View Full Version : Ko labāk ņemt? X1800XL vai 7800GT?
Kuru labāk ņemt, pieņemot, ka cenas līdzīgas? :confused:
Reko saka Toms...
http://www.tomshardware.com/2005/12/02/vga_charts_viii/
No Toma ir gruuti pateikt, jo tur daudzmaz vienaadi... Nu, varbuut, 7800GT ir labaaka, bet es gribeeju tieshi uzzinaat O/C iespeejas, jo peec O/C kartes dzied citu dziesmu ;)
Nu tad papeeti 3dmark skoores ieks futuremarka...
Cik es pamaniju, X1800XL + OC ir labak neka 7800GT ;)
Es ņemtu 7800GT :)
3dmark vēl nenozīmē labāk. Vairums aplikācijās GT ir labāks. Un ja kloko, tad jasalīdzina abas klokotas nevis tikai vienu.
Tad jau arī, ko ņemt FX57 vai opteron @ 2.8Ghz :D
Sorry, aizmirsu pierakstit ka GT arii +OC ;)
luudzu nejaukt GT ar GTX!
P.S. kopss kura laika sak razzot 7800GT 512Mb versiju?
P.P.S. ja runat par XL un GTX, tad otrai protams bus priekssroka, bet ja saidzinat XL un GT, tad pirma IMHO izskatisies pievelciigak...
EDIT: tikko padomaju ;) nVidia kartei bus mazak problemu ar draiveriem ;)
Viena tante teica, bet tomeer.
Kashelz ar savu 1800XL OC dabuuja virs 9K 3Dmark05, bez iipashas piepuules cik sapratu, taa kaa 10k domaajams ar modiem utt arii var dabuut, 7800GT nez vai tiks tik taalu.
Tehnologiski labaaks ir ATI.
Speelees. Nu ar OC vai bez vinjas ir liidziigas.
Question, ja man ir liekie 300Ls es njemu ATI 1800XL produktu.
Offtopiks: Tiem kas breeca ka GF FX (NV30) seerijai nav stipri impotents sheideru bloks: http://www.tomshardware.com/2005/12/02/vga_charts_viii/page16.html
X600XT 128bit ar 4pp pret 5900 8pp un 256bit un skore ieksh FEAR vienaada... mhh
Kaut gan redzams ka taa nav ATI speele, ja iet runa par Softshadows (FX tos atbalsta dzelziski).
pajautaa Kashelz vai ir izdeviigi, vinjsh juuzo XL
nu es juuzoju x1800xt, apmierinaats esmu :p, vecais, nechakareejies, njem x1800xt, cena ir ljoti lidziga
Kashelz ar savu 1800XL OC dabuuja virs 9K 3Dmark05, bez iipashas piepuules cik sapratu, taa kaa 10k domaajams ar modiem utt arii var dabuut, 7800GT nez vai tiks tik taalu.
Šodien ceru pamocīt bikucīt 7800gt.
1800XL GALVENĀ PRIEKŠROCĪBA ir tas, ka var voltus ar programmu vienkārši mainīt, un Vmodu pat nevajag.
Nu ne jau 3dmarkas visu izsaka. Teiksim SLI 7800gtx sistēma savāc 40000 3dmark03, bet ar vienu tikai 20000. Bet vai tas nozīmē, ka mana karte performē 2x sliktāk? Muļķības. Atkarībā no 3d aplikācijas atķširība būs labi ja 10-20%.
Tas pats ir te, pačeko tos benčus un tu redzēsi, ka 7800GT ir labāks pirkums. Pat ja viņa klokota savāks tikai 8-9K, toties vairums aplikācijās viņa ir labāka (ok, ir priekšroka tikai pie smaga AA/AF varbūt)
Es jau skatijos. Tur dazhaas vietaas vinja pat paarspeej X1800XT un 3DMarkaa paarspeej X1800XL(Pie 1280X1024 un 1600X1200).
Tagad jaapagaida, ko Kasparz dabuus aaraa un jaaapjautaajas Kashelzam, kaa shim iet...
Vimba tas bija adreseets man?
Jap, tas tev nav pacelt frekvences tikai, k'a agr'ak bija, v'el delta n'ak kl'at, un ar'i uz 100% vents ir vienk'ar'si nep'arsp'ejams.
Taagd lieku jaunu biosu atkal kartei virs'u, tad m'e'gin'a'su pietuvoties 9k robe'zai ar defaulto dzesi.
Nu te izlaidu krepainu skoori.
Tagad viss ir CPU limited, nav ar'i 'sodien laika 'nemties, j'aiet uz banku un pastu, bet nu default'a dzese uz VGA, un izstabas temperat'ur'a.
http://bildez.lv/bildes/kasparz/7800/orig/1136921745.jpg
Izskataas, ka tomeer njemshu 7800GT, jo vinja ir mazliet jaudiigaaka.
Kristap, pa'nem t'adu pa'su, k'adu es te mocu, v'el'ak trijat'a uztais'isim k'adu burnz pas'akumu.
Acīmredzot buus taa jaadara. Jo eVGA ir laba karte(taa vismaz izskataas) :cool:
Kristap, pa'nem t'adu pa'su, k'adu es te mocu, v'el'ak trijat'a uztais'isim k'adu burnz pas'akumu.
Trijataa? :) tjip Tu, es un Kitaps? :P :cool:
Putns vel mezhaa, bet iesmu jau draazh :) Jaaskataas kaa sanaaks, tad jau varees domaat par svilinaashanu ;)
Neviens no shiem modeliem nav kakis maisaa, taatad iipashi arii stresot nevajag. Ko panemsi tas kalpos loti godam. ;)
nu ja, jo iipashi naakotnee taisies uz W_VISTA paariet, shiem tur kaukaac lielaaks atbalsts ATI drivakiem buushot...:cool:
Nu tada tipa kartes jau ilgak par gadu parasti netur, ja nauda protams to atlauj, ta ka Vistinja vel labu laiku nebus, domaju tur nav ko iespringt un nVidia ari savus drivakus kartiba savedis.
es vairaak vadoties peec shamaa raxta http://www.datuve.lv/raksts/1003/Zinas_no_Lasvegasas_(edeliga_Vista) rakstiju!
Nju, bet ja kartigi iemeti acis tur nebija arii X1x00 seerija mineeta, so taa ir tikai draiveru probleema.
Jo pilnajaa rekomendaacijaa bija arii kompis ar 6200TC karti, so ja vecaakas uztur tad arii jaunaas uzturees. Taa kaa neh streost ;)
Ta suuc taas kartes, katrai ir savi plusi un miinusi, diivaini ir tas, ka citi cilveeki saka, kas paargaajushi no 7800GTX uz X1800XT to, ka vinjiem gludaak iet visas aplikaacijas, freimi ta +/- vienaadi, bet vienalga gludaak un labaak! Izveele ir katra rokaas, es savu karti neesmu ipashi spiidzinaajis, tikai uzliku labu dzesi un viss, ar OC sasniedzu 9,5k, taalaak viss atkariigs no taa cik veiksmiigs eksemplaars pagadijies! Ir redzeeti ar XL karteem stipri paari 10k ieksh 05 marka! Ta man GeForce kaa suga nepatiik, bet nesaku ka sliktas kartes, pats domajau vienu taadu senaak iegaadaat, bet paliku pie vecaa labaa ATI, tomeer uzticiiba laika gaitaa pieraadijusies :p :D
X1800XL buus jaudiigaaka pie lielaam izskjirspeejaam un AA/AF noslodzeem nekaa 7800GT bet daargaaka.
X1800 plusi ir AVIVO fiicha un atteela kvalitaate nedaudz labaaka nekaa 78XX karteem.
78XX trumpji 24trubas, cena, pusliidz labi noslipeets straadaajosh SLi.
Nu es 'nemtu x1800XL.
Maks'a the same+Avivo+softiskie Vmodi.
Tagad uz galda st'av viena R480 12p, ceru ar jamo tuvu 7.5k dab'ut.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.