PDA

View Full Version : KO labak nelietot

Relax
01-12-06, 17:19
Viens no lielaakajiem suu ir tjipa "Atlantis", galva nakamajaa dienaa saap nenormaali

Aigars
01-12-06, 17:26
galva nakamajaa dienaa saap nenormaali
a vai ta tāds nav pro levela dzeršanas mērķis? :D
me jau protams dura šitādos jautājumos..

Kashelz
01-12-06, 17:33
Ja dzer, tad jaadzer taa, lai nakamaa dienaa nav suudiigi, ir jau visaadi velli dzerti, mazaak kokteelji, bet parasti naakamais riits ir vai nu vienkaarshi smags vai necieshams... reti ir taa, ka pamosties no riita/pa dienu ar taadu domu, ka neesi vakar lietojis alko :(

deff_ins
01-12-06, 18:01
man piem pēc balzāmbāra kokteiļvakariem galva nesāp
tāpat ļoti labi nākamjā dienā jūtos pēc tekilas un absinta vakariem :) nu protams ja neatvelcies mājās pilnīgā anī :D
nez - nelietoju principā tik daudz vai tik sliktas mantas lai nākamā dienā būtu slikti... pēdējo reiuz bija slikti kad relax jauca :p :D :o

Relax
01-12-06, 18:15
ah es tjipa vainigs :mad:

Kashelz
01-12-06, 18:18
He he, nu ko, tev deff_ins naakamreiz japiedzirdii Relax taa, lai vinjam nakamaa dienaa nav suudiigi, njaa pagruuti to izdariit isteniibaa :p :D

R@imizA
01-12-06, 18:22
Man principaa nepatiikamas sajuutas no riita paarstaaja apmekleet, kopsh tika paartraukts lietot uzturaa alko kas leetaaks par ~ 7 ls vai kaut kaa taa... NU lab vienreiz laikam bija zo zo... sanaaca ka 1 dienaa sapelniju 3 litrus Tulamura... (visi klienti bija kaa sarunaajushi) Nu un tad 2taa laikam kaadu pusi no taa straujaa tempaa izlakaam... (pie visa jau bija vainiigs basketbols... paaraak iisi puslaiki)...

krishxxx
01-12-06, 18:31
Vermuthi ar alu nu galigi neiet kopaa. Kad kunjgjii sajaucas, tad par galvas sapem ir mazakaas beedas

Ir jlabs teicies: Gudrais dzer kamer labi, idiots kamer slikti ;)

Relax
01-12-06, 18:33
labi ir vienmeer, bet slikti tikai shad tad no rita :D

Ha_Ha
01-12-06, 19:12
pēdējoreiz es "drausmīgi saindējos" :D no tullamora, kaut kad pirms x-mām (nākamajā dienā vēl braucu ciemos pie R@imizA). slikti bija ļooooti - laikam kaut kāda kreisā pirmssvētku viskiju partija bij` veikalos sagrūzta!
lai nu kā, bet lūk ko novēroju:
paskataties vērīgi bildes -> http://foto.apollo.lv/files/hahabest/thumbs/150967.jpg (http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/150967.jpg)
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/thumbs/150968.jpg (http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/150968.jpg)
šīs pudeles nāk no vācijas (bez starpniekiem) un tiek šeit iztukšotas ;) bet svarīgi ir tas, ka visām stipro dzērienu pudelēm, sākot no 0.7l un uz augšu, klāt ir šāds te korķītis (iesaiņots klāt pie pudeles, stingrā celofānā), kas atvieglo ieliešanu (parasti ar brenda logo). Nezkāpēc es tādu neko neesmu novērojis mūsu veikalos... un zinu vienu - tukšojot vācijas grādīgos, slikti vēl nav bijis :cool:

Aigars
01-12-06, 19:20
ja neatvelcies mājās pilnīgā anī :D
runājot par āni - šodien redzēju golfu kuram uz pakaļas rakstīts "Pie āņa viss ir labi" :) J būrts jānim smuki nokasīts

haha - sazvērestība? :D

deff_ins
01-13-06, 02:02
jap - tu vienkārši esi devīgs un kolēģam dārgo mantu (alko) lej glāzē mazāk nekā lēto (sulu) :D

Skarbais
01-13-06, 05:11
Relax uz alko toch ir loti deviigs. Peec pieredzes saku :D

Sliktaas mantas. Nez shampaanietis, peec taa meesla ir parasti gruuti, bet lai buutu jautraak meedzu vinju ar labu snjabi kopaa sajaukt :>

kiwi
01-13-06, 11:39
...pārāk daudz visa kā vienā vakarā :D

poller
01-13-06, 15:46
Kokteils "gala pietura" :D
Mazaka tara 0.5L alus kaus ;)
0.1L vodka
0.2L tumssais alus
0.2L Sprite
Garssa no sakuma liekas diezgan pretiiga, bet kad pierod dzeras tiri O'k :D
Riktigi ieper uz kadu laiku, bet peec tam apatijas vilnis :rolleyes: :eek: :D

DeadmaroZ-TLOTL
01-14-06, 20:21
ACME Brandy ar pleesh galvu naakamaa riitaa ;-)

http://dead.hub.lv/bildes/acme.jpg

artissco
01-15-06, 00:30
man shkjiet ka piem dzerot viskiju (normaalu, ne Sauliitee pirktu) no riita pamosties tik pat zhirgts kaa parasti kaut arii vakarnakt pat kaajaas netureejies :D tas no manas pieredzes =]

Ha_Ha
01-15-06, 09:12
ACME Brandy - īstiem CD Burneriem! :D

Kasparz
01-15-06, 19:47
Taads pats [censored] kaa matricas?
Vai arii alko ir vieiigais, ko jamie maak taisiit? :D

Skarbais
01-15-06, 20:07
Nu ****e, shmiga ar CD nosaukumu jau skaidrs ka ir pilniigaa aanii...

Ko iesaku nedzert ir Kaznacheiskaja vodka. Sakuma bija laba tagad tikai krutjiitaa...

artissco
01-15-06, 20:17
nee kapee, normaala vodka, tik ne lielos kvantumos...piem 100 gramus ideaali

Skarbais
01-15-06, 20:39
Nu es domaaju 0,5 un vairaak...

100g arii bonusu un 3 graudnieku var dzert...

Kashelz
01-15-06, 21:52
Ko juus te raudat, veikalaa iepeerkamaas Vodka alko zaales veel ir ok, cieshamas, bet te savaa krajaa no takshiem var dabuut 24/7, vot tas ir drankjis, ko sauc par Nr.40! Neiesaku taadu liet iekshaa, nakamaa dienaa buus slikti kaut vai no dazjaam glaaziiteem :mad:

artissco
01-15-06, 21:57
veel jau ir SOS :D taads meesls, shkjiet veel trakaak nekaa Bonuss

Skarbais
01-15-06, 22:23
Vajag dzert vai nju snjabi kas maksaa kaadus 5Ls un augstaak par 0,7 vai dzert jaunaas markas kuraam ir labas partijas. Leetuchi no saakuma kad paraadaas ir labu labie, bet beigaas saak krukjiit un tad lieta no riita ir sifoza. Taa luuk :D

Kashelz
01-15-06, 22:28
Ir redzeeti veikalaa taadi shnapsi, kas maxaa ap 2.50 Ls par 0.7l pudeli, nereaali leeti, bet tad jau lieta vairs nav sifoza, bet gan suudaina :p :D

someonesick
01-15-06, 22:32
hemm.. vakar piebeidzu smirnoff vanila twist ar shwepsu russian... eemm nejeega labs.. tagad leenaam susinu abolut mandarin ar shevpsu.. un veel tiek piebeigts bombay butelis.. iisak sakot shvepsis russian ieper ar jebko... viniigi ar jaageriiti gan iesuukaa...:D
uhh... riit darbaa ies gruuti... pohi, pohi...

Skarbais
01-16-06, 03:05
Someoone: Neesi saacis biezhi kost?

Vaperiiti veel nodzersi :D

artissco
01-16-06, 10:23
svepsi es atklaaju jau kkur pirms diviem gadiem ka labaakaa manta ko uzdzert... bet kokchikiem, piem, boniiti, jaajauc ar light kolu....

DeadmaroZ-TLOTL
01-16-06, 11:22
Taads pats [censored] kaa matricas?
Vai arii alko ir vieiigais, ko jamie maak taisiit? :D
]
atkal saakas laamju vecaa dziesma , tak bilins atcerieties ka matricas razo 90% divas ruupniicaas taivaanaa ;-) kad juus beigsiet ****o lerkshkeeshanu ka ACME suu un paareejais vot viss ir labs , bullu kaka tas viss ir , uz tiempashiem plikajiem rimbuliem karaaso ACME (ACME patri vispaar neko nerazo kaa 99% visi ripulu razotaaji) logo un Verbatim un sony utt un nav nekada atshkiriiba , prosta juusu nezinashana ir jums izstraadaajusi kautkaadus padebiilus stereotipus

Njaa shnabis ir labs , bet nu uztrapiit shajos laikos uz labu shnabi ar ir pagruuti , vieniigais atliek tad merkeet uz augstajiem plauktiem , bet nu gadaas tur ar krutkas no kaa nakamaa dienaa nezini kur likties un runajot par brendy tas vispaar ir fufelis defaltaa vai nu vinu razo LB vai kaads leishu kantoris , kaa saciit jaasaka visa athodi salieti vienaa bacokaa un izdziits velreiz

Skarbais
01-16-06, 16:54
Man vispaar visi bruunie besii. No kaut kaada Tulamora arii ir lielas pohas. Man vislabaak izdodas tikt sveikaa naakamajaa riitaa peec kaada Russkij Standart izdzershanas.

Veel labs alko ir Rzhanaja vai kaa vinja tur. Cena pienemama un pohas cieshamas. :D

someonesick
01-16-06, 20:38
hmm shodien iepirku vienu incantu Absinta buteli... ar nosaukumu cannabis... buus jaaietestee :D
pec pieredzes absints parasti nesaapina galvu no riitiem...

mrlobber
01-16-06, 21:03
hmm shodien iepirku vienu incantu Absinta buteli... ar nosaukumu cannabis... buus jaaietestee :D

cannabis - gandrīz skan tāpat kā *****is :D

Te nu mans pseidozinātniskais skatījums uz lietām, izteikts diezgan prastā valodā :p

Papildus visam tam, kas te jau prātīgi minēts, ir vēl 2 faktori.

1) tas, ko tu dari pēc dzeršanas vai dzeršanas laikā: ja sēdi uz vietas un tūlīt pēc tam atplīsti/aizej gulēt, tad otrā rītā būs krietni smagāk nekā, ja esi pēc tam vēl labu laiku aktīvi notusējis kaut kur, kādā klubā vai pasākumā.

2) un vēl svarīgāk: tas, kāds tev ir bijis gruzons darbā iepriekšējā nedēļā, pat vairāk, un cik tev ir iznācis atpūsties. Ja neesi labi izgulējies kādu laiku un esi pamatīgi nokapājis visu nedēļu domājot ar galvu, kā arī pēc tam to domāšanu neesi "izsviedrējis" kādās fiziskās nodarbībās (sportā utt.), tad alkohols iedarbojas vienkārši iznīcinoši un galva dažreiz var būt dulla visu nākamo dienu un pat ilgāk.

