PDA

View Full Version : Samsung 215TW

AndzX8-842
12-05-06, 20:40
Pēc ilgiem pūliņiem atrast labāko monitoru, kāds ietilpst 400Ls robežās, ir LCD, ar 1680x1050 rezolūciju un 16:10 attiecību beidzot izvēlējos un iegādājos Samsung 215TW. Nolēmu, ka pastāstīšu kāds tad tas īsti ir, jo pats esmu daudz reižu jautājis par citiem monitoriem forumā.

Krāsas nav tik labas kā CRT, bet tas vairāk dēļ leņķiem, skatoties tieši pretī arī tās ir pieņemamas. 215TW modelis ir 21 collu liels, ar iebūvētiem skaļruņiem(kurus gan es neesmu izmēģinājis un visticamās arī nelietošu). Rekomendētā rezolūcija ir 1680x1050. Atsauces laiks ir 8ms(ja nemaldos, tad grey to grey).

Esmu pamēģinājis Day of Defeat Source , Ultima Online(2D klients)un LOTR II: TROTWK. Spēles spēlējot nekādu blurring nemanu.

Filmas skatoties krāsas ir nedaudz par gaišu(to var iespēju robežās koriģēt) un varētu būt mazliet košākas(nu te laikam jākalibrē ar kaut ko) – tas ir salīdzinājumā ar veco CRT monitoru, ko izmantoju līdz šim.

Ieslēdzot pilnīgi melnu bildi var manīt, ka katrā stūrī ir tāda apmēram 5cm gaišāka līnija, kas uz vidus pusi pazūd tajos 5cm. Filmas un spēles skatoties neko tādu novērot nevar.

Izskats ir diezgan arī labs. Ir 7 pogas uz paneļa: Menu, >, <, Source(pilda enter funkciju menu), AUTO(izkārto attēlu līdz ekrāna malām), PIP un Power. Virsū TCO'03 standartu uzlīme.

Vienīgais, kas mani mazliet nospiež ir fakts, ka nospiežot pogu AUTO parādās brīdinājums "Not available." Nu ir divi varianti, kāpēc šī funckcija nestrādā, viens ir driver un otrs – varbūt tik tiešām nav pieejama tāda, poga tik kā līdzīgiem paneļiem tur iesprausta, lai aizpildītu tukšumu, vienam strādā, citam nē. Paļaušos uz varintu, ka kaut kas nav ritīgi ar driver. Galu galā, ielādēju to no Samsung.lv, jo disks bija bojāts vai tamlīdzīgi un instalāciju palaist nevarēju, kaut gan diskā ieskatīties varēja un autorun arī strādāja(vispār fakts, nero disks nestrādāja, kurš pie DVD-ROM nāca klāt, šis nestrādā un vēl daudzi citi, kas nāk līdzi datoru daļām, laikam cep uz to ātrāko ar 52x rūpnīcā).

Nu visā visumā, man liekas labs monitors par labu cenu, izmērs arī nav slikts, krāsas ciešamas un blurr efektu nemana, garantija 36 mēneši(ražotāja un to mūsu valstī arī nodrošina izplatītājs). Vienīgais mīnuss, ka driver disks nav labā kārtībā, samsung.lv bija tikai minimālie driver, kaut klādas ekstras, kas bija uz CD nebija, tāpēc AUTO funkciju izmantot pašlaik nevaru(pieņēmums), bet nav arī bijis vajadzības, izņemot Day of Defeat Source, ko pie 1280 x 768 spēlējot, rezolūcija ielec pa vidu ekrānam un uz malām melnas malas(max rez DOD:S ir 1368 x kaut kas pie 16:9 attiecības).

Ceru, ka informācija noder.

Kunz
12-05-06, 23:12
Ja esi pieslēdzis moni caur DVI, nekāda AUTO nebūs - viss jau ir noticis. Vismaz šitas bija uz mana ViewSonic VX2025WM - caur DVI notiek automātiska kalibrācija bez lietotāja iejaukšanās.

gomez
12-06-06, 09:27
Kad pirki, varbūt apskatīji arī Samsung 205BW un vari salīdzināt attēla kvalitāti?

