PDA

View Full Version : Samsung cietais disks

aavars
08-26-06, 02:31
Taatad man ir Samsung 80 GB ATA cietais disks 3 gadus vecs..
Taatad pirms kaadiem diviem gadiem shim cietajam diskam noluuza viena ides kaajinja, jeb pins.. es protams buudams labs katu meistars to pielaboju un viss atkal shnaceeja kaa tam jaashancee.. Tad neveiksmiigaa kaartaa shis pats cietais disks nonaaca pie viena ii****, kursh protams no taa visa sajeedz tik pat daudz kaa cuuka no baleta visu protams sachakareeja.. atkal atkrita taa pati kaajinja.. vinjsh protams gribeedams vinju saremonteet nesa pie kaada meistara, bet shis meistars ir bijis izraadijies ***s un panjeemi nokniebis visus IDE pinus un nolodeejis baroshanas pinus.. peec ilgiem laikiem man shis miiljais disks ir atkal atgriezies pie manis, protams es vinju gribu salabot.. shonakt divas stundas nochakareejos ar konektora paarlodeeshanu un visu sataisiishanu, visu paarlodeju no viena maxtor nelaikja (vismaz es taa domaaju pirms vinju ar brutaaliem panjemieniem izjaucu, bet shodien sapratu ka vinjam ir bijis tikai viens IDE pins nolauzts) lab tas nekas man tas cietais pilniigi po.. taatad visu salodeeju un ar nelielu bailju sajuutu meegjinaaju vinju piejuugt pie kompja un skatiities kas notiks, ljoti baidijos no duumiem, kas vareetu rasties kaada manis neveiklaa loddeejuma rezultaataa, par laimi tas nenotika.. bet ir veel sliktaak vinjs pat nesaaka griezties..

Es domaaju, ka pie vianas vareetu buut sachakareets kontrolieris lodeeshanas rezultaata... un visu paarejo darbiibu vinja veesturee..
Kaa ir ar tiem kontrolieriem, ja vinju maina disks ir obligaati jaaformatee, un ja ir tad sliktaakajaa gadiiijumaa visu varees atguut ar get data back NTFS.. Kur var iegaadaaties shaadu kontrolieri? Gribu ljoti atguut sho disku, jo uz vinja staav neaprakstaami veertiigaas 2 gadi vecas fochenes, kuraam veertiiba aug ar katru briidi, kuraa iedomaajos par taam.

Taatad kaa Juus man ieteiktu riikoties?

Ljoti atvainojos par visiem nesakariigajiem teikumiem, bet ljoti naak miegs.. un ir slinkums labot..

Instigater
08-26-06, 09:32
EET data recovery, laikam Tritonz shaados gruutos briizjos vareeja kaut ko paliidzeet.

Proxis
08-26-06, 09:41
shis meistars ir bijis izraadijies ***s un panjeemi nokniebis visus IDE pinus un nolodeejis baroshanas pinus..

Šitādus "meistarus" tik sist un mērcēt!!!
Tas ir līdzvērtīgi, ja es aizvestu auto uz servisu, un tā vietā, lai nomainītu 1 sveci, izārda visu motoru!

aavars
08-27-06, 14:26
Kaadam ir viedoklis par to kontrolieru mainju? Ja mainiis vinjsh tur buus jaaformatee vai nee un vai vinnjam tur nevar buut nekaadas probleemas un kur vispaar var iegaadaaties taadu kontrolieri, vai der taadi pashi kontrolieri no citiem diskiem ar mazaaku kapacitaati?

DeadmaroZ-TLOTL
08-27-06, 14:45
Kaadam ir viedoklis par to kontrolieru mainju? Ja mainiis vinjsh tur buus jaaformatee vai nee un vai vinnjam tur nevar buut nekaadas probleemas un kur vispaar var iegaadaaties taadu kontrolieri, vai der taadi pashi kontrolieri no citiem diskiem ar mazaaku kapacitaati?

elektronika derees tikai no prciizi taada pasha diska (nopirkt taadu nekur nevar) , ja piedabuusi vinu straadaat tad datus atguut vareesi , ja ne visu tad dalu tocna , lai atguudtu datus disks naf jaaformatizee utt , raw liimenii nenemot veeraa MFT ir iespeeja atguut diezgan daudz ko , ar nosaciijumu ja tas disks nav bijis vaajpraatiigi fragmenteets ;) ;) ;) ;) ;) A ja buus vesala MFT tad nu vispaar nekaadas problemas :D :D :D :D

TritoN
08-27-06, 15:19
Samsungiem ar kontroliru mainiishanu nav viss tik vienkaarshi kaa gribeetos :p
Izredzes atrast precizi derosu kontrolieri ir 1/100 :p

aavars
08-27-06, 16:01
kaa izpauzhaas tas ka kontrolieris nav iistais? vinju tur neatpaziist vai kaa?
Cik vareetu izmaksaat atguut info no shaada diska piemeeram eet?
Kaadas vareetu buut izredzes atdziivonaat manu kontrolieri, varbuut kaadam ir kaut neliela pieredze ar to, nu kaut nedaudz lielaaka par maneejo?