ORiONz
01-16-06, 21:33
Rodnik's cannabis atklaati sakot ir meesls, manupraat Latvijaa sakariigu absintu dabuut nevar :( parastu no aarzemeem censhos dabuut kaadu buteli ar vairaak thujona, jo bez taa absints ir tikai spirts ;)

someonesick
01-16-06, 21:37
Rodnik's cannabis atklaati sakot ir meesls, manupraat Latvijaa sakariigu absintu dabuut nevar :( parastu no aarzemeem censhos dabuut kaadu buteli ar vairaak thujona, jo bez taa absints ir tikai spirts ;)
njaa deff_ins man arii to pateica... mees pat iztestejam un secinajaam ka tas naf iists absints :( nu neko.. aplauzos... bet po.. jamam ir 70% taaka man pietiks.. un butele meichukiem patiik...:D sho eturdien/piektdien pieveikshu jamo... tad jau redzees...

njaa par to iisto absintu buus gan jaapiekriit...
bet nu taaka mussu dziivoklja barchikam pietruuka laikam tikai absints... tagad jams iegaadaats.. un miers ir... :D

deff_ins
01-17-06, 01:07
mans kantoris ar pārliecinājās ka acme ir labas matricas... 400gab - visas beigtas... ar aci nekādas vainas bet neviens rakstīklis jamās nepazīst.

DeadmaroZ-TLOTL
01-17-06, 01:21
Desp tev veel vinas ir , nu vismaz viena ;-) Un ko tu teiktu ja buutu bijushas Verbatim un visas 400 tavo , razo kstaki vienaa ruupniicaa uz viena knveijera ;-)

deff_ins
01-17-06, 01:40
ir vēl čupiņa laikam darbā... varu iedot, ja būs.

DeadmaroZ-TLOTL
01-17-06, 01:50
ir vēl čupiņa laikam darbā... varu iedot, ja būs.

a ko atpakla nemetaat? Iedo gan aizieshu paraadiishu dzekiem ;-)

Gurtais
01-17-06, 10:15
Galva otrā rīta sāp no tā saucamajiem James Bond konpčikiem :D
Long drink glāzē sajauc 50g šņabi, 50g šampi, 50g martini, uzlej tam pa virsu pēc ieskata daudzumu sprite, citrona šķēli, daudz ledus un dzer caur salmiņju :D garšo tā tiri interesanti, kā limonāde, bet nu no rīta tāda fizionomija un paģira ka knapi no gultas var piecelties, tas labi ja iepriekšējā vakarā esi līdz turienei ticis :D

deff_ins
01-17-06, 10:32
jocīgs jums tas james bond kokteilis.... :confused:
http://www.1001cocktails.com/recipes/cocktails/recipe_cocktail.php?recette_cocktail=104363&recipe=james+bond

DeadmaroZ-TLOTL
01-17-06, 10:43
desp domaaju sadzertos taadu kaa tu tur piedaava ar nebuutu labak :)

Gurtais
01-17-06, 10:43
nu tas ir tāds nedaudz samodeļnijs ;)
ir jau vēl super james bond, bet tas jau ir pavisam cits stāsts un cits pālis :D :D :D

deff_ins
01-17-06, 11:28
anyway - kombinācija abiem diezgan nāvīga :)

Gurtais
01-20-06, 09:23
nekad nedzeriet par daudz :)
es vel tagad darba tada bonusa sezu ka maz neliekas...
mazais mac os install fest vakar bija, ar draugu barcika sakuma uz diviem 1l piparu snabja izdzeram, pec tam pie installfesta panemam 1l bonuss brunaa, ipasi neko daudz neatceros bet lidz galam ta ari neko nesanaca ieinstalet :D jaiet laikam vel iepljaut, pat -30 nepalidz skaidra tikt :D

Tontons
01-20-06, 17:00
Piekrītu Sifozais.
Russky Standart ir MANTA.
Nezinu kā ar Latvijā tirgotajiem, bet Krievijā pirktie ir MANTA.
Vakarā pietempies, kā lops :) , otrā rītā "hoķ bi hni", itkā nekas nebūtu dzerts.

DeadmaroZ-TLOTL
02-12-06, 22:38
http://voffka.com/archives/mcd.jpg

Nexodus
04-10-06, 22:39
nedrīkst dzert:
2x0.27 black balsam cola
+
bonīts 0.5 šķaidīts uz 2l atšālētas kolas(neatšālēta vispār ****u plēš!)

tā ir nāve. nākamajā dienā acis aizpampušas, sajēgas nekādas...

Krishius
04-11-06, 02:01
veel jau ir SOS :D taads meesls, shkjiet veel trakaak nekaa Bonuss
shitos jau laikam taisa no mentu reidos tochkaas atsavinaataas samenes (no taa, kas paliek paari - menti jau paliek menti :P ) - salej visu lielaa bachukaa un pilda pudelees :P

Kaibinjsh
06-26-06, 14:29
3 graudu (3 draugi) 0,5 uz deguna , ta ir kaa ir. Eku sheku bildes, no vienas no "3 draugu" lietoshanas->pasaules plashaa tiikla vietne (http://bf.rtu.lv/~bloks811/index.php?id=bildes&is=galerija15)

Gurtais
06-28-06, 02:08
neticu ka taa 3 graudi nes no kajam,cik jamo pats nesmu dzeris, par ar 7% alu vai sidru uzdzerot ir labaks rezultats :confused:

Kuuminsh
06-28-06, 06:45
Kaibinjsh
URLii kroplju salidojums.
3graudi - suuds.

Kuuminsh
06-28-06, 06:46
Ak jaa
Peedeejaa laikaa pats lietoju tikai Ballantines.
Vienkaarshi par sakariigu cenu daboinu.
Naakamajaa dienaa ne minjas no pohaam.
Tagad dzeru kopsh jaanjiem.. un i nekas.
Bik ir paalis naakamajaa dienaa, bet ne pohas :)

HX_unbanned
06-28-06, 14:19
psc, teikšu kā ir...
lasot šito, sajūta tāda, ka ocerim asins satāvā jau ir alko.
Incanti, kā juš dzerat, kad spēlējat EVE ...

Jetijs
06-28-06, 14:28
Es savu kuģi arī pakāsu pēc ceturtā alus. Kā saka, braukt dzērumā nedrīkst. :D

HX_unbanned
06-28-06, 15:08
he he. killmeilu saņēmi? :D

Jetijs
06-28-06, 16:53
protams :cool:

HX_unbanned
06-28-06, 16:58
ieej EVE un iepeisto čatā ;)
sore par spamu

Kaibinjsh
06-30-06, 12:50
Kaibinjsh
URLii kroplju salidojums.
3graudi - suuds.
Prichom tur kroplji?
P.S. Peec 22.00 neko citu dabuut nevareeja.

Kaibinjsh
06-30-06, 12:51
neticu ka taa 3 graudi nes no kajam,cik jamo pats nesmu dzeris, par ar 7% alu vai sidru uzdzerot ir labaks rezultats :confused:
Nu tas vakarinjaas tika lietots, peec tam kad pusdienaa alus bija lakts. Senos laikos 3 draugi bija tiiri OK :D Ko studentam labaaku vajaga.

Gurtais
08-04-06, 01:44
komanda buh rabotala do dvuh, 3 x 0.7 bonjuka + 1l vin4ika uz 2 un pilnigaa taasi, kautkada naaviga deva sanaca :confused:

Zwan
08-07-06, 00:26
a kaa ir ar dzershanu un uudens piipes piipeeshanu?
vienaa pasaakumaa izdzeeru 0.5 alu un 0.5 viinu! peec tam kaartiigi sapiipeejos to piipi. bija taada žopa ka bail... :D

Gurtais
08-07-06, 00:55
neiesaku kad ar draugu divata sedi, izdzert katram pa litram piparu snabi un pa virsu 100g absinta, achoknisities tikai no rita, ibio rio bet galva nesap :D

deff_ins
08-07-06, 01:00
neiesaku kad ar draugu divata sedi, izdzert katram pa litram piparu snabi un pa virsu 100g absinta, achoknisities tikai no rita, ibio rio bet galva nesap :Desmu jau teicis - absints vismaz uz mani gandrīz neko nākamjā rītā neatstāj - baig man patīk :)

Zwan
08-07-06, 01:28
neiesaku kad ar draugu divata sedi, izdzert katram pa litram piparu snabi un pa virsu 100g absinta, achoknisities tikai no rita, ibio rio bet galva nesap :D

mulkiibas nesadarijaat? :D :D :D

ORiONz
08-09-06, 00:38
a kaa ir ar dzershanu un uudens piipes piipeeshanu?
vienaa pasaakumaa izdzeeru 0.5 alu un 0.5 viinu! peec tam kaartiigi sapiipeejos to piipi. bija taada žopa ka bail... :D
a man nepatik, labak sapipeties no sakuma ar skaidru galvu, bet pec tam lietot siivo. tas pats ari ar salatiem etc.

Nexodus
08-09-06, 12:03
absints ir manta! principā sapņu padzēriens. Es no 4x50 gramu šotiem(šķaidīts ar aukstu ananāsu sulu attiecībā absints 1:3 sula) biju tādā kramā, ka tālāk ir tikai koma...
Nebija ne poha, ne aizpampušas acis :D

Vaivars
08-09-06, 17:58
es cik esmu absinthus dzeeris tad nekaada gandriiz effekta

ORiONz
08-09-06, 18:55
80 kaloriju snabis ari nedod galva? uz baltic kristina tirgo tadu igaunu brinumu plastikata blaskes :D paproveju tiri neko, piejaucam klepus zales un letais absints gatavs .

kirils
08-09-06, 19:12
kaa ta nu nekaada efekta.
nedeejlu aknas saapeeja peec tam, kad iztempu absinta pudeli viens pats gandriiz tukshu.

Andreass
08-10-06, 09:38
peec absinta taa noteikti arii buus, ka saapees.
Pameegini veel dazaadus dzersanas variantus, gan tiiraa, gan kokteilii, gan dedzinot. Nedeelju ne tikai aknas saapees.

Tas, ka graadiigais nesit pa galvu kaadaa no dzersanas reizeem parasti ir no stresa kas piedzivots. Ja cilveeks ir atbriivojies un mieriigs, tad pat minimaalas devas sitiis pa galvu.

Bosiite
08-10-06, 09:53
moš varat pateikt vai šāds savienojums ir bīstams vai ne. it kā draudzene saka, ka nav bet nu.....

tekil+martini+ūdens pīpe? ŗītā šitāda padaīšana briest :)

vai nākamajā dienā būs dikti slikti?

Gurtais
08-10-06, 12:37
mulkiibas nesadarijaat? :D :D :D

ja neskaita to ka comam izkrita smekis no rokam un jamais gribeja pec vinja izkapt no otra stava balkona :D hvz es taja laika jau biju dzilaja koma, tas taa draudzenes no rita teica, un vispar ja vel bus mums tadas missijas piedzerties tad ciu riu :D

ORiONz
08-11-06, 16:36
moš varat pateikt vai šāds savienojums ir bīstams vai ne. it kā draudzene saka, ka nav bet nu.....

tekil+martini+ūdens pīpe? ŗītā šitāda padaīšana briest :)

vai nākamajā dienā būs dikti slikti?
pec pieredzes, ja obligati gribas vermutu ok, bet tad vispirms vermuts un udenspipe un tad tekila ;) bet vermuti man ne parak, lielas devas ir bijusas nelagi riti pec tam.

