View Full Version : opteron 146 @ 3Ghz
Šitas ir no tiem opteron, ko te reiz sūtīja vairumā :D
Moš varētu DICE uzmest, kaut kādus 3.5-3.6 benchable varētu dabūt, ja nebūs coldbug. Screenshotu moš uz 3.7 izvilktu, kas nav tālu no WR. Ja norautu IHS vis kas var būt :)
http://xs68.xs.to/pics/06070/opt3Ghz.jpg
"Zelta bedrē" arī kaudzi ar labiem CPU pārdod, bet tikai $ gan nepietiek.
Mans čips, ja IHS norautu, domāju būtu vismaz 2.9Ghz prime stable, jo ar IHS ir baigi karsts 2850Mhz/1.62V, un 60C pie load.
Kāda atmiņas kontroliera revīzija?
"Zelta bedrē" arī kaudzi ar labiem CPU pārdod, bet tikai $ gan nepietiek.
Mans čips, ja IHS norautu, domāju būtu vismaz 2.9Ghz prime stable, jo ar IHS ir baigi karsts 2850Mhz/1.62V, un 60C pie load.
mans (arii vairumaa atvestais) cabye ir prime stable pie 2.9, cik aceros arii kashelim taa pat. pie burna gan tikai 40-42 graadi. ta ka price performance attieciiba ir krietni labaaka kaa A3700+
Kas ir "Zelta bedre"?
Ja tagad pirktu jaunu, tad laikam 3700+ būtu izdevīgāk, jo jamie visi iet bez problēmam 3-3.3Ghz ar gaisu/ūdeni. Diemžēl tas arī viss, jo jamiem coldbugi pat pie 0C vai augstāk.
Kāda atmiņas kontroliera revīzija?
CABYE 0540APMW
mans (arii vairumaa atvestais) cabye ir prime stable pie 2.9, cik aceros arii kashelim taa pat. pie burna gan tikai 40-42 graadi. ta ka price performance attieciiba ir krietni labaaka kaa A3700+
Ūdens tomēr dzesē labāk, nekā gaiss ;)
Un jums tie 146 opteroni bija kaukādi ES ar 11x reizinātāju, vai ne?
Un par price/performance vēl varētu strīdēties.
kaadu 11? parasts 146 opterons!
Kaadi veel ES Opteroni... AMD nav Intel... Parasti 146tie ar labi ciparu un burtu kombinaciju un reizinataju 10...
kaadu 11? parasts 146 opterons!
Izlasi vēlreiz, ko pats rakstīji. Opty146 ir 10x, 3k7 ir 11x. Un kāda tur vēl price/performance?
Apsveicu KIWI ;)
Man arii skjita ka labs kodols, man gaaja uz 2,9Ghz :)
Hehe, tas vēl nav viss, bet kāpēc tavā parakstā es tik maz redzu? Man ir screenshots ar 2.75Ghz dual prime :)
someonesick
02-19-06, 22:36
izsktaas ka taads pats kaa maneejais mirushais... t.i zem uudens 3ghz zem vapo laikam tiku liidz 3,3Ghz...
Diez pie kaadaam frekvenceem izdosies dabuut 175 opteronu stabilu.
Ceru ka 2,6Ghz buus :cool:
Kiwi cik v barot vinjam pie 2,5ghz un up?
Vairāk par 1.55-1.6 es ar gaisu ikdienas lietošanai neuzdrošinātos. Ja ir dualcore, vēl jo vairāk uz leju.
shkjiet ka Jaukasi Dual Core tiks man:D
Vairāk par 1.55-1.6 es ar gaisu ikdienas lietošanai neuzdrošinātos. Ja ir dualcore, vēl jo vairāk uz leju.
Domaa 1,45v? :rolleyes:
someonesick
02-19-06, 23:00
2 kiwi... izdzees sev veestules ieksh PM... citaadi nevaru tev neko nosuutiit!
2 kiwi... izdzees sev veestules ieksh PM... citaadi nevaru tev neko nosuutiit!
Kas var, kas nevar :D
To Kiwi: Hmm, tieshaam labs CPU, man ar liidziiga situaacija ar savu Opiju, minus graadi ir must have :D Kaa jamais tev uzvedas zem 3D benchiem @ 3Ghz? Ir stabili vai nee? Un veel kas, kaadu deeli izmanto pashlaik?
3d stable, ut2004 un visi 3dmarki arī :D
Mums ir viens steppings tikai batch dažādi.
Kashelz tu pie kādas voltage mēģināji 3Ghz?
Nu es meginaaju pie dazjaadaam, lai Prime dzenaatos vairaakas stundas bez probleemaam stabili liku dazjaadus, laikam beigaas paliku pie 1.66v no logiem ko redz, BIOSaa neatceros preciizi! Bet man jams baigi silsts, ap 50 - 55 graadiem pie load! Tas vareetu buut ka arii trauceeja, jo atveeru logu svaigam gaisam un uzreiz jau gaaja 3D stabili 3,05 Ghz un vel vairaak :cool: Nezinu kapeec taa, bet varbuut kas cits limitee, IHS noraveet vareetu, bet garantija itkaa, lai gan kas taa pa garantiju :mad:
someonesick
02-19-06, 23:23
IHS noraveet vareetu, bet garantija itkaa, lai gan kas taa pa garantiju :mad:
nju jaunu CPU vietaa nesanjemsi.. bet sanjemsi 98.50Ls :D taaka arii tas tomeer ir labaak nekaa vienkaarshi pakaast CPU
3Ghz 1MB cache >> 98.50Ls :p
3Ghz 1MB cache >> 98.50Ls :p
Njaa, tas ir smiekliigi, wot kraapnieku banda :D Bet labaak taa, nekaa nekaa, sanaak 3Ghz vietaa 3000+ Athlon un 1Mb kesha vietaa 512Kb :D
Nu es IHS raušanas pieredzi krāju uz 3000+, bet ir redzēti, kas pirmo reizi rauj IHS no FX :D Var jau būt OK, bet nu...
