View Full Version : Celeron M, Turion, Yonah, Sempron utt.
Sveiki!
Manai meitenei savajadzējās portabli. Es tikai netieku skaidrībā, kādu lai ņem (runa iet par cpu)? Ar ko atšķiras Celeron M un Yonah? (i-veikalos raksta Celeron-Yonah).
Un vispār portablim, kādu cpu ieteiktu? Manas domas velk uz Celeron M un Yonah, jo tiem ir lielāks cache, kas portablim, es domāju ir liels pluss.
Vai Turion vai Sempron ir labāki par intel ražotajiem? :)
EDIT: Un kā ar Turion x2 procesoriem? :)
Paldies!
nez kollegm ir Turions ir good.
Celeronu es nennemtu kaa sugu ! paaris gllukus ar taadu esmu kustinaajis, nu taadas bremzes :rolleyes:
Es ieteiktu X2 nnemt, jo divi kori protams ir labaak :)
Yonah ir koda vards, kas identificee cpu paaudzi
Jaunie celeron arii ir yonah tikai core solo (ar vienu kodolu). Savukart Yonah core duo ir ar diviem kodoliem. Veel jaunaki ir core 2 duo un tie ir Merom :)
ja portablis buus domaats internetam + ofisa progaam, tad procesora jauda nav svariigaakais.
lielaaku uzmaniibu pieveers rama apjomam un cik ilgi tur baterija.
Bet vai būtu jēga ņemt x2, ja pārsvarā tiks žūrētas filmas, mūzikas klausīšanās, referāti, bildes :D Protams, vienmēr gribas to pašu labāko, bet vai tas ir vajadzīgs? ;) Nevaru izlemt.. :(
Moon teiktais jau sāk mani pārliecināt, ka labāk nemest bešeno naudu, bet nopirkt normālu portabli ar BT, karšu lasītāju - noderīgām lietiņām ;)
GADA JAUTĀJUMS - Turion vs Celeron M - kas labāks? :) Tā arī reālus testus neatradu :o
es nez, esmu ntos celeron m gramstiijis, nekaadus leenumus un gljukus neesmu redzeejis. un esmu ntos portabljus mekleejis tieshi sievieteem - kursabiedreneem. it sevishkji ja sievietei, tad vinjai nah nav vajadziigi 2 kodoli, kuru potenciaalu vinja nekad dziivee neizmantos. un kuri rij straavu taa, ka pienest nevar, pie tam veel taa silst, ka ir jaadarbina vislaik ventilators, lai jamo nodzeseetu, kas akal pateree straavu.
es pirmkaart skatiitos uz baterijas izturiibu t. i. cik ilgi vinja ir speejiiga dziivot, mazums, var aizmirsties uzlaadeet;
otrkaart vai ir visaadi tur karshu lasiitaaji un liidziigi suudi, kas atvieglos dziivi fotokameras piesleegshanai etc;
treshkaart, vai ir iebuuveets mikrofons - sieviete, kaa nekaa, skype buus vajadziigs.
par ram runaajot, nedomaaju, ka ir nepiecieshami tur 1 gb utt, jo sieviete lietojot portabli, nekad nevajadzees drausmiigu leerumu ar briivu ramu, uzliec lielaaku swap'u un lai dziivo.
hdd: ? delikaats jautaajums, filmas droshvien veeleesies skatiities utt, to gan vajadzeetu normaalu, jo vinjas arii meedz meeriities ar kraaniem, esmu piedziivojis, jo kursaa ir ~30 meitenju ar portabljiem.
par cache - kam vinjai to cache? reekjinaas SPi uz portagljuka? darbinaas drausmiigas cpu rijiigas aplikaacijas? domaaju - pilniigs po uz to cache, pacheko meerkjauditoriju un tad meklee kasti.
kursaa ir 2as kursabiedrenes ar drausmiigiem toshiba laptopiem no us, vienai ir x2 amd kaut kaads 4000+ mobilais ar 200 gb hdd un 2gb ram, otrai ir par modeli shvakaaks ar 120 gb hdd un 1 gb ram ar visaadiem tur pirkstu nospiedumu lasiitaajiem utt nevajadziigaam fiichaam, vinjas, teikshu atklaati ir nelaimiigas, bachu izvelk sausu vienaa raavienaa.
EDIT: kaut kur biju lasiijis, dzirdeejis, ka celeron m skaitaas viens no resurstaupiigaakajiem cpu, arii maz silstot tapeec tiiri lasu laptopus uz celeron m. reaals piemeers - pentium m 725 bacha tur 3-4h un 2h filmu noluureet nav probleemu.
EDIT2:
parodeeju:
Es ieteiktu X2 nnemt, jo divi kori protams ir labaak :)
Es ieteiktu X2 nnemt, jo divi kori protams ir garaaks kraans.
es savu balsi atdotu par celeron m ar 512 mb ram, neko vairaak sievietei nevajag.
Bet mana sieviete Athlon64 2800+ ar 1G RAM aizceert ar saviem projektiem ciet ka tas nabakgs aizrijaas.
Divkodolnieks ar 2G RAM normaali gan tur :rolleyes:
Taa kaa nevajag te ka sieviete znachit vinnai der kalkulaators :D Vajag zinaat ko vinna ar to portaglluku pasaaks :D
ja tikai neta un opiss, tad po, ja ko vairaak, tad jaaluur :)
tapeec es savaa tekstaa piemineeju, ka ir jaacheko meerkjauditorija. ja ir specifiskas vajadziibas, tad protams, vajadziigs normaals kompis, bet ja ir tikai ofiss un filmas, tad nah nezveeru par ls 700+??
tapeec es savaa tekstaa piemineeju, ka ir jaacheko meerkjauditorija. ja ir specifiskas vajadziibas, tad protams, vajadziigs normaals kompis, bet ja ir tikai ofiss un filmas, tad nah nezveeru par ls 700+??
Jap taa tas i :cool:
Esmu noskatījis šādu ASUS A6Rp (http://m79.lv/product/single/group/61/vendor/153/product/17599/ASUS_A6B00Rp__15_4_WXGA_Glare__Celeron_Yonah_440_1 _86GHz_1MB_533FSB__ATI_M_X200_128MB__512MB__80GB_5 400_rpm__SM_DL_8xDVD____RW__WLAN__no_OS___Bag_Mous e__DD2_533_4xUSB2_0_IR_LPT_Card_Reader__MMC_SD_MS_ MS_PRO__8_cell_batt_2_8Kg) portabli. Ko sakat par ASUS? Esmu dzirdējis, ka tie esot skaļi, karst, nu visādus subjektīvos viedokļus. :)
blin.. vo mudaks.
Tak lasi reviewus.
Zvani uz 1188, bļeģ.
Nafig man lasīt kaut kādus ārzemju reviewus, ja kāds latvietis ir darbojies ar ASUS portatīvajiem un var pateikt kā īsti ir!
Ja tev nav atbilde uz manu jautājumu, nebāzies, apniki jau ar saviem komentiem..
nu personiigi esmu saskaaries ar kaadiem 3 asus, aarsteejot vinjus ar skaljumu un probleemaam karshanas sakaraa nebiju saskaaries. nezinu, kas ko taadu saka.
Cik ir bijusi saskare ar asus - ok. Sliktu neko nepateikšu.
Pašlaik ir Benq - krāsas varēja būt spilgtākas bet tā arī ir tīri ok
HX_unbanned
04-12-07, 20:35
Protams, jeegas nav vairs nekaadas, bet mok Pool'u uztaisiit :rolleyes: Man pasham ar nodereetu, jo driiz muteriitei laptops buus jaanopeerk ..
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.