PDA

View Full Version : par jaudām un pāreju izmantošanu iekārtu barošanai.

fubar
04-24-07, 12:46
man te sekojoša problēma- pilnīgi visi vadi no barokļa jau ir izmantoti. manam FSP 400pnf ir tikai viens SATA barošanas vads, un visi molexi ir aizņemti.
man tagad vajadzēs barot vēl divus Raptorus, plus vēl dzesēšanas sistēmu uzlabot ar pāris upgrade: 90mm karlsoni ->120mm vertopljoti.

taatad pirmkārt jaudas pieaugums. HDD cik es saprotu vēl vairāk noslogos 12v līniju. 120mm venti arī ir drusku rijīgāki, kalkulātors rāda, ka ventu apgreids buus vismaz +12 w. vai venti arī gadījumā nenoslogo 12v līniju? varbūt tos labāk barot no molexiem, nevis no plates?

kalkulātors saka, ka man vajadzēs 400-412w, lai šito pabarotu (pie klokotas sistēmas) vai man ir pamats stresam par jaudu? (atgādinu- 400w baroklis). es ceru dzirdeet kko vairaak par "ta jau redzēs, ja rubīsies ārā, tad stresosi"
ja nekļūdos, reālais spēks manam baroklim uz 12v līnijas ir 24-25A.

tad nākošā problēma- kā noorganizēt barošanu- man reāli nav lieku vadu! kur labāk spraust sadalītājus? mana videokarte aizņem 2 molex, DVD vienu un mātes plate vēl vienu. pie SATAs barošanas datu disks.
kur man piemakarēt Raptorus?

1.vai sadalīt SATAS barošanu uz 2 ar pāreju, un barot datu disku no citas pārejas (kopā ar DVD?)
2. noraut barošanu mātes platei un sadalīt raptoriem
3. vienu no videokartei pienākošajiem molexiem sazarot un kaut ko pabarot (varbūt tomēr mobo?)

vai tas būs ok, ja vienu molexu sadalīs daudzos zaros un baros 2-3 ventus, turpinot ar šo pašu līniju barot arī video vai mobo?

protams es jau skatos uz jaunu 500W barokli, bet tuvākajā nākotnē tas vēl nespīd, ja vien laipnais EOZ kolektīvs man tādu fiksi nenopārdos pa lēto :D

(par godu šim topikam uzceps parakstu, lai var redzēt kas lācītim vēderā)

jau iepriekš paldies par jūsu dārgo laiku un laipnajām atbildēm :rolleyes:

josi
04-24-07, 14:30
1.vai sadalīt SATAS barošanu uz 2 ar pāreju, un barot datu disku no citas pārejas (kopā ar DVD?)
2. noraut barošanu mātes platei un sadalīt raptoriem
3. vienu no videokartei pienākošajiem molexiem sazarot un kaut ko pabarot (varbūt tomēr mobo?)

Variants #1 ir vissakarīgākais, #2 arī nav slikts, bet #3 gan neiesaku, priekš kam liekus sazarojumus visnoslogotākajā vadā?

p.s. stulbi ir uzticēt savu ~300ls vērtā datoru iekšas 20Ls vērtam barošanas blokam, kurš tiks darbināts uz savu spēju robežas.

CaMaRo
04-24-07, 14:35
cik tev skaitaas leeti?

fubar
04-24-07, 16:12
CaMaRo: liidz 50 ls par jaunu, par lietotu gribētos maksāt mazāk. neko ūber jau nevajag.

josi: taisnība. ja līdz šim tas bloks savu darbiņu darīja perfekti (un vispār lielisks bloks par smiekla cenu), tad tagad laikam es esmu no tā izaudzis ārā, un vajag niknāku.

par labu šādam pagaidu variantam varu teikt, ka tam blokam 400 arī ir reālā jauda, nevis pasakas uz nakļenes, un cik redzēts no testu rezultātiem, parasti tak var (pavisam nedaudz) vairāk izspiest, nekā paredzēts. PROTAMS ka negribu, lai viss, kas kastē, nodeg zilās liesmās. bet risks it kā nav liels, jeb tomēr ir?

Simsons2
04-24-07, 20:01
CaMaRo: liidz 50 ls par jaunu, par lietotu gribētos maksāt mazāk. neko ūber jau nevajag.

josi: taisnība. ja līdz šim tas bloks savu darbiņu darīja perfekti (un vispār lielisks bloks par smiekla cenu), tad tagad laikam es esmu no tā izaudzis ārā, un vajag niknāku.

par labu šādam pagaidu variantam varu teikt, ka tam blokam 400 arī ir reālā jauda, nevis pasakas uz nakļenes, un cik redzēts no testu rezultātiem, parasti tak var (pavisam nedaudz) vairāk izspiest, nekā paredzēts. PROTAMS ka negribu, lai viss, kas kastē, nodeg zilās liesmās. bet risks it kā nav liels, jeb tomēr ir?

ja neatradisi lietotu nem jaunu fsp bluestorm 500w atliektiem galiem buus

josi
04-24-07, 20:28
par labu šādam pagaidu variantam varu teikt, ka tam blokam 400 arī ir reālā jauda, nevis pasakas uz nakļenes, un cik redzēts no testu rezultātiem, parasti tak var (pavisam nedaudz) vairāk izspiest, nekā paredzēts.
No FSP barokļiem parasti var krietni vairāk izspiest, kā rakstīts uz uzlīmes :) Vienīgā problēma tā, ka tu gribi arī OC'ot, kur sprieguma stabilitāte ir kritiskāka nekā standarta sistēmai, tāpēc tomēr barošanas blokam prasās kāda jaudas rezerve. FSP Bluestorm gan neņem, tas būs tikpat švaks kā tavs pašreizējais bloks.

asgards
04-24-07, 20:36
principā jau no visiem psu var izspiest cmuki vairāk
tik probl sākās pēc pusgada/gada ... jamiem smagsvara noskrējiens pēcāk dikti sajāj outuputu

fubar
04-24-07, 21:23
ja pareizi sapratu Josi, tad jaanjem kaut kas taads, kam uz 12V ir vairaak A nekaa pashreizeejam?

jo savaadaak Bluestorm II ir tas pats PNF, tikai vairaak W, vairaak bling-bling un vairaak vadi.

Ghenis
04-24-07, 21:55
Njem labaak epsilion .

fubar
04-26-07, 23:26
Epsilon protams spaarda. kas veel tajaa cenu kategorijaa (80 ls) ir labs?