View Full Version : VPN pakalpojumi, kur?
Kaads nezin kursh normals ISP vai vienkarshi taapat cilveks piedavaa VPN pakalpojumus?
Konkreti interesee kvalitativs links uz arzemem, lielam aatrumam nav nozimees, jo tas shajaa gadijumaa nav vajadzigs
drunk_lizard
03-10-07, 14:57
zdec
no tevis sjaadu daunismu negaidiiju....
ar LU vpn vairs nepietiek, saprotu ka geimiem LTK nevelk?
DeadmaroZ-TLOTL
03-10-07, 15:03
Ja godiigi man ar nav skaidrs kaa var kaads piedaavaat VPN pakalpojumus!
Tu gribi VPN cerez kaadu izdaliito liiniju vai ko?
Nu elementari
Stastu visiem, ieskaitot drunk_lizard
VPN pakalpojumus var piedavat ljoti vienkarshi. Ir vajadzigs uzlikt VPN serveri, kaut kur, kur ir labs nets uz arzemem. Un citi klienti tam var slegties klat un attiecigi klientiem nets uz arzemem ies (tiks routets) caur to pashu linku, kur ir VPN serveris.
Piemers:
Nets #1:
Pa LV nets ir labs, kvalitativs, bez packet loss, bet arzemes sucko.
Nets #2:
Uzliekam VPN serveri citaa vietaa, kur nets uz arzemem ir labs (augstas prioritates/tiek routets pa citurieni utt), bez packet loss
Rezultata
No neta # 1 sledzamies klaat netam #2 caur VPN un iegustam to pashu, ko nets #2.
Viss. Kaa jau mineju sheit nav svarigs aatrums, bet gan kvalitate, t.i. no packet loss
Sistema lidziga kaa proxy server, tikai lieta tada, ka ne visas aplikacijas izmanto proxy un tapec vajag VPN
Starp citu uz pasha WinXP ar iebuvetajiem tuuljiem var elementari izveidot VPN serveri :)
drunk_lizard
03-10-07, 15:24
tevis mekleetais pasaakums saucas private proxy un ar vpn tam nav nekaada sakara.....
domaaju, ka neviens cilis neko taadu nepiedaavaas....
kaa jau teicu - iiree atseviskju kanaalu
galugalaa maini provu, mhhhh
Kaa jau teicu, ne visas aplikacijas maak izmantot proxy un tapec vajag VPN
Tie citi provideri, kas ir, ir tikai sliktaki
Atseviskjs kanaals stradaas gan, bet diemzheel ir aarpus budzheta
sviesc :D
1) VPN pakalpojumus piedaavaa visi provaideri. Vismaz lielie toch.
Pasham nevajag nekaadus serverus.
2) VPN var iireet. Tb piemeeram www.dnet.lv var uztaisiit tev VPN savienojumu.
3) vari pats veidot VPN savienojumu.
Vispar es dikti shaubos, ka te vajadziigs VPN. Pa manam pietiktu ar 2viem attieciigi sakonfigureetiem ruteriem. Nekaads VPN te nav vajadziigs.
VPN ir paredzeets tiiklu apvienoshanai izmantojot publisko tiiklu. VPN nodroshina droshu datu paarraidi izmantojot to pashu publisko tiiklu. Tas kas tev ir vajadziigs, tam nav nekaada sakara ar VPN.
kiwi.. tu te njevipendrivajsja.. Tas kaa tu uzdevi jautaajumu.. tik tieshaam ir maksimaali laameriski.
Konkreeti woot labaakajaas tradiicijaas.
Nezinu, man liekas viss skaidri, bet nu OK, es velreiz precizhu, kas ir vajadzigs
* pa LV nets ir labs/kvalitativs
* Ir vajadzigs kvalitativs savienojums uz arzemem, bez packet loss (aatrums 256-512Kbit/s pilnigi pietiks). Ir zinaams, ka otraa galaa ar netu viss OK.
* Aplikaacija nemaak izmantot standarta/socks proxy, taa ka tas atkrit
Nu bet tam ruterim, tachu ir jastav tanii otraa tiklaa, no kura attiecigi arii ies uz arzemem.
Un kaa tad tam otram ruterim es tikshu klaat, ja tas ir cits tikls/ISP? Tikai un vienigi caur publisko tiklu
Nu.. un prichom VPN ?
Standartaa tev ir tava ISP ruteris kursh visu trafiku mauc caur ISP linku un tehniku.
Uzliec savu ruteri kursh aarzemju trafiku mauc uz otra piesleeguma ruteri a LV trafiku uz ISP ruteri.
Ekurur LV adreses http://www.nic.lv/gix.html
2vas kastes ar kaut kaadu nebuut bsd un viss.
Un tagad paskaidroshu kaapeec jautaajums ir debiils.
"Kaads nezin kursh"
Jautaajums noliegguma formaa. Atbilde. Jaa. Nezinu.
Bled.. domaat tak vajag kaa buuvee teikumu :)
" normals ISP vai vienkarshi taapat cilveks piedavaa VPN pakalpojumus?"
Piezvaniit ISPam slabo? Kas ir VPN vismaz apmeeram nojaut?
"Konkreti interesee kvalitativs links uz arzemem, lielam aatrumam nav nozimees, jo tas shajaa gadijumaa nav vajadzigs"
VPNs uz aarzemeem ? No jautaajuma sanaak ka viens piesleegums ir LV otrs aarzemees.
Veelaak izraadaas ka tev tikai aarzemju netu gribas izlaist caur citu ISP...