JANKS
08-26-06, 12:07
nevaig lietot ATLANTIS+ALUS+pacinja cigareshu...............:mad:
vot shodien seezhu darbaa, dzeru otro D-light... neva saprast, takaa miegs naak, takaa galva griezhas, laikam vakar buushu saindeejies ar rupjmaizi :D

Gurtais
08-26-06, 14:16
vai tu traks :eek: ar snabi saindeties :eek:

NormaalsCilveeks
08-26-06, 14:18
biku jau saak atlaistbet stabili saku
Tuljiku nejaucat kopaa ar GammelDansk
PSC kaada pagjira ...

ventolin
07-18-08, 10:01
IMHO:

1. Nevajag dzert krutku (hello, Tullamore ;)). [Kruķī visvairāk to, ko visvairāk pērk.]
2. Nevajag jaukt. Citi vīri saka, ka pat 2 alus šķirnes neesot labi jaukt.
3. Gulēt un vēlreiz gulēt. Aknām vajag laiku, lai ar indi izcīnītos. Labāk, lai tas notiek miegā. ;)
4. Dzert ūdeni vai tēju/kafiju bez cukura. Sulas un limonādes neskaitās.
5. Dzert "tīrāku" alko. Redzēju raidījumu, kur viens dakters teica, ka no "brūnajiem" poha ir lielāka, jo aknai grūtāk šo izmocīt. Normāls šnabis "iet cauri" vieglāk. Man domāt tāpēc tāds arī jams pastāv - bez īpaši pievilcīgas garšas, bet neindē tik traki.

Pats es, protams, ne vella šito neievēroju, by default zūd filma, nākošajās dienās mirstu nost, bez ielāpa neesmu dzīvotājs.

Skunsss
07-18-08, 17:00
Njaa,palasiiju visu shito - cik labi ka es dzeru tikai sidru :D:D:D
Iznjemot gadiijumus kad profilakses delj ierauju BALKAN - Vodka 176 :D
Ja veel sidru pa virsu - zemes gravitaacija strauji pienjemas speekaa :D:D
Vairaak experimentus nedaru :D

smartdevil
07-18-08, 18:43
esmu jau teicis - absints vismaz uz mani gandrīz neko nākamjā rītā neatstāj - baig man patīk :)

citeets:
Oskara Vailda citāts par Absintu apliecina zaļās fejas agrīno dīvaino iedarbību:
«pēc pirmās glāzes tu redzi lietas tādas, kādas tu gribi tās redzēt, pēc otrās glāzes tu redzi lietas, kādas tās nav. Visbeidzot tu redzi lietas, kādas tās patiešām ir un tas ir pats briesmīgākais uz pasaules»

mani noverojumi ir taadi:
1)vairaak tiiraa(shnabis) - iestajas autopilots(kaa tiku maajaas? - neatceros, utml.)
2)tiirais kopaa ar burbuljuudeni - visu redzu, visu saprotu, bet kjermenis neklausa(shis efekts vislabaak sasniedzams - shampis ar tiiro attieciibaa 1:1)

bet par pagjiru, nu nez, man leikas jo kvalitatiivaaka manta jo mazaaka shmiga, ir tachu atshkjiriiba piedzert no Aldara vai Bauskas alus, kaa diena pret nakti, bet nu tas ir subjektiivs viedoklis, neesmu zjuupa :D
bet par absintu, nu i nafig to panjeemienu ar izdegushaa spirta iesuukshanu, acis griezjas otraadaak, es taa iisti vinju neesmu liidz galam pievareejis :D

bifelis
07-18-08, 19:45
es šaubos, vai veikalos šodien pārdod kaut ko līdzīgu tradicionālajam absintam, ko dzēra Vailds. dažreiz tas ir vienkārši aromatizēts šņabis ar krāsvielām, kurā pat nav īstu vērmelīšu. es arī esmu dzirdējis, ka autentiskās absinta receptes pa aizliegumu gadiem nav saglabājušās, un mūsdienās izmantotās esot atjaunotas, taču sliktākas par īstajām

mihai888
07-18-08, 20:02
es tirgoju shitadu (http://hillsabsinth.com/) 70%, nav ne vainas! Bet specefekti gan gadas:eek:

bifelis
07-18-08, 21:21
pameklējot par tavu Hill's Absinth Gūglē, atradās praktiski tikai sliktas atsauksmes (izcēlumi mani):
[..] producers of Hill's Absinth are unable to sustain quality of a commercially produced absinthe [..] [1] (http://www.originalabsinthe.com/absinthe-hills-p-38.html?azx=1280)
AROMA: Chewing gum and Windex in perfect harmony with a heavy smell of bad alcohol. After adding water nothing happened except the "sensation" was thinned out. [..] A visit to the dentist has more mouth-feel than this. [2] (http://www.feeverte.net/guide/country/czech-republic/hills_absinth/)
Absinthe is still available in many parts of Europe, including France, Spain, Portugal, the Czech Republic and the U.K., where in the late 1990s it became the trendy thing amongst patrons of bars and coffeehouses. A word about Czech-made absinthes, usually spelled "absinth": During my Spring 1996 trip to Eastern Europe, I sampled what I thought to be a modern iteration of The Green Fairy for the first time in the form of locally-made Hill's "Absinth" at the Globe Coffeehouse and Bookstore in Prague. I was quite curious, and in the interests of taking a dip into New Orleans history, I ordered some. It was bluish-green, and was served neat -- not in the old traditional manner, with an absinthe spoon and sugar cube. I don't think tradition would have helped. I thought it tasted ... quite vile, actually; I found it almost completely unpalatable.

It had a powerful kick, due to its high alcohol content, and my travelling companion opined that it smelled to him rather like turpentine. Unfortunately, its flavor wasn't far from his description, and was nothing like the Herbsaint pastis that I had come to enjoy so much, or the historically accurate French and Swiss absinthes I had come to enjoy later. That night, I did not order another.

There was no louching, and a very artificial-looking color. I've since learned that this Czech brand, Hill's, has been described as tasting like a cross between mouthwash window cleaner by absinthe connoisseurs, which is not surprising. (In fact, I've never sampled a Czech-made absinthe that I liked, and I recommend caution with most Czech-made brands. They are made to cater to Czech tastes, and not to those who seek historically accurate French- and Swiss-style absinthes.) [3] (http://www.gumbopages.com/food/beverages/absinthe.html)

I've tasted Hill's. I have a bottle. I found it unpleasant and completely unlike any absinthe. [..] [4] (http://wormwoodsociety.org/forums/index.php?showtopic=2493)
tas esot mākslīgi iekrāsots alkoholisks vērmelīšu dzēriens, nevis kaut kas līdzīgs tradicionālajam absintam, un, cik var spriest, par absintu to sauc tikai mārketinga labad. man šķiet, ka tas ir tas pats, ko pārdod RIMI

viņu mājaslapā (http://hillsabsinth.com/) ir visādi apgalvojumi par vecumu, bet neesot nekādu pierādījumu, ka tie ir patiesi, un tas tik pat labi arī var būt tikai tīrs mārketings

katrā gadījumā, labi tiem, kas var pārdot kaut ko, kas daudziem liekas stilīgs, vēsturisks dzēriens, par uzpūstām cenām, un vairumam pircēju pat nebūs, ar ko salīdzināt. tādā ziņā jau ne ražotājus, ne pārdevējus nevar vainot, jo visiem taču vajag pelnīt naudu, ne

mihai888
07-18-08, 21:46
varu pateikt tikai vienu: ja dabut pa istam labu absintu tad diez vai to atlaus tirgot EU teritorija, jo daudzas pasaules valstis to aizliegts tirgot pat atshkaiditu un krasotu ar himiju!! par cenu varu pateikt tikai vienu, akcizes nodokli 0.7l pudelei ar 70% alkohola ir... 2.16Ls +plus parejas izmaksas(pvn, transport un ......) ta ka skaiti pats!!

CaMaRo
07-18-08, 21:50
Kas tad tajā absintā tāds ir? Kopumā radies iespaids, ka tas ir kaut kāds haluciogēns alkahols :D Vai tad vērmelēs kaut kādas gļuku vielas ir?

mihai888
07-18-08, 21:52
Neka ipasha, vai nu patik vai nu nepatik! :D

bifelis
07-18-08, 22:20
varu pateikt tikai vienu: ja dabut pa istam labu absintu tad diez vai to atlaus tirgot EU teritorija, jo daudzas pasaules valstis to aizliegts tirgot pat atshkaiditu un krasotu ar himiju!!
Eiropā jau tirgo normālu, dabīgi krāsotu absintu. piemēram, Spānijā to nekad nav aizlieguši un tas ir ticis ražots kopš sākta gala. zināmas lietas tiek regulētas, bet tas nenozīmē, ka Hill's Absinth būtu vienīgais, ko te varētu tirgot. tas jebkurā gadījumā nemaina to, ka viņu mārketings ir maldinošs
Kas tad tajā absintā tāds ir? Kopumā radies iespaids, ka tas ir kaut kāds haluciogēns alkahols :D Vai tad vērmelēs kaut kādas gļuku vielas ir?
tas it kā esot mīts, bet nav izslēgts, ka dažiem paveidiem var būt kaut kas vairāk iekšā par parastu alko

mihai888
07-18-08, 22:35
Marketing tam jau ari ir domat lai gut pelnu. Jo pec idejas istie Absinta fani to taisa pashi Googles ir pilns ar receptem!

P.S. es neko nevinam negribu iesmeret un "tem bolee" negribu neko reklamet, vienkarshi saku ka ir, Hills ir viens no nedaudzajiem Absintiem Latvijas kas ir kaut cik dzerams. Es domaju garshas zina! Un tas ari ir viss :)

bifelis
07-18-08, 22:41
cik es esmu pētījis, tas, ko taisa pats, nav gan labas kvalitātes. šaubos, vai tev ir taisnība par to, un mārketings jau arī var būt godīgs, un var būt negodīgs. ja Hill's apgalvo, ka pārdod absintu un turpina gandrīz gadsimtu senu tradīciju, bet nav nekādu pierādījumu, ka Čehijā absints vispār būtu ticis ražots pirms deviņdesmitajiem gadiem, turklāt viņu versija ļoti atšķiras no tradicionālās, dabīgi, ka var iebilst

Skunsss
07-18-08, 22:49
Vieniigais iistais absints ir «La Fee», visi pareejie ir su.a s.di !:mad:
Tiesa Latvija vinju nopirkt nevar :D

Ps.Bilde "Zaljaas Fejas naave"(Absinta naave -killeer's bildee ar gramatinju padusee). :D
http://eoz.lv/attachment.php?attachmentid=6843&stc=1&d=1216410503

mihai888
07-18-08, 23:00
cik es esmu pētījis, tas, ko taisa pats, nav gan labas kvalitātes. šaubos, vai tev ir taisnība par to, un mārketings jau arī var būt godīgs, un var būt negodīgs. ja Hill's apgalvo, ka pārdod absintu un turpina gandrīz gadsimtu senu tradīciju, bet nav nekādu pierādījumu, ka Čehijā absints vispār būtu ticis ražots pirms deviņdesmitajiem gadiem, turklāt viņu versija ļoti atšķiras no tradicionālās, dabīgi, ka var iebilst

Par tam gadsimta tradicijam varu pateikt tikai vienu, Hills razho ne tikai Absintu bet ari citus gradigos dzerinus un sen jau Var but tapec ari ta raksta par tradicijam!
McDonalds ar CocaColu ari apgalvo ka ta ir vieniga iespeja izbaudit visus dzives priekus... bet diez vai ta ir taisniba!

