View Full Version : PCI Wi-Fi karte njefiga nedarbojas kaa AP :)
Taatad :)
Ir BUFFALO WLI2-PCI-G54S Wireless LAN
Ir tiiklinsh ar dazhaam kasteem.
Routeris.. tur OS (M0n0wall) neuztur esosho Wi-Fi karti. Principaa M0n0wall saitaa jau uzriez bija teikts, ka ja ir iespeejas tad AP labaak likt atseviskji.
Ir 3 datori.
Portatiivais ar XPH SP2
Darbstacija XPP SP2
un W2k3 SP1
un taatad ir PCI BUFFALO WLI2-PCI-G54S Wi-Fi karte.
Iestuumu vinju darbstacijaa tai kuraa XPP SP2.
Gribaas lai portatiivajam nav jaabaazh nekaadi vadi :)
BUFFALO softs.. pilniiga ateja :)
Vrogji tai suudaa uztaiju profailu kur tiiklene darbojaas Ad-hoc modee.
Kamer nav paroles vareeja piekonekteet. Vrogji raada ka sakontakteeja.. vrogji viss ir ok, bet portatiivais nu njepochom nevar sapingot to PCI bezvadu suudu.
Uzliku pashu prastaako kripteeshanu.. vispar vairs nekas neiet.. nonjeemu arii vairs neiet. Man taa suuda karte jau leenaam ir novedusi un es vinju taisos mainiit :)
tā īsti nezinu, uz ko tā karte bāzēta, bet ja m0n0wall to vispār atpazīst - ticami liekas, ka tā ir kāda Atheros bāzēta karte. Tā kā m0n0wall (aka bsd 4.1) ļoti slikti strādā ar wireless tīkliem (varētu pat teikt - pavisam nestrādā) - ļoti ieteiktu tev skatīties uz pfsense. Tas ir firewalls, radies no m0n0wall, tikai cilvēki tagad pie tā diezgan nopietni piestrādā. Tā kā pfsense bāzēts uz FreeBSD 6.0, pēdējās versijas pat uz 6.1 kerneli - varu teikt - ar wi-fi viņam viss kārtībā. Ja uz tās kārbas var uzlikt m0n0wall, tad droši vien var arī palaist pfsense-embeded.
skaties www.pfsense.com (http://www.pfsense.com)
p.s. - ak jā - aizmirsu pierakstīt - priekš pfsense-embeded vajadzīgs vismaz 64mb flash un 128mb RAM, varbūt arī ar 64mb ram pietiks, bet neesmu mēģinājis.
pfsense zinaams :)
Ir kaudze ar noderiigaam fiichaam saliidzinaajumaa ar M0n0wall
Vienkaarshi pagaidaam lauziens likt :)
M0n0Wall shito buffalo suudu neatpaziist.
Man pie ruutera nav pierubiits monis.. da i nevaru :) 1ns PCI slots.. Taa ka vainu PCI VGA vainu Wi-Fi :>
Kabelja nav lai caur seriaalo portu tiktu pie konsoles.. jaapameklee :)
IZbrinija ka maitas daargi.. a mosh es sajaucu un ne uz to kabeli skatijos :)
Pa ruteri kalpo RouterBoard 230.. laikam.
http://www.routerboard.com/rb200.html
RAM shobriid 64.. nez tas pats M0n0wall izmanto ~36% no tiem 64MB
Tiesa nav ierubiits sheipings :)
Rulju arii maz :)
Izmantoju CF 128MB. Laikam jau vajadzeeja panjemt 256MB :)
Tiiklaa tikai 3 kastes :)
Principaa parasts maajas tiikls.
Parunaajos ar Zl0-
shams saka ka tai Buffalo kartei chips gavno.. Lauzh vilkt aaraa no ielapojuma.. uz B saakaas.
Nu nah.. vispar taa karte ir suuds.. Vismaz zem logiem.. ar to vinju softu nopisos taa ka maz neliekaas.
Debiils un gljukains softs.
Mosh riit principa peec paproveeshu ar to pfsense.. CF readeris/wraiteris ir.. varu njemties liidz nelabumam :>
Tiesa taas pashas pfsenses maajs lapaa
"wireless support (access point with PRISM-II/2.5/3 cards, BSS/IBSS with other cards including Cisco)"
Mosh labaak pamekleet normaalu tiikleni.. nah shitos buffalo suudus :)
Mājas tīklam vieglāk nav uzlikt kādu Linksys WRT54G routeri un aizmirst par problēmām?
Zhiidiskaa daba neljauj noteereet lieku latu :)
wi-fi karte maksaas nieka 20-30Ls
A kaut kaads LinkSys
http://www.datorveikals.lv/product/WAP54G
WIRELESS ACCESS POINT 802.11G
Ražotāja Kods: WAP54G
Ražotājs: LINKSYS
Garantija:
Cena: 46.19 Ls
:>
Protams noteiktu laiku nochakareejoties iestaasies pofig uz tiem 15-20Ls un iespeejams, ka finaalaa arii tiks panjemt normaals AP :)
Pagaidaam es veel paseksoshu ar tiikleneem un pamainiishu routera OS :)
BUFFALO suudu shon atdevu atpakalj.
Pamekleeshu kaut ko ar to Prizma chipu
Ruuteri mainiit netaisos :) Jamais man ir labu labais :))
Nu re - situācija jau sāk noskaidroties ;) - tas labi, ka to buffalo karti atdevi atpakaļ. Principā jau karte nav slikta, bāzēta uz Broadcom 43xx sēriju, priekš windows būtu laba, tikai ar BSD draiveriem tai ir tā pašvaki. Iesaku gan tā vietā pameklēt kādu bezvadu karti ar Atheros čipu - tas ir visplašāk suportētais zem FreeBSD. Pats izmantoju CM9 MiniPCI kartiņu, nav nekādas vainas, man viss strādā - tipa "Soekris net4801+CM9+512MB flash+pfsense". Nu to 512mb flešu man "tā" gadījās nopirkt, principā jau pietiek ar 64mb, 128mb flash pietiks atliektiem galiem. Domāju, ka uz Routerboard 230 kaut ko līdzīgu palaist nav pilnīgi nekādu problēmu, 64mb atmiņas nav daudz, bet domāju, ka vajadzētu pietikt.
arno
Tai BUFFALO kartei nav ne vainas zem XP, ja tu vinju izmanto kaa klientu tam wi-fi tiiklam.
Tad viss ir ok.
A kad ar to tizlo softu meigjinaaju piespiest lai shamaa darbojas Ad-hoc modee, tas sunja izdzimums visaadi **** praatu un nestraadaaja.
Naakamnedeelj sanjemshu algu un tad atkal mekleeshu rokaa tiikleni. :)
miniPCI kartes taa veesi modees nemeetaajas plauktaa. Un taa vienkaarshi arii ne vienmeer sanaaks jebkuraa bodee sarunaat lai iedod notesteet to luuzni.
tb jaatrod bode kuraa ir taa tiiklene un tad jaapielauzh lai iedod uz testu :)
A to savaa bodee es tak neavru teikt.. pasuutiet no GNT... MOSH es panjemshu :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.