PDA

View Full Version : Serveris

Maa
03-14-06, 15:01
Kādi būtu ideālie servera dzelžu paramtri, lai normāli pavilktu apm. 2000-3000 lietotājus dienā. Kurā vietā sākas tas posms, kad jau jāsāk domāt par kaut kādiem nopietniem upgreidiem kā SCSI, "krutajiem" procesoriem un šausmīgiem ramiem.

Jautājums varbūt vienkāršāks - ar P3 866, 256MB RAM, 7200rpm cietni cik lietotājus varētu pavilkt, ja slodze būtu tīri uz bilžu skatīšanos un uploudu.
Ko vislabāk vajadzētu upgreidot kā pirmo, ja būtu jūtama reāla bremze ?

Protams, saprotu, ka vislabāk kaut kādi tur dubultie proči, n-tie rami un ram diski, bet tiešām reāli interesējošs jautājums.

Paldies :)

P.S. Doma tādu serveri likt pie 100Mbit i-net.

vimba_zlobnaja
03-14-06, 15:13
Kritiskais ir cilvēki minūtē/cietņa ātrums. Piem. ~12h pīķa noslodze = 720min/3000 lietotāji = minimāli 3lietotāji pastāvīgi onlainā. Max = ^6 vai vairak (piem. no rītiem). Risinājums tikai viens RAIDS vai SCSI. Protams atkal cik ilgi izvilks tie cietņi tādā režīmā.... Ah aizmirsu par netu, cik liela truba?
Procis itkā pietiktu, bet RAM gan var būt pamaz.

DeadmaroZ-TLOTL
03-14-06, 15:14
tas ir po cik useri dienaa , galvenais jaareekinaas cik useri reizee vinu lietos , ja kaadi 5-10 tad ar to P3+512ram buus gana

PS

kaadu ta atkal serveri stuteesi augshaa

Maa
03-14-06, 22:22
Dead, es tagad īsti nevarēšu pateikt, kādu serveri, tas kam būs domāts serveris, bet, ja sanāks, tad jau zināsi :)
Vienkārši domāju ko darīt, jo doma tam serverim ir nevis kā baigais datu trānsfers, bet gan vairāk kā Big Storage :cool:

Tā arī biju informēts, ka tieši cieto disku ātrums ir tā problēma, tāpēc saprotu, ka tas ir jārisina. Tomēr paldies, ka pateicāt, ka ar P3 un 512-1024 Ram pietiks kādam laikam.

DeadmaroZ-TLOTL
03-20-06, 21:58
kstaki maa man ir veel tvaa vecaa web , raknaajos pa backupiem un atradu ;-)

Maa
03-22-06, 22:51
offft:
Maa - vecais plikpauris nav redzēts uuuiii kur laiku :D
welcom, welcom Maa!!! :o
Paldies par welcome :)
Ja būs vajadzība, tad jau iegriezīšos biežāk.
Redzēts tāpat neesi :D

Maa
03-22-06, 22:54
kstaki maa man ir veel tvaa vecaa web , raknaajos pa backupiem un atradu ;-)
Man jau kādu laiku ir jauna :) Paldies :)
Vari iemest aci http://ergliklubs.lv

Ja galīgi nav ko darīt, tad var arī kādu manis taisīto video pavilkt vai ko citu :)
Tikai jāreģistrējas pirms tam :)

Ai nu offtopics baigais :) BEt jā, Deads pirmais iesāka mani hostēt labdarības vadīts :D

peace