View Full Version : pec RAM ieliksanas zilais ekrans
problema tada ka nopirku 2 ram modulus ieliku un regulari saka mest zilos ekranus. meginaju parinstalet windows bet tas neko nemainija. ram slotus ari meginaju tirit un likt ramus citos slotos bet tapat zilais logs. wtf?
pamēģini ramus pa vienam likt iekšā, un kas uz zilā ekrāna rakstīts?
Nopirki....ieliki....zilie....secinājumi?
Nočeko ar memtest, ja kļudas, tad misene gaida tos ramus. Ja ram ok, tad kā minimums vajag zināt, kas zilajos pa info bij.
es nepaspeju izlasit kas tajos zilajos rakstits vins tik uz kadam 2 sek paradas
vispar mb modelis un ramu modeļi/frkvences ari nenaktu par ļaunu. varbut rami nemak sava starpa sadzīvot :D
Atslēdz automātisko restartu.
Iečeko ko event vīveris rāda.
tiko pameginaju katru atseviski ar vienus viss kartiba ar otru zilie ekrani, palaidu memtest bet errorus neuzradija. abi rami pilnigi vienadi taka viniem nav ko nesaprasties
tiko pameginaju katru atseviski ar vienus viss kartiba ar otru zilie ekrani, palaidu memtest bet errorus neuzradija. abi rami pilnigi vienadi taka viniem nav ko nesaprasties
Memtestu cik ilgi un kurus no testiem?
Ar 10min nepietiks lai piefikseetu kljuudas.
Tavas kastes cfg kaads? CPU/MB/RAM?
nu es jau tur nevareju izveleties kadu testu laist, ierakstiju cd memtest un vins automatiski palaida kas tur bija. gaidiju kad noskenes visus 100% sanaca 32min.
CPU: phenom x4 965
MB: gigabyte 880GA-UD3H
RAM OCZ 2x4GB 1333Mhz
ja ar vienu vis kartiba bet ar otru ne, kur tad vēl jautājumi? jeb es kautko parprotu?
nuu bet ja met zilo ekranu tad tas nozime ka es varu to ram mest ara? negribas jau mest ara 4GB moduli :shura:
ja ir garantija tad laukā mest nevajag. bet savādāk domāju, ka viņš nebus lietojams, kautgan kartigi ar memtestu vajadzetu notestet
tiko notesteju velreiz RAMu 2.5h un bez erroriem. un zilaja ekrana rada sadu stop kodu: 0x00000019
cik google palasiju vainu ram vai hdd problemas, ar HD tune parbaudiju cieto un bad bloku nav bet pie Health rada warning
un tos ramus vislaik raustot ieksa ara mainot slotus man tos zilos ekranus daudz retak tagad met bet tapat met.
http://img.lejup.lv/images/1324132522.png (http://www.lejup.lv)
Ja pa vienam katrs modulsi memtesta strada bez kljudam, tad vajag biosa chispeta voltus bik palielinaat, vel var paskatities BIOSa atminjam comand rate parslegt, ja nav 2T tad vajag to uzlikt no 1T uz 2T.
dma crc errors - pamēģini apmainīt hdd datu kabeli.
Ēmm, a ar RAM setingiem Cmos setupā pasplēlējies ? Jeb ja neesi ar to uz "Tu", vismaz defaultos setingus mēģināji ?
HDD ar šito erroru un to kas moduļi pa vienam strādā jau nav pie vainas ..
p.s. Bios upgrade arī kādreiz palīdz novērt atmiņas savietojamības gļukus ..
BTW pēc tā HD tunes loga izskatās, ka ir problēmas ar HDD savienojumu pie plates, visticamāk datu kabelis gļuko. Arī tas varētu būt par iemeslu BSOD'iem.
hdd kabeli nomainiju un ari cita sata konektora meginaju bazt nekadas izmainas. un parsvara zilo ekranu met kad video skatas piemeram youtube. bc2 es varu 2h nospelet bez zila ekrana. setingus neesmu nekad mainijis ramam nu bet mos pameginasu uz default ja nestav jau
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.