View Full Version : Ar ko lai ieflašo BIOSu DS4 dēlim?
Ar ko lai ieflašo BIOSu DS4 dēlim?
Probleema taada ka win utiliita (Gigabyte originaalaa) nokaras kaa taisos updeitoties, no neta.
No Dos nemaaku paarshuut, ir kaada alternatiiva kas der man?
Man ir F2, vajag F3 Biosu.
fdd ir? Pashaa biosaa ir utilita bios flashoshanai :)
No Windows NAV ieteicas flashot
Tiesa no FDD arii :D
Tapec man ir Boot CD, kas ir vislabakais variants :)
Nemaaku to progu juuzot, jaameegina ar winflash.
lielaas bites lapā bija manuāļi kā ar disketi pārsūt biosu. -varbuut esmu vecmodiigs, bet es neuzticētu updati utiliitai ,kas biosu ka4aa no neta(noka4aa pats). Senāk (kad seedeeju uz soc a) testēju līdziigu utiliitu - 100% progresu tas status baars taa arii neparaadiija... :( bet viss strādaaja - taapat to maatiiti garantijaa iestuuķeeju... un ar disketi flasot ir vienkaarsi.
1) vai viss ir @ stock ja ne dari to @ stock
2) vai shim deelim nav taa pat kaa DS3? Ka var flashoot no BIOS nospiezot F8 ?
Tjomka galiigaa...
Man dereetu atrast DS4 biosu "Bin." veidaa, tad vareetu sev zinaamajaa winflash veidaa ieflashot, bet nevaru pagaidaam atrast :/
iedod mailu, iemetiishu bootdiska razhotaajfailu, peec tam visus failus no arhiiva kas novelkams no gigabyte iemetiisi disketee (autoexec overwrite) .... un taalaak boot no FDD
lai biki tavu tjomku kliedeetu iemetiisu linku uz flash manuaali , lai gan ne tavai platei...
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=70&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7VTA3(V1.0)&MenuID=35&LanID=9
http://www.ecs.com.tw/extra/flashutl/awardflash.htm
http://www.eoz.lv/forum/showthread.php?p=48313#post48313 - sitaa jaataisa diskete...
ceru ka paliidzees :)
nosuutiju ...... tikai probza ar GMAIL ....... suuto exe, zip vai rar sanaak taa:
SMTP error from remote mailer after end of data:
host gmail-smtp-in.l.google.com [64.233.183.27]:
552 5.7.0 Illegal Attachment p20si4121985nfc
Paldies. :)
Meeginaashu gan laikam riit izurbties tam visam cauri :>
veelreiz pajuataashu. A no Biosa to nevar izdariit taa pat kaa DS3?
veelreiz pajuataashu. A no Biosa to nevar izdariit taa pat kaa DS3?
kad man bija lielaas bites plate, ja pareizi atceros zem f7 bija visādi sleeptie biosa setingi arii dual backaup bosa paarkopeesana - neatceros vairs kaa to dariiju (manuaalii bija aprakstiits) , bet tajaa sleeptajaa menucii vienalga bija kaukas jaadara, lai errori nemestos un veco versiju nekopeetu atpakļ. bet tas bija laikos kad veel socA bija modee...
nosuutiju ...... tikai probza ar GMAIL ....... suuto exe, zip vai rar sanaak taa:
SMTP error from remote mailer after end of data:
host gmail-smtp-in.l.google.com [64.233.183.27]:
552 5.7.0 Illegal Attachment p20si4121985nfc
Sanjeemu tikai Doc failu...
