PDA

View Full Version : WC Videokartei

didzha
01-11-12, 17:09
Vēlējos uztaisīt WC tikai videokartei, teorētiski tam vajadzētu būt iespējamam?!
Tātad man videokarte ir Sparkle GTX 460:
http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=111&sub_id=396 Šī.

Nekad nav bijis sakara ar WC, varbūt varētu ieteikt ko pirkt un kur pirkt?
Cenai itkā nav nozīmes, bet nevajadzētu pārspīlēt, kvalitātes ziņā interesētu tāda viduvējība.

Paldies!

sharix
01-11-12, 17:15
ir viens thermaltake radiators ar diviem 12cm ventiem katru savā pusē
10Ls, vēl tev vvajag sūkni un galvu

bobiksons
01-11-12, 17:23
vajag atbilstošu GPU galvu.

PS: ir BigWater komplekts, cik prasīt nezinu.. būs arī priekš CPU pie reizes :)
http://www.bjorn3d.com/Material/ReviewImages/Thermaltake_BigWater/bwcont1%20(Medium).JPG

Chewers
01-11-12, 17:29
Prātīgāk nav vienkārši aftermarket dzesi uzlikt? nav dišaz sēgas low end kartei no WC.

duksis
01-11-12, 19:50
tā jau nav gluži low end karte :D

Chewers
01-11-12, 23:00
tā jau nav gluži low end karte :D

Nu labi labi, runa ir par to, ka LCS uz šādām kartēm nav īpašs prāta darbs. Bet nu kaut kādu lēto loop var jau likt.

Exiic
01-12-12, 00:40
es jau uzskatu, ka ar WC ir tāpat kā ar legālo softu. ja WC, tad līdz galam, visu dzesējam ar ūdeni, ja tikai vga, nav jēgas.

didzha
01-12-12, 00:50
Ar laiku, protams, tiks uppgreidots līdz galam.

Jurij
01-12-12, 09:33
Liels hemors, ja gribi pilno sistemu tad janem uzreiz 2-3 120mm sekciju radiarotu ar pumpi, un kadu labu fullkoweru kartei.

church
01-12-12, 18:52
2-3 sekciju vajadziibas, ja tas ir tikai videokartei, itsevishkji low to mid end, nav. Cilveeki pat top vidkaardus, kaa 580/6970/590/6990 ar vienu sekciju normaali dzesee, un nekas, kaa nekaa vajadziiba iespiileet dzeseeshanu 2-3 slotos uzliek TIK lielus ierobezhojumus, ka arii 1x120 ir efektiivaaks/klusaaks. 2-3 sekcijas nemaisiitu, ja t.sk. dzeseetu ar LC arii proci (ko starp citu arii ieteiktu. L/C tikai uz kaut ko vienu ir imho mazaak izdeviigs, jo ir obligaati komponenti, kas jaabuut jebkuraa gadiijumaa (radiaators, pumpis utml), bet vairaakas lietas dzeseejot izmaksas uz paareejo lietu dzeses pievienoshanu samazinaas, kaut vai to pashu pumpi un radiaatoru (ja esoshais pietiekoshi liels) vairs nav jaapeerk, bet tikai pashu uudensbloku. Ja tikai interesee konkreetaas videokartes klusaaka un efektiivaaka dzeseeshana, aftermarket uzlabota gaisa dzese buutu daudz izdeviigaaks un leetaaks ieguldiijums).
Taa kaa videokarte jau tagad relatiivi leeta, un tuvaakajos paaris gados taas cena veel speeji nokritiisies, full cover blocku tai pirkt ar cenu taadu pashu, ja ne lielaaku, par pashu karti - liekas nepraats.
Taatad - jeega skatiities uz universaalajiem videokarshu blokiem (Swiftech MCW-82/EK Supreme HF VGA/XSPC Rasa GPU), kas gan nedaudz leetaak maksaatu, gan buutu iespeeja turpinaat izmantot arii peec naakotnes kartes upgreida. Nevajadzeetu aizmirst piepirkt kaadus mini-radiaatorinjus, ko uzliimeet uz baroshanas chipiem.
Pumpja .. no vienas puses var kaut kaadu vaaju/leetu piemekleet, no otras puses domaajot par naakotnes perspektiivu potenciaali kontuuram pievienot arii citas lietas, nemaisa vismaz kaut ko DDC 1T/DCP 4.0 klases. Analogjiski par radiaatoru, iespeejams labaak mega netaupiities uz pashiem mazaakajiem saakumaa, lai samazinaatu potenciaalus papildus izdevumus veelaak.

sandors
01-12-12, 19:40
Mans viedoklis, ja intresē bakstīšanās, knibināšanās ar tām lietām un viržīšanās uz nolūkoto mērķi, tad ok...ja ceri uz baigo rezultātu, tad aizmirsti šo domu jau saknē. ;)

CeleronS
01-13-12, 13:31
Vispār videokarte ir tā detaļa, kurai WC tik tiešām noder vislabāk. Manuprāt pat veiksmīgāk, kā likt uz centrālā procesora. Un jā, piekrītu church, nav vērts pirkt full cover ūdensgalvas, vaig unversiālo un viss.

