PDA

View Full Version : varianti kā no hdmi dabūt ārā skaņu

deff_ins
05-02-11, 20:45
tas, ka mans recievers (http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=139) nesupportē audio input sāk dzīt mani panikā...
spdif nostiept no kompa līdz recieveriem īsti nesanāk, jo pa vidam ir durvis - ta sanāk vai nu grīdā kaut ko grebt un līstes līmēt vai tml. ***.

varētu it kā hdmi-spdif converteri kaut kādu paņemt - pa 30-50ls no ebay - piem kas šāds http://www.ambery.com/hdautodisand.html

vai arī jautājums ir - ja man ir tv kam ir hdmi input protams, un spdif out... ir kaut mazākā iespēja dabūt šo skaņi no hdmi caur tv uz spdif NEIESLĒDZOT pašu televizoru? kāds ir kaut ko tādu dzirdējis?

ir citas idejas?
vispār, savu to recieveru pārdodu labprāt un paņemtu kādu prastu onkyo ar hdmi audio input un lieta risināta :ok::shura:

deff_ins
05-03-11, 13:46
veči, pastāstiet man par to teļuku :)
ja man teļuka hdmi iesprausts, bet no teļuka nāk ārā spdifs - vai ir kādi tv modeļi vai funkcija lai man šis audio forwards strādātu arī neieslēdzot tv?

Semo
05-03-11, 14:02
par to tv tev pasham jaskatas specene, veljovairak, ja neesi noradijis tv modeli(vismaz es nemaniju)

deff_ins
05-03-11, 14:36
es nopirkšu to tv kuram tāda feature būs :D aizskrēju pie savējiem uz euronics - tie visi plāta rokas un saka nav tādas features manīts kādā no teļukiem. tipa tā varētu saukties hdmi to spdif audio offline forwarding :D

StyleZ
05-03-11, 14:51
Es gar zemi :D
Na*uj lai tāda fīča vispār būtu izdomāta? :shura:
Tas izklausās kaut kā galīgi pēc caur d***u risinājuma ;)
Teļļukus ražo tā, lai tie izslēgti patērētu pēc iespējas mazāk elektrības, un loģiski, ka izslēgts tas neforvardēs signālus caur visiem savienojumiem..

Es tiešām ieteiktu notirgot to recīveri un paņemt normālu, nevis tagad vēl meklēt kaut kādu mistisku TV, kurā tu sametīsi daudz vairāk laika, pūļu un līdzekļu vai zāģēt sienā caurumus, lai papildus vadus vilktu..

Semo
05-03-11, 14:59
sava taisniba vinam ir, a kas ir baiga problema 75 omu kabeli izvilkt?

deff_ins
05-03-11, 15:19
nu ir problēma to kabeli vilkt... recieverus arī jau neviens nepērk latvijā :D par mani jau smejas cilvēki kad es saku - šo pārdod un nopirkt vietā ar normālu hdmi supportu - saka cilvēki - tu pamēģini notirgot tagadējo :doh::shura:

Semo
05-03-11, 15:28
varetu ta but, tagad jau visi gribes ar hdmi vismaz 1.3, tiesa viennu bridi aizdomajos mos iemanit pret savu 705 onkyo:D

Kunz
05-03-11, 15:39
In order for the 640R itself to receive audio (Including surround-sound)
from HDMI (or DVI) sources a Co-axial (SPDIF) or Optical (Toslink) digital
audio connection must be made from each source to the 640R.citāts no devaisa instrukcijas. :shura: Velc vien vadus priekš audio uz savu resīveri... tā būs lētāk. Alumīnija slieksnītis durvīm (platais) arī nemaksā tik dārgi.

deff_ins
05-03-11, 15:41
iemainīt ko pret ko?
tev ir TX-SR705? jamam tu vari audio iebarot no hdmi? pēc specens tur jau pisec pisec hdmi stuff ir iekšā.

duksis
05-03-11, 15:41
Def, tu jau neesi pateicis cik gribi par savu :D Būs adekvāta cena, būs arī pircējs :)

Semo
05-03-11, 15:43
nu patiesiba, ja vadi kaucik normali izvilktie kursta, tb nav iespiesti iebetoneti utt, tad jau ar esosajiem vadiem var izbukset to pasu rg kabeli un uztaisit coaxialo kabeli. otrs varinats, ir panemt kaut kadu asrock ion kasteli un nomest ka htpc pie resivera

vimba_zlobnaja
05-03-11, 15:53
Deff atsūti kurš tev pārdeva iesim pārmācīt. Vai saki cenu domāsim.

deff_ins
05-03-11, 16:02
par adekvātu cenu es toč nepārdošu :D

http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=139
250ls, pa cik ņēmu pa tik atdošu...

DJWoX
05-03-11, 20:13
kas mūsdienās pērk bez moneyback garanta :shura:?
vai tad patiešam nevar atdot atpakaļ no kura nopirki ??? teikt kad vairs nestrādā. vai k-ko citu
un es nesaprotu kā verķis kurš jauns maksā ~700Ls var būt bez audio in HDMI (duno)

genius
05-03-11, 20:34
Deffs nolaida luni,jo akli noticēja modeļa nosaukumam:shura:

ah šī patērētāju sabiedrība :lookaround:

deff_ins
05-03-11, 20:42
nu jā, es ir epik fail :D bet man daudzi ir teikuši ka nekad neiedomātos, ka recieverim ar hdmi nav hdmi audio inputa :D

lab, liekās mierā, es stiepšu mazu plānu digitālo coaksiāli un būs labi...

Semo
05-03-11, 20:44
manam ar hdmi viss ir kartiba, ja nemaldos bija 1.3a standarts, bet par mainu tas man ta tikai grozas kjeceriga ideja galva...nedomaju ka es ko baisi iegusu...
tik daudz ka stiprekliem tava aparata vajadzetu but labakiem...

genius
05-03-11, 20:46
un kāar pēdējo salmiņu.. pameklēt vai nevar čerez pakaļgalu tam resīverim iemānīt hdmi skaņu? moš var ar kādu firmwāri?:lookaround:

deff_ins
05-03-11, 20:51
firmwares būtu incanti :D par to onkyo runājot - es jau ar mīž, ka skaņa tipa onkyo var būt nav tik kruta kā manam :cool: bet es starpību noteikti tāpat nejustu.

Semo
05-03-11, 20:58
patiesiba vinus salidzinat var tikai noliekot blakus uz vinu un to pasu sistemu, modeli pret modeli neta nesalidzinas, nemot vera ka dzirde ir subjektiva, un ari tas ka cik noprotu tad ari modelu dienasgaismas ieraudzisanas laiki atskiras pa kadu gadu diviem...

deff_ins
05-03-11, 21:06
nē, dianasgaisma viņiem abiem ir 2007... ja vien tev tiešām ir Onkyo TX-SR705... bāc kāda vēsture ne?

tas kantoris kas pārstāv te cambridge soundworks it kā savu veco tehniku ar piemaksu mainot pret jaunu. hvz cik piemaksa liela bet nu...

varam abus savus salīdzināt - tikai vajag dj pulti lai var vienmērīgi pārslēgt sources :D

Semo
05-03-11, 21:18
brauksi uz tukuma pakiem lai salidzinatu?:D
nez cik nu vesture, skana jau nav datorkomponentes kas noveco pa dienam, plus jaunie standarti kas naca pec 5.1 skanas un bd atbalsts manam ir un neko vairak nemaz isti neprasas, tik tik daudz ka saku domat ka vajag gadu citu skanas avotu slekt klat nevis pc.
tici man piemaksa bus otrs stipreklis.

noname
05-03-11, 21:29
deff, nejauc cambridge soundworks ar cambridge audio, ето две большие разницы

deff_ins
05-03-11, 21:32
sry - līdzīgi nosaukumi brandos... kā dell un acer arī bieži jūk :D

tolx
05-03-11, 21:34
pofig par cambridge,galvenais lai šnabis ar liķieri nesajūk :shura:
ar par resīveriem... neredzu jēgu baigi turēties pie esošā,ja tas nav kaut kas megalabs.

noname
05-03-11, 21:48
nu pa 250 ls jamais ir pavisam neslikts, sevišķi ja ir mīksti skanošas tumbas, patik mega detalizācija vai stikla augšas :-D
ja godīgi, tad pie esošās situācijas un budžeta nesaprotu deffa ieciklēšanos uz to hdmi audio

deff_ins
05-04-11, 00:59
viss būs labi :) es teicu ka nostiepšu papildu kabelīti :)

Bender
05-06-11, 10:10
nav lētāk paķert klāt kādu Popcorn Hour veidīgo? :D

noname
05-06-11, 10:44
protams, popcorn lētāk par koaksiālo kabeli :doh:

Bender
05-06-11, 11:28
pag, bet cik sapratu kabelis jāvelk no blakus istabas pa svaigi veiktu remontu?

deff_ins
05-06-11, 13:32
nu tur jau tā lieta, tiko remonts.
remonta laikā no kompa kas atrodas mērot pa sienu 8m aptuveni novilku hdmi 10m kabeli līdz tv vietai... pie tv vietas arī 7.1 satelīt-tumbu vadu gali izvilkti. nu tam recieveram ir jāstav tur. man gar sienām plastmasas līstes ar tiem kabeļu kanāliem ir saliktas - kabeli pa tām varētu izvilkt - bet pa vidu durvis :doh: nu ir ideja gar durvju slieksni iegrebt mazu gropi kur to kabeli ieguldīt un mazu līstīti uzlikt virsū. pie tā es ar palikšu... bet līdz tam moš izdosies nosnaipot šo te:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250813779411&category=109015&_trksid=p5197.c0.m619
arī solutions izķeksēt no hdmi to digitālo audio signālu.

josi
05-06-11, 19:49
Es ceru, ka tu saproti, ka no tās kastītes labākajā gadījumā nāks ārā tikai stereo signāls?

deff_ins
05-06-11, 20:21
nē nesaprotu, jo specenē teikts - outputs original hdmi sound pa coax spdif
http://www.lindy.co.uk/lindyshop/manuals/32597V1.pdf
tu moš nepamanīji spdif out?

josi
05-06-11, 21:31
Nepamanīju gan :hmm:
Jebkurā gadījumā - HDMI ir 8 nekompresēti skaņas kanāli, SPDIF tikai 2, un jautājums, vai tā kaste uztur DolbyDigital vai DTS pass-through.

noname
05-07-11, 01:05
spdif ir 5.1, bet nu deff'a izvēlētā kaste ir krāms

deff_ins
05-07-11, 03:28
krāms kādā ziņā? in general visi šādi konverteri ir krāmi jo tā lieta vienk. nestrādā? jeb tieši šis ir krāms labāk pirkt kaut ko šādu
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=3939
tipa kruts brands dārgi un tā?

citi cilvēki man saka, ka konvertējot digitālo signālu nu nebūs tur nekādu ar ausi dzirdamu zudumu...

bet par spdifa 2 kanālu atbalstu taisnība...
atradu skaidrojumu netā kas man liekas vissaprotamākais

I've hear that S/PDIF can only handle 2 channels of uncompressed audio. After that, it would start to compress it. Is that correct? I've heard that HDMI 1.3 would be able to handle a full 8 channels of uncompressed audio. Is that correct?
S/PDIF won't compress anything - it's a protocol and data format for sending digital audio. The issue is that s/pdif is limited to 16 bit/48 kHz 2 channel PCM (because PCM is uncompressed). DD/DTS are compressed audio formats so that although there are 5.1 channels of audio the total amount of data that is being sent is less than the max s/pdif can transport. The bandwidth of HDMI is much greater and can carry multi-channel PCM (as well as video at the same time).

vēl labs skaidrojums kad hdmi makes sense

'Movie audio' (i.e. Dolby Digital, DTS) is compressed audio, S/PDIF will pass that information unaltered, the connection type will not alter the level of compression that already exists in the recording.

If it's no compression you want from your movie sound tracks (i.e. the multi-channel PCM sound track of a Blu-ray disc), you would need to use a HDMI connection to the receiver to access that audio.

Bender
05-07-11, 11:10
kāpēc esi ieciklējies uz to, ka multimedia avotam/atskaņotājam ir jābūt tieši PC? šobrīd tas finansiāli vairs nav pamatoti.

man ir līdzīga situācija, bet es izvēlējos pie TV izvietot Popcornu (tagad ir pieejamas arī lētākas alternatīvas ar līdzvērtīgu funkcionalitāti), kurš saturu ņem pa WiFi no PC vai arī no USB HDD (BlueRay saturu pa WiFi nespīd skatīties :D). video tiek padots uz TV, par skaņu rūpējas resīvers.
anyway tas ir ērtāk, nekā skriet uz blakus istabu, lai ieslēgt pauzi.

noname
05-07-11, 11:28
krāms tādā ziņā, ka pašreizējo problēmu mēģini risināt ačgārnā veidā
par spdif nekompresētajiem kanāliem josi taisnība (lai gan praksē ir laists cauri 24/96), nelasu uzmanīgi, piegdienah aizmiglojusi acis :D
bet nu šādam komplektam ar atvēlēto budžetu cerēt uz br hd audio ir visai aplami, tas ir apmēram tāpat, kā klausīties uz portatīvā pleijera flacus - var protams, bet bezjēdzīgi :D

edit: man tādas aizdomas, ka lētākajām popcorn alternatīvām video un audio dekodēšana būs vēl zemākā kvalitātē, ka normālam pc, par atsevišķu atskaņotāju nemaz nerunājot

Bender
05-07-11, 11:57
lētākajiem DTS&Co licence nemaz nebūs - skaņu vnk pados uz resīveri, kuram arī būtu jāveic šī funkcija.

Semo
05-07-11, 12:45
izvertejot visu to digitalas skanas padarisanu, es laikam tomer ieteiktu pardot to resiveri un pielikt klat tas naudinas, par konvertetajiem kabeliem utt, un iepirkt jau ar hdmi 1.3a lai var normali skatities bd diskus utt, jo man smaga aizdoma viss tas ko tagad taisies darit pec kada liaka tev liksies galigi garam, un gribesies tomer to bd pilna kvalitate skatities. ja pareizi atceros tad bd izmantotie Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, var tikt palaisti tikai pa hdmi sakot ar 1.3a versiju, viniem bitrate bija besenie gbit, nemaz nerunajot par multi chanel pcm

noname
05-07-11, 13:18
nepiekritīšu Semo, šobrīd ir visai pieklājīgs sākuma komplekts, un tā hd audio atskaņotspēja ir diezgan apšaubāma, elementārākais un lētākais problēmas risinājums ir nopirkt tajā pašā argusā labāko 75 omu antenas kabeli, skrūvējamos rca spraudņus un palaist skaņu caur to, vēlāk jau ja deffam būs āķis lūpā un gribēsies ko labāku, varēs mainīt komponentes kamēr zaļš gar acīm

deff_ins
05-07-11, 13:42
gribētos uz testu dabūt kādu labu recieveri ar to hdmi audio supportu un paklausīties vai es dzirdu starpību.
bet tā es palikšu kas man ir.

kāpēc esi ieciklējies uz to, ka multimedia avotam/atskaņotājam ir jābūt tieši PC? šobrīd tas finansiāli vairs nav pamatoti.
man tas kompis jau ir - un es esmu tāds tipāžš kam patīk visu kompā krāmēt iekšā...

genius
05-07-11, 13:48
Velc vadu, īpaši, ja jāpačakarējas būs tik ar durvju stenderi... nav ko sūdis pirkt, tas ķinas mēsls beigās būs ar aizturi, visu nelaidīs cauri u.t.t.

Semo
05-07-11, 16:13
kjecerigs jautajums, a kada skanene ir kompam?

deff_ins
05-07-11, 17:23
ir starpība ja es izmanto digitālo? pagaidām izmantoju onboard spdifu... man priekš analoga audio ir kaut kāds xfi gamer soundblasters. tam ar ir optical spdif, bet vajag pareju 3.5mm jack - optical.
http://images.monoprice.com/productlargeimages/26711.jpg

noname
05-07-11, 21:15
kaut arī optiskais tīri teorētiski būtu labāk no kompa, tavā gadījumā labāk lietot koaksiālo, jo a) lētāk b) vieglāk būs ar līkumiem ap durvju stenderi vai stūros
turklāt esmu pārliecināts, ka vietējos šopos nekur nebūs uz vietas ne tāda pāreja no minidžeka uz toslink, ne arī gatavs kabelis ar minidžeka optisko vienā galā, lai gan ēbrejā var tādus 10m plastmasniekus atrast pa 10-15ls, stikls būs dārgāk
kādreiz bija starpība, vai lietot iebūvētās digitālo out, vai normālu kartiņu, jo vecie onboard čipi ļoti daudzi iekšēji resamplēja visu materiālu uz 48khz, šobrīd tas jau vairs nav tā, bet nu varbūt ir vērts papētīt dēļa audiočipa speceni katram gadījumam

banana
05-07-11, 21:47
šādas pārējas esmu redzējis rimīšos, audio/video aparatūras nodaļās.

deff_ins
05-07-11, 22:55
es tak saku - pāreja jau no ebay nāk, audiokartes specenes papētīšu gan.

deff_ins
05-08-11, 00:09
tagad nākamā bēda - vajag bluetooth audio reciever ko pie av reciever pielikt :D lai no lapša var skaņu palaist meituks dīvānā sēžot :D

Semo
05-08-11, 00:52
jezus, tu jau sac ar visadam kjeceribam nodarboties...
BT galigi nav tas labakais veids, nerunajot par pasu domu.
bet ja akurat vajag ta manuprat labak ir citus risinajumus tik ne bt

deff_ins
05-08-11, 00:57
klau, nu tas no lapša, pamatā jau skaņa no lielā kompa pa coax spdif ies. no lapša vajag lai arī meituks dīvānā sēžot bez kabeļiem var arī skaņu palaist. a kad meituks kaut ko laiž - tad audio kvalitātei nav būtiskas nozīmes :D

Semo
05-08-11, 09:15
ir softiski risinajumi caur wireless, pa bt bus galigi garam, bt gluko un pamatigi, tas ka specene rakstits 10m un 100m realaja dzive nedarbojas, man pat BT pele un klava glukojo 2m no kompja, nerunasim par sonyericsson BT austinam. vinam nepatik wireless un visadi citi strunti, metala konstrukcijas utt. dzive jaa, tev lielakoties skanes muzika bet bus loti biezi parravumi un citadi artifakti.
vienkarsakais variants ja runa iet pa muziku tas pats ms media center darbojas tada veida caur tiklu. bez tam nebus ari papildus investicijas

noname
05-08-11, 13:29
lētākais hārdiskais daudzmaz lietojamais variants - airport express
a kad meituks kaut ko laiž - tad audio kvalitātei nav būtiskas nozīmes :D
nu tad lai laiž uz sava laptopa skaļruņiem, nav ko izdomāt liekas problēmas :D

Semo
05-08-11, 17:08
ari taisniba, diezvai tu gribesi lai tev skandam pikstulus izsit ar kaut kadiem artefaktiem:D