View Full Version : Dzelži niķojas, nezinu risinājumu...
veči, vajadzīga jūsu palīdzība!
Beidzot saņēmos un apgreidoju savu videni uz x1900 (iepriekš 850), taču pilnīgas laimes un apmierinātības sajūtas vietā saņēmu galvassāpes. :p
Palaižot kādu 3daplikāciju sistēma vienkārši.. izslēdzas. Nevis uzkaras vai izmet zilos logus, bet izslēdzas. Pie tam tas notiek apsolūti randomā. Bieži pat
pie aplikācijas ielādes.
Sistēma ir tāda:
Athlon X2 4400+
DFI lanparty Ultra-D
x1900
baroklis Enermax Liberty 620W. Nekas nav klokots.
Esmu tīrījis sistēmu, pārinstalējis gan draiverus gan directx, bet nekas nepalīdz.
Vispār man ir aizdomas uz mātesplati. Kaut kāda nesavietojamība? BIOS pašlaik ir no 2005/06/23, bet uzliekot jaunāko rodas vēl liekākas problēmas - sistēma izslēdzas pie jebkuras iespējas.
Tiešām būs vēl mātene jāmaina? varbūt video ir brāķis gadījies?
mhhh, visas baroshanas visur toch ir saspraustas?
paarinstalee windowzu man ar kaukaa liidziigi bija ar x1800xt kad paarinstakleeju windu viss bija chikiniekaa, uzliec jaunaako biosu nu ja taa nepaliidz tad atvadies no maatenes
barošanas ir sapraustas visas, kuras vajadzīgas.
drošs paliek nedrošs biju atslēdzis liekos HDD, bet tik un tā viens pīpis
vispār man bija arī problēmas ar biosa apdeitu
apdeitoju ar winflash, jo flopis ir likvidēts kā šķira. Apdeita laikā nekādu kļūdu paziņojumu nebija, taču pēc restarta mātesplate negribāja būtoties. pat signāla nekāda nebija.
Izglāba situāciju safe-boot džamperis.
Pie tam šī problēma bija gan pāršujot jaunāko biosu, gan atpakaļ veco. Vecā biosa gadījumā mātesplate vismaz signalizēja
vakar ap pusnakti mēģināju uz tukša diska uzinstalēt tīru vinxp kopiju, taču, pēc sātanisko nforce 6.66 draiveru (citu nebija pie rokas) uzinstalēšanas, sistēma atteicās būtoties :D
pameegjini mosh instaleet tos draiverus kas naak liidz maatenei
man bij taa kad ati karte negribeeja darboties AGP modee
aka raadiija AGP 0X
meegjinaaju visaadus draiverus gan video gan maatei un visu laiku viens
beigaas uzliku tos kas naaca liidz kaa par briinumu viss straadaa
-
edit:
vispaar kad apdeito biosu to uzreiz vajag nomest uz defaultiem nevis meegjinat starteet taapat
hm, uz tīras sistēmas ir tas pats.
Apdeitoju biosu, bet klūva vēl ļaunāk. tagad ir baisi artifakti 2006 marka HDR testos.:(
tad dabuu citu videokarti un notestee ar to - buutu labi ja videokartes atskirtos peec iespeejas mazaak. un ja vienai gluki ir un otrai nav - tad uz garantiju prom
HX_unbanned
08-28-06, 08:56
Muhļaza tava mobo ir. Tā ir sakne. Power Source ir stabils. RAM arī laikam oki. Cpu arī oki.
Karoč pameklē netā kādu neoficiālo BIOS ( supa dupa optimized ) un ieinstalē. Tas būtu eksperments, lai redzētu, ko tava mobo saka par to vielu.
Ja nepalīdz, tad pamaini BIOS bateriju /// moška CMOS taisi šitās ***ņas.
Diezgan neriāli, taču varbūt tev kāds kontekts, vads iet uz īso. Es tā divas mobo pēc kārtas nokāvu ..
Kā jau DFI Lanparty platēm pieņemts, malies pa BIOS settingiem dienu un nakti. Varbūt kāds iestatījums tev rada tādu efektu.
Galu galā mums te viens puišelis vārdā Kasparz (http://www.eoz.lv/forum/member.php?u=41) ir, kurš par šito sugu ir atkodis diezgan daudz. Uzprasi viņam!
