View Full Version : Bilzhu samazinaashana
Vai juus vareetu pateikt man ar kuraam progaam var samazinaat bildes izmeeru? Es zinu, ka MS Office bija viena taada, bet es MS Office izdzeesu un uzliku Open Office, kur taadas nav diemzheel... :) N00bisks jautaajums, bet nu... :)
DeadmaroZ-TLOTL
09-11-06, 17:48
ACDSee
Pameklē caur google
"Image Resizer powertoy"
Liels paldies, jkey... :) arii DeadMorozam paldies, bet jkey progu aatraak man atvilkt ;)
Ir veel taads free gfx toolis kaa IrfanView (http://www.irfanview.com/)
Pilnīgi piekrītu Angelz. IrfanView (http://www.irfanview.com/)
Kaapeec kaut kas jaavelk, ja ir paints ?
Vai var buut paints neljauj resaizot ? :>
P.S Ar shaadiem teemu nosaukumiem un tshitik "smagiem un sarezgjiitiem" jautaajumiem un kuriem pasham nav iespeejams rast atbildi ~5sec laikaa... eoz forums atri paarveertiisies pa woot :>
P.S Ar shaadiem teemu nosaukumiem un tshitik "smagiem un sarezgjiitiem" jautaajumiem un kuriem pasham nav iespeejams rast atbildi ~5sec laikaa... eoz forums atri paarveertiisies pa woot :>
daudziem paints asociejas tikai ar paris aplju un svitru uzzimeshanu, pac ari izmantoju acdsee (bilzu skatishanai un daziem sikumiem) un paintu visam parejam :D
un kapec laumina esi nomainijsi niku?:rolleyes:
nu piedod :)
Es vienk. pa to ka biezhi vien pietiek ar to ka zin kaa apieties ar to kas ir un neko papildus nemaz ij nevajag :)
Sainhalee kaudzeem pergas... un ta briinas ka notiek visaadi briinumi :)
BTw, M$ Paints nekvalitatiivi resaizo!
Skjirbu starp IrfanView un Adobe Photozhopu resize kvalitaati es uz aci nemanu...
Cilveeks neprasija " Kaa maksimaali kvalitatiivi izmainiit bilzhu izmeerus?"
:>
Diemzheel ir slinkums saliidzinaat kvalitaati..bet veelaak.. aiz nav ko dariit vareetu :)
Pienjemu ka atshkjiriiba var buut pie palielinaashanas, bet diez vai pie samazinaashanas, kas vairumaa gadijumu ir aktuaalaak :)
IW izmanto speciaalus filtrus sham pasakumam same kaa Adobe PS.
vot no painta man labaa kvalitate saglabaa tikai bmp failaa, parejos shvakaa kvalitatee.
Aaa ok es tikko parakaajos un atradu arii paintaa :) Nebiju pamaniijis, godiigi sakot :(
vimba_zlobnaja
09-13-06, 00:22
Es pēdējā laikā resaizoju tikai ar Picasa2. Nepatīk Irfana algoritms :(
pagājušo nedēļas nogali gandrīz ģībienu ķēru iekš PS mazinot 250 gab lielos palagus uz foto bilžu izmēriem (katra bilde 3 izmēros) + vēl vajadzēja horizontu iztaisnot(nolīmeņot) katrai trešajai bildei...
Instigater
09-13-06, 10:01
Es gan buutu manuaali noliimenjojis horizontu un tad uztaisiijis batchu, lai tur shameejais pats njemaas ar samazinaashanu.
Izmantoju Paint :D
Komandas panelii, Image---> Strech Skew--->Un strech laucinjos ievadam procentuaalo veelamo samazinaajumu. ;)
Izmantoju Paint :D
Komandas panelii, Image---> Strech Skew--->Un strech laucinjos ievadam procentuaalo veelamo samazinaajumu. ;)
Nu nez, Paints sakojoshi resaizo...
BTw, Vimba IW havo vairaakus resaiza filtrus.
Cik atceros, Paints sūkāja, jo nebija kubiskās ekstrapolācijas.
Nu nez, Paints sakojoshi resaizo...