P.S. Starp preilu dzelteno un pashaudzeto un tris reiz pardzito ar savam rokam stipro dzerienu ir starpiba!! :D

smartdevil
07-19-08, 00:45
to CaMaRo
taas halucijas, iespeejams, ka rodas, ja vinju "pareizi" dzer ;)
http://youtube.com/watch?v=Daear6YS2VA

bifelis
07-19-08, 16:22
mihai888, redzi, tu saki, ka tas ir absints, bet es saku, ka tas ir tikai alkoholisks vērmelīšu dzēriens, ko sauc par absintu, lai varētu pārdot. Šveices (jeb valsts, no kuras vispār ir nācis absints) likumdošana (http://www.edimuster.ch/alkoholpolitik/alkoholgesetze.htm#3) arī man piekrīt

vēl sliktas atsauksmes, šoreiz no La Fée Verte absinta pazinējiem (http://www.feeverte.net/archive/absinthe-archive.txt):
The Czech "Hills Absinth" is pure garbage. This is not absinthe, not even close. Sorry. You'd probably have somewhat better luck with the Spanish liqueur, but I have heard that at least one brand has a syrupy, sugary base. This is not absinthe.
I have tried Hill's Absinth (the Czech stuff), and whew! is it vicious! The reek is unbelievable, although it gets better once you've cut it with water (5:1 at least) and sugar (in the traditional fashion, of course). I had two glasses last Friday night (about 3-4 ounces, total), and paid for it the rest of the weekend. I spent all day Saturday with my head swelling and exploding, which was also what my digestive tract did all day and all night whenever I dared veer a degree from horizontal. Sunday, I just had a normal hangover.

This is pretty nasty for something that basically just gives you a light buzz. What's in this stuff, anyway?
Oh no, not Hill's absinthe again. The makers of Hill's absinthe must be pissing themselves laughing at the success of their drink, which seems to be nothing more than alchohol, water and food colouring. I'm told that the numbers on the bottom right of the label are the numbers of the standard European food colouring used. It would not at all surprise me of the thujone content, if any is practically nil as there is no bitter taste at all and if one adds water to it it becomes pretty much tasteless. Must be helluva cheap to make. As to the "traditional way" with water, this may be, but not with Hill's absinthe, the Czech's have never heard of this method. Really guys, don't let yourselves be fooled by Hill's absinthe, I've heard that Sebor absinthe is more like the traditional absinthe, those it's hard to find there as Hill's absinthe is all over the place. Stick to Spanish, Andorran or Portugese absinthe, because Hill's absinthe is essentially a scam IMHO. I think the only reason that Hill's absinthe is to be found so prolific in Czechia is because of it's high alchohol content. i.e. it's a great drink for alchoholics to poison themselves on. Has anyone ever done an analysis of the thujone content of this drink? Maybe then we can finally bury this drink for the scam that it is.
Being a scientist and having had the opportunity to drink 100 year old Pernod absinthe from an original bottle (!), let's clear up some wishful thinking in favor of facts: (1)The Czech stuff (Hill's) is horrible tasting garbage with green food coloring, and is nothing in flavor or effect like real absinthe (yuk!). Sorry, but this stuff is a marketing ploy. Don't waste your time nor money just to get sick on this foul garbage.

tādus viedokļus ir vienkārši pārāk viegli atrast, un tie veido vairākumu. piemēram, sliktas recenzijas no cita absinta saita (http://www.alandia.de/absinthe/product_info.php/language/en/info/p43_Absinthe-Hills.html):
Mr. "Absinth Is About Effect" here to award my first ever 1 STAR RATING! Ah yes, this absinth truely has no redeeming value. Somehow the "herbal" taste just comes off as really artificial, but you know...SORT OF. This of course is a bad thing, as it looks and tastes really artificial and there is really just and undertone of an ATTEMPT at herbal flavour. And the 70% alcohol couldn't be more obvious. The bottle? Ugly, very ugly! The louche? Nonexistant. The price? Expensive. But as I always point out, a good thujone content can always make up for this to SOME extent. But hey, they even screwed this up! Much like the Strong 68 (which is at least better tasting, cheaper and has a sweet bottle) you can't even feel the secondary effects until you're half drunk, and if I have to be half drunk to feel anything that means I'm going to have to gulp down quite a few drinks of this vile thing that's as bad tasting as Vision (but is forgivable due to it's INSANE effects). And why the hell would I do that with so many better drinks available for less money? Why would ANYONE!? In any case, congratulations, Czech Republic; you're the only country to get both my 1 and 5 star ratings-both ends of the spectrum! You got the best and the worst! Unfortunately, today I'm giving you the worst. Congrats to Absinth 35, though, which ironically is the same price! So go and BUY THAT INSTEAD!
Once and never more, this is the worst Absinthe from Czech republic (with Absinthium 1792). Chemical flavour and aroma, really bad colour. Only coloured alcohol - don't drink it.
Uuuugh! Truly foul tasting swill. Smells like some strong cleaning chemical, and looks like that too. I did not even bother to try this the traditional way and went for the "bohemian ritual". Tasted like cotton candy dipped in some strong chemical and the aftertaste was bitter, but not pleasantly bitter as wormwood. I managed to drink one glass and will never try this again! Oh, and no louche.

gudolfs
07-19-08, 16:37
http://www.youtube.com/watch?v=ufl3XWtyrC0&NR=1

luuk kaa nevajag!:D

Gurtais
07-19-08, 19:42
labak nemaisīt, 100 reizes pierādīts
vakar dzērām vispirms alu, tad kautkādas kļukvas šņabi, tad mandarīna šnabi un beidzām visu to pasākumu ar brendiju. tāda poha no rīta :eek::D daudz jau itkā netika izdzerts, aliņš 2 litri un no pārējas dziras bija pa 0.7 uz katru garšu :D trijatā to ari izsitām lūrot ķinci :D ebt vēl tagad drebina nedaudz :D

Tominjsh
07-19-08, 23:23
runaajot par absintu. Kaut kad kaads bija atvedis no kaut kurienes un klusi 2ataa piebeigushi. Esot bijushas online 3d multenes, ka maz neliekas, vienaa briidii licies, ka nu gan shirmis esot aizbraucis. Neko siikaak pastaastiit nemaaciishu, bet skaidrs ir tas, ka kaut kur var dabuut ko liidziigu tam, ko lietojushi pagaatnes gaishie praati....

Gurtais
07-20-08, 08:04
nu nez vietejo maxima absintu 0.7 uz 3 izsitām kā vajaga, nekā nebija tamlīdzīga :D bet bija vienreiz vienā pasākuma ar kazuss, čalis šito dziru padzēris sāka dārzā rakt bedres un bāzt tur mobīlos, protams savu darbību nekādi pamatot nevarēja :eek::D hvz kas jamam pa plāniem bija galvā uz doto brīdi :D

jopciks
03-22-10, 17:09
Vakar nopirku izmēģinājumkokčiku:
http://www.diena.lv/upload/article/0073/722376/1241958_BIG_1268042965.jpg

Garša- mazliet manāms greipfrūts, bet visam pāri spirts. Tāds kokčiks, kur pēc katra malka uzkost vajag...
Secinājums- sūds.

Paldies par uzmanību!

Exiic
03-22-10, 17:11
LB šņabis
LB dzsērveņu šņabis (puke)

Tominjsh
03-22-10, 17:18
LB šņabis
+1, pilniigs meesls

Hrjum
03-22-10, 17:36
Hehe djerevnjā alkāni par LB saka: "Labs ***e"

Bet tā ir, sevi cienošiem humanoīdiem nav iesakāms. Pats kopš gadsimtu maiņas virsū neskatos.

Ritmanis
03-22-10, 20:30
Ar LB tikai sliktas atmiņas :D
Ķiršu LB gan nekādas sekas nenesa, bet pēc garšas galīgi pretīgs.

Aigars
03-22-10, 21:11
Trīs lapu garumā neviens nav pieminējis, ka Hektoru nevajag lietot. :eek: Vai tad tikai HX baudīja sekas šai dzirai? :shura:

Tominjsh
03-22-10, 21:18
pieljauju domu, ka jaa :D

paulis
03-22-10, 21:24
par Hektoru - bij doma pārbaudīt sava ķermeņa gala robežas, un dzert Hektoru uzdzerot aldara bezalkoholisko alu. bet beigās tomēr nobijos :D

Death
03-22-10, 21:29
esu pielacies no tiira Hektora,bez uzdzeramaa,bet otraa dienaa galva jaliek skruuvspilees :) Runaajot par LB hvz man visi vinji liekas suudi,galva saap anomaali otraa dienaa,iznjemums ja norauj kaadas 3-4 dienas,tad tochna vairs nesaap nekas :D

jopciks
03-22-10, 22:09
nez, cik esmu lietojis Hektoru, viss ok.
Čoma hektorizētās brokastis Blomē
http://bildez.lv/bildes/jopciks/labumi/1269288026.jpg

AcId
03-22-10, 23:42
Pēc vecpuišu dzerstiņa labāk neiesaku lietot alu kopā ar tekilu..brr, vāks...vēl šodien motors streiko :shura:

Hrjum
03-23-10, 10:31
Jebkas >14% alko un <15Ls/L RIMI cenās nav rekomendējams ar ļoti retiem izņēmumiem.

kuklitis
03-23-10, 10:49
Jebkas >14% alko un <15Ls/L RIMI cenās nav rekomendējams ar ļoti retiem izņēmumiem.

Pilniigaakais bulsshits un stulbs paarspiileejums ! :eek:

Mana formula buutu shaada :
Jebkas >14% alko un <8Ls/L RIMI cenās nav rekomendējams ar ļoti retiem izņēmumiem.

Hrjum
03-23-10, 10:53
Katra aknām sava cena :D

ventolin
03-23-10, 11:21
Man no jebkura alkohola ir paģiras nākošajā dienā, tāpēc es dzeru to, kas man reāli garšo. Nemānu sevi un ģīmi neviebju. Ok, viebju, bet, ja nav ko citu dzert tajā brīdī. Manuprāt, visas šitās mistifikācijas par labo/slikto šmigu paģiru ziņā ir fufelis :) Lielāko lomu (vismaz manā gadījumā) spēlē tas, cik sen ir bijis kuņģa zāļu kurss palietots un tas, vai pirms gulēt iešanas ir izdzerts litrs ūdens un cik vispār ir gulēts.

