View Full Version : Ciparu videokameras dileema, juusu ieteikumi!
Ir doma shonedeelj pieviest ciparu videokameru. Skatos Mini DV un DVD kameru virzienaa. Uz cenu pagaidaam neskatos. Ir kaadi ieteikumi no personiigaas pieredzes?
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:07
DVD aizmirsti , tas ir laamem domaats variants
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:15
DVD jau ir sakompreseets video ko tu peectam vairs nevareei normaali apstraadaat , un pats tak zini ka pie jebkuras rekompresijas zuud kvalitaate
Hmmm, bet vai DVD kamera nekvalitatiivi kompresee saliidzinoshi ar kompreseetaam MPeg2 DVD filmaam?
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:20
noteikti ka sliktaak , un neticu ka tu speesi tik profesionaali visu safilmeet ka vareesi iztikt bez montaazas
Tikko butu pamatigi piespamota shita sadalja, bet es gudrs - use skype + AigarsI = laba info :D
P.S. rekomendeju ari tev Angelz
Labaak noderiiga infa te, buus ko citiem arii palasiit.
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:23
forums ir lai paspamotu pa teemu , padalies ar citiem ar ko zini un ko nezini
Biju aiznjeemies paaris reizes pafilmeet ar Mini DV Panasonic NV-GS180 videokameru. It kaa ok bet man nepatika video kraasas un LCD matrica so so.
http://www1.gnt.lv/productimages/NV-GS180EP-S.jpg
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:42
Nu zinoshi cilveeki (No LTV) slavee sony produktus!
Nuu, vai tad SOny tagad nav palicis par sherpotrebu?
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:47
Taa jau visi vinu lamaa , bet redz video kameras esot labas :D
Es paskatiijos kas pieejams no Sony @GNT nu hvz, vadoties peec CCD pixeljiem vismaam kameeraam mazaaks pixelju skaits nekaa Canon'am un Pan'im
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:52
Da kaadi pixeli video kameraam :-) pa 0,7Mpix taapat nav vairaak vajadziigi parastai bildei vieniigais ja netaisies filmeet HDTV
PAL (resolution 720 x 486)
· D-1 PAL (resolution 720 x 576)
· D-1 PAL Square Pix (resolution 768 x 576)
Nu ir doma par HDTV un widescreen. Par cik jaunajaa dziivoklii ir doma pieviest gan Plasmu gan LCD TV.
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 21:56
par HDTV rezoluucijaam nezinu , bet vari pats apskatiities kaadi viniem standarti un sareekinaat cik Mpix vajag , paareejais tev buus tikai prieksh fotograafeeshanas
Digital TV - SDTV:
* 480i - 704x480 interlaced
* 480p - 704x480 progressive
Digital-HDTV:
* 720p - 1280x720 progressive
* 1080i - 1920x1080 interlaced
* 1080p - 1920x1080 progressive
nu pareekinot sanaak ka vajag biku virs 2Mpix
Bet vai CCD matricas pixelji nav attiecinaami uz iebuuveetaa ciparu fotchika bildeem?
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 22:20
tieshi taa , bet nax tev tas iebuuveetais fokiks? Taapat vinsh ar saviem 3mpix nekad nestaavees klaat parasta digitaalaa 3mpix , daudzie mpix video kamerai ir kaarteejais marketinga triks un pirceeju maaniishana :-)
cik esmu filmeejis ar kameraam - kasetnieci noteikti nenjem - aatri nolietojas un liidz 500ls var dzirdeet ierakstaa motora siikšanu(aizejosa tehnologija). dvd kameru negribeetu. skaties kameru ar cieto disku - plus ir ka tiek produceeti faili - var caur usb ieka4aat kompii un apstrādaat. apskati failu formaatus noskatiitajai kamerai dabuu kaadu demo failiņu portikaa un paprovee samekleet editeesanas softu (razotaajs ir hitrijs un iespējams izveeleejies formātu, kuru apstrādāt var tikai ar viņa tooli,kuram atstaat failu piemeeram avi formaata nevar - tikai raksti diskaa). veel skaties lai filmeejot un pieslēdzot kameru pie tv vai projektora vareetu no displeja aizvākt baterijas simbolu un time stampu (ieks video logiski, ka taada lieta nebuus, bet ja ureiz jaaraada uz ekraana var nodereet.)