Ja vari suuti uz otru mailu. Mosh panjem pretii :rolleyes:
plavnieks@one.lv
DOC renamee par EXE un aiziet :)
Ok, un ko noziimee autoexec overwrite? :o
to, ka uzrazhojot disketi no taas exes ko tev nosuutiju uz disketes jau buus autoexec.bat - a arhiivaa ko no gigabyte vilksi arii ir autoexec iekshaa - tad luuk, tev vajag to otro autoexec disketee, aks nozimee ka pirmajam notiks overwrite ap virsu :)
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 00:52
sifozais atsuuti man visu to hernu es tev uztaisiishu fdd imagi un tev vinu vajadzees tikai disketee iecept
aatri kameer esmu apreibis , a to man slinkums ar taadu xuinu nodarboties buus
VAI BEIDZOT KAADS IZLASIIS KO ES RAKSTU!!!
Jebio.. novelkam failu no gigabyte maajas lapas. Atspiezam to valaa ar RAR. Iegustam 3 failinus. Iemetam tos disketee. Palaizam kompi ieejam biosaa un spiezam F8. Izveelamies Update Bios from Floppy un visss!!!!! ko juus te jebio mediteejiet. Un vispaar RTFM Es pat priekshaa pateikshu atver manuaalik 56 Lpp grrrrr... ak jaa ja nespeej failu pareizo atrast eku buu atachaaa!
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 09:53
Raimiza ar prostu iemeshanu nepietiek , vajag bootablu disketi ;-) , ble man flopiks nojucis , sha peediishu un uz servera uztaisiishu ;-)
Nu nevajag neko tur. Es katru vakaru izmeeginu ntos biosus uz DS 3 jau 3 dienu garumaa!!! Tajaa ~ 700kb failaa kas atachaa iekshaa viss ir ko vajag :
1) 965pds4.f3
2)autoexec.bat
3)FLASH895.EXE
Viss kas augosham organismam nepiecieshams!
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 09:58
raimiza kaa tas var buut , kaa tad vinshh iebuutojas , kaucko tu man te fleitee
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 10:06
taa re ku ir image in winimage
http://dead.torrents.lv/image.rar
da nevajag arii to.. nu nopietni... iekopeejam tos 3 nelaimiigos failus suuda FDD un viss notiek! Nu blin
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 10:11
tad sanaak ka tai maateni ir jau ieksg ROM kauckaads boot loaders , nu savaadaak pats padomaa , pilniiga xuina sanaak :D :D :D :D :D
atsuuti man tas savas disketes imagi
Skat ieprieksheejos postus tur ir tas fails! Es vinu sararoju. No weba tas naak kaa .exe un palaizot to izveidojas 3 faili. To nosaukumus es jau mineeju ieprieksh.
Nevajag tur boot disketi, daudzam platem jau ir redzeti biosaa iespeja updatu taisit no turienes, viss stradaa ka Raimiza teica :) Un manualii ari smuki uzrakstits kaa update biosam taisit, tapec es ari pievienoshos RTFM :D
DeadmaroZ-TLOTL
09-08-06, 10:48
aa nu tad jasna , laames valda paar pasauli , ble tas ir pz
da nevajag arii to.. nu nopietni... iekopeejam tos 3 nelaimiigos failus suuda FDD un viss notiek! Nu blin
qft! šitā fīča gigabyte platēm bija jau 2001. gadā...
nu tad beidzot..... aizgaaajaa
Labs naak ar gaidiishanu :p
THX R@imizA :cool:
Tikko ieflashoju F5 BIOS savai jaunai DS3 mobo :D
P.S. Core2 Duo izskatas lloti neslikti :cool: :D
Paldies Raimiza :)
Riit iepatchoshu, shodien padomaa kas svariigaaks :D
Vienmeer laipni ;) Gaidu alus no jums lol
Izdariiju kaa Raimiza teica, un iemaucu F7 biosu.
Ar F2 vispaar nevareeja paklokot, uzreizi restarts pie jebkuraam FSB izmainjaam.
Kaads nevareetu pateikt liidz cik graadiem vareetu normaali kaapt C2D?
Man C2D pagaidaam @ 3.3Ghz un idlee ap 50 graadi, lai gan tas ir BOX cooler, bet ipashi labi taadas temperatuuras nav.
Ipashi nevajag ticet temperaturaam :) Lidz 85C throttling taapat neiesledzas (parbaudits).
Skaidrs. Man pie 3Ghz tagad raada ~55C katrai korei, bet procesoram kaa taadam 40C, kursh tad ir svariigaaks Everestaa, kodolu, vai procesora temp raadiitaajs? Domaaju ka liekot cooleri, buushu termopastu ne taa izliidzinaajis, man defaultaa pasta. Nu jaapaluur kas notiek burnaa...
Dzese box. Ramiem prasaas ventiku, bet nav ideju kaa vinju nostiprinaat lai veedina RAM.
A kaa ir ar taadu lietu, nu teiksim man ir 3,6Ghz OC, un es atstaaju uz nakti teiksim Bitcomet iesleegtu, kas noslogo paaris % no CPU, vai CPU samazinaas frekvenci vai nee?
Jo kaut kaa nepatiik atstaat klokotu kasti uz nakti :)
ds3/4 nav EIST? ja ir tad tas ir tieshi kas vajadziigs - ekvivalents amd kuulenkvaiet.
Sifozais vai tie RAM baigi karst?
Nu teiksim taa, skiet ka ir diezgan karsti. Kiwi Tu pie 2.2V liki ventu?
Iebaroju uzreiz viniem 2,2V un ar iem leenaam celu frekvenci.
ds3/4 nav EIST? ja ir tad tas ir tieshi kas vajadziigs - ekvivalents amd kuulenkvaiet.
Ar vieno ESIT bus pa maz ;) vajag vel OS iestatijumos uzlikt Portativajs PC.
Ar vieno ESIT bus pa maz ;) vajag vel OS iestatijumos uzlikt Portativajs PC.
Eem tu domaa to kas atrodas zem "display properties", "pie power options properties" "power schemes", un tur ielikt portable/laptop?
Eem tu domaa to kas atrodas zem "display properties", "pie power options properties" "power schemes", un tur ielikt portable/laptop?
Yes! :)
Yes! :)
Paldies :)
Un system standby iestaashanaas briidi arii buus taa frekvences samazinaashana ja?
Bet taa fignja tur off hard disks, neiztraucees?
Sorry par taadu lamerismu vnk nekad neesmu licis power ierobezojumus :o, vienmeer bija "never"...
Nu teiksim taa, skiet ka ir diezgan karsti. Kiwi Tu pie 2.2V liki ventu?
Iebaroju uzreiz viniem 2,2V un ar iem leenaam celu frekvenci.
Nu man it kaa vienmeer ir vents, bez venta nemaz isti nezinu. Nu ja roku nevar ilgi tureet klaat, tad gan vajag ventu vai arii samazinaat uz 2.1V. Karshanu var labi parbaudit ar memtest #5 un #8 testu starp citu :)
Tas ir tad kad Memtest aiziet liidz 500% un 700%? Tik ilgi nesagaidiiju...
Roku var notureet cik ilgi grib, bet liekas ka karsti.
Taa to portatiivo fiichu paarbudiiju. Viss buutu ok, bet jamaa nomet tikai reizinaataaju, RAM frekvence paliek esoshaa. Man tieshi gribeejaas veesaakus RAM, jo CPU ir cik saprotu normas robezhaas.
Laikam tad jaameklee risinaajums kaa pielikt to FAN...
Jaapetestee arii ar to memtest, lai gan shodien, kaste gaaja bez kluudaam, dariits tika viskautkas, saakot no 3D slodziites, beidzot ar 3X HDD vienlaiciigu defragmentaaciju.
Nepatika tik tas ka 12V liinijai everests raadiija 11.6V, neticaas ka PCP@C blokam taa vareetu buut, varbuut seezhu uz vienas liinijas, bet arii nevar buut, savaadaak kas tad studenti tos molexus izdaliijushi vai, turklaat mana sys vairaak par 450W nerij :/
Karoch naakamnedeelj jaapeerk testeris, bez taa nerazobratsa.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.