Simsons2
03-23-10, 11:22
Trīs lapu garumā neviens nav pieminējis, ka Hektoru nevajag lietot. :eek: Vai tad tikai HX baudīja sekas šai dzirai? :shura:

+1 , lai gan bonaparts arī sūc

kuklitis
03-23-10, 12:32
Man no jebkura alkohola ir paģiras nākošajā dienā, tāpēc es dzeru to, kas man reāli garšo. Nemānu sevi un ģīmi neviebju. Ok, viebju, bet, ja nav ko citu dzert tajā brīdī. Manuprāt, visas šitās mistifikācijas par labo/slikto šmigu paģiru ziņā ir fufelis :) Lielāko lomu (vismaz manā gadījumā) spēlē tas, cik sen ir bijis kuņģa zāļu kurss palietots un tas, vai pirms gulēt iešanas ir izdzerts litrs ūdens un cik vispār ir gulēts.

Jaa, fufelis - ka tik ne taa ! ;) Katraa zinjaa vodkas pedejos gados trijos ir izmeegjinaata plasha adiapazonaa - vairaka gan no ta aleetaa gala par Ls 3-4.50 puslitraa - un tur patiesi kvalitaate un garsha var dramatiski atshkjirtie un arii otraas dienas efekts atshjiras tomeer lielaakai daljai cilveeku, lai gan, piekriitu, ir vairaka un mazaka juutiigi organismi, kaa kursh cik aatri paarstradaa to alko - bet, zelta nemainiigs likums ir tadas- jo vairaak piemaisiijumu, kas dod to kruto unikaalo garshu =- jo lielaks iespeejas ka saapees galva.
Labo daargo shnjabi tomeer aarii tur filtree n-taas reizes caur visaadiem hitrajiem daargiem filtriem, lai nu maksimaali to tomeer attiiriitu - un taadu shnjabi uzreiz var atshkjirt pee cgarshas no taada kas vispaar nav filtrets vai tikai vienreiz kaut kas tur ir apgraabstiits.
Ja ajau teicu - daudz kas ir izproveets, bet to ka visi (nu labi laikam kaadi 90%) ievestie viennoziiimiigi gjeerbj laukaa LB peec kvalitaates un cenas pasha LB cennjika robezhhas - tas nu gan viennoziimigi.
Kaa jau te citaa shmigas topikaa rakstiiju - eksperimenteshanas rezultaataa esmu nonaaci spie secinajaum ka visideaalakaa cenas un kvalitaates attieciiba (te protams es nereekjinu nekaadas akcijas cenas, bet standart cenas) ir leishu GERAS shnjabim -tas patiesi ir superiigs ! :ok:

ventolin
03-23-10, 14:43
Nu, kamoon - es tak te nesaku, ka, piemēram, bonuss ir šņabis :D Runa par diskusijām, ka šnabi pa 40 Ls var litriem lakt un nekas nebūs, bet no absolūta vai finlandijas gals būs klāt. Bet LB šņabi un džinu jaukšanai nekad nesmādēju. Sit mani nost, bet šķirbas, ko liet klāt limonādei, nav. Tāpat pēc 3 glāzes šķebinās un būs jādzer alus un tad kaut kāds cits stiprais :)

Kunz
03-23-10, 15:04
Vot, ventolin, pareizi pateica - ja izmanto dziru kā limonādes piedevu, tad pofig ko liet klāt. Vienīgi jāievēro konsekvence uz konkrētas markas grādīgo, citādi būs tāpat kā man vienreiz izgāja, kad pēc 4 stundu kokteiļvakara tikpat (4 stundas) podu mīļoju - brīžam nāca pat pa abiem galiem ārā, jo samiksēts bija gan šņabis, gan rums, gan konjaks, gan džins, gan viskijs un vēl kādi 3 vermuti pa virsu. Toreiz gan bija baigais :shocked::dizzy:

Skalds
03-23-10, 15:18
Katra aknām sava cena :D

Un tu domā , ka tie saucamie dārgo galu alko tavas aknas nebojās....viss tas ir pilnīgas muļķības, tā ka tu nevari zināt vai tajos plauktos otardi un pārējie brīnumi nav tepat polijā pie vietējā Mikolas klopēti augšā.

Hrjum
03-23-10, 15:22
Placebo effekts palīdzēs izfiltrēt labāk :)

Bet es jau "bābietis" vīnus parasti loku un tur sūdu neiesmērēsi - garšas nianses un konsistence nodos. :beee:

Skalds
03-23-10, 15:27
Nu vīns jau ir cits stāsts - es te sapratu, ka runa iet par smagāku galu :D

StyleZ
03-23-10, 16:20
Sit mani nost, bet šķirbas, ko liet klāt limonādei, nav. Tāpat pēc 3 glāzes šķebinās un būs jādzer alus un tad kaut kāds cits stiprais :)
:doh:
Muļķības..
Pēdējais gadījums, ko atceros no melnā saraksta - Hansa Disko Nakts ar savu jo.bano lēto LB! :puke:
Ja būtu ko citu dzert, ok, bet alternatīvas nebija, tādēļ nācās :(
Tajā naktī aizgāja paliels daudzums kokču..
Protams, ja dzer sajauktu, tad iedzert jamo var, iekšā iet viegli.
BET!!
Nākamā diena bija viena no smagākajām, kādu vispār atceros, pat 6os vakarā ceļoties no gultas, momentā atgāzos atpakaļ, jo galva sagriezās kā karuselī :D

Un ņemam pretējo gadījumu - parasti dzeru Russkiju Standartu. Ar, bez uzdzeramā, jauktu, nejauktu - whatever!
Atšķirība no LB tāda, ka nākamajā dienā cilvēks piecelies un ej! Nav ne tuvu tādas sekas kā no lētā gala brūvējumiem.

Lai gan pēdējā laikā ir atklāta jauna aizraušanās - labs amerikāņu burbons. Tas vispār neatstāj nekādas pēdas, un pēc tā pat no rīta uzreiz aliņu gribās iedzert :ok:

Kuuminsh
03-23-10, 16:38
Baigie experti :>

"dzeru to alko kurš man patiešām garšo"
Muah
Nu i.. kurš alko tad ir patiešām garšīgs ?
Mans kaut kā ar diezgan pamatīgu piepūli var atcerēties ka ir bijuši daži stiprie kuri patiešām bija garšīgi. Nu kāds.. 2-3. Pie kam.. garšīgi nelielās devās.

A tā.. visa tā ļerga ir diezgan pretīga.
Vairums alu ir vienkārši pretīgi, ar retiem izņēmumiem kuri ir ciešami.
Tā.. lai alus būtu patiešām garšīgs kā dzēriens... nezinu nevienu.
Ja tam sūdam nebūtu klāt spirts tad to mēslu neviens nedzertu.
To pašu var teikt par stipro dziru...
Šņaga ar tādu garšu un nedod pa galvu... kāds to ***ņu dzertu ?
lol.
Lielākā daļa šejieniešu labprātāk izvēlētos kefīru vai bērnu limonādi.

Bet nu vajag jau pirkstus pavēzēt.. ku es pieaudzis un pieredzējis experc pa alko. Man mol tas neder.. šim garša nav bla bla.
***ņa tas viss.

Un hujova var būt no jebkuras ļergas. Neatkarīgi no izdzertā apjoma.
Ne tikai ļerga nosaka kā būs nākamajā dienā.

Tā ka ja negrib mocīties ar pohām tad drošākais variants ir nedzert vispār tos sūdus.

Ritmanis
03-23-10, 16:40
Man vispār reti kad ir bijušas paģiras, manuprāt tikai divreiz dzīvē, un abas reizes no šņabja. Bet nu tad gan bija totālākā spirtošana. Viss manuprāt atkarīgs no kvantuma.

Edgar
03-23-10, 16:43
Vienīgais, ko es varu iedzert, tas ir Viskijs. :)
Vēl pirms gadiem desmit bija labs kokteilis Black Cola, kopā ar cigāru dūmošanu bija labs. :smoke:

Hrjum
03-23-10, 16:49
Nu nez man daudzi alko drinki, tai skaitā stiprie, tiešām garšo. Labprāt, nemainot garšu, jamos bez alko efekta laktu.

Skalds, nē formula bija tieši par stiprajiem. Vīnus pēc daudz vairāk parametriem nekā nosaukuma&cenas izvēlos, lai samazinātu iespējamību sūdā iegrābties.

Skalds
03-23-10, 16:55
[QUOTE=Kuuminsh;391697]
Bet nu vajag jau pirkstus pavēzēt.. ku es pieaudzis un pieredzējis experc pa alko. Man mol tas neder.. šim garša nav bla bla.
***ņa tas viss.

[QUOTE]

Piekrītu. Nu te jau dažs labs tiešām ir tāds ''eksperts'', ka nav ko d...t pasūtīt. :D Daži šeit domā ka nu r.imi un max.imā augstos plauktos pirktais tiešām ir īsts alko - ah ha ha kā viņi maldās ...tak cik neesmu salīdzinājis atvedot no ārzemēm vienu un to pašu alko un nopērkot šeit ir 90% gadījumu atšķirība pat ir manāma uz etiķetes un saturā - kā smaržo un kāda apmēram ir garša.

Hrjum - par vīnu nav ne jausmas.

P.S. kontrafakta prece LV veikalos ir ļoti pierasta lieta ...pirmstam šajā jomā strādāju un saskāros bieži vien kad inspektējām kravas.

Kuuminsh
03-23-10, 16:59
Pa manam visi tie alko ir sūdc :)
Piens, kola, tomātu sula, kakao, saldējuma kokteiļi ar ļoti nedaudz alko ir ok. Viss pārējais uzturā nav lietojams un ir sūds :)

ventolin
03-23-10, 17:05
Baigie experti :>
"dzeru to alko kurš man patiešām garšo"
Muah
Nu i.. kurš alko tad ir patiešām garšīgs ?

No stiprajiem balzams (gan rīgas, gan visādi citādi), jāgers, stroh jagertee, tekila, gordons.
Bet vislabāk man garšo alus. Mīļākais alus ir Chimay Blue (http://hispointofview.com/wp-content/uploads/2009/05/chimayb.gif). Šis garšo labāk par pilnīgi jebkuru citu dzērienu. Vienīgi Rīgā cena ir 3/3.50 Ls par 0.33. Jāemigrē būs.

Kuuminsh
03-23-10, 17:11
Tīrs balzāms garšīgs ?
Kādus sūdus jālieto pirms tam lai pēc tam tas sūds šķistu garšīgs ?
Tas pats attiecas uz jēgeri utml., sūdiem.
Pa manam viena no pretīgākajām ļergām.

ventolin
03-23-10, 17:29
Man kādreiz balzams riebās :) Bet iegaršojās (http://en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste).
Tas ir tas pats, kas zilais siers, asi ēdieni, alus u.tml.

Kuuminsh
03-23-10, 17:53
Da nu.. ja pie tā mēsla jāpierod.. tad kaka :)
Principā tā arī pierod pie alko.
Nezinu NEVIENU cilvēku kurš pirmo reizi mūžā pagaršojot alko spiegtu aiz sajūsmas.

Vismaz es parasti izvēlos mazāk pretīgo alko lai pietemptos.
Bet pretīgi ir visi.
Alus mazāk.

Man tāda klusa aizdoma ka daži jauc reālu produkta garšu ar visu to noskaņu kura pavada dzertiņu. Noskaņa ir ļoti svarīga.

Teiksim vīns.. nu pretīga, skāba žļura.
Tur nez cik spaiņi ir jāiztempj un tad tu sāc just atšķirību starp to vai šo žļuru.
Mol šitais tā garšo.. šitais tā... bet reāli.. visi tie mēsli garšo pretīgi. Tas ka cilvēks sāk just garšas nianses nenozīmē ka dzira garšo.

