PDA

View Full Version : Vai tas ir normāli priekš AMD?

Karlitto
10-13-06, 01:28
Tātad lieta tāda:

Tika iegādāta Asus A8N32-Sli Deluxe un AMD Athlon 64 x2 Dual-Core 4600+
Saliku visu kopā, patestēju. Un sāku pamanīt ka temperatūra baigi augstā. Un pie slodzes nonāk līdz tam, ka procesoram temperatūra uzkāpj līdz 60 un dators uzkarās. Nomirgo klaviatūras lampiņas un neko nevar vairs izdarīt. Var tikai izslēkt pieturot ilgāk on/off pogu. Procesoru man dzesē Big Typhoon un ir uzlikt pa maksimumam 1418rpm lai pūš, bez nekādaiem tur klusuma režījumiem. Kaste man ir Akasa Eclipse 62. Papildus cooleri gaisa cirkulācijai stāv visparastākie, no barošanas blokiem. Viens stāv zem videokartes [sūc iekšā gaisu pa brīvajiem kartes slotiem [sloti atvērti vaļā]] un otrs ir turpat aizmugurē kur būtu jānāk īstajam 12CM [tas gaisu pūš ārā.]

Pašlaik neko nedarot, ložņājot pa netu temperatūru rāda: CPU 47 / MB 46 / CPU 1418rpm
Oriģinālajā Coolinga programmā Brīdinājums mātenei ieslēdzās pie 45 un CPU pie 60.

Ko jūs sakāt par šādām temperatūrām procesoram? Tas taču ir par daudz?
Kā labot situāciju, vai kāpēc tas tā?

Varbūt kādam ir līdzīga mātene ar proci? Varētu padalīties informācijā.

Jo vecais procis man bija AMD Athlon 64 3000+, un tas par 40 grādiem aukstāk vispār nekāpa.

Tominjsh
10-13-06, 01:35
tas ka uzkaras nav normaali prieksh amd :)
kas notiek, ja saanu atstaaj valjaa? cooler uz cpu toch pa glauno uzlikts?
kaa tu skaties temperatuuras?

Karlitto
10-13-06, 01:53
Sānu vāku noņemot temperatūra nokrītās pēc laika. CPU 39 / MB 41 Bet tas ir pagaidām ložņājot pa netu. es vēl rīt pamēģināšu zem slodzes. Palaidīšu kādu 3D Marku.
Cooler uz cpu ir kārtīgi uzlikts. Šodien vēlreiz biju noņāmis, visu notīriju, uzliku jaunu pastu un vēlreiz visu saliku, bet tas pats.
Temperatūras es skatos caur AMD iebūvēto programmu, caur SpeedFan un Everest Ultimate Edition 2006. Visos rāda precīzi vienādi.

Kasparz
10-13-06, 16:47
Slikts kontakts kodolam ar IHS.

Engineer
10-13-06, 16:58
Slikts kontakts kodolam ar IHS.

taa vien izskataas..
garantija shaadu shaizi sedz?
man ar TT Big typhoon temp virs 30* neceljas.

Kuuminsh
10-13-06, 18:22
CPU ir noraadiits kaados apstaakljos vinsh ir paredzeets darbinaat.
ja ar BOX kuuleru, noraadiitajos apstaakljos nav iespeejams nodroshinaat stabiilu darbiibu, tad jamaaina peec garantijas.

Karlitto
10-13-06, 21:27
Nu tad beidzot ir kāda skaidrība.
Sestdien svētdien pamēģināšu uzlikt Stock Cooler un patestēt. Ja būs tās pašas problēmas [domāju ka būs arī, ar ko gan viņš var būt labāks par Big T] nesīšu atpakaļ uz veikalu, lai ņem uz garantiju.

Liels paldies par palīdzību. Pat nezināju ka tā arī var gadīties.

Vēlāk pastāstīšu arī tālākos notikumus.

Karlitto
10-16-06, 00:16
Tātad pieliku tagad Cooler kas nāca līdzi cpu kastē.
Pagaidām neko īpašu nedarot, ložņājot netā - temperatūra lēkā 50 - 51 un griežās viņš uz 3214rpm. Pie noslodzes [palaižot 3d Mark] temperatūra pārsniedz 60 grādus. Bija 61, tālāk man bija bail mēģināt.
Vienīgais ko es atklāju Box Cooler apgriezieni palielinās kad cpu temperatūra ceļās. Big T diemžēl tā nenotiek.
Tātad ir vērts aiznest uz garantijas remontu, lai pārbauda?
Nekur nevaru atrast temperatūras datus priekš šī procesora.
AMD Athlon 64 x2 Dual-Core 4600+
Cik šim procesoram būtu normāla darbības temperatūra?
Un - ganjau kādam no jums ir tāds procesors, vai kas līdzīgs ar diviem kodoliem. Cik jums rāda temperatūru?

kexxx
10-16-06, 15:42
BoxCooler apgr. palielinaas deelj taada zveera kaa CoolNQuiet vai kautkaa taa...tjipa lielaaka temp.-lielaaki apgriezieni ;)
vispaar jau liidz 70-75 graadiem nosvilt nevajadzeetu, bet, ja tas IHS labi nepiegulj kaadaa vietaa, tad taa var buut karstaaka un procis nosvilt... vispaar droshaak buutu stiept to proci uz garantiju-kaa nekaa no leetajiem jau itkaa nav :)
AMD maajaslapaa par taadu proci infu neatradu, bet kautkaados forumos bija mineetas taadas temperatuuras kaa 65 graadi :(