Man arī nedaudz intresē šīs lietas, bet nedaudz citā mērogā, piemeram korpuss pilns ar ēļļu un ūdensdzesēšana dzesē pašu korpusu. Tā varētu nodzesēt apsalūti visu. Un šāds vidusmēra 460 gtx varbūt pietiktu korpusu aplīmēt ar radītātoriem un būtu bezskaņas pc. Var likties ka eļļa - značit dārgi, bet vaig paturēt prātā, ka nekādas ūdens galvas ar nav jāpērk katrai iekārtai.

Un visiem heiteriem: Nē es nelikšu HDD iekšā eļļā, priekštam ir NAS, kas var stāvēt bēniņos. :D

bobiksons
01-13-12, 13:41
Lai to eļļas daudzumu uzsildītu vajadzēs n-stundas.
Var likt lielu pasīvo radiatoru ārpusē, tad troksni radīs tikai sūknis.
GPU neazimirsti atmiņu atdzesēt, piedāvā arī tiem jau kaut kādas "galvas"

Ventilātoru vismaz vienu vajag, lai atdzesētu citas komponentes.

bifelis
01-13-12, 14:08
eļļa pati ir radiators, tāpēc es nesaprotu, kāpēc tai vajag citus radiatorus, ventilatorus vai dzesēt korpusu ar ūdeni, ja tā vietā var izmantot lielāku konteineru. cita starpā, vai ssd darbotos eļļā? es pats atteicos no idejas par pasīvo dzesēšanu ar eļļu, jo negribas tīrīt komponentes no tās

bobiksons
01-13-12, 15:21
eļļa ir tikai siltuma pārvads "radiatora" sistēmā. Ja tev būs akrila keiss (čaula), kurš sūdīgi atvelk/pārvada siltumu, tad iekšā varēs cept frī kartupeļus, ja neizslēgsi sistēmu. Tas ja ir jaudīga sistēma. Ne tik jaudīgai pietiks ar pasīvo lielo radiatoru ārpusē.

Ziemā QUAD SLI kalpos kā istabas sildītājs :)
http://cdn.pugetsystems.com/images/submersion/gallery/Oct2008/cooling_module_rear.jpg

CeleronS
01-13-12, 15:30
Jā, video atmiņa arī jānodzesē, nu tur neko īpaši nevar padarīt, jo atsevišķs WC kits atmiņai ir dārgs. 12cm vents labi nodzesēs, bieži vien kad ņem nost stock cooleri ir tā ka sākumā noņem gpu radiatoru un uz atmiņam dzelzis paliek, tb forši dzesējam gpu ar ūdeni un pūšam klusu veju virsū atmiņas dzelzim. Nekādu saražģījumu.

Pa eļļu: Sacerējušies! :D

Lai to eļļas daudzumu uzsildītu vajadzēs n-stundas.Tā nav kā jūs domājat, jo ir tā kā man ka patīk geimot 2-5 stundas no vietas bleķis riktīgi uzkarst. Un ja taisa vēl overkloku, tad lai izspiest to "ekstra" suliņu procis paliek neefektīvs labums ir minimāls salīdzinot ar izdalīto siltumu(kā tas ir stock - maksimāli efektīvajā variantā).

Bija kaut kur formula, bet nu rupji runājot dubultojot ghz, patērīņš ir vairāk kā dubults.

izmantot lielāku konteineru.Ja grib pasīvi nodzesēt viss drūmāko sistēmu, tad vaig 200litru mucu. Es nejokoju!

1litrs derīgās eļļas maksā sākot no 1Ls - značit DĀRGI un SMAGI. Ar 200litr mucu uz lanparty nebrauksi ne? :)

Man bij padomā maksimāli mazs korpuss. Diez vai iekļautos, bet nu gribētos visu nogremdēt ar 5-15litriem(Videokarte ir vertikāla, ja tā gulētu, būtu ideāli,šķiet ka bij tādi mīkstie soketi(Skat. Fastra2 (http://fastra2.ua.ac.be/wp-content/gallery/fastra2/IMG_0422.JPG))). Un tālāk paštukot kā maksimāli klusi nodzesēt.

ssd darbotos eļļā?Jā!
Darbojas viss kam nav nepieciešama mehāniska kustība.

jo negribas tīrīt komponentes no tās Jā, eozā švaki būtu tādu pārdot. :D
Es gan esmu pētījis ka var diezgan normāli ūdenī visu eļļu izmazgāt, tikai OBLIGĀTI pectam jāžāvē ar fēnu, lai nerastos kāda korozija.