Pieņemu ka ilgstoši rijot suņu sūdus arī ar laiku var iegaršoties :>

Hrjum
03-23-10, 18:23
Logična, un varēs arī visas suņa kaites noteikt un kucēm grūsnības mēnesi :shura:

"Bolderājas" vai "Polijas" razļivā jau populārie brendi top, tos tad lai mārketinga upuri arī dzer. Teiksim Henessy tikai zīmuļi un nezinātāji lieto, jo par to ciparu, bez liela riska uz viltojumu uzrauties, ir gana daudz 2x labāku alternatīvu. Kaut tie paši "Gourmetā" nopērkamie armanjaki.

Exiic
03-23-10, 19:51
Esmu piemāvies no tīra hektora, galva nākamajā dienā nesāpēja. 2L ūdens pa nakti un viss čotka it kā.
Ir mēģināts arī ar alu apakšā, tad gan i sūdi no rīta, bet nu nekas nelabojams, kārtīgs klucis, pārs litri ūdens, normālas brokastis un atkal uz strīpas.

Lotus
03-25-10, 19:14
Jebkurš krievu alus, lētie šampuči, ja maisa ar kaut ko, maskavnieku šņabis, kaziits, delo nr 40 vai kā viņu tur, jādzer ja ir apnicis dzīvot, visi lb, jo sevišķi krāsainie, vecais dzirnavnieks, graudu, varpa u.t.t. = kapec no riita. Ballantines arii suuc pedeja laika, bet viena lietam ko nepamanīju, ka neviens nav pieminējis ir AGDANS vai liidzigs nosaukums, kaut kaads stiprinaats 19% vinchuks. 3-4 pudeles taa briinuma, un no riita nebus speka apjozt virvi ap kaklu, jo buusi jau nosmacis savos veemekljos.

Hekča laba ja nedzer vairak pa 0.7-1l pa vakaru un nejauc kopā ar kaut ko.

Instigater
03-25-10, 19:25
Eu, beidziet šos briesmu stāstus! Man jau nelabi metās no lasīšanas. Kūms gan laikam nav dzēris kārtīgu (dzīvu, nefiltrētu, ideāli, ja pašbrūvētu) alu, tāpēc tik nicinoši izsakās.

Lotus
03-25-10, 20:09
Ā vot vēl viena lieta ko neiesaku ir "DINS" jo sevišķi ar āboliem un viskiju, no viņiem ne tikai brauc jumts ciet, bet nākamajā dienā jāizdzer tikpat lai sāktu saprast kas vispār noticis.

Kuuminsh
03-25-10, 21:45
Instigater (http://eoz.lv/member.php?u=105)
Savā,... bik vairāk kā 15 gadu alkoholiķa stāžā esmu tempis gana, arī dzīvos un pašu taisītos ļerdziniekus.
Protams, vienmēr var stāstīt ka nav mēģināta īstā dzira. Tā pat kā ja lamāsi linuxi vienmēr tev stāstīt ka neesi lietojis pareizo distru :>

smartdevil
03-25-10, 21:55
Par stiprajiem piekritiishu kuumam, bet par alu gan vinjsh paarshaavis. Tas ir taa pat kaa ar viinu pie pusdienaam. Garsho ar eedieniem u.tml. Nu bet piemaukt muuli taa jau ir diagnoze un tur tieshaam nav nekas vairaak par atkariibu un piekaast kaada dzira.

JANKS
03-25-10, 21:59
tak ko juus te.... Alkohols ir INDE! :shura:

ieleja
03-25-10, 22:14
ja Kuuminsh negaršo nekāds alkohols, vai tā patiesi ir tāda pasaules sāpe? kādam negaršo garneles, kādam cepti kastaņi, kādam jēli buļļa pauti ...

jācer, ka Kuuminsh neuzskata savas garšas īpatnības par kādām universālām un visiem piemītošām ...

Kuuminsh
03-25-10, 22:19
Es teiktu.. nesamaitāta garšas izjūta :>

Ibo nezinu nevienu kuram pirmo reizi dzert alko tas būtu garšojis.
Vairums vemj, zīmē briesmīgas grimases un solās nekad vairs neko tamlīdzīgu neņemt mutē :>
Tikai vēlāk... tiecoties pēc lielāka apdolba, gadiem ejot un degradējot garšas kārpiņas nonāk līdz stadijai ka alko garšo :)

ieleja
03-25-10, 22:31
vemj, zīmē, solās dēļ alkohola sastāvdaļas, nevis dēļ alus rūgtuma, vīna skābuma, liķiera salduma

piemēram - apelsīnu sula ar šņabi - ļoti garšīgi arī bez alkohola

bet!

būtu nepatiesi un necienīgi pret dzeršanu un dzērājiem vispār, noliegt alkoholiskās sastāvdaļas nozīmi

Proxis
03-25-10, 22:32
Jebkurš krievu alus, lētie šampuči, ja maisa ar kaut ko, maskavnieku šņabis, kaziits, delo nr 40 vai kā viņu tur, jādzer ja ir apnicis dzīvot,

Kaimiņš nesen nākot ciemā atnesa to DELO :shura:
Man pēc tam nedēļu kreisais sāns sāpēja :shocked::angry:

[ jx ]
03-25-10, 22:53
Tas man atgādina 7 gadīgam sīcim iebarot zirņus, speķi un sīpolus. Tai vecumā vislabākā manta ir baltmaize ar zapti. Pigu viņš tev ēdīs pelēkos zirņus ar speķi un kāpostiem...

Garšas ar vecumu mainās. Praktiski visi alu un citu alko pamēģina +/- 15 gadu vecumā, kad vēl patiesībā esi zīdainis. Mute liela, drosme arī, bet tomēr kaut kā čupa čupi vēl baigi ņammīgie. Loģiski, ka tad pirmo reizi pamēģinot alu, tas liksies pretīgs. Kola iz da rīl šit. Taču tāpat kā brokoļi, pupas un sīpoli - arī alus iegaršojas kopā ar citām sāļajām lietām. Šis nav tikai man raksturīgs - esmu jautājis arī citiem - daudzi ir atzinuši, ka kaut kā nemanot ir iegaršojušies visādi ēdieni, kas kā sīcim likušies nenormāli negaršīgi.

Interesanti, ka 16-17-18 gadu vecumā varēju mierīgi lakt šņabi un visus citus stipros - tagad vairāk par vienu glāzi iekšā dabūt nevaru. Esmu mēģinājis, pat no smakas paliek slikti. Alu, vīnu - jā, bet jebko stiprāku un organisms uzreiz pasaka "fū sūds nē".

btw - kas ir ar tām elektriskajām cigaretēm? Pats nepīpoju, nesekoju līdzi. Tik redzēju, ka alfas demo kabīnītē dūmi arī nāk laukā - šamās lieto tabaku? Vai kaut ko savā nodabā elektrību kurina un ražo dūmus? Moš nesmird? Zb tie pīpmaņi, kas visu piesmako... :D

Kuuminsh
03-25-10, 22:59
Ja cilvēks nav lietojis alko kauč līdz 40 gadu vecumam un tad pirmo reizi pagaršo alko.. arī tad viņam reakcija būs tāda pati kā sīcim.

Pie garšām pierod.
Gribas jau apdolbīties un tad samierinās ar sūdu piegaršu un tā tik ilgi kamēr iegaršojās :)
Tb pat ne iegaršojas, bet organisms pierod un samierinās.
Ja ilgāku laiku nelieto alko tad vēlāk atkal pamēģinot garša jūtās pavisam citādāk.
Vecumam tur nav gandrīz nekāda nozīme. Nu tikai tik cik filozofijā.

ieleja
03-25-10, 23:17
samierinās ar sūdu piegaršu

tas noteikti ir kaut kas no individuālām sajūtām, nemaz pat negribu zināt kā tas garšo

[ jx ]
03-25-10, 23:20
Da lab. Man nav problēmu atstāt tev alko garšu. Lai jau būtu, ka tas viss ir sūds un draza, vai man žēl.

Bet kā tu izskaidro speķi un zirņus? Un tamlīdzīgus ēdienus? Ka pēkšņi pēc 20+ gadiem cilvēkam tas pēkšņi sāk garšot un pirms tam visu laiku ir spļaudījies. Kā tas nāk?

Kuuminsh
03-25-10, 23:32
A kas tur ko skaidrot ?
Paika ir paika.
Cilvēks pierod pie visa.

Visa cita starpā neaizmirsti ka bērnībā sīcis pats neko netaisa.
Viņam visu pienes un pasniedz gatavu.
Vēlāk cilvēks kļūst pragmatiskāks un sabalansē savas vēlmes ar savām iespējām.
Piemēram es esmu dikti slinks kaut ko gatavot un man patīk griķu pārslas.
Pārlēji ar ūdeni, sviesta, sviesta pikele un gatavs :)
Bet... ja man būtu savs pavārs kurš man gatavo... pieņemu ka griķu pārslas manā ēdienkartē vispār nebūtu :)

Un vēl kas.
Visiem baigi patīk iedomāties ka es jau neesmu tāds kā citi. Es esmu unikāls, neatkārtojams utml.,. Man neder tas, kas der visiem citiem. Es esmu īpašs. Es esmu izņēmums utml., ***ņa.
Nu lūk... tās ir muļķības. Visi cilvēki ir vienādi.

[ jx ]
03-25-10, 23:49
Pēc tavas teorijas sanāk, ka visi sevi piespiež lietot alko. Un tad procesā pie šamā pierod. Lai nu tā būtu.

Taču mani neviens nespieda pašam marinēt un cept cūkgaļu. Varēju rīt šokolādes cik vien gribās. Bēeett - nekā. Cūkgaļa pēkšņi ir tāda ņamma un šoko tik tā starp citu - dažreiz retu reizi pa kādam gabaliņam. Un cik nu zinu cilvēkus sev apkārt - neviens neko sevī nav piespiedis - vienkārši vienā mirklī viena štelle ir garšīgāka par to otru. Nevis tādēļ, ka pēķšņi kaut ko nevar nopirkt, svars neļauj vai vēl kas - nē - vienkārši pēkšņi kārojas cūkas gaļu, kāpostus un zirņus.

Un tā ir visiem. Šī nu kā reizi ir tā lieta, kur visi cilvēki ir vienādi. Slinks, ne slinks, pavārs, ne pavārs - virziens tāpat ir skaidrs. Ja reiz ēd griķus, diez vai pāriesi uz šokolādes kūkām. Ja pašlaik ēd gatavās ķiršu pankūkas, tad gan šokolādes kūkas ir ticams virziens.

Lotus
03-26-10, 01:51
Izbojāts vakars.