principā visām kamerām ir ieksā foto - 5mp domaaju ka pietiek. skaties cik baterija tur filmeejot - man tureeja stundu - principā maz. ja ir 2 baterijas var meklēt uzlādes ierīci - kamēr ar vienu akji filmē otru lādē. neko iipasu ieteikt nevaru - neesmu peetijis tirgu..
tieshi taa , bet nax tev tas iebuuveetais fokiks? Taapat vinsh ar saviem 3mpix nekad nestaavees klaat parasta digitaalaa 3mpix , daudzie mpix video kamerai ir kaarteejais marketinga triks un pirceeju maaniishana :-)
Cipkamera protams nafig, bet incee vai es varu filmeet natiivi @HDTV izskjirtspeejaas.
Shodien chekoju paaris reviewus ar ciparu videokameraam ar 2oGb hdd. Incants pasaakums.
DeadmaroZ-TLOTL
09-12-06, 09:37
Nu AMX tur nedzudz paarspiilee , cik esmu filmeejis nekad neesmu pamaniijis ka buutu dzirdama motora skana , jaa taada geela bija ar vecajaam anoalogajam kameraam , bet nejau ar peedeejo gadu modeliem , 20Gb prieksh HDTV nu buus loti pa iisu :D :D :D :D :D un padomaa pats otru HDD liidz tu nevari staipiit un ashi nomainiit , un nav jeegas izmes naudu par shaadu izvirtiibu , nem vien veco labo MiniDV un miers
Cipkamera protams nafig, bet incee vai es varu filmeet natiivi @HDTV izskjirtspeejaas.
noteikti nee :-) ja gribi pilnveertiigu HDTV tad japeerk arii HDTV kamera
bija man izdeviiba vienaa pasaakumaa lietot 2 kameras - vienu ar kaseti otru ar hdd -ar kaseti nebija paaraak slikti - bet ja nesaliidzina ierakstus. vareetu domaat, ka tas ir telpas fona troksnis (starp citu taa sony kamera bija gandriiz jauna :( ), bet apsverot no kurienes snjaakonis bija radies - vieniigaa iespeeja bija motoriņš. un jvc kamerai bija stipri jaapameklee toolji lai video apstraadaatu - razotaaja softs atlaava taisiit tikai dvd, vcd utt.
DeadmaroZ-TLOTL
09-12-06, 10:06
nu softs tas jau ir pilniigi po , vini ir tik daudz un teikshu godiigi orginaalos softus lieto tikai lames ;-)
nu softs tas jau ir pilniigi po , vini ir tik daudz un teikshu godiigi orginaalos softus lieto tikai lames ;-)
es arii taa domaaju
kasetnieci noteikti nenjem - aatri nolietojas un liidz 500ls var dzirdeet ierakstaa motora siikšanu(aizejosa tehnologija) Vai ta Agelz filmēs 24/7,ka ātri nolietosies? Diezvai.
var caur usb ieka4aat kompii un apstrādaat Negribētu piekrist. Labākis ir Fireware. Caur USB tiek kompresēts, a caur Fireware nē (savāziņā) .
razotaajs ir hitrijs un iespējams izveeleejies formātu, kuru apstrādāt var tikai ar viņa tooli,kuram atstaat failu piemeeram avi formaata nevar
Tad jau sanāk, cik ražotāju, tik formātu? :O
no displeja aizvākt baterijas simbolu un time stampu (ieks video logiski, ka taada lieta nebuus, bet ja ureiz jaaraada uz ekraana var nodereet.) Tas varētu būt vecām un lētogalu kamerām. :)
5mp domaaju ka pietiek Piedo, bet kur Tu esi redzējis VIDEOkameru ar 5mpx?
Pašam man ir Sony TRV 25E. Nesūdzos. :)
Labāk būtu uzprasīt Kunz. Šamais ar video ņemās. :)
Vai ta Agelz filmēs 24/7,ka ātri nolietosies? Diezvai.