Nu dazhreiz (labi ja reizi meenesii) prieksh foruma vai kaa cita, man lieliski straadaa.
Negribaas windu aizd**** ar liekaam pergaam :>
Nu dazhreiz (labi ja reizi meenesii) prieksh foruma vai kaa cita, man lieliski straadaa.
Negribaas windu aizd**** ar liekaam pergaam :>
tieshi taa, man Adobe PhotoShop ir uzinstalets deelj taa bench testa, vairak neesmu izmantojis :D
Starp citu.. ir taada lieta kaa Paint.NET :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Paint.NET
http://www.getpaint.net/index.html
Es teiktu, ka lielisks vecaa labaa mspaint upgreida variants.
Mazinsh, aatrs, piedaavaa VISAS ikdienaa nepiecieshamaas fiichas.
Free :)
@Laumina - pē, kaka !!! Visi kārtīgi h4x0zi zin, ka bildes resaizo tikai ar fotošopu. fotošopa izmantošana šiem mērķiem pagarina krāniņu par 10 cm .
BaiZeVei - kā Paint.NET bija ar ekstrapolācijas algoritmiem? Manējais nav pētījis ./
Ghenis :)
Es teiktu taa.. tie nav hahori.. tie ir lunji kuri zog tad kad galiigi peec taa nav nepiecieshamiibas.
Es testa peec panjeemu bildi un resaizoju vinju ar PS 5.0 LE, ACDSee 8 un mspaint.
Sorry. Laikam katarakta. Neredzu veeraa njemamas atshkjiriibas.
Par Paint.NET
Pie resaizoshanas piedaavaa opcijas:
Best quality
Bicubic
Bilinear
Nearest Neighbor
Vinja installs ir 3MB.
Novelc un apluuri :)
Vieniigais arguments pa labu IrFaniem utml tuuljiem, ir tas ka vinja var resaizot uzreiz vesalu folderi ar bildeem.
Seedet un pa vienai resaizot 500 bildes.. khe...
:)
P.S Tam suudam veel arii var piepichkaat kaudzi ar pluginiem. Vashe \m/
Speex :D
Na*** maajas kaut kaads smirdiigs PS ? Milzenis.. leens.. maksas.. Lai hahori uzaa.. me ir tups un lieto paintu :)
pirmkārt - resaizojot 1 krāsas pikseļu laukumu, atšķirību nemanīs un algoritmi neko nemainīs.
un batch conversion neesamība čakarē prātu. Atbraucu no Zviedrijas - pie štukas bildēm. Bildēts ar 5 MPix kameru. Web`aa jāiebliež. Jāiebliež. Ij tad nafig sēdi un visu nakti resaizo ar roku to štuku. Un instālā man sagādā problēmas -
# Windows XP (SP2 or later),
or Windows Vista,
or Windows Server 2003 (SP1 or later),
or Windows 2000 (SP4 or later)
# .NET Framework 2.0
Man ir smaga aizdoma, ka caur Wine būs grūti palaist. Un vēl man ir slinkums.
/Me jūzo GIMPu - all in one .
Update - esmu dzirdējis, ka dzeršana izraisa kataraktu.
Nu neresaizoju jau es gluzhi melnu kvadraatu :D
http://paintdotnet.12.forumer.com/viewtopic.php?t=489
Why aren't Windows 98 or ME supported?
These legacy operating systems are not supported for many reasons. First is that it would require us to do extensive testing on each older version of Windows. We don't have the time, the equipment, or the older copies of Windows to test with. Second is that it would radically complicate the code in our installer, which is complicated enough as it is. Third, it would also compromise the quality of Paint.NET on the versions of Windows that we do currently support by requiring us to reduce or limit functionality. We use features of Windows that aren't available unless you have at least Windows 2000 or even XP. One of these features is the ability to consistently use Unicode (as opposed to ANSI) character and strings, a prerequisite for rich text compatibility and international support. Other features are related to security, performance, and reliability.
GIMPs tak ir laamju editors :)
mhhh
Tevi tak vairs neviens necieniigs, ka TU uza kaut kaadu bezmaksas suuudu!!!!