Es ar noteikti sākumā patestēšu šīs izklaides uz ārā metamu kasti. Pašlaik esmu mērcejis tikai 10mbit hūbu - strādāja bez emocijām. :shura:

Papildināts: He-hē bobiksons (http://eoz.lv/member.php?u=5175) sarāvies info. Mana doma bij par metāla kasti, nevis akrila, jo dzesēšana būs problēma.

church
01-13-12, 15:34
Ellja pati nav radiaators, bet taapat kaa uudens uudensdzesee, un gaiss gaisa dzesee, bet tikai siltuma transporteetaajs no dzeseejamiem dzelzhiem citur, kur to var eertaak/efektiivaak izdaliit videe.
Taapat, ja atminja nevilj, siltumietilpiiba elljai ir sliktaaka par uudeni, zo iipashi uz to paljauties, taapat kaa arii uudensdzesee uz lieliem rezervuaariem, nebuutu praatiigi. Nebuut ne n-stundas, stipri mazaak. Un varianti ar megalieliem rezervuaariem, lai buutu lielaaks "siltumakumulaators", vai to sienu platiiba pietiekoshi liela, lai kalpotu kaa sava veida radiaators ar liekas --. Kaut gan kaadam 200lr uudens muca blakus kompim var arii likties pienjemami :), vai samaksaat ljoti daudz par lielu tilpumu nebuut ne leetas transformaatorelljas.
P.S.
Jaa, praatiigi ir cietnjus aarpus elljas "akvaarija", bet veelams neaizmirst par elljas lielu speeju pa vadiem/to izolaaciju nokljuut taalaak, ja nemaldos kapilaritaates efekta deelj.
Bet vispaar .. iznjemot ja ir drausa veelme eksperimenteet/njemties, imho elljas padariishana ir par kjeepiigu/neertu, lai ar to nopietni njemties. Ja gribaas labaak/klusaak un ljoti ierobezhots budzhets - 3rd party air cooling. Ja ir vairaak peso - uudens dzese. Ja ir nemeeraa peso - phase cooling. Peltjee termo modulji, elljas akvaariji, shkjidru gaazhu dzese veerteejot/apskatot kompleksi imho kopumaa vairaak ir tikai kaa kuriozi varianti, ar ko var paspeeleeties entuziasma deelj, bet kas dazhaadu atsevishkji njemtu iipatniibu deelj ne visai der lietoshanai ikdienaa.

Hrjum
01-13-12, 15:35
Priekškam eļļā, ir tak speciālie šķidumi, kuros iegremdēt. Augšā uzliec kondensācijas radiatoru pasīvo un miers. Un ar komponenšu tīrīšanu, eļļas degradāciju arī nav jāmokās.

bifelis
01-13-12, 15:37
es jebkurā gadījumā nebrauktu ar eļļu uz LAN party, un man atmiņā bija palicis, ka transformatoru eļļa nav tik dārga. par mazgāšanu: izvairīties no korozijas varētu ar destilētu ūdeni
Priekškam eļļā, ir tak speciālie šķidumi, kuros iegremdēt. Augšā uzliec kondensācijas radiatoru pasīvo un miers. Un ar komponenšu tīrīšanu, eļļas degradāciju arī nav jāmokās.
tie ir daudz mazāk pieejami, un atšķirība no eļļas nav tik liela

bobiksons
01-13-12, 15:38
W/C ir pats lētākais, jāsapērk tikai vienreiz galvas. Nav X reizes jāmaina 3rd party dzese GPU.

CeleronS
01-13-12, 16:13
Really?

Eļļai vispār nav galvas jāpērk un tiek nodzesēts absalūti viss, ieskaitot jebkuru kondiķi un tos melnos sprieguma gurķīšus, kurus mīl mūsdienās arī dzesēt uz H-end MB.

BTW: Upgreids?
1. Izņemam veco iekartu ārā
2. Ivietojam jauno ar super mega dizainu, kurai pat nav vēl izgatavotas ūdensgalvas.
3. Ieslēdzam datoru un palaižam spēli vai foldingu. :D

-----------------------------------------------------------
Taapat, ja atminja nevilj, siltumietilpiiba elljai ir sliktaaka par uudeni

Es zinu ko tu domā, bet gadījumā to nesauca par konduktivitāti (http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_conductivity)?
TB nevis cik spēj sevī uzkrāt, bet pārvadīt uz nākošajām monikulām.