Negribētu piekrist. Labākis ir Fireware. Caur USB tiek kompresēts, a caur Fireware nē (savāziņā) .
Tad jau sanāk, cik ražotāju, tik formātu? :O
Tas varētu būt vecām un lētogalu kamerām. :)
Piedo, bet kur Tu esi redzējis VIDEOkameru ar 5mpx?
Pašam man ir Sony TRV 25E. Nesūdzos. :)
Labāk būtu uzprasīt Kunz. Šamais ar video ņemās. :)
neesmu sastapies ar hdd kameru kurai ir fv
par formaatiem - sory biju domaajis kodeka moodu.
sory jvc kamerai apmeeram par 800-900 ls (tagad) novaakt displeja suudus nevareeja.
(runaaju par iebuuveeto fo4uku ar 5 mp
ar video straadaaju amatira liimenii, bet nedaudz padarbojoties naak saprasana un prasiibas pret inventaaru...
DeadmaroZ-TLOTL
09-12-06, 10:19
sory jvc kamerai apmeeram par 800-900 ls (tagad) novaakt displeja suudus nevareeja.
tas ir neiespeejami , 99,9% ka pie visa vainiigas liikaas rokas
neesmu sastapies ar hdd kameru kurai ir fv
Sorry, par šo es nestrīdos. :) Biju domājis MiniDV.
par formaatiem - sory biju domaajis kodeka moodu.
Hmmm, kā tas izpaužas? Tas tā, zināšanai.
runaaju par iebuuveeto fo4uku ar 5 mp
Kurai kamerai tāds ir? Gribu atkal zināt? :)
tas ir neiespeejami , 99,9% ka pie visa vainiigas liikaas rokas
nenoliegsu, bet menuci pirms taa pasaakuma paarurķēju reizes 10 vismaz... (kaut gan ja neko nefilmee uzreiz uz projektoru, tad tas nav aktuaali, bet gadaas vajadziibas..)
Hmmm, kā tas izpaužas? Tas tā, zināšanai.
Kurai kamerai tāds ir? Gribu atkal zināt? :)
katrs razotaajs grib vairaak ierakstiit savaa hdd - nebojaajot kvalitaati (jaunas procesoriņu tehnoloģijas utt.)-tas pats, kas ar filmu kodekiem .
http://www.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL027384&pathId=119&page=2
site ir 5 mp digitaalaa kamera iekšā, bet neizdevaas noņemt tos ekraana datus. Sony kamerai viegli noņēmaas.. vaardu sakot cietais disks daudz par mazu. ba4a normaalaa reziimaa tur nepilnu stundu.
http://www.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL027384&pathId=119&page=2
te ir veel dazas kameras
personīgā pieredze (ne īpaši liela) - analogās (vhs, svhs) vislabākās ir panasonic, ciparīgās - canon.
Sony cik redzētas kvalitāte/cena neatbilstoša
Te taads neslikts variants Sanyo VPC-HD1, tikai dizains nu taa: http://images.tigerdirect.com/skuimages/large/S680-2000-main-ca.jpg (http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2445332&Tab=2&NoMapp=0)
Shams arii neko Canon DC40 bet raxsta uz DVD: http://images.tigerdirect.com/SkuImages/gallery/large/C925-DC40-a.JPG (http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2219324&Tab=2&NoMapp=0)
Un runaajot par iebuuveetaam fotokameraam videokameeraa ir jau 6mpix, piemeeram Sanyo VPC-C6
http://images.tigerdirect.com/skuimages/large/S680-2002-main-ca.jpg (http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2445335&CatId=0)
man pašam kādu laiku bija Canon XL1, tīri sakarīga
Tagad tirgo tikai Canon XL2, viss jau ok bet cena vienkaarshi nogalina 3.5k $ @USA.
ja atceros, tad savējo nopirku pa 2.5k Ls
tagad ar to filmē viens keks, kam filmēšana ir pamatarods. Vēl kaut kur mētājas profesionālās panasonic svhs un vhs kameras.
Ņemt video kameru pa 3.5K USD? Vai nu ar viņu ir nauda jāpelna, vai nu esi galīgi galvu sapiedis...