Nu ja nav pieredzes un bail, tad tas, kas atljaujas jaunu FX var ari atljeuties 3x Sempjus treninjeim :D
Nu es meginaaju pie dazjaadaam, lai Prime dzenaatos vairaakas stundas bez probleemaam stabili liku dazjaadus, laikam beigaas paliku pie 1.66v no logiem ko redz, BIOSaa neatceros preciizi! Bet man jams baigi silsts, ap 50 - 55 graadiem pie load! Tas vareetu buut ka arii trauceeja, jo atveeru logu svaigam gaisam un uzreiz jau gaaja 3D stabili 3,05 Ghz un vel vairaak :cool: Nezinu kapeec taa, bet varbuut kas cits limitee, IHS noraveet vareetu, bet garantija itkaa, lai gan kas taa pa garantiju :mad:
IHS ravēšana ir beztolkā. Ieguvumi uz ūdens ir gandrīz nekādi!!! Ar Wilkinu pārbaudījām paši.
someonesick
02-21-06, 11:16
IHS ravēšana ir beztolkā. Ieguvumi uz ūdens ir gandrīz nekādi!!! Ar Wilkinu pārbaudījām paši.
Tas ir kaa kuru reizi... citreiz IHS ir slikti uzlikts un nav kontakta ar core... tad biezi IHS nonjemshana paliidz... citiem pat liid 10 graadiem
Paliidz, noteikti ka paliidz, it ipashi, ja ir CPU galva, kas veidota uz Storm baazes, tad jabuut zemaakaam tempaam nekaa tagad, nav reaali idlee un load tik liela atshkjiriiba :mad:
Un tepat dazjam labam nesen IHS noraveeshana deva ljoti labus rezultaatus ar gaisu: Temp zemākas par 12C :)
Es ar laikam drīz raušu nost.
Starp idle, un load ir 25C atšķirība.
Esmu noravējis IHS jau 5 cpu un visiem ieguvums no 7C-12C (tas atkarīgs cik labi IHS bijis uzlikts pirms tam). 7C bija tikai vienā gadījumā, parasti 10-12C. Protams pie load, idle nekas praktiski nemainās. Ir pat redzēti 15C ieguvums vai pat vairāk, vismaz tā cilvēki saka.
Galvenās probzas, kāpēc nelīdz ir slikts kontakts ar core pēc IHS noņemšanas.
Esmu arī licis IHS atpakaļ ar AS5 un silikonu. Zaudējumi 2-3C salīdzinot ar cpu bez IHS, kas ir liels ieguvums tāpat.
bet kaa taadaa gadiijumaa taa mieriigi uzlikt kuuleri? pashlaik ar ihs es piezhmiedzu skruuves kaartiigi, jo ne par ko nav jaauztraucas. bet bez ihs, kaa lai es juutu cik stipri vish ir pievilkts, ja es skruuveeju skruuves ar atspereem?
Skrūvē HS virsū tad, kad plate ir ārpus keisa, un tad varēsi redzēt, esi pievilcis, vai nē.
Ja šaubies, tad iesaku sameklēt kaut ko līdzīgu athlon xp padiem - tiem 4 mīkstajiem rimbulīšiem, kas bija uz athlon xp cpu, lai varētu uzņemt uz sevis nedaudz heatsinka masu. Lai gan ja būs neīstie, tad atkal būs slikts kontakts un temperatūras par augstu. Es piemēram vai nu vispār viņus nelietotju vai arī lietoju divus no izolācijas materiāla izgrieztus plānus taisnstūrīšus. Un skrūves man ir parastas 3x50mm, bet uzgriežņi ar ķepiņām un tiek skrūvēts tikai cik tālu iet ar roku. Lai gan es atceros, ka pirms tam arī lietoju parastos uzgriežņus.
Un bez IHS vajag tikai skrūvējama tipa kūlerus, nevis boxētā varianta ar klipšiem.
BOX ari der, bet tad to mobo stiprinajuma brinumu janonjem un jasedina- aka janovile apaksa pumpinjas lai atgutu zaudetos milimetrus, kuri pazuda IHS nonjemot... Man Sempim laikam vissliktak gaja- pazaudeju tikai ap 5°C :(
lol coldbug @ -27C un htt >325 :p
This su*, you need unlocked multi :D
This su*, you need unlocked multi :D
lol :p
Nav tik traki, es vairs uz AMD tik daudz neiespringstu. Nevaru sagaidīt Yonah ES :D
Starp citu, ja kādam ir kāds ļoti coldbugged CPU, bet iet ļoti labi ar gaisu, labprāt samainītu pret savu 0515 SPMW. Bachus_anonym dabūja 3.3Ghz prime stable ar 0C load.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.