Nu un pasaki veel ka njesmahevajesh peec woot laamera ? :D
drunk_lizard
03-10-07, 16:45
papildinaasju
taam tavaam aplikaacijaam veic portforwardingu...
var visaadas izvirtiibas taisiit
kaa arii kuums atziimeeja, nax tev vpn?
Es nezinu.. man shkjiet ar forwardeeshanu var buut chakars.
links 1
suuda perga lien uz aaru pie kaut kaadas IP X porta.
Ruteris paarsuuta izejosho konekciju uz 2tra linka ruteri..
Shams sho paarsuuta uz savu gw...
vooo.. aaaaa kaa kraps naaks atpakalj?
Me tups shitajaas ruteru padariishanaas :)
drunk_lizard
03-10-07, 16:55
katra aplikaacija juuzu noteiktus portus un protokolus
zinot, ko un kaa, var veikt bezdieviigas izvirtiibas starp diviem routeriem....
protams, tiem ir jaabuut routeriem nevis kkaadiem dlinkiem, edimaxiem etc scrapam....
Instigater
03-10-07, 17:06
drunk, portforwarding un proxy nav tehnologjiski saistiitas lietas. Otra lieta, ka tikai SOCKS proxy var darboties bidirectionaali, tobish tjipa ieksh dc var kaa aktiivais seedeet, var online speeliites speeleet, bet tad atkal jautaajums par SOCKS atbalstu pashaa pergaa. Ja tas nav, tad var muhljiities ar sockscap, bet taa taada mazaa ****hana vien ir.
Vispaar kiwi vajag pasham savu normaalu routeri un sarunaat ar kadu, ka ljaus aarzemes routeet caur taa cita kadra routeri pie cita ISP. Principaa to jau kuums izstaastiija. Shitamajam varinatam ir priekshrociibas paar VPN taadas, ka te tikai aarzemes tiks dziitas caur citu ISP, VPN gadiijumaa tiek dziits cauri viss trafiks.
Nu vo, beidzot saprot cilveki ko man vajag :D Bet kur es dabushu to cilveku, kas ljaus man taa dariit? :) Pie tam, tadaa gadijumaa man arii pasham vajadzes ruteri (neskaitot mana ISP ruterus)
VPN ir pritom, ka tas jau ir parbaudits kaa stradajosh un elementars variants, bez rutera (es neskaitu sheit ISP ruterus) manaa galaa
Jaa arii LV trafiks shajaa gadijumma ies caur VPN, bet nu tas taa
Tagad taisi jaunu topic :)
Aarzemju internets, KUR ?!!?!?!?!?
Nee..
Aarzemju internets,KURSH ??!!?
:D
p.s cilveeki jau sen visu saprata.. tev pasham tikko ar gruutiibaam saaka pieraapot :D
Labi nepiesienies siikumiem :)
Nu bet galvenais jautajums jau bija kursh to piedavaa
Pirms zvaniit visiem n-tajiem ISP pajautaju mosh kads kaut ko lidzigu jau izmanto :)
ISPiem nepatiks ka tev maajas ir vairaaku isp piesleegums.
Biezhi vien liigumaa ir noraadiits, ka nedriigst izmantot citu ISP proxy lai piekljuutu aarzemeem. A te tieshi to tu arii taisies vinjiem prasiit :)
Tak panjem normaalu ISP un miers.. ko tu tur chakareejies.
Pa velti neviens tev aarzemes nedos.
Jau taa parasti aarzemes ir kudi leenaakas kaa LV.. tad lai vel kaads tur vinjas piekjeeza..
Man jau nevajag atras arzemes un pa velti ar neprasu :)
Normals ISP ilguciemaa, labprat panjemtu, bet nav daudz variantu un pec atsauksmeem un pasha jau parbauditiem variantiem ir tikai viens ISP, kas ir puslidz ok
Es laikam vienīgais spēju kiwi domu izprast, jo pats arī līdzīgā veidā darba vpn+proxy izdarbinu :)
Cik naudas esi gatavs izdot šādam pasākumam? Visreālākais variants jau būtu uzlikt savu VPN serveri kādā lielo provaideru datucentrā un vienoties ar provaidieri par fiksētas joslas uz ārzemēm izdalīšanu, kaut vai nesheipotiem 64kbit.
Jaa, tas arii ir variants. Tieshi taa arii es sledzos uz darbu :)
Kaut kadu serveri noziedot varu, bet cik menesii vareetu taads prieks maksaat, tas veel janoskaidro. Katraa zinjaa 3 ciparu summu jau es nemaksashu :)
Skatos Latnet piedavaa 45Ls +pvn, bet tas taa, pirmais, kas ienaca prataa par serveru izvietoshanu :)
Jaa, tas arii ir variants. Tieshi taa arii es sledzos uz darbu :)
Kaut kadu serveri noziedot varu, bet cik menesii vareetu taads prieks maksaat, tas veel janoskaidro. Katraa zinjaa 3 ciparu summu jau es nemaksashu :)
Skatos Latnet piedavaa 45Ls +pvn, bet tas taa, pirmais, kas ienaca prataa par serveru izvietoshanu :)Trisciparu summa var ari but 0,45Ls.
oi, nu kas jums visiem ir shodien, piesienaties pie siikumiem :D Labi, 3 ciparu summu pirms komata? :D Tuuliit veel saaks kaads par valuutu kliegt :D
Nuja :)
Mazums Tev visi noreikjini jeenaas :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.