Ņemt video kameru pa 3.5K USD? Vai nu ar viņu ir nauda jāpelna, vai nu esi galīgi galvu sapiedis...
Tieshi taa, bet 3.5k $ taa ir USA cena, pie mums taada naaktu mieriigi 3k+ Ls...
Es domaaju par kameru 400...600Ls robezhaas.
Tieshi taa, bet 3.5k $ taa ir USA cena, pie mums taada naaktu mieriigi 3k+ Ls...
Es domaaju par kameru 400...600Ls robezhaas.
Es jau nobijos, ka Tev galīgi jumts noslīdējis...
Njus miiliishi pa teemu bazareejam, man vajag kameru liidz shaas 6dienas PP pasaakumam! Savaadaak nebuus ar ko filmeet jautriibas!
Njus miiliishi pa teemu bazareejam, man vajag kameru liidz shaas 6dienas PP pasaakumam! Savaadaak nebuus ar ko filmeet jautriibas!
Kamera ir, jāpaņem no Wilkinza :).
Arii variants bet man vajag pasham savu. ZB jau no kaada visu laiku aizlieneet un justies paraadaa.
Arii variants bet man vajag pasham savu. ZB jau no kaada visu laiku aizlieneet un justies paraadaa.
Da beidz bakstīties, paņem vienu no šitiem un āmen. Mums ir bišķi vecāka, pirkta pirms 1/2 gada, ir Ok.
NV-GS180EP-S PAN DIG CAMCORDER 2.3MP,3CCD,SD,WEBCAM Latvijas 5 on-line
NV-GS280EP-S PAN DIG CAM 3.1MP,LEICA,3CCD,OIS,DV-OUT Latvijas 12 on-line
Da beidz bakstīties, paņem vienu no šitiem un āmen. Mums ir bišķi vecāka, pirkta pirms 1/2 gada, ir Ok.
NV-GS180EP-S PAN DIG CAMCORDER 2.3MP,3CCD,SD,WEBCAM Latvijas 5 on-line
NV-GS280EP-S PAN DIG CAM 3.1MP,LEICA,3CCD,OIS,DV-OUT Latvijas 12 on-line
Skatiijos jau, nezinu par Pani, man maajaas veel meetaajaas aizlieneetaa GS180, nepatika triis lietas: kraasas paaraak blaavas, vadiiba ar joystiku so so un LCD matrica nu taa ir kaa ir ar redzamiibu biku netajaa lenkjii...
Nezinu kaads ir 280 modelis, cena itkaa nav slikta...
Ko cikveeki saka par Panasonic NV-GS280EP-S ?
vimba_zlobnaja
09-12-06, 14:27
Angelz, tu arī dod. Domā mēs te visas videokameras kaudzēm pērkam un salīdzinam ;) Marš uz veikalu testēties...
Angelz, tu arī dod. Domā mēs te visas videokameras kaudzēm pērkam un salīdzinam ;) Marš uz veikalu testēties...
Nuu mazums :] Hmmm, prikola peec jaaielien buus Elkoraa, baigi laps veikals lai apskatiitu klaatienee preci un nenopirkt :D
SN, nekas no tā nebija domāts nopietni, spams ne/pa tēmu. Lūdzu izdzēs. paldies. :o
SN, nekas no tā nebija domāts nopietni, spams ne/pa tēmu. Lūdzu izdzēs. paldies. :o
Dariits.
Saaku domaat par sho kameru: Panasonic PV-GS500, videeji USA naak 650...700$. Viss jau buutu ok bet liidz 6dienai jamaa neatnaax :\
vimba_zlobnaja
09-12-06, 16:03
Paprasīšu bračku lai izsniedz savu mazo panasuni. Vienīgi kas filmēs... :?
Paprasīšu bračku lai izsniedz savu mazo panasuni. Vienīgi kas filmēs... :?
Skatiitaaji un apshautie :D
vimba_zlobnaja
09-12-06, 16:45
Značit es nefilmēšu ;) (ja nu vienīgi starp savējiem nebūs piredazu)
Pirms kāda pusgada arī mocijos ar videokameras izvēli. Nevajadzēja neko krutu - gribēju par kādiem 300-350Ls, bet svarīga bija tieši max attēla kvalitāte par attiecīgo summu. Par interesējošajām kamerām sāku meklēt info, review u.t.t.
