View Full Version : PC pret Ļaptopu - kas labs sanāk?
Ideja pa galvu jau sen maisās - atbrīvoties no Desktop PC un pāriet uz laptopu.
Interesē kāds laptops var sanākt mainot šo PC. Laptops, protams būtu domāts lietots :rolleyes:
P4 2.8ghz HT Northwood (1mb cache/800FSB)
786mb 400mhz Ram (1x kongston, 2x kingmax)
ABIT VT7 Mobo
40Gb + 80Gb 7200Rpm HDD (seagate barracuda IDE)
CD writeris TEAC
Radeon 9800SE ar Ati Silenceri
350W HEC
preciizi nepateikshu, bet katraa zinjaa - suudiigs
Ko gan mēs bez tava viedokļa darītu...
vot cik man vajadzētu izgrūst piem par šadu lietotu laptopu -
~ parametri
~1ghz procis
~256mb rams
~40Gb hdd
Video Po kāda, galvenais lai filmas var lūrēt
Wi-Fi un parastais CD raksteklis.
Tas būtu tas kam būtu jābūt tā stroga.
Aaa un vēl, lai bača tur vismaz stundu.
un tad cik par pirmajā postā doto PC varētu dot, jo es cenās jau esmu atpalicis :/
Pirms nedēļas izdarīju tieši tā pat - atbrīvojos no Sempja 2,8+, 1 GB RAM, GF6600GT, 120 GB HDD, 350w, DVD-RW ... piemetot 150 Ls sanāca tīri sakarīgs jauns laptops (Core Duo 2, 512 MB DDR2, 60 GB SATA, DVD-RW u.t.t)
Laptops ar tādiem parametriem (procis vienīgi 2 Ghz) maksā ap 250 Ls.
hehe, man šobrīd naudas nav :/ bija tīri doma mainīt visu kasti pret to laptopu, vai ārī - pārdot kasti un nopirkt laptopu.
bet lūdzu nosauciet cenas -
manai kastei, un šādam portablim
~1ghz procis
~256mb rams
~40Gb hdd
Video Po kāda, galvenais lai filmas var lūrēt
Wi-Fi un parastais CD raksteklis.
Tas būtu tas kam būtu jābūt tā stroga.
Aaa un vēl, lai bača tur vismaz stundu
Laptopam - nu sākot no Ls 150 uz augšu. Visss atkarīgs kādu baču, brendu gribi.
Nesen nopirku IBM T22 ar PIII-900Mhz, 256Mb Rams, 20 Gb hards, bača - nu 15 min :) utt.
Ls - 170Ls
Lētāk var dabūt, bet var smagi iegrābties.
Skaidrs tad par ~ ceņiku. Apskatīju lietotu dekstopu ceņikus (līdzīgi manējam). Un radās jautājums - vai var dot vismaz 200ls par to kasti?
Normālākie varianti - mēģini noteikt cenu katrai detaļai atsevišķi un iegūtai summaai noņemt kādu 20% nost. Bet tas viss ir tā - teorētiski. Cenas ss.lv ir stipri mānīgas - dažreiz mēnesi nosēdi līdz dabū pircēju :)
Sanāk pa visu ~ 180ls izrēķinot.
Un kur meklēt lietotus portabļus, izņemot ss.lv?
eoz.lv vai boot.lv liec sludekli ka gribi tādu un tādu portabli.
ebay.de
Veičos baigi dārgi sanāk, tur PVN utt nak klāt.
Tepat eoZ'a ir viens labs piedāvājums - http://www.eoz.lv/forum/showthread.php?t=3821
Vienīgi būs jāpiemet.
ss.lv iesaku čekot vismaz 3 reizes dienā, tur ik pa laikam parādās labi piedāvājumi, kurus izķer jau pāris stundu laikā.
ss.lv skatoties (zinu stulbs jautājums) - bet kas galvenokārt būtu jāpārbauda laptopam?
EDIT: iekš ss noskatīju vienu tīri labu, bet noteikti jau pārdots. Šāds te -
Pārdodu Compaq Armada M700, P-3 750 MHz , RAM 512 MB, HDD 12 GB,
akumulātors tur ap 2 stundām.. . Licence Windows 2000 Pro. Labs
stāvoklis.
170ls :rolleyes:
http://www.eoz.lv/forum/showthread.php?t=3821
kādā cenā? āa atradu - 240 Ls. Tošhiba ir normāli aparāti
Nu ko jāskatās :) Da viss. Vislabāk palaist kaut kādu testu, Memtest, HDD uz badiem, (ideāli ja ir ražotāja orģinālā proga kas pārbauda dzelzi), matricas stāvoklis (izdegušie pikseļi, citi defekti), vai nav plastmasas plaisas (kritis?), klaviatūras stāvoklis, eņģes. Vārdu sakot - mocīt cik ilgi var :) Man viens keks 1h bakstīja veco laptopu ko beigās arī viņam nopārdevu.
Tas Compaq Armada M700 varētu būt OK, ja nav defektu. Ir vēl viena lieta kas man besī bet neko nevar daudz izpētīt - pižģīta lieta.
Lāāb... aptuveni skaidrs kas un kā, paldies par atbildēm Rix un 944s ;)
DeadmaroZ-TLOTL
11-05-06, 23:40
Laptopam - nu sākot no Ls 150 uz augšu. Visss atkarīgs kādu baču, brendu gribi.
Nesen nopirku IBM T22 ar PIII-900Mhz, 256Mb Rams, 20 Gb hards, bača - nu 15 min :) utt.
Ls - 170Ls
Lētāk var dabūt, bet var smagi iegrābties.
nu daargi daargi , es meenesi atpakal paneemu IBM A31 P4m 1.7GHz RAM 320Mb HDD 20Gb pa 250ls baca tur vairaak kaa stundu
PS
vismaz sieva tagad liek mani mieraa :D :D :D :D :D :D
Spams :)
Skatos, visi diktam uz laptop pusi sāk skatīties ;) Es jau ar nenožēloju savu uzvēli, kad nopirku savu :) Tiesa pirku jaunu un par 600 Ls, bet nu jau jamam gads riņķī un nemaz nekādu probzu nav bijušas un bača vēsā mierā tur 2,5 un vairāk stundas, atkarībā no tā cik intensīvi izmamto! Pat ar visu atsevišķo videokarti, kas tais laikos, bija viena no jaudīgākajām Laptopiem :) Ati Radeon X700 :) Otrais Undergraunds Uz MAX iet tā, ka neķerās :)
DeadmaroZ-TLOTL
11-06-06, 12:54
nu es neredzu jaununu jeegas pirkt , ja man vinsh buutu darbam vajdziigs tad jaa
Es jau ar nebūtu pircis noteikti, bet naudas bija un nebija citas alternatīvas... Gribu teikt, tur, kur biju nebija plaši pieejami lietoti Laptopi! Pāris jau bija, bet tie bija tik aizvēsturiski :) Un steidzīgi bija vajadzīgs dators un tāpēc tikai nopirkts. Teikšu godīgi, ka citos apstākļos noteikti nebūtu rīkojies tik impulsīvi un sasteikti, bet kā bija tā bija un tā arī ir labi ;)
Topix autoram neiesaku ļoti vecu laptopu pirkt, pat naudas taupīšanas nolūkā ;) Jo savādāk sanāks, ka nopirks un viss ko varēs pateikt, būs vārdi :"Nu gan esmu nopircis s...." :)
Vispār nepatēmu jautājums, kāpēc gribas tik vaļā no PC tipa datora, kurš pēc apraksta ir samērā jaudīgs? Un vēl dauz mazjaudīgāku laptopu ņemt vietā? Sore, ka tā uzkasos, bet vienalga interese :D
DeadmaroZ-TLOTL
Nu jā - 200Ls un vairāk sanāk krietni labāki parāti, tur nav ko piebilst. Man bija mērķis iekļauties 180 Ls - to arī es izdarīju :)
P.S. kur ņēmi to aparātu?
DeadmaroZ-TLOTL
11-06-06, 15:12
no marihuaana lombardaa ;-)
Es jau ar nebūtu pircis noteikti, bet naudas bija un nebija citas alternatīvas... Gribu teikt, tur, kur biju nebija plaši pieejami lietoti Laptopi! Pāris jau bija, bet tie bija tik aizvēsturiski :) Un steidzīgi bija vajadzīgs dators un tāpēc tikai nopirkts. Teikšu godīgi, ka citos apstākļos noteikti nebūtu rīkojies tik impulsīvi un sasteikti, bet kā bija tā bija un tā arī ir labi ;)
Topix autoram neiesaku ļoti vecu laptopu pirkt, pat naudas taupīšanas nolūkā ;) Jo savādāk sanāks, ka nopirks un viss ko varēs pateikt, būs vārdi :"Nu gan esmu nopircis s...." :)
Vispār nepatēmu jautājums, kāpēc gribas tik vaļā no PC tipa datora, kurš pēc apraksta ir samērā jaudīgs? Un vēl dauz mazjaudīgāku laptopu ņemt vietā? Sore, ka tā uzkasos, bet vienalga interese :D
Djēla tāda ka saprotu vienu lietu - sāku izaugt no spēlītēm - tās vairs neinteresē. Un gribās pa māju vazāties ar kompi, nevis sēdēt savā kaktā :)
Pāries tā vēlme. 3 dienu laikā piedevām - pēc sevis zinu :)
Es uzskatu, ka laptops ir nepieciešams tad, kad kompi vajag staipīt apkārt(ne jaunu mājas robežās)
Varu iepriecināt - tie mēsli karst. Un klēpī turēt ar nav ieteicams. tākā nāksies vien sēdēt savā stūrītī un klusi čabināties :cool:
DeadmaroZ-TLOTL
11-06-06, 18:15
Pāries tā vēlme. 3 dienu laikā piedevām - pēc sevis zinu :)
Es uzskatu, ka laptops ir nepieciešams tad, kad kompi vajag staipīt apkārt(ne jaunu mājas robežās)
Varu iepriecināt - tie mēsli karst. Un klēpī turēt ar nav ieteicams. tākā nāksies vien sēdēt savā stūrītī un klusi čabināties :cool:
par vazaashanos piekriitu ka apnis 3shjaa dienaa , bet vakaros guultaa forshi paluureet kas notiek ieksh eoz vai uzraut kaadu zoles partiju ;-)
nu neko vini iipashi nekarst , nu nejau taa ka buutu nepatiikami kleepii tureet
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.