:D
es izliekos, ka jūzoju zagtu 10.0 PS CS 2.0 . Tu tik nevienam nesaki, ka es lietoju GIMP, labi ?
savādāk mani p@c@n1 mani n0l1k5
lamjo!
Viennoziimiigi.
Atdod to linku uz ej.jpg, kuru es Tev iedevu!
@Laumina - pē, kaka !!! Visi kārtīgi h4x0zi zin, ka bildes resaizo tikai ar fotošopu. fotošopa izmantošana šiem mērķiem pagarina krāniņu par 10 cm .
blin... nu kas tas par sviestu?!? neko nepagarina! kad nāksies vairāk darboties ar .raw tad arī redzēsi ko nozīmē fotošopa "vissparokai". (tb tie kas izmanto PS nez` vai tikai resaizo bildes!)
Es gan buutu manuaali noliimenjojis horizontu un tad uztaisiijis batchu, lai tur shameejais pats njemaas ar samazinaashanu.
...paņem čupiņu bilžu uz tā avtomatom saliec izmēru 10x15cm - gribu dzirdēt atsauksmes! ;)
P.S. 15x20 un 30x40 gan ir vieglāk...
Ha_Ha
Tiem fochukiem kuru piedaavaa seivot RAWa ir arii softs lidiz kursh ljauj apstraadaat to RAW.
Jaa protams ne tik daudz fiichas utml.,
Tachu kopaa ar fochuku ejoshaa perga + tas pats Paint.NET un tur ir viss ko vien var veeleeties :)
Un nevajag karinaat batonus ka PS ir v ieniigais ar ko var apstraadaat RAWus :)
daļa taisnības...
man vispirms nākas apstrādāt pat ne .raw bet gan .arw, kas ir sony kārtējais izlēciens... tā ka sākotnēji PS pat viņu neatpazīst (rudenī būšot PS jaunāka versija, kur atpazīšot), tāpēc nākas izmantot sony pergu, bet iespējas viņā ir niecīgas!
kaapec vispar ir taads RAW?
Lai piekorigjeetu kraasas. Vairumaa gadijumu tieshi to arii liidz ejoshaas pergas piedaavaa. Tie nav nekaadi grafiskie editori. Tikai un vieniigi piekorigjeeji kraasas un sjo. Visu paareejo dari grfiskajaa redaktoraa.
Vispar stulbi ir cilveeki.. neapguust un neizmanto to kas jau ir.. zog nejeegaa daargas pergas un veelaak gaudo, ****g ku viss daargs. Suuda PS pizgjec.. man vajag tachu nevaru atljauties.
Jaamaacaas jau savlaiciigi lietot bezmaksas pergas lai veelaak nebuutu jaagaudo vai jaamaksaa.
Paljauties uz to ka muuzhigi buus haljava, ir stulbi.
Un ir gauzhaam nepareizi salidizinaat tikai prorfammas un vinajs fiichas. Ir jaasaliidzina arii cena. Un te nu mees nonaakam pie taa ka PS ir peediigais suuds kursh nevienam nav vajadziigs iznjemot cilveekus kuri ar to pelna $.
vimba_zlobnaja
09-14-06, 11:19
Neesu pētījis, bet standarta nu galīgi sūkā....
pagājušo nedēļas nogali gandrīz ģībienu ķēru iekš PS mazinot 250 gab lielos palagus
Nu plz pamēģini Picasa2. Līmeņot pilnīgs prieks. Resaizo visus ar vienu klikšķi + uztaisīs WEB lapu pie reizes (ar smukiem trumbāļiem). Paskaties vimba.dva.lv jebkuru linku. No draudzenes kāzām 1000 bildes sataisiju ~3h laikā. Līmeņošana, krāsu fiksa piekoriģēšana, resaizings + web's.
...Nu plz pamēģini Picasa2. Līmeņot pilnīgs prieks. Resaizo visus ar vienu klikšķi + ...
...paņem čupiņu bilžu uz tā avtomatom saliec izmēru 10x15cm - gribu dzirdēt atsauksmes!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.