Šon sadomāju sev izdarīt prieku un uz grilla uzcept šašliku (sen nebij ēsts). Ok, uzcepu šašliku, marināde garšoja pēc pievemtiem gumijas zābakiem. Ok, pienāca skaidrība, ka veikalā pirktu šašliku nekad vairs nepirkšu, tā arī bija pirmā reize kad nopirku (paskatījos etiķeti, jelgavas ražojuma), domāju nu labi, gaļa galīgi garām, varbūt alcis to visu noskalos lejā. Damn, biju sapircies pa akciozu aldara gaišo bundžās. Tālāk nav ko teikt. Es gaidu kad ātrāk pienāks 8 no rīta lai varētu aiziet uz veikalu pakaļ normālai šmigai un aiziet uz tirgu un nopirkt normālu gaļu un iemarinēt. Secinājums = fak veikalā pirktu šašliku un visu kas saistīts ar aldari. Priekā.

smartdevil
03-26-10, 09:26
[ jx ]
tava nesaprashana par beerniibu ir ljoti vienkaarshi izskaidrojama. ja maajaas eedienus gatavo cherez vienu vietu, tad ir jaagaida tie 20+ kad garshas kaarpinjas buus atrofeetas ar 15gados lakto shnabi un arii smadzenes tik smalki vairs nefiltrees ko njem mutee:D

Man, piem, arii tagad negarsho ceptas aknas. Kaapeec? Taapeec ka tas ir eediens ko vienaa sekundee var sabojaat. 2x tikai esmu eedis patiesi pareizi pagatavotas. Taa pat ir ar asins desu.
Ja vecaaki nav bijushi gurmaanji un teiksim kartupeljus pat nejeedz pareizi izvaariit,vienmeer paarvaara vai vaara 2x lielaakaa uudens daudzumaa vai vispaar lieto kkaadus salaatu kartupeljus kaa piedevu, tad nav briinums ka beerniem ir lietas kas negarshos. Veel protams pastaav fiziska atstumshana bet ne par to ir runa.

ar to es gribu pateikt ka arii kurpes zole beerniibaa buus delikatese ja to pareizi pagatavos:D

[ jx ]
03-26-10, 09:47
Nu davai davai - es tev sagādāšu bērnudārznieku bariņu - gribu redzēt, kā šamie ēdīs tavas brīnumaknas, soļankas utt. Ar piespiešanu un lielu ņemšanos. Apēdīs jau, nekur neliksies, bet ar skābu ģīmi. Uzliksi uz galda pankūkas ar zapti un tas nozudīs bez liekiem jautājumiem.

Atrofējušās garšas kārpiņas, asprātis...

smartdevil
03-26-10, 09:56
tava paarlieciiba ir ka piem. kartupelji vienmeer un visur vienaadi garsho? vai ir tomeer bijushas reizes kad nesaprotami labi garsho?

[ jx ]
03-26-10, 10:26
Aizgāja offtopiks.

Es teicu, ka gaume ar laiku mainās. Tas ietver arī ēdienus un dzērienus - daži kļūst iecienītāki, citi mazāk. Un šīs patikšanas ar laiku mainās. Šādā kontekstā izteicienam "man garšo" vai "man negaršo" ir visai neliela saistība ar garšas kārpiņām un vairāk ar to, kas notiek smadzenēs.

Kuuminsh
03-26-10, 10:32
Garšas izjūtas mainās nevis pašas pa sevi, bet apkārtējās vides ietekmē, un atkarībā no tā, kas tiek rīts.
Vienkārši tā pat pašas pa sevi viņas diez vai mainās :)

P.S Cik sevi atceros... Tā ap padsmit gadu vecumu man ļoti garšoja, un tagad garšo, zirņi ar speļi un kefīru :)

ATZ
03-26-10, 19:15
Hektors der pret kakla-sapem.
Vodkat (Anglju snjaaburs) ir hujna, vinjam kautkadi 30%, izdzer kjipa 'ten-glass' (kas ir 750ml) un vispar nekada efekta.

Man ir ta, ja dzeru alu vai piem sidru (Anglija te bik savadak ar to sidru - Magners, Gaymers etc) tad man ir pohas nakoshaja ritaa, a ja dzeru snjabi tad nekas un tieshi tapec es malkoju tikai shnjabi un visu citu ja nav izveles.

Hrjum
03-26-10, 21:40
vo UK izlejamais sidrs ir manta :super:
Pie mums gan nevajag šur tur pieejamo strongbow ņemt dafiga citronskābes un C-vitamīna, kā konservanta piejaukts.

321
03-27-10, 18:46
Vakardien dzertais alus klubaa saks, fz kas bija. Skumu pec tumshaa Kozel.

noname
03-27-10, 21:17
nabas klubā būs kaut kāda mazā igauņu kolhoza sidrs, pēc garšas ir ļoti ok

ATZ
03-29-10, 12:26
Es nez, Kopeberg (vai kautka ta saucas) tads riktigi saldais sidrs no Zviedrijas. Patikami dzert tadu, bet nu tikai delj garshas, jo no tada piedzerties nesanakas nevienam.
Strongbow ir lets suds kas garsho pec churas. Bet nu protams nav tas trakakais, jo ir vel riktigii bomaaru sidri (piemeram - Frosty Jack's, Diamond White etc) kas ir riktigi 3 litri pa kadiem £4 un tad no ta tu esi gar zemi, bet tas tochna garsho pec kautka vnk atbaidosha.

Gurtais
05-15-10, 12:09
bla no indijas atvests rums, 7 gadus vecs, saucas Old Monk, 42,8% vol. litru uz diviem un psc, tāda poha no rīta, sen tāda nav bijusi knapi var acis atlīmēt, garša ar bija hvz ne kā rumam, kaklā baigi cērt (salīdzinot ar casino kam abvaroti daudz vairāk) bet jumtu norāva momentāli. Pēc etiķetes rakstītā taisīts no etanola, bet visa šmiga laikam no jamā taisīta, nez nekad nebiju iedziļinājies kas tiek ļurbāts

NaatanKein
05-15-10, 21:50
lol, no etanola, nez kas tad pārējam alkoholam ir tā maģiskā piedeva, kas to padara par alko un liek galvai griezties? :shura:

Gurtais
05-15-10, 22:03
normāls medicīniskais :shura:

Simsons2
05-15-10, 22:41
lol, no etanola, nez kas tad pārējam alkoholam ir tā maģiskā piedeva, kas to padara par alko un liek galvai griezties? :shura:

Preiļu dzidrais nav atīrīts no metanola , tas ir tas kas dod sļepaku xD

ATZ
05-28-10, 14:46
Vizsliktaka lieta ko megjinat ir kad kads choms aizbrauc uz Spaniju vai Turciju (nu UK, te reize gada katrs vismaz) un atved atpakalj Absintu kas ir kadi 80%, tas ir vnk pzdc. Atceros bija viens sarkans kas vnk garshoja pec suda un tad vel bija kautkads zilais kas garshoja pec kjipa 'liquorice' un bija vienkarsi atbaidosh. Piedzeries esi ne pa jokam, bet nu garsha tiesham ir drausmiga.

Sunroot
05-28-10, 17:45
Nepareizi dzērāt?

ATZ
05-29-10, 12:23
Nepareizi dzērāt?

A kad tav vaig?
Nu itka raksits uz pudeles kad dzert ar cukuru, bet es nez, tas absints bija vienkarsi hujna.

Gurtais
05-29-10, 13:36
nu parasti jau it kā jamo aizdedzina glāzē pakrutjī, tad pārlej citā, ierauj un no iepriekšējās glāzes izgarojumus uzelpo pa virsu :ok: dažreiz mēs vēl kombinējam ar moku, nu tobiš ielej karstu absintu mokā un tad dzer ;)
vienreiz ar mums bija 3x0.7 uz 70% laikam šitās dziras, pēc tā auta es jamam tagad ar līkumu eju ja ir lieli apjomi :D

CaMaRo
05-29-10, 14:04
nu parasti jau it kā jamo aizdedzina glāzē pakrutjī, tad pārlej citā, ierauj un no iepriekšējās glāzes izgarojumus uzelpo pa virsu :ok: dažreiz mēs vēl kombinējam ar moku, nu tobiš ielej karstu absintu mokā un tad dzer ;)
vienreiz ar mums bija 3x0.7 uz 70% laikam šitās dziras, pēc tā auta es jamam tagad ar līkumu eju ja ir lieli apjomi :D
Kurš tad kārtīgā štīmē tādus trikus var izpildīt, kad uz galda stāvošā glāzē no pudeles knapi var trāpīt? :D

Gurtais
05-29-10, 15:52
nez nu kaut kā sanāca, pēc tam, kad jumtu aizrāva daudzi ar galvām savā starpā sāka sisties :D absints ne pie kā laba nenoved, viens čalis vispār mobīlo apraka, tā arī no rīta neko nespēja atcerēties kur un kā, tik atceras ka raka :D
a tā principā vēl neslikts ir b52, ar pašmāju vietējo brūvējām, abints + moka (nedaudz atjaukta ar pienu) + vana tallin vai kā viņš tur saucas, vienīgi mokas vietā vajadzēja šarloti bet nu iztikām ar vietējo brūvējumu :) tas ar viss smuki sanāca slāņos un labi dega un dzērās caur salmiņu, kad jau bija roka piešauta :) tik no rīta bija kā bija :D

Sunroot
05-29-10, 18:07
Sastiepu kāju aizvakar. Šodien tik nedaudz piepampis, sāp tik ja spēcīgi groza. Alu jau vēl nebūtu prāta darbs dzert?

Arnis2002
05-29-10, 20:59
tad jāliek šņabja komprese - saturu iekšā un tukšo pudeli pie sāpošās vietas ! :D

Simsons2
05-29-10, 21:41
nez nu kaut kā sanāca, pēc tam, kad jumtu aizrāva daudzi ar galvām savā starpā sāka sisties :D absints ne pie kā laba nenoved, viens čalis vispār mobīlo apraka, tā arī no rīta neko nespēja atcerēties kur un kā, tik atceras ka raka :D
a tā principā vēl neslikts ir b52, ar pašmāju vietējo brūvējām, abints + moka (nedaudz atjaukta ar pienu) + vana tallin vai kā viņš tur saucas, vienīgi mokas vietā vajadzēja šarloti bet nu iztikām ar vietējo brūvējumu :) tas ar viss smuki sanāca slāņos un labi dega un dzērās caur salmiņu, kad jau bija roka piešauta :) tik no rīta bija kā bija :D

Runājot par B52 nav slikta manta.

non7sens
05-29-10, 22:36
Pus litrs jēgeris ar alu 1:1. Izdzert kā šotu. No sākuma garšīgs, pēc tam uz kausa beigām paliek tāda dīvaina sajūta. 5 Minūtes turēju, pēc tam pie brilles pūtu, un netālu uz grīdas zaudēju samaņu.