Summā līdz 500Ls Sony vislabākās attēla kvalitātes ziņā. Virs 500Ls var diskutēt. Sony kameras cenās no 250 - 500Ls savstarpēji atšķiras ar iebūvēto fīču daudzumu (zoomi, displeji, n-tās ieejas un izejas, iebūvētās atmiņas u.c.) kas man nebija aktuāli, jo vajadzēja max labā kvalitātē nofilmēt un iedzīt kompī.
optimālais Mpix daudzums ir 0.8 (cenas un kvalitātes attiecību ziņā)
Sony ir pārliecinošāks attēls arī tumšākās telpās filmējot, kas ir Panasonic vājā vieta (arī krāsas panasonic pieklibo, sony tās ir mazliet maigākas un naturālākas)
Tad nu beigās nopirku Sony DCR-HC22E, jo varēju par labu cenu konkrēto modeli dabūt + šitam ir Handycam station, nav ar vadien tik ļoti jāčakarējas
DeadmaroZ-TLOTL
09-12-06, 17:01
Nu re tad jau maniem pazinaam no LTV buus bijusi taisniiba ;-)
Atgriezhoties pie vecaas teemas saaku domaat par Sony liinijas HDD videokameraam. Ir kaads HDD kameras mociijis? Kaadas atsauksmes?
Domaaju ja njemu shodien un Latvijaa tad Sony DCR-SR30E (http://www.sony.lv/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR30E&site=odw_en_LV&pageType=Overview&category=CAM+Hard+Disk+Drive) vai DCR-SR70E (http://www.sony.lv/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR70E&site=odw_en_LV&pageType=Overview&category=CAM+Hard+Disk+Drive). Te ir abu videokameru (http://www.sony.lv/product/CompareProducts.action?site=odw_en_LV&pcReturnUrl=%2Fproduct%2FProductComparisonWizard.a ction%3Fsectiontype%3DProduct%26site%3Dodw_en_LV%2 6modelName%3DDCR-SR30E&models=DCR-SR30E&models=DCR-SR70E) saliidzinaajums.
Ko tauta saka par shiem modeljiem?
Ja no USA tad sliecos uz Sony DCR-SR100 (http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16830179038), bet jamaa jaagaida, daargaaka un muitas sex...
Hmmm, sanaak nevienam nav bijusi dariishana ar hdd ciparu videokameraam?
Man incee cik labaa kvalitaatee tiek ierakstiits video source ieksh hdd?
Ja var iesuukt video sourc'i tiirajaa kaa ar MiniDV caur IE1394 un ar kaadu softu piemeeram Pinacli regjideet/utt. tad ir ok.
Es vieniigais shaam kameeraam neredzu ka ir DV out IE1394 izpildiijumaa. Ir vieniigi USB 2.0, peec aatruma +- itkaa same.
Nevar izlemt ko dariit, it kaa HDV videokameras jau klauvee pie durviim un uz LCD HDTV ready TV filmeets video ar HDV reaali ownz... :confused:
manupraat, ja ljoti nevajag to kameru un ir iespeeja aiznemties, tad veel nav jaapeerk.
Kaa pats saki, tad driiz HDV kameras kluus pieejamas lielaakai auditorijai.
Ja ir taa, ka mirsti nost bez kameras, tad panem un lieto. Peec daziem gadiem iepirksi citu un miers. Vai arii atdosi so kaadam rada gabalam, vai noliksi kaa rezerves kameru.
viss atkariigs no taa cik ljoti to kameru vajag tagad un uz sitiena.
Es arii itkaa domaaju, ka vajag, bet nu juutu, ka varu pagaidiit. Kad vairs nevarees, tad iegaadaasos to kas buus peeejams un tad jau maniis kur vinju peec tam likt.
Nu nav gluzhi taa ka dziivot nevaru, ir kur aiznjemties bet kameer siichi mazi gribas pafilmeet utt.