Gaiss ir 0.025 <-Tas ir tad ka ir pasīvā dzese nekādu fēnu. Starpcitu gaiss sliktak vada siltumu, kā visas šīš mega krutās akmens vates. Problēma ir tur ka gaiss plūst, un tad ir bļ.....

Eļļa ir vismaz 0.1-0.21 <- vismaz 4x labāk kā gaiss

Ūdens ir 0.6 <-24x labāks kā gaiss. Ok tas iespaidīgi, bet esmu redzējis kā vūlkāna lava zem ūdens tek, takā tas nav nekāds super pārsteidzējs.

Termopasta 0.7-3 <-Cik AS5 gramā maksāja? :D

Alumīnijs 100-200
Varšs 401

Nu tad paštukojam, eļļā mazais čipseta radiātoriņš varētu ražot vismaz 4X lielāku siltumu nekā gaisā un temperatūra būtu tā pati.

bobiksons
01-13-12, 16:25
gaiss vispār te bezsakarā pieminēts, jo pa tiešo nepiedalās čipa dzesēšanai bet radiatora (tas koef. proporcionāls laukumam, kas savukārt proporcionāls cenai/svaram)

Jurij
01-13-12, 16:46
Ja liksi universalo galvu VGA tad jaliek atsiviški dzesi priekš power elementiem kas nem nost visu prieku no udensdzeses, vai fullcover vai neka.

CeleronS
01-13-12, 17:19
gaiss vispār te bezsakarā pieminēts, jo pa tiešo nepiedalās čipa dzesēšanai bet radiatora (tas koef. proporcionāls laukumam, kas savukārt proporcionāls cenai/svaram)

Ojā tiešām?

Ja gaiss nebūtu, tas radiātors nekad neatdzistu.

bobiksons
01-13-12, 17:22
Labi, tikai gaiss ar pliku koef. :) Skaidrs, ka ar radiatoru.

CeleronS
01-13-12, 18:15
Pliks jau arī strādā, vnk. radiators palielina to silto laukumu, nav vairs 1 kvadrat centrimetrs, bet, piemēram, 10.
---

Piedod didzha (http://eoz.lv/member.php?u=4890), ka mēs saplēsām tavu topiku. :(

Viss ko es tev varu ieteikt: Nopērc vidusmēra-labu unversiālo GPU ūdensgalvu un pārējo jau izštukosi.

church
01-13-12, 18:18
Es zinu ko tu domā, bet gadījumā to nesauca par konduktivitāti (http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_conductivity)?
TB nevis cik spēj sevī uzkrāt, bet pārvadīt uz nākošajām monikulām.

Nee, domaaju sho (http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_heat), cik daudz kaadu viela jaasilda, lai mainiitos temperatuura, nevis siltuma vadiishanas speeju (kura kaut vai tiem pashiem metaaliem ir daudz lielaaka, nekaa uudenim, ja nu kas) ja jau saakaas runas par to, ka dzeseet ellju/uudeni nevajag, ka it kaa pietiks dazhus litrus elljas vai uudens. Peec siltumietilpiibas/kapacitates vairaak par uudeni (http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_capacity#Table_of_specific_heat_capacities) ir tikai uudenjradim, amonjakam, heelijam, kaa arii litijam 181 graadu temperatuuraa. Konkreeti uudensdzesee shii iipashiiba ir svariigaaka, nekaa vadiitspeeja, jo par siltuma paarvietoshanu (kopaa ar vielu pashu) taapat ruupeejas pumpis. Vairumam citu cietvielu/gaazhu/shkjidrumu ar to ir shvakaak, ieskaitot ellju. Elljas pluss - dielektrikjis, kas ljauj to izmantot pa tiesho iegremdeejot. Termaalaa zinjaa - mazaak efektiiva, stipri.

Ja taa padomaa, normaals "eljektrochainjiks" ir ar jaudu cik? 1K w? 2K w? Overclockots top cpu ar overclockotaam top videokarteem var imho izliist arii virs 1K watiem. 1K watu "kipjatjilnjiks" desmit litros elljas? Ugu, nevajag dzeseet, nemaz. Zheel ka prochi/videokartes throtlee frekvences, kad paarsniedz temperatuuru. Savaadaak pie reizes vareetu frii kartupeljus uzcept :)

CeleronS
01-13-12, 22:09
Nē nu teiksim single core h-end GPU un labs vidusmēra procis, domājams pīķis varētu būt 400-500w.

Pa frī: Reku ir (http://hardforum.com/showthread.php?t=1104341), bet esmu bišķi vīlies, tas džeks pielaida apakšā uguni, lai uzsilst līdz cepšanas temperatūrai.