AndzX8-842
12-07-06, 20:28
Gomez, neapskatīju diemžēl 205BW, bet dzirdēju, ka 225BW is galīgākais mēsls, proti, tas ir tā kā ar Viewsonic monitoriem, ir VA(value), VX(graphics, ja nemaldos) un VP(pro), + vēl kaut kāda ceturtā sērija. 215TW ir līdzīgs 225BW, bet 215TW ir labāks kā VA un VP. Pieņemu, ka ir kaut kāds 205 kur nav klāt burti BW, bet kaut kādi citi, TW vai kas cits, lūk to arī skaties, bet 205BW liec mieru. :) Par 205BW nezinu, bet zinu, ka 225BW bija blurrings un visas citas problēmas, ko tik varēja sagaidīt, tāpēc domāju, ka BW ir lētā sērija, nevisai kvalitatīva.

[ jx ]
12-07-06, 21:05
Eh, bled, jau metu acis uz 225bw... gribējās 22'' kristālu lūriķi par 300+bišķiņ rubuļiem.

AndzX8-842
12-08-06, 20:26
[jx], kad piesēdos 215Tw jau likās, ka redzu daudz kubiku ekrānā, proti, lieli pikseļi + rezolūcija 1680x1050 it kā ir paredzēta 20.1 collas monitoriem. Pagāja brītiņš, kamēr pieradu, tagad leikas, ka izmērs ir normāls un viss ok. 22 collas jau ir vēl vairāk nekā 21, varbūt i labi, ka nepaņēmi, varētu būt graudains :).

Instigater
12-08-06, 21:21
Aapaac, izshkjirtspeeja tev uz 21 collu monitora ir gandriiz taada pati kaa manai notei uz 15 collu ekraana (1400x1050), bez fontu antialiasinga izlasiit tekstus nav iespeejams, burti ir paaraak siiki un aciim nedraudziigi, paliidz tikai WinXP vai Linux.

[ jx ]
12-08-06, 23:23
Nu nez. 17 inčīgajiem punkta lielums ir 0.264. pašlaik pie tāda sēžu un nekaitētu lielāks, jo sanāk daudz strādāt ar sīkiem tekstiem. 19 inčīgajiem ir 0.294 - visi lieto un nesūdzas :). Cik nu esmu sēdējis, nav nekādu iebildumu. 22 ir 0.282, tātad kaut kas pa vidam un konkrētajā manā gadījumā tas ir dikti burvīgi - mazāk acis jāmežģī + vairāk vietas filmas bildei :D. Veikalā ievērtēju atšķirību - 22 ir ievērojami lielāks par 20 un tam jau sāk piemist milzu monitoriem raksturīgais biedējošais iespaids :D:D:D.

Tagad sāku mest uz Asus 22 inču agregātu. Šito te (http://www.smscomputers.lv/products/43921.html)... Ļoooti jau patīkama tā cena (270Ls). Diemžēl vēl neesmu atradis nevienu pilvērtīgu apskatu - tikai ražotāja aprakstu, kas visai loģiski neko objektūvi nepastāsta.

Instigater
12-08-06, 23:40
Nezinu kaa tu meeri tos punktu izmeerus, es paziistu citaadaakas meervieniibas alja dpi, nu tad notei man ir 117 dpi izshkjirtspeeja, standartaa parasti visi straadaa ar 92 dpi

AndzX8-842
12-11-06, 16:18
Instigater, laptopi, tā jau ir cita leita, tur rezolūcija ir tik liela, jo vajag kaut kur iespiest visus Photoshop un Dievs zin ko tajos mazajos ekrāniņos. Savādāk vienkārši nevar. Es domāju, ka labāk ir salīdzināt līdzīgu collu CRT ar LCD nekā laptopu LCD un galddatoriem paredzētos LCD ekrānus.