Es te saaku domaat par cik maajas abi TV buus HD tipa es saaku aizdomaaties nafig filmeet veesturiskaa formaataa PAL/NTSC ar zemaaku pixelju skaitu ja pieejamie TV atljauj paraadiit kvalitatiivaak. Same story skatoties safilmeetos materiaalus uz PC.
nu jaa, siikos jau vajadzeetu bildeet un visus ar viniem saistiitos pasaakumus. Buus ko veelaak atcereeties.
Gan jau ziemassveetkos buus atlaides, noskati intereseejosaas kameras un tad paskaties cenas.
domaaju, ka ja jau abi TV buus jaunajaa kvalitaatee, tad kamera noteikti jaanem arii ar to pasu, citaadi visu laiku nozeelosi, ka nepiemeti nedaudz un nepaneemi normaalas kvalitaates aparaatu.
Ko cikveeki saka par Panasonic NV-GS280EP-S ?
Atbilde bezmaz vai peeec pus gada, bet varbuut citiem noder.
Nav ne vainas. Filmeejot auto rezhiimaa viss ir ok. Manuaalo nav iekaariena lauzt pagaidaam. Pirms pirkshanas peetiiju review'us. 450-500Ls klasee bija viena no labaakajaam :)
Nezinu, cik labi ir citaam kameraam, bet optiskaa stabilizaacija arii diezgan paliidz :)
Liidziigas cenas JVC ar HDD atteela kvalitaate bij d***aa :rolleyes:
MJ defender
03-10-07, 10:36
Subj.
Palasiijos par terminiem, "fiichaam" u.t.t.
Izveele buus starp Panasonic, Sony un Canon.
Budzhets: ~400-500 (nez vai vairaak)
Kaa varianti pagaidaam...
Panasonic GS300/500 (arii 400)
Canon , 960i
Sony HC96, SR50/70
Starp citu, ko teiksiet par shiem? Daargaaki, bet varbuut ka veerts pakraat $$$?
Canon HV10 HDV1080i
Sony HDR-SR1E HDD HDV
Sony HDR-HC3E
Varbuut arii ko citu ieteiksiet?
vimba_zlobnaja
03-11-07, 01:33
Ar pani ir sūdīgi. Es cilvēkam jau 2ned atpakaļ soliju 300.to, bet šamos vairs neražo :( Atliek gaidīt Aprīļa vidu kad būs pievedums ar 320.tajām. Cerams uz normālu ciparu.
CrossBones
05-26-08, 22:42
Sveiki,
Ir vēlēšanās iegādāties videokameru. Ipaši saprašanas šajā jomā nav, taču drošvien jāskatās uz miniDV un cik esmu saklausijies, tad Sony ražojumiem.
Neko baigo kruto nevajag, vienkarsi, lai var pafilmēt kādas jubilejas, pasākumus, sacensības..tādā garā.
Zinu, tēma jau ir runāta vairākos topikos, bet tomēr, diezgan pasen tas ir bijis, tāpēc, lai nu kā, varbūt Jūs varētu kaut ko ieteikt cenā līdz ~250 Ls?
Paldies jau iepriekš!
Ja gribi labu kameru varu piedāvāt Digital8 SONY kameru. Prasta stereo ciparu kamera ar attēla stabilizatoru, nekādu krānu staipāmo fēču, bet zato attēla kvalitāte - kā panorāma. Ļoti labs dinamiskais diapazons un pie zema apgaismojuma praktiski vispār nav noizs. Ir nakts režīms. made in japan.
ja kas, PM.
p.s. Protams skaties uz sony. Visos gadijumos ja ņemsi jaunu kameru veikalā tad neiesaku knapināties ar naudām un pirkt lētučus, jo cik man ir nācies strādāt ar visādiem panasonikiem, jvc un lētām soņkām, visiem viņiem ir noizss un pašvaks dinamiskais diapazons. Izsviest naudu nav liela māksla a pēctam notirgot gan. Pilni sludinājumi ar fufeļiem.
p.s. un ja ir divi modeļi vienādās cenu kategorijās un viens ar baigiem navarotiem un otrs pabomzīgs, tad protams pareizāk būtu ņemt bomzīgo - domājams, skaidrojums lieks.
nu tika paņemta snyu HDR-CX6 ne no lētā gala (atmiņas kartes raksta )
bet telpās noizs nepatīkami liels
un kā ar to ko ?
nu tika paņemta snyu HDR-CX6 ne no lētā gala (atmiņas kartes raksta )
bet telpās noizs nepatīkami liels
un kā ar to ko ?
