View Full Version : Linksys WRT54GR ruuteris un vairaakas reaalas IP adreses
Nu tatad, kaa jau topica nosaukumaa ir mineets, ir shis ruuteris un internets. Provaiders dod 5 reaalas IP adreses. Taa kaa mums ir 4 PC , gribas, lai katram ir reaala IP, nevis lai ir jaaseezh visiem uz vienas IP. No taa rodas jautaajums, kaa uzlikt, lai katram PC buutu reaala IP un i-nets ietu caur ruuteri? Kas ir jaaievada un kaa?
Instigater
09-16-06, 02:30
Tas nav iespeejams ar shaadiem te ruuteriem, vajag kaut ko stipri nopietnaaku, mosh alternatiivaa firmware shitam var iepraviit smadzenes.
DeadmaroZ-TLOTL
09-16-06, 03:21
shim shaubos vai buus kas alternatiivs , jo beigaas nav burts L kas noraada Linuxisku softa izcelsmi
Ja WRT54G ir liidz 3 versijai tad varees iepraviit kaadu alternatiivo firmware. Jo tie arii ir Linuxainie. Bet ja jaunaaks tad nee!
P.S tikko atcereejos savaa pohainajaa praataa! Arii jaunajiem ir Firmware! Tik jatrod.
P.P.S
Nu te var palasiit: http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php
DeadmaroZ-TLOTL
09-16-06, 10:14
Bet nu firmware tapat neko nedos , es nezinu cik apdzeerusham jabuut lai taisiitu routeram firmwari kas atbalsta shitaadu hernu :-) Na beidz aakstiities nopeerc switch un miers
Sory par offtop,bet kads varbut linku(lv vai ru) var iemest,ka nokofigureet routeri.Ir pc un laptops pie ineta pieslegti,bet sava starpa ne.P.S zinu kas ir google,bet caur mobo problematiski.
Routeris ja kas Micronet SP 916GK
DeadmaroZ-TLOTL
09-16-06, 11:00
Tur nebuus routera vaina , uzliec abiem vienaadu workgroup un uzliec netbios un saliec permisijas ja ir nogriztas
Nesaprotu jēgu šim pasākumam:rolleyes: - ja jau provaiders dod reālas adreses, un tu gribi uz tām sēdēt, tad nafig tev vspār tas rūteris vajadzīgs? Spraud iekšā pa taisno provaidera tīklā un dragā vaļā uz nebēdu.
DeadmaroZ-TLOTL
09-16-06, 11:36
pielauju iespeeju ka cilveks grib routeri izmantot kaa FW , vai arii iisti pat nesaprot kaada jeega no routera (liekas ka tas ir kruta)
tādā gadījumā rūteris jākonfigurē kā "filtering bridge", jeb latviski - filtrējošais tilts. Cik man zināms, tad neviena no kastomizētajām linksys firmvāres versijām tādu lietu nepiedāvā. Lieto normālu Cisco rūteri, bsd pf rūteri, u.t.t, da vienalga ko, kas to uztur, tikai ne linksys. Un joprojām nesaprotu jēgu šim pasākumam, laikam tiešām ir kā tu teici - cilvēki nesaprot rūtera nozīmi, bet grib, lai būtu "kruto" :D:D:D
Nesaprotu jēgu šim pasākumam:rolleyes: - ja jau provaiders dod reālas adreses, un tu gribi uz tām sēdēt, tad nafig tev vspār tas rūteris vajadzīgs? Spraud iekšā pa taisno provaidera tīklā un dragā vaļā uz nebēdu.
Tad, ka tika pirkts ruuteris, nebija zinaams, ka buus vairaakas IP adreses. Un kaa gan tu domaa vienu vadu , kas naak no provaidera iesprasut 5os PC ?
..... Un kaa gan tu domaa vienu vadu , kas naak no provaidera iesprasut 5os PC ?
Nopērc habu, swiču, -tagad tie nemaksā dārgi, ar 10-15Ls pietiks. Var arī izmantot to pašu linksys rūtera swiča pusi, diemžēl tur ir tikai 4 porti swičā, priekš 3 PC pietiks, ceturtajam nāksies paciesties.
Nu un vispār spriežot pēc tava jautājuma (citāts sākumā) - nevajag tev tajā tikla konfigurācijā neko mainīt, nu nevajag tev 4 ip adreses, lai paliek, kā ir. Cilvēkam, kurš pilnīgi neko nesaprot no datortīkliem, nevajadzētu nodarboties ar advancētu konfigurāciju taisīšanu, bet vispirms vajadzētu apgūt elementāras lietas. Sorry.
WRT54GR tas jau fi-wi routers :>
Mosh cilveekam ir 5ci kjapljapi, vadu nav un nebuus :)
So.. un jautaajums par reaalo IP nepiecieshamiibu arii ir labs :)
Kaads ir pamatojums, ka kasteem vajag reaalaas IP ?
Reaalas IP vajag, lai vareetu tikt pie dazhiem resursiem, kuros nevar buut vairaakas konekcijas no vienas IP kaa arii viena IP = viens useris. Lai nebuutu jaataisa portu forwardings, ja grib kaut ko hostot. Un vispaar , lai nebuutu klonu, jo paaris resursiem nepatiik kloni...
Viss bija daudz vienkarsak neka biju domajis. Paldies Dead ka noradiji virzienu:)
negribas taisiit jaunu postu.
Ir probleemas ar liidziigu ruuteri WRT54GC.
Kaads ir apgreidojis firmwari saadam WRT54GC ruuterim? Man vins saaka slikti straadaat. Ja paaris dienas nostradaa, tad neta aatrums samazinaas loti un ik pa briidim nets pazuud vispaar.
Par WF vispaar nav ko runaat, ja pirmajaa dienaa ir ideaals visaa dziivoklii, tad peec kaadas otraas dienas pat vinja tuvumaa nav iisti neta.
Man ieteica uzlikt jaunu firmwari.
Piesleedzos pie ruuteri un izlasiiju ka versija ir 1.03.0, bet ieks linksys,com sadas versijas nav. izmeeginaaju 1.0; 1.1; 2.0; 3.0 versijas, liidz pusei tiek un tad blaustaas saadus vaardus :
http://andris.znet.lv/ruutera_apgreits.JPG
Instigater
01-09-07, 20:10
uztaisi reboot un tad updeito
Reaalas IP vajag, lai vareetu tikt pie dazhiem resursiem, kuros nevar buut vairaakas konekcijas no vienas IP kaa arii viena IP = viens useris. Lai nebuutu jaataisa portu forwardings, ja grib kaut ko hostot. Un vispaar , lai nebuutu klonu, jo paaris resursiem nepatiik kloni...
Hmm nez kuri buutu tie krutie resursi :confused: Man kautkaa ar ruteri un dinamiskam IP probzu nav bijis !
cik es sarotu tad ruutrii tev ieies tava statiskaa IP un vinnsh tak nebuus dinamisks :p Un ruuterii man liekas ka vareetu nokonfigureet ka tiem 4 PC IP nemainiisies ! Manprat uzmet Start IP : un End IP : tikai 4 iespeejas un vallaa !
Nu nez taas tikai manas domas ! Rutris nav ilgi tapeec :p
Ko saka kaads gudraaks cilveeks par maniem murgiem ? :rolleyes:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.