CaMaRo
05-29-10, 23:26
Pus litrs jēgeris ar alu 1:1. Izdzert kā šotu. No sākuma garšīgs, pēc tam uz kausa beigām paliek tāda dīvaina sajūta. 5 Minūtes turēju, pēc tam pie brilles pūtu, un netālu uz grīdas zaudēju samaņu.
Hektors? :D

Gurtais
05-30-10, 02:32
:D:D:D
īsti nesapratu ko gribēja jamais teikt ar to koktēli, bet nu laikam tas ir kas attālināti līdzīgs zemūdenei, nu tip 0,5 vai 1l alus kausā attiecīgi nogremdē vai nu 50g vai 100g šņabja :ok: pēc tam ir :eek:

vēl te man veikalā miestiņs kur dzīvais alus pārdodas rekomendēja padzert brenguļu alu sajauktu kopā ar krāslavas vai tērvetes, neatceros ej bogu, tip nenormāli garšīgs un no kātiem nes kā sātans nost :shura:

OzYs
05-30-10, 02:49

kas tie taadi par tupiem eksperimentiem un kaada no taa jeega? :shura: iedzerot tak ir jaaizbauda process, feelings, pacilaajums, nevis jaapierijaa 5 min laikaa, jaatrubaas un veel nakamajaa dienaa jaamokaas ar pohaam :shura:

man ir taa, ka parasti iipashas pohas nav naakamajaa dienaa, ja vien negadaas triisdiennieks :shura:

te pavisam nesen bija diivains gadiijums - 3 skaardenes laachpleesi laikam draugs atnesa vakaraa - izdzeeru un naakamajaa dienaa pohas itkaa litru shnjabja buutu izlacis, turklaat visu dienu mociijos... hz no kaadiem ruupnieciskajiem atkritumiem taa dzira bija gatavota :(

Gurtais
05-30-10, 14:13
Sastiepu kāju aizvakar. Šodien tik nedaudz piepampis, sāp tik ja spēcīgi groza. Alu jau vēl nebūtu prāta darbs dzert?

principā jau vari močīt iekšā aliņu tik tev viss 2 reiz ilgāk dzīs + vēl nedaudz uzpamps :) man pagājušā gadā sanāca nedaudz potīti salauzt un kāja bija ģipsī, ar aliņu dzēru, nekas labs no tā neiznāca, uzpampa laikam un baltais zābaks sāka nu baigi spiest :) tāpēc labāk skatīties uz visu kam ne mazāk 38% vol :ok:

angiins
05-31-10, 16:18
:D:D:D
īsti nesapratu ko gribēja jamais teikt ar to koktēli, bet nu laikam tas ir kas attālināti līdzīgs zemūdenei, nu tip 0,5 vai 1l alus kausā attiecīgi nogremdē vai nu 50g vai 100g šņabja :ok: pēc tam ir :eek:

Labāks kokča ir "Atomzemūdene" - šotu ar alu nogremdē kausā ar šnabi :ok:

non7sens
05-31-10, 18:43
Šņabis bez alus ir vējā izmesta nauda

DJWoX
05-31-10, 19:59
njā dažiem cilvēkiem izskatās kad galvenais ir gar zemi nevis labi pavadīts laiks.

non7sens
05-31-10, 20:07
Labi pavadīts laiks mani noved pie šādas komas. Parasti tās trakās lietas ko pastrādā reibumā vislabāk paliek atmiņā. Piemēram kailo skrējiens pēc 1L absinta pirtī.

DJWoX
05-31-10, 20:40
nez man zināmi cilvēki pēc šādiem izgājieniem parasti neko neatceras :D

Andis-x
06-01-10, 08:55
Un jautā, kas mani vilka uz mašinu vai arī "Eu veči tad es to saulektu redzeju vai nē?" :D

Jēzus
06-12-10, 00:36
A kad tav vaig?
Nu itka raksits uz pudeles kad dzert ar cukuru, bet es nez, tas absints bija vienkarsi hujna.

Absints ir lēts liķierītis lauķiem, kas domā, ka more percentuage equals more fun. :doh:

CaMaRo
06-12-10, 00:41
Absints ir lēts liķierītis lauķiem, kas domā, ka more percentuage equals more fun. :doh:
Un to saka cilvēks, kam avatarā ir pakaļa. :D

bifelis
06-12-10, 00:48
pie mums nepārdod īstu absintu, bet parastu spirtu ar vērmelītēm, kas bez krāsvielām pat nebūtu zaļš. īsts absints ir destilēts no vērmelītēm, un tas ir dārgs. tas dzēriens, ko pārdod pie mums, tiešām ir priekš muļķiem.

ATZ
06-13-10, 00:42
Un to saka cilvēks, kam avatarā ir pakaļa. :D

Bljin, well said.

Vel ir viena laba manta - snjabis ar udeni. Sanaca ta kad pie vienas draudzenes ravaam tapetes, un tad vinjai maate domaja mosh biskj kautka samaksat caur alinju. Nu ok, katrs ieravaam pa paaris alinjiem un tad izdomajam kad vaig snjabi. Panjemam snjabi un kjipa mixeri (nu kautkadu sulu vai dzeramo) un izpumpejam normalu daudzumu. Tad jau bija normala *****e un izdomajam kad jadabu vel, un tatad dabuju atkal snjabi, un parcik shoreiz mixera nebija, bija jadzer ar udeni. Un tada stavokli izteniba bija pat tiri labs un garshigs. Cik atceros tad garshoja pec udens ar cukuru.

genius
06-13-10, 00:44
pie mums nepārdod īstu absintu, bet parastu spirtu ar vērmelītēm, kas bez krāsvielām pat nebūtu zaļš. īsts absints ir destilēts no vērmelītēm, un tas ir dārgs. tas dzēriens, ko pārdod pie mums, tiešām ir priekš muļķiem.

aga. cik man cilvēks teica, tad īsts absints zem letes ir 40Ls par 0.5, bet jādzer arī 25ml...

OzYs
06-13-10, 03:57
:puke:Bljin, well said.

Vel ir viena laba manta - snjabis ar udeni. Sanaca ta kad pie vienas draudzenes ravaam tapetes, un tad vinjai maate domaja mosh biskj kautka samaksat caur alinju. Nu ok, katrs ieravaam pa paaris alinjiem un tad izdomajam kad vaig snjabi. Panjemam snjabi un kjipa mixeri (nu kautkadu sulu vai dzeramo) un izpumpejam normalu daudzumu. Tad jau bija normala *****e un izdomajam kad jadabu vel, un tatad dabuju atkal snjabi, un parcik shoreiz mixera nebija, bija jadzer ar udeni. Un tada stavokli izteniba bija pat tiri labs un garshigs. Cik atceros tad garshoja pec udens ar cukuru.

:puke:

ATZ
06-13-10, 06:18

Da es nez, man tiri labi patikams, bet no rita tomer nejutos ipashi labi.

Exiic
06-13-10, 09:37
3-4 pudeles taa briinuma, un no riita nebus speka apjozt virvi ap kaklu, jo buusi jau nosmacis savos veemekljos.

Dāvi, tu no pieredzes? :D

Hekča ir ne labāks ne sliktāks kā vecās dzirnavas. Abi liekās praktiski identiski i kvalitātē i stiprumā i pohās.
Ballantines gan liec mierā.

Mateus
06-14-10, 00:43
Par absintu... jams ir visaad.. i destileetais i sajauktais un vel tur kaut kaads bija...

http://www.liquoristerie-provence.fr/versgb.htm Shito man vienu reizi atveda no Francijas kaa daavanu. Teica, ka tas esot kaut kaads mega krutais. Tur pirkts muusu naudinjaas ap 30Ls Bet kaa es sapratu ta jau ir tjipa vip...hvz.. man garshoja jo riktiigi bij peec aniisa :)

Un vel kas... ja nejaucu, absints nav likjieris jo jamam cukuru klaat neliek... ja nejaucu

non7sens
06-14-10, 00:56
absinta sastāvdaļa ir anīss

Mateus
06-14-10, 01:13
ak taadeelj tik ljoti peec aniisa garshoja :D
nu jaa.. garshiigs kr4 :)

smartdevil
06-14-10, 10:26
Te laikam iedereesies paciteet :D

Kādus sūdus jālieto pirms tam lai pēc tam tas sūds šķistu garšīgs ?

deff_ins
06-14-10, 11:18
Par absintu... jams ir visaad.. i destileetais i sajauktais un vel tur kaut kaads bija...

http://www.liquoristerie-provence.fr/versgb.htm Shito man vienu reizi atveda no Francijas kaa daavanu. Teica, ka tas esot kaut kaads mega krutais. Tur pirkts muusu naudinjaas ap 30Ls Bet kaa es sapratu ta jau ir tjipa vip...hvz.. man garshoja jo riktiigi bij peec aniisa :)

Un vel kas... ja nejaucu, absints nav likjieris jo jamam cukuru klaat neliek... ja nejaucu

oooo absints ir laaaabs, cik sen nav dzēeerrts. vispār zinājāt, ka par labu tiek uzskatīts absints, kuru sajaucot ar ūdeni iekrāsojas pienaini gaiši zaļš.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Preparing_absinthe.jpg/220px-Preparing_absinthe.jpg

bet nu man vislāb to patīk dzert fēšn jākļu stilā - pipējot :shura:

melts
06-14-10, 11:23
oooo absints ir laaaabs, cik sen nav dzēeerrts. vispār zinājāt, ka par labu tiek uzskatīts absints, kuru sajaucot ar ūdeni iekrāsojas pienaini gaiši zaļš.

gaumes jautājums :D
no absinta kautkāds jokains pālis. aptuveni to pašu varētu dabūt dzerot visīti/šņabi un uzdzerot riktīgi melnu kafiju :D

genius
06-14-10, 12:21
nevis ar ūdeni, bet ar ananāsu sulu...

tableto
06-14-10, 13:41
Nedaudz atkāpjoties no Ko nelietot, uzdošu jautājumu Ko lietot.
Gribās iemēģināt ko jaunu.
Par cik pedējo gadu laikā sirdij tuvs ir viskijs, (šņabi pat iedzer nevaru) tad gribētos lai kāds iesaka varbūt kādu patīkamu viskiju ko iemēģināt.
varbūt ir kāds cilvēks kas dzer bez uzdzeramajiem un nenoskalo patīkamo garšu.. tapēc ceru ka kāds padalīsies pieredzē.
Jo visi lētā gala Granti, Tullamore, Jim Beam, Ballentine ir baigais iesalu kokteilis.
Gribētos arī kādu labu vieniesala nogaršot :)

Hrjum
06-14-10, 15:33
Ar single malt tāpat kā ar vīnu. Vienam viens garšo, otram cits, trešais vispār spļauj virsū tam ko abi pirmie slavē. Pie mums vispār švaki ar labiem un sakarīgos ciparos esošiem single maltiem, jo tikai lielie brandi pārsvarā. A single malt spēks ir individualitātē.

Vislabākais ir aizdoties uz UK/Īrijas kādu no specializētajiem veikaliņiem, parunāties un padegustēt.

Es Francijas pierobežā šādi perfektus XO konjakus iehavoju no mazas darītavas par ciparu krietni zem visiem Remy/Henessy u.c. širpotrebiem ar mārketinga uzcenojumu.

ATZ
06-14-10, 17:31
Nedaudz atkāpjoties no Ko nelietot, uzdošu jautājumu Ko lietot.
Gribās iemēģināt ko jaunu.
Par cik pedējo gadu laikā sirdij tuvs ir viskijs, (šņabi pat iedzer nevaru) tad gribētos lai kāds iesaka varbūt kādu patīkamu viskiju ko iemēģināt.
varbūt ir kāds cilvēks kas dzer bez uzdzeramajiem un nenoskalo patīkamo garšu.. tapēc ceru ka kāds padalīsies pieredzē.
Jo visi lētā gala Granti, Tullamore, Jim Beam, Ballentine ir baigais iesalu kokteilis.
Gribētos arī kādu labu vieniesala nogaršot :)

Pamegjini Bushmills (es kadas 2 stundu brauciena dzivoju), jo tas man liekas esot viskijs un labs pietam.