Nu re - tipisks piemērs.
a neko. Nopirki - viss. Neko tur nepadarīsi. ss.lv un muļķi gaidi, vai arī izmanto patērētāju aizsardzības tiesības un 3x mēnešu laikā ideālā stāvoklī un pilnā komplektācijā apakaļ uz veikalu un prasīt naudu apakaļ. Tamdēļ atkārtošu vēlreiz, nepirkt lētu un ja lētu tad prastu, lai tā cena gulstās kvalitātē nevis fēčās.
Nu re - tipisks piemērs.
a neko. Nopirki - viss. Neko tur nepadarīsi. ss.lv un muļķi gaidi, vai arī izmanto patērētāju aizsardzības tiesības un 3x mēnešu laikā ideālā stāvoklī un pilnā komplektācijā apakaļ uz veikalu un prasīt naudu apakaļ. Tamdēļ atkārtošu vēlreiz, nepirkt lētu un ja lētu tad prastu, lai tā cena gulstās kvalitātē nevis fēčās.
SONY HDR-CX6 tak maksā ~700Ls, kāda tad jāpērk lai būtu normāla??!!
Kas viņai t\a summa balstās uz n-tajām fīčām??
grauds ir tikai indoor bet var k-kā samazināt tur režīmus paspaidot
bet ārā attēls ideāls nu nevarētu teikt kad viņa ir ar fīčām pārbāzta vismaz kuras ļoti noderētu bet mājas lapā ir uzskaitīta čupa, pārsvarā viss kas to cenu uzsita ir tas Full HD suports tas ar viss n tas kad viņa ir ahu** maza.
idēālāiks variants būtu bijis paņemt kādu Sony mini DV kameru ar FW
bet ko Latish iesaka no kameru tirgus
Jā viņa maksā ap 700Ls bet tas nenozīmē ka tas ir dārgi! Priekš Full HD tas ir lēti.
Iekštelpās tā ir jo trūkst UV un IR dabisko starojumu kuri ārā ir saules izdalīti. Savukārt telpās ir šo starojumu ko vajag tavam sensoram - iztrūkums.
p.s. caur menuci neēsmu dzirdējis ka varētu kauko līdzēt, ja nu vienīgi kaukāds noise reduction...
Tā ierekomendēt ir kauko grūti, katram savas prasības, bet pa tādām naudām es noteikti būtu ņēmis kauko tipa sony HVR-HD1000U vai DCR-VX2100 no ebaja.
es paņemu kautko tadu mazāku sony-DCR-SR290E
krēslā.. gribetos labaku bik bildi.. bet ir okey.. ;) gribi labu bildi.. ņemam lielas kameras.. pa pāris tukstošiem ls ;)
nu ne obligāti tūkstoši, man piemēram ir trv245e digital8 modelis, aparāts pavecss, bet noizss pat sveču gaismā praktiski nav.
tās jau ir pus profesionālās tas ir pavisam cits stāsts citas cenas un citi mērķi, ar to var pasākums filmēt un naudu pelnīt, bet priekš mājas cenā ap 700ls kas ir tāds patiešām labs uz ko nevar iegrābties ?
(un par Pro kamerām man vēlāk būs cits stāsts )
trv245e laukos kaimiņš lieto - paliela, nesmuka (pēc pašreizējām modes tendencēm), taču Jāņu nakts ugunskurs izskatās ļoti labi. Tādas gan tagad vairs neražo, jo kam gan vajag smagas (bet stabilas), ar palielu optiku, mazu zūmu (tikai 10x) un tik nesmukas kameras. Tagad fiška slēpjas tajā, kā no mazas kastītes ar plastmasas 25x (un vairāk!) zūmu ar programmisku apstrādi dabūt to pašu, ko savulaik no stikla optikas vilka ārā. Kāds te dinamiskais diapazons, ko jūs, puikas! HDV kameru video taču pamatīgi kompresē (advancēts MPEG4, saproties), bet pirms tam (kā jau visām tagadējām kamerām) uz matricas nonākušo gaismu digitāli pastiprina un pēc tam tos kroplīšus ar softu apstrādā (izsmērē pa visu kadru)...
ko nozīmē kam vajag smagas - a tu papromē normāli operatīvi kauko nofilmēt ar 250g smagu kameru; es vispār ka kauko nopietnāku filmēju tad ņemu uz pleca liekamo kameru, jo tad vismaz nekas neraustās. Par to ka vajadzētu vairāk par x10 rokas kamerai nepiekrītu jo lai tu kauko nofilmētu jau pie pievilktiem x10 tev vajag stabilu dzelzs roku, savādāk būs drebēšana. Par gaismu ir tā ka digitāli tu nevari neko pastiprināt jo nav ko pastiprināt, ja šūna nav saņēmusi nepieciešamo fotonu daudzumu tad rezultāta nav un stiprināt nav ko. Vienīgais ar ko var pastiprināt gaismu ir eoptrs, bet tas nav saistīts ar kamerām. Noiza izsmērēšanu pa bildi, ko sauc par noise reduction esmu redzējis samērā maz jaunām kamerām, diezgan trokšņainas viņas ir, jo ļoti liels ienaidnieks kamerai ir lielie megapikseļi, jo tad vienā laukumā nākās uztaisīt vairāk šūnas kuru izmērs ir mazāks un tajās tiek mazāk gaismas, rezultātā noizss, a sensora izmērus nedrīkst palielināt jo tad pieaug objektīva apkārtmērs. Tas viss ir saistīts savā starpā.
Principā mūsdienās nopirkt labu kameru ir ļoti grūti, pat ļoti. Līdz ar to atliek vai nu ļoti meklēt vai arī pirkt pus_pro. Ir jāsaprot ka megapikseļi un un objektīvu izmēri tehnoloģiski ir nonākuši tik tālu ka ir grūti panākt labu rezultātu pa labu cenu. ; Iedomājamies mūsdienu mazās hd kameras, cik viņiem ir mazi objektīvi, un cik mazss sensors ar lieliem pikseļiem priekšā - tad loģiski secinot lai tur būtu labs rezultāts, tad velns cik kamerai jāmaksā.
p.s. trv245e ir 20x optiskais palielinājums.
p.s. trijos vārdos verdikts/rekomendācija: jo dārgāk un tai pat laikā švakāki parametri - jo labāks rezultāts būs.
latiš kā Elkora zarazas, aizvēsturi cenšas iesmērēt
pasaki ar ko 20x zūms un tavs panorāmas kvalitātes (?!) attēls 10 gadus vecajā kamerā ir sakarīgāks par to pašu jaunā kamerā, kurai ir 2+ gadu garantija
latiš kā Elkora zarazas, aizvēsturi cenšas iesmērēt
pasaki ar ko 20x zūms un tavs panorāmas kvalitātes (?!) attēls 10 gadus vecajā kamerā ir sakarīgāks par to pašu jaunā kamerā, kurai ir 2+ gadu garantija
Es cenšos iesmērēt? Kurto rāvi. Par sakarīgumu varu pateikt to ka tad kad viņa tiko parādijās laikam 2002 gadā, pa viņu samaksāju 450Ls - tolaik baigais piķis. Tagad mūsdienās pa 450Ls ir ļoti grūti nopirkt vismaz analoģiska līmeņa kameru kas pēc kvalitātes dotu to pašu ārā. Pat tiko kolēģis pa 600 laikam paņēma kaukādu panasonic dx1..., tak pie mazākas gaismas šņāc ka traks. ; Man '94 gada betakams rāda x10 labāk nekā viņa jaunais krutums.
p.s. un ja es gribētu kādam kauko iesmērēt tad liktu sadaļā pārdod!
.
hmm.. principaa jaapiedaaavaa adminiem izveidot sadalju "iesmeereeju" nu lai nejuuk kopaa ar paardoshanu ;) :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.