Kasparz
10-16-06, 16:01
BoxCooler apgr. palielinaas deelj taada zveera kaa CoolNQuiet vai kautkaa taa...tjipa lielaaka temp.-lielaaki apgriezieni ;)
Muahahaa

guncix
10-16-06, 16:02
url (http://www.directron.com/ada4600cubox.html)
Specifications: Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core. Model: 4600+. Ordering P/N (PIB): ADA4600CUBOX. Operating Mode: 32/64. Stepping: F2. Frequency: 2400Mhz. HT Speed: 2000. Voltage: 1.30V/1.35V. Max Temp: 55-70oC. Thermal Power: 89W. L1 Cache: 128KB x2. L2 Cache: 512KB x2. CMOS Technology: 90nm SOI. Socket: Socket AM2.

HX_unbanned
10-16-06, 17:40
kexxx
daže es to zinu :) , ka C'n'Q darbības princips ir: - lielāka CPU noslodze, mazāks reizinātājs ..
bet nu piedodama kļūda ..

proceeding read-only mode >>> : >>> : >>>
>>> : >>> : >>> error found! :(

Kasparz
10-16-06, 19:42
kexxx
daže es to zinu :) , ka C'n'Q darbības princips ir: - lielāka CPU noslodze, lielāki apgriezini ..
bet nu piedodama kļūda ..
OMFG, my grandma shots better
Cool n quiet samazina reizinātāju, nevis palielina apgriezienus.
Gotcha, divi n00bi vienā topikā :D

Tominjsh
10-16-06, 20:14
grrrrrr, HX, tu kaadreiz paarlasi savus postus? izmet luudzu uz kaadu briidi klaviatuuru miskastee un pastraadaa read-only modeee........

nu bled kosmoss

kexxx
10-16-06, 21:44
specially to kasparz & HX_unbanned
http://www.silentpcreview.com/article172-page1.html
paskaties pie Notes kaut vai Asus K8V Deluxe vai Abit AV8 un tur melns uz balta eee... piedodiet peleeka rakstiits "fan control" :rolleyes: ...taa luuk... jaa, ne visaam maateneem ir tas fan control, bet, iespeejams, shai ir...

bljin, besii shie paargudrie d^%$eeji-nu pasakat tak kautko pa teemu, nevis vienkaarshi noliekat... :mad:

Kasparz
10-16-06, 21:47
muahahaa

kexxx
10-16-06, 22:29
muahahaa

tev mosh speciaala "muahahaa" poga uz klavieres ir? :D

kexxx
10-16-06, 22:53
Pārgudrais Mr.p0k3m0n, palasi kautko pirms raksti.
Samazināt propellera apgriezienus vari arī bez cnq.
Cnq samazina procesora jaudu, tādējādi izdalot mazāk siltumu.
Un turpmāk atceries, ja es kautko rakstu, tad tas ir pareizi.
Un manu vārdu raksta ar LIELO burtu.

The Key Benefits of Cool'n'Quiet™ Technology are:

Consumer:

* Reduces heat output from your PC
* Quiet PCs for a quiet home
* Can reduce PC power consumption

man liekas, ka mees striidamies ne par ko. protams, ka var tos apgriezienus samazinaat arii bez cnq, to cnq mineeju tikai piemeera peec...
bet cnq var arii samazinaat vai palielinaat propellera apgriezienus. un manu vaardu neraksta Mr.p0k3m0n

Gurtais
09-24-07, 09:34
negribejas jaunu threadu taisit, vobschem lieta tada, ka ir iegadats x2 3800+ uz s939, un tiri teoretiski vai mans vecais a64 3000+ box coolers vares jamo nodzeset, jeb labak nerisket un iegadaties ko labaku ? :)

OzYs
09-24-07, 10:26
nez btw man x2 4000+ arii idle ir ~50, pie slodzes uzkaapj liidz 60, tad kuuleriem apgriezieni palielinaas un nodzen uz 50 atpakalj. chieftec keisaa ir laba gaisa dzese un cpu coolers ir shitaads:
http://www.smscomputers.lv/products/21886.html

bet man liekas, ka man temperatuuras deveeji gljuko, jo pieliekot roku cpu ventiilja redelei, taa ir knapi remdena :(

OzYs
09-24-07, 12:16
a kaa lai risina probleemu? briizhiem speeleejot kaadu speeli saak piiksteet... nekas cits jau nenotiek, kompis nerestarteejas un taa, vienkaarshi piixt kameer nenodzen t° :(

redondo
01-08-08, 00:06
man ir ari 4600+ x2 bet man temperatura ir kkas ap 20- 25 kad vienkarshi sezu pie pc(utorrents un mozilla +skype u.c. suudi). kad speleeju uzdzenas uz 35 max 40 gradi :D

OzYs
01-08-08, 00:09
mjaa, pat ne 3 meeneshi nav pagaajushi kopsh peedeejaa posta shajaa topikaa... :D

redondo
01-08-08, 00:13
oi sorry :o nepamaniiju :D TC