TritoN
08-27-06, 17:17
EET - sakot ar 70Ls :D

aavars
08-27-06, 19:03
labii taa un kaadeelj tas ir tik daargi..? man kaa eet pastaaviigajam klientam buutu jaabuut shaadai taadai atlaishu programmai.. ko Juus tur tik mezhoniigu tur izdariisiet ka tas maksaa 70 Ls? vai es to pashu nevaru izdariit majaas apstaakljos?

TritoN
08-27-06, 19:33
Nu tad dari un nelej gauzas asaras :p

P.S. Uz Datu atjaunoshanu un PC remontu atlaides nedarbojas :p

aavars
08-27-06, 21:31
labi ok, lai vinjas nedarbojas, bet kaa notiek pie Jums tur taa data recovery?

R@imizA
08-27-06, 21:45
Taa pat kaa JET :) Taa pat kaa lietuvaa u.t.t Un vispaar visr cenas +/- taadas ir.

Reigo
08-29-06, 17:57
Klau, aavars (http://www.eoz.lv/forum/member.php?u=255),
ja tu patiešām gribi atgūt tos datus, tad nospļaujies un sakaksā tos 70+ LS, ja tev tās fočenes patiešām izdosies izgūt...
Tak to laiku nekad neatgriezīsis :(, bet nauda nāk un iet! //tagad es izklausījos pēc kaut kāda pravieša :D

Kuuminsh
08-29-06, 19:03
labi ok, lai vinjas nedarbojas, bet kaa notiek pie Jums tur taa data recovery?

Noperc aparatuuru un atjauno pats. Bootaa hdd sadaljaa ir pat urlji. Karogs rokaas un uz priekshu :>
Dzelzhi laikam nebija paaraak dargi.
ATA laikam ~1000$
Bet nu no taa dzelzha nav nekaadas jeegas ja sho to neceert no disku uzbuuves :>
Maksaa par to ka kaads kursh ir teereejis laiku un maaciijies.. jeedz kaa to dariit.

TritoN
08-29-06, 19:14
Tie laiki kad vareja dzelzi par 1000$ nopirkt ir aizgajushi , jaunaakaa versija maksaa 4500 Euro :D Un ar dzelzi vien nepietiek, vajag arii magisko peleko vielu :p

Kuuminsh
08-29-06, 19:22
Normaali :)
Nu re aavars.. Tev ir alternatiiva :)
4k jevri un ****** vesals :D
Es pat teiktu taa. Arii ja Tev uzdaavinaato to devaisu.. tu nebuutu ne pa mata tiesu tuvaak tiem saviem datiem :)

AMX
08-29-06, 20:29
cik mirstiigs cilveekas taalu var aiziet pasa speekiem - ir piedabuut to verkji griezties un ar norton ghost disketi nokopeet partiiciju un uzkopeet uz vesala cietaa. peec manas pieredzes norton ghosts straadaaja pat taados gadiijumos, kad win setups spļāva errorus un vispeer rokas nolaidaas. bet izskataas ka šaj gadījumā- pats var darboties gadiijumaa - ja samoerinaas ar 70% iespeeju zaudeet datus

aavars
09-01-06, 13:54
hmm patlaban to fochenju manaa galvaa veertiiba ir apmeeram 30 Ls, bet peec kaadiem 3 gadiem veertiiba buus kaadi 4000 Ls.. par to verkji runaajot... saproti ja jau man vinju vajadzeetu un es vinju nopirktu es noteikti tiktu galaa ar paareejo padariishanu... jo ne tas vien ir panaakts..

ar to es gribeetu teikt ka Bofh teksts ir aprobezhots..

Paldies Triton par info.. domaajam ka kkad mees sazinaasimies.. :)

Kuuminsh
09-01-06, 14:16
aavars
Aprobezhots mulkjis ir tas kursh domaa ka visu maak un visu var pat aptuveni neorenteejoties ar ko vispar ir dariishana.
Kretinee siikie kuri iedomaajas no sevis nez kadus pargudriishus.
Buusi pie TritoN lai jamais kaut ko nodemonstree un pastaasta.. gudrinieks mazais vai zinies.

Reigo
09-01-06, 14:52
aavars
Aprobezhots mulkjis ir tas kursh domaa ka visu maak un visu var pat aptuveni neorenteejoties ar ko vispar ir dariishana.
Kretinee siikie kuri iedomaajas no sevis nez kadus pargudriishus.
Buusi pie TritoN lai jamais kaut ko nodemonstree un pastaasta.. gudrinieks mazais vai zinies.
Gint, nu nesāc atkal savas vecuma pārgudrības bērt!
Citādi te atkal velk uz kašķi :cool:
Skaidrs, ka tas nav viegli iemācīties ko jaunu un sarežģītu, bet es jau nu domāju, ka nekā neiespējama tur nav!

aavars
09-03-06, 21:34
aa nu man tagad skaidrs ir ar ko dariishana, domaaju tieshi to ko rakstiiju un esmu veel iedomiigaaks.. :)
nebija jaanjem protams tas ieprieksheejais texts personiski, bet taa Tava probleema.. :)
veelos beigt dialogu ar a.god. Ginta kungu!