HVZ, kā ieliek atpakaļ veco videokarti, sistēma strādā kā pulkstenis. Problēmas ar stabilitāti pazūd kā šķira.
Parādījušies nenormālākie artifakti SM 3.0 testos. Viss saplūst vienos trīstūros un artifaktos, kādus es biju novērojis, kad kadreiz mēģināju atlokot neveiksmīgu R9500 modeli. īpaši tas izpaužas Canyon Flight. amizanti ir tas, ka tests sākas bez problēmām, bet tiklīdz tā jūras radība pārlec gaisa kuģim pāri, viss saiet grīstē :)
Varbūt brāķis ir tomēr video?
Vajadzētu aizstiept pie kādas neatkarīgas puses notestēt arī videni.
Kā teiktu angļi: viš mī lak!
Zini, ko es nesaprotu - Nafig tev Ultra-D klapatas, ja viss uz stock tiek turēts???? :confused:
Tā plate nev VALUE... Un viņa pēc bios uzstādījumu nomaiņas ramam taimingus uzliek pilngi kaut kādus abstraktus!
Girbi fīčas, pērc ASUS :)
Video X19XTXir diezgan karsta manta! Rūpējies lai tā būtu pienācīgi ventilēta!
HX_unbanned
08-28-06, 10:01
Mļin, tak UZRAKSTI VISU PC SPECIFIKĀCIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!! tAGAD IZRĀDĀS, KA TEV IR KKĀDA VIDEOKARTE! Vo pokemoniņš.
Tas nekas - pārdzīvos.
__
Kā jau teicu - pameklē netā draiverus. Reizēm tie palīdz.
1)Par to pokemoniņu- tas bija lieki. Sākumā rakstīju, ka iepriekš bija 850- tais. Domāju, kas būs skaidrs, ka tas ir radeons x850. Ok, mana kļūda
2) uz stoka nekas netiek turēts. Procis tīri braši strādāja uz 2,5 Ghz (tālāk dzīties diemžēl atteicās...). Pie tam tad, kad pirku nekādas tādas labas alternatīvas nebija
3) parakājos pa radeon 2.ru un konstatēju, problēmas iemeslu var būt vesela kaudze. kartes ir diezgan niķīgas
* barošanas bloks. tur bija džekiņš, kuram karte tieši tāpat uzvedās, ka manējā un problēmu viņš atrisināja nomainot barošanas bloku. Interesanti, ka viņam bija FSP Bluestorm 500W baroklis, ar kuru sistēma slēdzās ārā. Problēma atrisinājā nomainot barošanas bloku pret FSP 400 W Bluestorm...
* atradu linkus uz "specializētajiem draiveriem" (thnx HX_unbanned!)
* var būt, ka videoatmiņa mirst
* vēl tāds vājš mierinājums ir pamainīt PCI datu pakešu izmēru no uz kādu mazāku..
Pilna sistēmas specifikācija:
AMD Athlon X2 4400+ (Toledo) + Zalman 7000B - Cu
DFI Lanparty UT Ultra -D mātesplate
Corsair XMS 3200 - 1 Gb
iepriekš bija Asus EAX x850XT
tagad Asus EAX x1900XT
3 SATA HDD
1 DVD-RW
1 CD RW
skaņas karte,
kardrīders :)
korpusā 3 12 cm ventilatori
visu to baro Enermax Liberty 620 W
Nu bet toč tad izskatās peč video kartes šaizes..
Visas pārējās komponentes galīgi Ok un tas Enermax var to visu nobarot (pie tam nav tak te kaut kāds SLI/Crosfire)
Moš mēģini garantiju :rolleyes:
HX_unbanned
08-28-06, 13:28
Jap, Video šaize. Tev viņa ir Retail vai OEM?
retail.
šovakar pamēģināšu tos hotfiksus un paskatīšos vēlreiz kar ir ar BIOSa parametriem.
Sarunāju patestēt kartiņu uz citas sistēmas. ja tur būs tāpat, jāmaina prom uz garantiju.
P.S. kāds mazlietotu Asus Radeon EAX x1900 XT negrib nopirkt? :D
(joks)
Jap, Video šaize. Tev viņa ir Retail vai OEM?
Var arī nebūt video šaize, iedod kādam citam patestēt. šaize varbūt DFI un videokartes nesadzīvošana, kas bieži ir pieredzēta probza. Un vēl viena iespēja - PSU. Cik 12v līnijas viņam ir. x1900 XT ir rīma, un var būt, ka PSU viena no 12 v Līnijām netur, jo var gadīties, ka esi saslēdzis visu rijīgo uz vienas.
Tai videokartei stock k'uleris ir uzlikts, lai nem'et'atos pa kasti. Jamai vismaz norm'alu pastu iesm'er'e. Stipri 'saubos, vai PSU b'utu pie vainas, plate ar x1900 s'erij'am ar'i str'ad'a OK, t'a k'a vaina videokart'e.
HX_unbanned
08-28-06, 14:30
1. http://www.google.com/search?hl=lv&rls=com.microsoft%3Alv&q=DFI+Lanparty+UT+Ultra-D+with+Radeon+x1900&lr=
--- Varētu pamēģināt TechPowerUp piedāvāto! :)
2. http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=301&num=1
Maniac! > Šaize nav iekš PSU.
PSU ir 2 12V līnijas pa 22A
Pie tam videokartēm barošanas ir paredzēti speciāli atsevišķi štekeri. manuāli tā arī uzrakstīts - videokarti slēgt tikai pie tiem.
uzdūros šādam info (sorry par krievu valodu):
Являюсь работником сервиса и могу так классифицировать проблему
с видеокартами ATI на шине PCI-Express серий X300/X600/X700/X800/X1300/X1600/X1800 на материнских платах с применение чипсетов Intel 915/925/945 и nVidia nForce4, nVidia nForce4 Sli Intel Edition возможны следующие варианты
1. Компьютер не стартует вообще
2. Компьютер стартует нестабильно
3. Компьютер стартует нормально , зависания(перезагрузки ) после работы в 3dmark 2003 от 2 мин до 3-4 часов .
Проверка на других материнских платах показывает , что видеокарта рабочая и тесты проходит
Метод решения - замена на Nvidia
Прошивки биосов не помогают . Происходит с видеокартамии материнскими платами разных производителей.
Может ли кто-нибудь дать объяснение данной проблеме. Данный случай не единичный .
Ir viedoklis, ka atsevišķām mātesplatēm ir struntīga barošanas shēma, bet tā tam nevajadzētu būt DFI gadījumā...
OK. paldies visiem, kas palīdzēja. Ja būs atrasts risinājums painformēšu :)
Ak jaa, moleksi un floppy konektoru uz plates iespraudi?
Jā. es izgāju cauri visus konektorus
Instigater
08-28-06, 15:11
vo, neatceros, kaa to parametru sauc, bet pie videokartes maacplates biosaa bija vai nu auto, vai pats vareeja uzstaadiit hexaa, savulaik atceros, ka bija man veertiiba DA.
PS. Atradu, saucas "AGP Driving Control", mosh PCI-E slotam arii kaut kas tamliidziigs ir tjuuneejams.
Mja mana izvele nakamreiz atkal bus nvidia. Tiko viena cita foruma ar dzeki?s zelojas tikai par 1600.
Mjā, paziņoja, ka ar video viss ir OK!
značit jāatvadās on pamatplates...
Mjā, paziņoja, ka ar video viss ir OK!
značit jāatvadās on pamatplates...
Ar DFI ir šitādi marasmi piedzīvoti, diemžēl.
P.S. Es te ar šodien nodrātējos ar vienu DFI - AD 77. Nekādi negribēja sadzīvot ar xPertvision r9550 256Mb. Šuvu biosus, meklēju draiverus - nekā :mad: . Izrāvu no citas kastes GeCube r9550, un viss aizgāja :). Ieliku "neejošo" vidiku tajā citā kastē, un arī viss aizgāja.
Mjā... problēma bija mātesplatē. Nomainīju mātesplati un kompis pārtrauca slēgties ārā pie pie 3d aplikāciju darbināšanas. Banāla nesavietojamība.... :(
gļuki 2006 markā gan palikuši (lai gan mazinājušies), bet šķiet, ka tā ir softwāriska problēma.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.