vai mēģināt kaut kā iešūt originālo, ja tas iespējams??? Karte momentā atrubī barokli, kā tai pieslēdz papildus barošanu!

Kasparz
01-16-06, 21:04
liec PCI karti, un paarflasho vinju.

robja
01-16-06, 21:09
liec PCI karti, un paarflasho vinju.

Bet vai var noflashot, ja nav pieslēgta arējā barošana?

Kasparz
01-16-06, 21:10
nezinu, meegini vismaz.
Un shaubos, vai servisaa pateiks, ka esi biosu mainiijis.

robja
01-25-06, 00:30
Nu jā! Pareizi! Karte ir točna DEAD... viņi arī nepielaidīs!

Karte man atkal marinējas garantijā. Man pašam radās tāds jautājums, cik ilgi drīkst marinēt? Teiksim konkrētā karte nav stoka, man liek gaidīt. Vai es nevaru sākt viņiem braukt virsū, lai maina man pret tādu pašu tūlīt vai maina pret citu labāku karti? Kāda varētu būt viņu reakcija? ...heh jau 2ro reizi karte beigta :p Inno3d :p

Legionary
01-30-06, 00:30
Man liekas, ka pateereetaaju tiesiibu aizsardziibas likumaa, bija runa par divaam nedeeljaam, ja shajaa laikaa jamie nedod zinju tad prasi naudu vai, lai maina pret citu liidzveertiigu karti ......

poller
01-30-06, 00:37
Jaskatas kas rakstits garantiijas ligumaa ;) parsvara tur ir 1 menesis, reetak 2.nedellas.

robja
01-30-06, 12:42
Oki doki... es jau viniem pabraukāju virsū ;) Tādi rosīgāki palika, sāka tiasnoties ar visādām lietām.

Legionary
02-01-06, 14:08
Jaskatas kas rakstits garantiijas ligumaa ;) parsvara tur ir 1 menesis, reetak 2.nedellas.

jebkuraa gadiijumaa liigums nedriikst buut pretrunaa...ja likumaa ir noteiktas divas nedeeljas tad taa arii ir ..... vieniigi, ja tu pats esi parakstiijis taadu liigumu, tad ir savaadaak........:rolleyes: