View Full Version : LCD TV Vs Plasma TV..
Ir doma kaut ko panjemt maajaas, piekarinaat pie sienas.
Ir kaadi ieteikumi kaadam konkreetam modelim?
Kas buutu labaaks LCD TV vai Plasma's TV?
Plasmai ir prbl ar statisku nekustiigu atteelu jo ar laiku jamais piedzedzina matricu.
Daudzi LCD TV savukaart havo prbl ar atteela pixelju resize uz PAL standarta izmeeru, par cik jamiem ir lielaaka izkjirshanas speeja nekaa parastajam TV standartiem / DVD.
jā, es arī havoju "maza televizora" problēmu. mans risinājums pagaidām ir šāds:
neko patreiz nepirkšu. vēl pusgadiņu/gadiņu nogaidīšu. biju safanojies par plazmu, bet tā promlēma ar attēla piededzināšanu mani atbaidīja. tad nu nolēmu ka jāņem lielāks LCD (varētu uzraut UT pie, piemēram, 36``), bet atkal kreņķis - kaut kā švaki visi rādītāji, salīdzinot ar plazmu.
Tāpēc mazliet vēl pagaidīšu!
http://boot.lv/index.php?pg=202&news_id=1600
:rolleyes:
http://boot.lv/index.php?pg=202&news_id=1600
:rolleyes:
Biju lasiijis sho materiaalu, kopsavilkumi neslikti. Domaaju ko panjemt, vairaak sliecos uz LCD bet nu hvz.
nu ja nav kur naudu likt tad paskaties ar HDTV atbalstu... kaut gan @lv nav taads veel, bet dvd un hdtvrip filmas luureet buus patiikami...
Jaaskataas arii protams uz
Spilgtumu ( virs 500
Kontrasta koeficientu (veelams 1000:1 )
Izshkjirtspeeju (1366x768 veelamaa )
un ms (domaaju ka 8ms buus ok, varees pat speeljukus uz taam ntajaam collaam raut )
taa ka LCD buus tieshi laikaa
ja skaties uz Plazminiekiem, tad vinjiem kontrasts virs 4000:1 ir ok :P
someonesick
02-16-06, 13:49
Phillips ar Pixel Plus 2.. nereaali iespaarda.. bildes kvalitaate un krasas paarsit visus samsungus un sony...
kaa arii SHARP... man liekas vareetu teikt LCD TV liideri...
Tad attieciigi jajautaa kaada ir summa no kuras gribaas/ negribaas shkjirties un arii cik iisti lielu to TV vajag?
Phillips ar Pixel Plus 2.. nereaali iespaarda.. bildes kvalitaate un krasas paarsit visus samsungus un sony...
kaa arii SHARP... man liekas vareetu teikt LCD TV liideri...
Tad attieciigi jajautaa kaada ir summa no kuras gribaas/ negribaas shkjirties un arii cik iisti lielu to TV vajag?
Hmmm, saki Phillipa PPlus 2, jams LCD variantaa? Cik naudas videeji naak?
Man vajag piekaart guljamistabaa pie sienas, TV jaabuut wallmoutinga iespeeja. Izmeeros 29...36".
Summa nav noteicoshaa, protams ir robezhas. Negribas nedaudz leetaaku meeslu njemt.
someonesick
02-16-06, 14:55
pixel plus2 ir gan LCD veidaa gan arii vecie labie trubinieki...
jaa es jamo tieshaam iesaku...
Labs 32" maksaa gan savus 1K, bet vinjiem ir savi price/ perforamnce (tieshaam bang for the buck) ... iesaku Tev aizej kautvai uz to pashu Elkor un paskaties... pie viena saliidzini kaa izskataas bilde ar un bez pixel plus.... un tad meklee kur jamo pa normaalu naudu dabuut... :D
mosh veel viewsonic? jamie baigi leeti...
tagad uz hokji darbaa izlikts viens 37"... raada itkaa OK... cena arii tikai biku virs 1K
bet bildes kvalitaates vai plazmas televizori ir labaaki parlcdvai nee? jo plazmas televizor teiksim par 1200Ls sanaak ar lielaaku diogonaali nekaa lcd
bet bildes kvalitaates vai plazmas televizori ir labaaki parlcdvai nee? jo plazmas televizor teiksim par 1200Ls sanaak ar lielaaku diogonaali nekaa lcd
Kā likums LCD ekrānam ir lielāka izšķirtspēja ne kā Plazmas ekrānam ar līdzīgu diogonāli.
Pamēģini sameklēt Plazmu uz 42 collam ar izšķirtspēju 1366×768, nav praktiski tādu, 90% 42' Plazmas ir viduvējas 852x480 izšīrtspējas. Uz tiem tikai NTSC DVD var skatīties bez kvalitātes zudumiem, kā paņemsi kādu PAL DVD (koncertu kādu uz 16x9 piemēram) tā uzdursies uz tām 480 NTSC līnijām un jēgas no kvalitatīvākas PAL bildes nekādas :(
LCD savukārt jau no 26 collaam ir 1366×768 pix. Proti cena LCD teļukiem ir arī ievērojami lielāka (ar tādām pašām collaam).
Vēl viens būtisks moments - Plazmas attēls ir tuvāks pierastam CRT ne kā LCD.... kaut gan tas viss ir diezgan subjektīvi. Es pats dodu priekšroku LCD projekcijai (vismaz pagaidaam).
Hmmm, saki Phillipa PPlus 2, jams LCD variantaa? Cik naudas videeji naak?
Man vajag piekaart guljamistabaa pie sienas, TV jaabuut wallmoutinga iespeeja. Izmeeros 29...36".
Summa nav noteicoshaa, protams ir robezhas. Negribas nedaudz leetaaku meeslu njemt.
ja guljamistabaa tad ieteikt vareetu sho modeli...
http://www.euroshop.lv/lcd_plazmas_televizori/299/_grundig_amira_26lxw_68_7512/
raada pat briesmiigi ok saliidzinoshi ar citaam firmaam uz taadu summu, arii parasto analogo signaalu! vieniigais miinuss vinjam, ka skanja taada pabeediiga;) , bet nu jebkuraa gadiijumaa labaak pasham ir aiziet uz kaadu veici un paveerteet!
Vēl plazmai mīnuss ir tas, ka šamā ir ārprātīgi ēdelīga. Un lifetime baigi mazs. Man paziņa paņēma plazmas TV. Rijot 1kW...
20 000h jau itkā esot garantētas. Šim pēc gada jau sākās problēmas. Es par LCD
Nezinu ka LCD varianta,bet parastaja tas Philips ir labakais ko es esmu redzejis. Mans ar skatas uz jaunu TV,bet es skatos tikai uz LCD 32collas.
MJ defender
10-25-06, 13:40
Un ko tauta saka par projekciju?
Atceros nbinc ne tik sen vienu taadu TV savaa maajaslapaa aprakstiija.
Vai shodien projekcija ir reaals konkurents plazmai un LCD?
Nu, piemeeram, taads Sony KDF-50E2010 (1280 x 720p) maksaa zem 1k Ls.. :confused: Raada it kaa ljoti labi.. :)
MJ defender
10-25-06, 15:49
> Total crap
Un konkreeti? Kas vainas?
MJ defender
10-25-06, 15:53
Nu to es zinu. Bet, teiksim, manaa gadiijumaa skatiitaaju skaits ir 2 gab. - nekaads lielais lenkjis it kaa neprasaas. :confused:
Projekcijas TV ir viena liela prbl: projekciju lampu iisais muuzhs...
Pie miinusiem var piemest TV kastes lielumu saliidzinoshi ar LCD un Plasmu.
MJ defender
10-26-06, 12:03
Nu skaidrs.
Turpinu rakt par "LCD vs. plasma" teemu. Viskaut kur viskaut ko salasiijos - taapat veel nav skaidrs - kas labaaks (man). :confused:
BTw, Plazma ir noiets etaps... :D
Es domaaju driizumaa panjemt 40" SM LCD TV LE-40M71 (http://www.samsung.ru/products/audio-video/tv/lcd/le-40m71-b/) vai LE-40M91 (http://www.samsung.ru/products/audio-video/tv/lcd/le-40m91-b/), abi ir reaali ieperoshi peec parametriem, fiichaam un kvalitaates. Neper vieniigi cena... :o
Domiineejoshaa fiicha ir iebuuveetais SM GFX, jams kompensee kadru iztruukumu un filmas aatros momentos 24FPS vietaa paarsleedzas @30...50FPS radot reaalu realitaates sajuutu. Tas pats ir arii kad kamera leenaam horizontaali paarvietojas, parasti ir noveerojami nelielas aiztures bet shajaa gadiijumaa viss ir gludi.
Veel no retaam LCDTV fiichaam:
12.8 mlj kraasu tonji
Dynamiskais kontrasts 6000:1
http://www.samsung.ru/off-line/products/audio-video/tv/lcd/le-40m71-b/100Hz-logo.gif
Vizuaali jamie arii smux'i:
http://www.samsung.ru/get/i/objects/hires/hires_27460_m.jpg
LE40M91B ir kontrasts 10000:1 :)
Nezinu kaa cenas zinjaa, bet LE40F71 savukaart ir garshiiga izskjirtspeeja - 1920x1080.
Buutiibaa lielos vilcienos atskjiriibas -
LED M9 seerijai - 10000:1 kontrasts, LED tehnologjija, 100Hz refresh rate
FHD F7 seerijai - 1920x1080 izskjirtspeeja un "tikai" :D 6000:1 kontrasts
LCD100Hz M7 seerijai - 100Hz refresh rate, 6000:1 kontrasts
Neo N7 seerijai - kontrasts 6000:1, bet toties lielaas ar paplashinaatu kraasu gammu (XWCG)
Iespeejams veel kaadas atskjiriibas, bet vairaak vinji parastajam pirceejam uz fikso negribees teikt :D
Blin pats saputrojos :D
Izmantotaas LCD matricas un liidz ar to kraasu zinjaa zinjaa: F = M = N.
Pagaidaam acs kriit uz M71...
T.i. visiem laachiem veederaa vienas skaidas? :D
T.i. visiem laachiem veederaa vienas skaidas? :D
Matricu zinjaa jap.
Tagad buros cauri plazminieku bukletam.
Fiichu nu tik daudz, tik daudz, ka pilniigi rodas jautaajums - "ar shito aparaatu TV kanaalus arii var skatiities?" :D
Nezinu kaa ar citu razhotaaju plazminiekiem, bet samsungs atteela iedegshanas probleemu ir atrisinaajis. Vissakariigaakais izskataas variants, ka pa ekraanu vislaik braukaa 3 vai 4 pikselji, kurus ar aci nemaz nevar pamaniit, toties atteels vairs neiedeg.
[QUOTE=TaPaKaH]IMO - labakie no plazmas televizoriem ir Panasonic.
Braucaju pa veikaliem (Elkor, RD utt.) visi tie televizori rada razhotaaja demo ljoti labi, bet "parasto" televiziju uz Samsung un LG pat nevar skatities. Phillipsiem ir problemas ar atram kustibam (Eurosport, piem.)/QUOTE]
Hehhe..ir galīgi aplami teikt/domāt :D, ka panasonic vai cits ir labākais plazmu tv pārdevējs/"ražotājs “, jo lielāka daļa ir tikai korpusā licēji un sava brenda līmētāji. Uz doto brīdi nezinu precīzi, bet pirms vairākiem gadiem, kad pirku plazma TV ,tad plazmas tv tirgu bija trīs plazmas ekrānu ražotāju un tādējādi, zem tās pašas soņkas varēja būt piemēram LG plazma. LG ir viens no retajiem, kas saviem plazma TV ir likuši iekšā savus ražotos ekrānus. Uz to brīdi, kad pirku savu panasonic 50 collu plazmu, LG bija pirmais, kas tirgū palaida 52 collu ekrānu, bet attiecīgi ceņiks bija nesamērīgi augsts.
Viennozīmi pateikt, kas ir labāks, plazma vai lcd ir grūti, bet viens noteikti ir skaidrs – pircējām ir jāizvērtē katrs atsevišķs eksemp-lārs, vai tas būtu, sony, panasonic, lg, hitachi***achii, ir jāredz dzīve pirms to pirkt. Pirms nopirkt konkrēto modeli es izvazājos caur visiem veikaliem un skatījos, kas ir vistīkamākais manām acīm. Tas nav tā, ka tu piezvani Jurim un Juris tev pasaka pērc LG-ZB69 un apmierinātība garantēta. Vienam patīk spožāks, vienam gaišāks, vienam dzidrāks, utt. Un ņemot vērā, to ka nekad īsti nav zināms kura no "trim" plazmām ir pagrūsta zem katra konkrētā brenda, nevar klausīties umņikos, kas klārē, ka redz, samsung ir šrots, bet sony spārda dibenu.
p.s. un panasonic vel šodien neražo paši plazmas ekrānus. Vienīgais, ka varbūt tāds panasonic prot izvēlēties no at-tiecīgajiem ražotājiem labāko ekrānu, jo cik nācies redzēt dažādus panasonic plazma tv variantus, panasonic nekad nepieviļ. Mazliet pārsteidz PHILIPS plazmas (PHILIPS vienmēr man viemēr asociēsies ar plīstošiem tosteriem, fēniem un kafijas aparātiem)<--tā nu ir sanācis, ka manā īpašuma ir bijuši trīs no iepriekš minētajiem agregātiem un visi ir diezgan priekšlaicīgi nosviluši (tosterisx2 :D). Jebkurā gadījumā, tās pēdējās Philips plazmas, ko esmu redzējis rāda ideāli, it sevišķi tie modeļi ar tām muguras lampačkām, kas atkarībā no telpas apgaismojuma deg savādāk, lai skatīšanās/ekrāna bildes kvalitāte nezustu.
Angelz, un cik tādi ekstrēmie teļļūzeri maksā? Es pēdējā laikā apsveru iespēju pārdot sevi verdzībā, bet iepirkt visādus šainī un hjūdž gadžetus...
Angelz, un cik tādi ekstrēmie teļļūzeri maksā? Es pēdējā laikā apsveru iespēju pārdot sevi verdzībā, bet iepirkt visādus šainī un hjūdž gadžetus...
Elkoraa tagad Samsumgu dienaas M71 naak par 1649Ls, ja maxsaa skaidraa atlaide 50Ls.
Es plaanoju dabuut leetaak... :]
Bet M71 per reaali, ja ir laiks aizej uz Briiviibas / Kalpaka stuura Elkoru un apskati jamo in action.
es perku savu Panasonic TH-42PV600E par ~1280Ls ar piegadi :D (nauda no pardota hware + vasaras alga)
es labaak pat nesaukshu to kosmosu (negribu atcereeties :D), ko es izteereeju par to plazmu :D..tagad identiska maksaa aptuveni 2tk LVL, bet nu tagad jau arii 65 collu plazmu var dabuut :D, bet nezinu gan cik lielai telpai jaabuut, lai skatiishanas buutu baudaama.
Pros and cons
(comparison between LCD and PDP (Plasma Display Panel)
Pros
* Slim, wall-mountable design
* Larger maximum practical size than LCD screens
* Wider viewing angle than LCD screens and better color consistency throughout this range
* Better contrast ratio than LCD, though LCDs are improving rapidly
* Faster response time than LCD, though LCDs are improving rapidly
Cons
* PDPs are fragile, making them difficult to ship and install.
* Expensive, although currently cheaper than LCDs per unit of size at larger sizes.
* Older panels were notoriously subject to burn-in, although due to improvements in phosphors, this effect is largely caused by polarization of the gas particles in modern panels and can often be reversed by leaving the screen on a "snow" or static channel for an hour. Some home theater afficionados claim that, while burn-in is less likely now than in the past, it is still possible in some circumstances, and many plasma televisions have functions (such as "orbiting", in which the image is periodically moved imperceptibly) to minimize the problem. In any case, LCDs are not susceptible to permanent burn-in.
* The display is brightest during its first 2000 hours. Thereafter, the display gradually dims. LCD backlights exhibit dimming as well, but they are replaceable, while a plasma display has reached the end of its life when its brightness has declined enough. A plasma display cannot be recharged since the plasma display element is a fixed pixel device with each pixel etched into the glass substrate.
* At higher elevations, usually 6000 ft or higher, PDPs exhibit noticeable humming or buzzing.
Lai tagad pirktu Plazmu, nu nez vai tas ir praata darbz...
BTw, Plazma ir noiets etaps... :D
Es domaaju driizumaa panjemt 40" SM LCD TV LE-40M71 (http://www.samsung.ru/products/audio-video/tv/lcd/le-40m71-b/) vai LE-40M91 (http://www.samsung.ru/products/audio-video/tv/lcd/le-40m91-b/), abi ir reaali ieperoshi peec parametriem, fiichaam un kvalitaates. Neper vieniigi cena... :o
Domiineejoshaa fiicha ir iebuuveetais SM GFX, jams kompensee kadru iztruukumu un filmas aatros momentos 24FPS vietaa paarsleedzas @30...50FPS radot reaalu realitaates sajuutu. Tas pats ir arii kad kamera leenaam horizontaali paarvietojas, parasti ir noveerojami nelielas aiztures bet shajaa gadiijumaa viss ir gludi.:cool:
Veel no retaam LCDTV fiichaam:
12.8 mlj kraasu tonji
Dynamiskais kontrasts 6000:1
http://www.samsung.ru/off-line/products/audio-video/tv/lcd/le-40m71-b/100Hz-logo.gif
Vizuaali jamie arii smux'i:
http://www.samsung.ru/get/i/objects/hires/hires_27460_m.jpg
Nu tad par cik naaak shaadi modeliiishi? Ir dooma uz jauno gadu iepirt LCD 40" vai lielaaaku. :cool: :cool: :cool:
Nu tad par cik naaak shaadi modeliiishi? Ir dooma uz jauno gadu iepirt LCD 40" vai lielaaaku. :cool: :cool: :cool:
Check #31 (http://www.eoz.lv/forum/showpost.php?p=63636&postcount=31) postu :]
Lielaaku njemt par 40" pagaidaam ir mega paarmaxsa, pie kam reekjinies ka naakamgad buus tehnologjiski jaunas matricas.
Njemt tagad lielu 46...56" bet suudu, nez vai ir praata darbs.
Es sho lietu peedeejo meenesi esmu kodis liidz kaulam par cik aktuaali jaunajaa hataa jauns TV. Peec idejas man vajag divus TV :D
Shamo ko panjemshu buus man kaadu laiku viesistabaa un naakamgad paarlikshu guljamistabaa pie sienas bet viesenee panjemshu kautko lielaaku no jaunajiem monstriem.
MJ defender
11-12-06, 09:00
Rujaanot par TV...
Biju vakar ieksh Philips (E.Birznieka-Upiisha ielaa). uz ELKOR (Briiv.201) un veel kaadu veikalu SKolas ielaa. Apskatiiju (un dazhus pat ar saviem diskiem iemeegjinaaju) dazhus TV:
LCD >>>
Philips 37PF9731D (savi DVD, caur SCART)
Philips 42PF9731D (demo)
Philips 42PF9730D (savi DVD, caur SCART)
Plasma >>>
Philips 42PF9631D (savi DVD, caur SCART)
Pioneer PDP-436RXE (savi DVD, caur HDMI)
Panasonic TH-42PV600E (demo)
;)
"Aci pret aci" tika saliidzinaati Philips 42PF9731D (LCD) un Philips 42PF9631D (plazma). Patika principaa abi. LCD gan krietni daargaaks, bet tam esot "ful HD" (reaalaa 1080p) izshkjirtspeeja...
SKolas ielaa nebija laika neko iesleegt un apskatiities. Paardeveejs vien paraadiija uz it kaa (saliidzinoshi) jauno Hitachi 42PD9700 (plazma). Tachu principaa ieteica Pioneer (plazmu)..
Vai kaads ir saskaaries ar kaadu no shiem vai citiem?
P.s. Aaaa, un principaa - negribeetos pirkt ELKORaa (daudz dzirdeets gan par apkalposhanu, gan par servisu, "garantija" apkalposhanu u.t.t.)
Iesakiet, luudzu, arii kaadus labus TV veikalus. Pagaidaam kaa variants ir tas Philipis. Arii veikals skolas ielaa. Veel drizumaa aizstaigaashu uz Pioneer (Ventspils ielaa). Jaaieskataas arii Gertruudes ielaa (pie Baron-centra).
Anywhere else?
JJ
Nu ne gluzhi korekti tu te saki.
Jaa.. Firmas saliek teljuku ~ kaa datoru.. BET!!!
Ir leetaas firmas kuras permanenti razho leetus suudus.. un pat ja tas suuds ir daargs vai maksaa ka visi citi.. vinsh enivei ir suuds.
NEKAD MUUZHAA neesmu uzticeejies LG (GoldStar) Esmu gana nogruudis tos meeslus straadaajot RD.
Runaajot pa atshkjiriibaam.. ekraans taa ir viena lieta.. ne taa mazsvariigaakaa, bet arii ne taa pati svariigaakaa.
Tagad kad no mazas suuda bildiites vajag dabuut kvalitatiivu atteelu pie nesuudiiga palielinaajuma, saglabaat kvalitaati nav viegli un taapeec ir svariigi kadas atteelu uzlaboshanas tehnologjijas ir iegruustas tai kastee.
Nezinu pa plazmaam un LCD... bet
Piemeeram, panasonicam ir viena no labaakajaam bildeem uz parastajiem teljukiem. Ne visiem, bet lielai daljai ir PERFEKTA stabilitaate (bilde nestaigaa) un ljoti ok izliidzinaashana pret zaagjiem kad ir horizontaalaa kustiiba.
Noliec blakus jebkuru LG.. starpiibaa buus acimredzama.
UN.. arii ja bildes shkjiet liidziiga.. Nu atvainojiet piedodot.. iekshinjas ta drusku atshkjiras.. un teljuks nesastaav tikai un vieniigi no ekraana.
Taa pat kaa dators..Ir daudz un dazhaadi detalju razhotaaji un gala produkta kvalitaate IR atkariiga no VISU detalju kvalitaates, nevis tikai no vienas.
Philipz ir ok bet vieniigi galina nost jamaa cipars, pie kam tu runaa par 9to seeriju tb Philipa hi galu, zinot to ka naakamgad pavasarii/vasaras saakumaa aizies masaas jaunaas matricas ar 10x labaakiem parametriem un videejaas klases cenjikiem, tad pirkt tagad TV vairaak par 1.5kLs man skjiet ir izkjeerdiiba un veelaak nenormaals papados.
Bet nu taas manas domas.
Angelz
Katru gadu ir/buus kaut kas jaunaaks un labaaks. Taa tu nekad nenopirksi :)
Cita lieta, ka buutu mulkjiigi pirkt vakardienu :)
MJ defender
11-14-06, 02:57
Veel par Philips 9731... Matrica tam it kaa 1920x1080p, BET ir divas lietas:
1) "FULL HD" tomer veel nebuus, jo 1080p signaalu vinjsh var pataisiit tikai par 1080i (cik sapratu - deelj HDMI versijas specifikas, kura neljauj iedabuut 1080p).
2) Clear LCD darbojas tikai pie 480p un 576p signaaliem (sho "ierobezhojosho" momentu Philips, protams, nekur nemin).
Taa kaa, iistie FULL HD shobriid tirguu esot 3 gab:
Sony KDL-40X2000 (LCD, ap ~2200 Ls)
Sony KDL-46X2000 (LCD, ap ~2877 Ls)
Pioneer PDP-5000EX (plasma, ap ~5900 Ls)
Pioneer taa kaa pa sherpu..., bet Sony 40X vareetu buut tiiri njemams (protams, JA attels patiks u.t.t.).. Ko teiksiet?
Nu patiesiibaa taa Philips'a (9731) bilde patika. Vieniigais - par TO cenu, un NEbuus reaalais FULL HD... :/ Vai maz veerts TIK daudz teereeties (shobriid)... Jo tomeer, JA jau maksaat, tad gribeetos buut gatavam Blu-ray un HD-DVD pilnveertiigam attelam (1080p).
Veel kaa varianti vareetu buut Pioneer 436 un, iespeejams, 427XD plazma. Vai kaads ir ar shiem saskaaries?
Ka ajau teicu, veikalaa ar saviem diskiem patesteeju 436-to. Hm, nu normaali raada. :) Vieniigais, kas uztrauc - iespeejamaa ekraana "izdegshana" un nepicieshamo pasaakumu veikshana (noteikumu ieveeroshana), lai tas nenotiktu..
Ai, nu nezinu... :( GRUUTI. :)
Instigater
11-14-06, 07:40
Nu savas puses varu pabriidinaat, ka nekaadaa gadienaa nedriikst pirkt gnusmas telljuku, kuram nevar izrubiit dnie fiichu. Pateikshu priekshaa - dnie filts agujenna uzgriezj kontrastu (no shejienes arii lielie cipari) un asumu. A peedeejais uzreiz ideaali izcelj digitaalaa signaala kompresijas artefaktus. Tobish digitaalaa (DVB, IP) TV uz taada televizora ir vienkaarshi nebaudaama. Zinu, jo pasham darbaa taads suuds.
MJ defender
11-14-06, 10:19
2 Angelz:
Tjipa, naakamgad Philips beidzot izlaidiis real "Full HD", bez jebkaadiem "apgriezumiem" (par kuriem mineeju ieprieksheejaa komentaa)?
Bet TV gribas tagad (bez maz vai liidz NATO dienaam - ja liidz tam paspeeshu visus variantus apskatiit, bet ja nee - tad noteikti liidz JaunGadam). Liidz pavasarim negaidiisim. Ja taa skataas, tad vienmeer "peec kaada laika buus veel labaak" (labaaki/advanceetaaki modelji).. :/
Pagaidaam tad svaarstos starp shiem:
- Philips 42PF9731 D ("apgrieztais" 1920x1080 LCD)
- Philips 42PF9631 D (1366x768 plasma)
- Pioneer PDP-436/427 (1024x768 plasma)
- Sony KDL-40X2000 (1920x1080p LCD)
- Panasonic TH-42PV600E (1024x768 plasma)
P.s. Samsungu laikam tomeer nee.
Es runaaju par pavisam citas klases matricaam ar reaaliem parametriem nevis kosmeetiskiem uzlabojumiem. Piemeeram matricas real kontrasts 1:100000, response ~1ms... ko taisaas pieviest naakamgad, taa kaa visi shodienas TV praktiski ir vakardiena.
MJ defender
11-14-06, 12:49
Ieskreeju vienaa veicii patesteet Panasonic TH-42PV600E (nekaa cita no mani intereseejoshaa tur nemaz nebija, :P). Pisleedza (caur HDMI) Pioneer 430 DVD-atskanjotaaju. Palaida leeto "Hostage" DVD (tjipa, no tiem, kas Maximaa pa 0.99-1.99 Ls) - bilde vienk. AARPRAAC, tik nebaudaamu veel nebiju redzeejis. Pat DivX (uz datora) izskatiijaas daudz labaak. Iesleedza kaut kaadu citu filmu (iesp. arii no taas pashas seerijas) - drusku labaak, bet taapat galiigi garaam.
Uz vakara pusi ieskrieshu veelreiz ar saviem diskiem. Dzheki pat piekrita izmeegjinaat ar dazhaadiem piesleegumiem (SCART, component, HDMI).
2 Angelz:
> Piemeeram matricas real kontrasts 1:100000, response ~1ms... ko taisaas pieviest naakamgad,
> taa kaa visi shodienas TV praktiski ir vakardiena.
ja nav gruut, vai vareetu iedot kaadu linku kur par sho palasiities? (atskaitot Google)
> ... plazmas ar 720p un 1020p atbalstu
Kas ir 1020p?
> nez kaapeec man jamaas pixelis liekas sameeraa paliels un aciis kriit matricas rezhgjis saliidzinoshi ar taada pasha izmeera HD LCD.
Ja staav < 1m attalumaa, tad protams. Bet ja normal viewing distance (2.5-3m), tad tachu nav ne vainas? (kaut vai tam pasham 768p)
Kas ir 1020p?
HDTV Standarts: 720p, 1020i/p, 1080i/p
Hmmm, jokaini, tikai nevaru atrast infu par 1020 standartu...
Instigater
11-14-06, 14:10
Zem graada labaak jaunas ziniibas neuznjemt!
Mjaa, man gljuki, bet parokoties ir infa par 1020p HDTV standartu kad veel 1080 nebija officaali apstiprinaats.
Izlasot augstaak esoshos postus. Shogad tad laikam ni ni jaunam tellukam.
Un naakamgad jaanjem ar to 1080i/p fiichu.
Braaleens panjeema Philips plazmu shaadu te: http://www.am-pm.lv/product_info.php?cPath=127_370_386&products_id=3447
Nu nez, atteels liekas stipri graudains. Kraasas nu taadas nedziivas. Lai gan ir piesleegta digitaalaa televiizija, nekaadu dizho sajuusmu neizjutu, ja nu vieniigi pret cieniijamo 42" diagonaali.
DVD tiesa nepiesleedzaam un nepaarbaudiijaam.
MJ defender
11-14-06, 17:10
2 Angelz:
> Mjaa, man gljuki, bet parokoties ir infa par 1020p HDTV standartu kad veel 1080 nebija officaali apstiprinaats.
Cik man zinaams, tad HDTV shobriid ir: 720p, 1080i, 1080p.
2 Sifozais:
> Braaleens panjeema Philips plazmu shaadu te: http://www.am-pm.lv/product_info.php...ucts_id=3447
>
> Nu nez, atteels liekas stipri graudains. Kraasas nu taadas nedziivas. Lai gan > ir piesleegta digitaalaa televiizija, nekaadu dizho sajuusmu neizjutu, ja nu
> vieniigi pret cieniijamo 42" diagonaali.
>
> DVD tiesa nepiesleedzaam un nepaarbaudiijaam.
Nu, no vieteejaa TV signaala man praktiski uz jebkura LCD/plasma driizaak kaut kas preteejs sajuusmai juutams. :///
MJ Def, linkz am-pm dead.
mozh iechekojiet modeli PANASONIC 42PA60 a to shitie visi HDMI konkreeti iesuukaa uz muusu piedaavaato tv signaalu iznjemot sho modeli, jo shis diezgan reaali normaali raada bildi, nee nu ja ir veeleeshanaas skatiit tik HDCD un ne vieteejaas zinjas tad ok, bet savaadaak sory, bilde shiem s***x
MJ Def, linkz am-pm dead.
Vinsh tur quoteeja manu linku ;)
MJ defender
11-18-06, 11:31
Ko tauta saka par jauniem Pioneer 427 (XD/XA/0XD/0XA)?
Esmu redzeejis Pioneer - it kaa viss patika, bilde (no DVD) SUPER, 24p (pie72 Hz, t.b., "Pure cinema") u.t.t., vieniigais miinuss - taa atteela "izdegshana"... (kau tag, ja apejas normaali, tad varbuut nav tik traki?)
Paardeveejs veikalaa uzlika speciaalu demo ar kustiigiem atteeliem. Uz Pio bildes labi saskataamas. Uz blakus staavosha (viena no krutaakajiem) Sharp LCD - pilniigi "izsmeereetas", neskakoties uz ne tik sliktiem 6 ms (pixel reaction)... Demo uz abiem ekraaniem (blakus staavoshiem) gaaja vienlaiciigi - saliidzinaajums side-by-side. :)
Tai pashaa laikaa kaa LCD variants vareetu buut tas pats Sony 40X2000... (veel neesmu redzeejis) Tiesa, Sony veikalaa neviens shaadu demo (kas izceltu LCD "miinusus") neliks, un vinju demo, protams, izskatiisies super... :confused:
Ko ieteiksiet?
MJ defender
11-27-06, 12:48
Nu taa, tas Pio 427XA jau maajaas, BET...
ieskatoties ieksh service menu atklaajaas, ka HOURS jau ir (vakar vakaraa) 00575H16M, t.i., aparaats JAU nostraadaajis (veikalaa vai kur tur) 575 stundas. Bet plazmaam tachu pirmaas ~200 stundas ir tas running-in periods, kad setting-i ir japiegriezh (kontrasts, spilgtums, kraasas, asums u.t.t.). Pie kaadiem setting-iem taas stundas dragaajis shis 427-ais - es nemaz nezinu. Paardeveejs tik pateica, ka "ilgaak pa nedeelju parasti nestaav" (aparaats veikalaa)...
Ieksh AVforums man vispaar ieteica nest TV atpakalj uz veikalu un pieprasiit nomainju uz (pilniigi) JAUNU.
Ko ieteiksiet juus??
Instigater
11-27-06, 12:58
Ja labi raada, tad PH
MJ defender
11-27-06, 18:31
Nu es jau neesmu nekaads experts. Liekas, ka ir OK...
P.s. Kaadaa citaa forumaa ar ieteica mainiit.
Hm... :confused:
nu, ja vini piekrit mainit, kadel gan ne? sliktak jau nebus ;)
MJ defender
11-27-06, 23:37
Lai tik pameegjina nepiekrist... Ciiniishos liidz peedeejam. :mad:
Uztaisiiju ekraana foto (ar shodienas aviizi):
http://www.itl.rtu.lv/agris/pics/dvd/DSC_0066_500.jpg (http://www.itl.rtu.lv/agris/pics/dvd/DSC_0066_1500.jpg)
(spiezhot uz bildes, var apskatiit lielaaku)
Ak jaa, palaidu testu tabulas (no zhurnaala DVD eXpert) un atradu 2 beigtus pikseljus (tos gan nobildeet nesanaaca).
Taa kaa, mainju pieprasiishu 100 punkti. Jau zvaniiju uz veikalu - teica lai paarzvanu 4dien. Ceru, ka lieku probleemu neradiisies, un veikals pretii nespurosies. :rolleyes:
Pa cik panjeemi Pioneer'u? Plazma cik noprotu?
MJ defender
11-28-06, 09:53
2 Angelz:
Yep, plazma. Pa 1989.
Kapeec izleemi njeemt Plazmu? Tiri tavas domas un pamatojumi?
Es tagad galvu lauzhu par Samsung LE-40M71BX, Samsung LE-40F71B, Sony KDL-40W2000
Samsungam M seerijai, reaali ieper Smooth Motion Driver 100Hz fiicha.
MJ defender
12-01-06, 09:53
2 Angelz:
> Kapeec izleemi njeemt Plazmu? Tiri tavas domas un pamatojumi?
Esmu liels, taa teikt, movie-fanatic, taapeec svariigaakais man bija - kaa TV raada FILMAS/DVD.
Plazmai:
+ kontrasts (augstaaks) un melns (esot melnaaks),
+ kustiibas/dinamiku atteelo labaak (par sho es vairaakkaart paarliecinaajos - neviens manis redzeetais LCD (no jaunajiem! nemaz nerunaajot par vecaakajiem) liidzi netur, pat ne Sharp's ar 6ms),
+ vieteejo TV (tai skaitaa Baltcom) Pio427 (arii 507) raada DAUDZ labaak par (jebkuru manis redzeeto) LCD,
+ vispaar kraasas "maigaakas", dabiigaakas, bilde patiikamaaka, t.i., nav TIK (ljoti) spilgta kaa LCD. Vizuaali veerteejos blakus staavoshu plazmu un LCD (tie bija LCD Philips 9731 un plazma Philips 9631), plazmas "bilde/kraasas" patika labaak. Pieljaavu, ka vakaraa tumsaa/pustumsaa skatoties LCD acis daudz vairaak nogurtu. Ja Philips-am veel ir taas Ambilight lampinjas (kas it kaa sho acu nogurumu minimizee), tad bez taam es pat nezinu kaa buutu..
- virvairaak uztrauc screen burn & retention, kas veel joprojaam piemiit plazmaam (tiesaa, mazaak nekaa ieprieksh, bet tomeer), tai skaitaa arii maneejam Pio427. Permanentu "izdegshanu" ceru ka nepiedziivoshu, bet ar iislaiciigu naaksies "ciiniities" (ik pa briidim paarsleedzot kanaalus, mainot attela proporcijas no wide uz 3:4 un atpakalj u.t.t., un ir tachu arii reklaamas pauzes), bet taa nav probleema, jo "parastais TV" (ko un kaa tur raada bidles izmeera zinjaa) mani iipashi neuztrauc. Pie datora sleegt netaisos.
- ar palielinaatu energinjas pateerinju veel tikai naaksies iepaziities... :) (arii viens no iemesliem kaapeec panjeemu 42" modeli nevis 50", kursh "rij" VEEL vairaak).
- veel viens "miinuss", ka pirmaas ~200 stundas (taa saucamais run-in periods, dazhi iesaka 200-500, un pat liidz 1000, bet tas imho jau par daudz) plazmu ieteicams darbinaat "saudzeejoshaa" rezhiimaa (jaapazemina KONTRASTS, spilgtums, kraasas, asums, jaaizsleedz visaadi tur "dynamic contrast" u.t.t.). Tas taapeec, lai PEEC TAM ir mazaak probleemu ar screen burn un rentention. Nu nekas, nav nemaz tik traki..., paardziivosim. :) (toties PEEC TAM buus SUPER)
Par LCD:
+ laikam nav jaauztraucas par screen burn un retention? :)
+ attieciigi nav nekaads "run-in" periods (ar pazeminaatiem setting-iem)
+ labaak raadot dienas gaismaa vai gaishaa telpaa, nav atspiidumu? Manaa gadiijumaa tas nav aktuaali - istaba driizaak tumsha nekaa gaisha pat saulainaa dienaa, TV novietots taa, ka atspiidumi minimaali, un pat ja ir, tad aciis nekriit.
- kontrasts, kraasas, "melnais" - ne tik labi raadiitaaji kaa plazmai. Manai aciim LCD liekas paaraak spilgts, ilgstoshi skatiities vareetu buut paaraak nogurdinoshi (iespeejams, vajadzeetu papildus apgaismojumu). Kraasas liekas taadas "metaliskaakas", nedabiigaakas..., koshaakas, iisaak sakot - kaa jau LCD.
- atteela aizture. Nu nez, varbuut man nav patraapiijies "normaals LCD", bet tiem, kurus redzeeju, taa "aizture" BIJA. Plus - paklausiijos kaada "plazmas fana" argumentus, tad veel Pioneer veicii dzheks uzlika vienu demo - aatri kustiigu aateelu virkne (horizontaali - no kreisaas uz labo), uz diviem blakus staavoshiem ekraaniem (LCD Sharp ar 6ms - esot viens no "krutaakajiem" Sharp-iem, un plazma Pio 507). Uz plazmas atsevishkji atteeli skaidri saskataami, uz LCD - izpluudushi. Shaadu demo, protams, LCD veikalaa neviens neraadiis. :)))
OK, tas ir demo. Bet es, pa veikaliem, staigaajot (apm. divu-triis nedeelju garumaa), to "aituri" taapat maniiju uz visiem LCD, liekot savus DVD diskus (vienus un tos pashus, vienas un taas pashas epizodes).
- aaa, un veel - visi LCD daudz sliktaak (vienk. drausmiigi!) raada parasto TV. Mazliet paliidz razhotaaju "atteelu uzlaboshanas" fiichas (katram - savaadaak saucas, bet principi liidziigi), bet taapat - jo kvalitatiivaaks ekraans, jo bilde nebaudaamaaka. :(
Plazma (vieteejo TV) raada labaak (IMHO). Ne tik labi kaa vecs/jauns CRT, protams.
Rezultaataa, njemot veeraa, ka svariigaaks man ir KINO, tad es labaak paciinos ar rentention, nevis veeroju nepatiikamaaku (man personiigi) un bremzeejoshaaku bildi.
P.s. Kaa jau ieprieksh mineeju, tad veikalos esmu "notesteejis" (ar saviem DVD, ar vieteejo TV, ar "DVD eXpert" testu tabulaam, protams arii ar "demo") skojoshus TV: >>>
Plazmas:
Panasonic TH-42PV600E
Philips 42PF9631D
Pioneer 436, 427/507
P.s. gribeeju apskatiit arii Hitachi 9700, bet kaut kaa nesanaaca..
LCD:
Philips 42PF9731D (arii 9730 un 9830)
Sharp (fig vinj zin kaads... no jaunaakajiem)
Sony 40X2000 (arii 46X), uzmetu aci uz 40W2000.
Un pa druskai (bez saviem DVD, tikai veikalaa uzliktus demo un eetera TV) veel dazhus citus..
No shiem man tiiri labi patika Philips 9731, tachu prieksh "non FULL HD" (it kaa ir 1920x1080, bet tomeer nevar attelot 1080p. Tikai 1080i) cena par augstu. Anyway aarpus mana budzheta.
Domaaju, ka Sony 40X2000 buus labs, bet nekaa - nepatika (bilde/kraasas/bremze u.t.t.). Kaut kur lasiiju (forumos), ka W raada sliktaak par X (Bravia engine vs. Bravia EX)
Samsung'us netesteeju - tik taa uzmetu aci (demo). Nu LCD kaa LCD... :) Nez, varbuut vajadzeeja arii shos ciitigaak patesteet (ja vien ELKOR ljautos? :), Es jau taa vinjus ar Philips-iem izmociiju, :)) ), bet tai briidii es jau taa kaa vairaak uz plazmu sliecos.
MJ defender
12-01-06, 10:13
2 Angelz:
Lai nu kaa - pavisam noteikti iesaku pastaigaat pa veikaliem, un patesteet intereseejoshus ekraanus ar saviem DVD, ar TV (lai antenu piesleedz, ja nav), sasleedzot caur HDMI vai vismaz component, var arii DVI (SCARTs gan, imho, nerullee, ari S-video vairs nee).
Liela (varbuut vislielaakaa) noziime buus pasha subjektiivam veerteejumam (saliidzinot vienu ar otru). :)
Žel informācija ir nekonkrēta, bet tik un tā izklausās gana intriģējoši:
CES 2007: Impressions of Pioneer's "SED Killing" Plasma (http://gear.ign.com/articles/753/753836p1.html)
kas jauns un labs kungaam veel sakams TV sakaraa, neesmu shajaa jautajumaa veel iedziljinajies, un man taa buus galvassape jau peec nedeljas, tochna???
taa, varbut kads var pateikt kur ieksh LV var nopirkt Samsung LE40M73B ?
Mājās ir gan plazmas (1 gadu), gan LCD (4 mēnešus) TV:
1.
http://www.am-pm.lv/images/Panasonic_TH42PA60E_b.jpg
http://www.am-pm.lv/product_info.php?cPath=127_370_386&products_id=4872
2.
http://www.am-pm.lv/images/LE32R75BX.jpg
http://www.am-pm.lv/product_info.php?cPath=127_370_374&products_id=6818
Mans viedoklis salīdzinot šos divus:
Plazma:
+ melns tiešām ir melnāks,
+ ātri kustīgu attēlu attēlo labāk,
+ lielāks ekrāns :D
- nebaudāma skatīšanās "abkatkas" periodā,
- brīžiem krīt acīs lielie punktu izmēri,
- dienas otraja pusē, kad saule spīd istabas logos, cau aizvērtie aizkariem tāpat uz ekrāna redzami atspīdumi kas traucē skatīties (vasaras periodā to izteikti var just)
- ne pārāk ekonomiski attiecās pret elektroenerģiju
LCD:
+ nav jaauztraucas par screen burn un retention,
+ nav nekaads starta periods ar pazeminaatiem iestatījumiem,
+ pixeļu punkti ir nemanāmi un ir lielāks reizinājums,
+ ir parastā VGA pieslēgvieta (manā gadijumā bija svarīgi, jo guļamistabā negribējās likt datorgaldu) kas ļauj iegūt kvalitatīvāku attēlu salīdzinoši ar RGB pieslēgumu. Iet uz 1360x768@60Hz,
- sliktāks kontrasts, bet nav tik liela starpība kā dažs labs te izsakās,
- ātras kustības attēls nedaudz izplūst.
Par TV - lietoju VIASAT ciparu televīziju un uzskatu ka Plazma dēļ saviem lielajiem pixeļiem piekāpjas LCD priekšā. Kā ir ar parasto antēnu - neesmu mēģinājius.
P.S. Tas ir mans subjektīs viedoklis par šiem konkrētajiem aparātiem.
Taa, maajaas lietoju Samsung LE32S71BX/XEC, taa jau ok, man tiiri labi patiik, biju arii piesleedzis VGA ieejau, HDMI arii dzen ir, noskatijos HDTV filmu 720P, pavisma cita dariishana nekaa uz parastaa mazinjaa ekraana :) Izmantoju vieteejo kabelju TV, atteelu kvalitaate citaam progaam ir ok, citaam nee, prasaas digitaalaa televiizija, tad noteikti skats buutu daudz labaaks... visaa visuma liekas tiiri labs pirkums un pagaidaam neko sliktu nesaku, nav redzeets cits ar ko saliidzinaat!
Te more info: http://www.am-pm.lv/product_info.php?products_id=6124
Sveiki puikas!
Kuri bija tie laimīgie Samsung LE-40M71 vai LE-40M91 īpašnieki?! Stāstiet kā jums viņi kalpo... nav parādījušies kādi gļuki?
Doma briest par LE32M71BX (nav kur likt 40`` un arī price sakarīgāks)
ir man m71 serijas 40colligais TV. kas tieshi incee?
cik sen tev viņš ir un kas tev viņā nepatīk...
Vieniigais miinuss ko es esmu ieveerojies M71 modelim ka lietojot @100Hz filtraacijas rezhiimu dazhreiz paraadaas gljuki skatoties TV paaraides. Bet parastajos moovijos ir ok. Paareejaa zinjaa ir ljoti labs modelis. M71 40" ir mums trijiem man, Relax'am un Kuulajam.
par to 100Hz pilniibaa peikriitu tas bija pirmais gljuks, kas uzreiz iekrita aciis, paareejaa zinjaa probleemu nav....
varbut kads zin kadu labu interneta resursu par lcd un plasma paneļiem?
Ko tauta saka par: Samsung LE40M87BDX/XEC http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40m87bdx.htm Itkā jau baigi slavē, tikai atkal tās krāsas... :D
PS. http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/bravia_series_info.htm Pēc šī sanāk, ka W sērija atšķiras ar to, ka izmanto veco engine, bet X sērijai speciāls full HD engine? Tātad, ko es iegūstu pārmaksājot Ls 600, ja abiem skaitās full HD?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.