PDA

View Full Version : DDS-3 kaseshu glabashana

DeadmaroZ-TLOTL
02-08-06, 13:29
Kaa ir ar DDS kaseteem cik ilgi vinas driikst glabaat , kaa vispar ad vinu nobigshanos sastav?

josi
02-08-06, 20:38
HP (http://www.hp.com/products1/storage/products/storagemedia/tape_dds/faqs.html?jumpid=reg_R1002_USEN#faq3) apgalvo, ka vismaz 10 gadus, bet es tam tomēr īpaši neuzticētos. Cik man ir nācies saskārties ar lentām (un daru to katru dienu :D), tad DDS/DAT vispār ir viens no visnedrošākajiem (un arī lēnākajiem) risinājumiem, tad jau labāk izmantot kaut vai lētā gala DLTVS iekārtas/lentas.

arno
02-08-06, 21:23
Nu grūti teikt par to ilglaicīgo glabāšanu, no DDS1 lentām esmu tinis atpakaļ 3-4 gadu vecus datus. Tomēr varu teikt, ka DDS lentas ir ļoti šauras, lentīte plāna. Sačakarēt to ar sliktu iekārtu ir diezgan vienkārši. Lenšu draivis jātur gandrīz vai sterilos apstākļos, tad arī viss notiek diezgan labi. Ja gribi tasīt kādus tur ilglaicīgus backupus - protams - darīt to var, pēc tam kasetes glabāt seifā ;) un lieki gar tām negrābstīties. Manuprāt tomēr DLT, LTO vai AIT ir krietni vien labāks variants. It sevišķi - ja salīdzina - cik ir nācies izmest DDS kasetes - tās ir mestas papīrkurvī kaudzēm, turpretī izmestās DLT, LTO un AIT kasetes es varētu uz pirkstiem saskaitīt.