View Full Version : HDD probleema
Shodien atbraucu maajaas opeec nedeelju ilgas prombuutnes un iesleedzu kompi, BIOSaa prasija lai ielieku sisteemas disku, un HDD vispaar netarada, tad kompi izsleedzu un iesleedzu par jaunu un viss aizgaaja. Palaidu HD Tune un man izmeta shaadu briinumu.. ko tas vareetu noziimee..? Cietais pamazaam atdod galu..?
..? Cietais pamazaam atdod galu..? uz to pusi velk, kaut gan ir bijuši gadījumi, kad pēc šitādiem "jociņiem" viss atkal strādā normāli. Drošības pēc ieteiktu nokopēt no tā diska visu, kas tev svarīgs.
Pastaav iespeeja, ka tam citajam veel ir garantija.. taadeelj.. dereetu zinaat kaa to visu labaak paarbaudiit.. un vajadziibas gadijumaa pieraadiit, ka ir shaada probleema...?
Katram cietņa ražotājam ir diagnostikas toolis (meklēt mājaslapā), ko vajadzētu izlaist pirms nest uz garantiju.
NormaalsCilveeks
08-25-06, 22:49
a tev kaarba bij vispaar atsleegta no spanja nost ko a ?
ja taa tad var gadiities ka nevis pie vainas cietais bet maatei mirst ides kontrolieris ...
ir gadiijies dziivot pusgadu ar taadu spraagonju ka dabuju likt biosaa 20 sec spinapa taimu cietnjiem lai tas lieliskais kontrolieris pieskjiltu smadzeni
Ok.. izdomaaju, ka laikam jaustais droshiibas kopijas aizgaaju uz veikalu un sapirku dazhas matricas, maajaas atnaakdams meegjinaaju iesleegt kompi.. ar kaadu 4 reizi izdevaas, bet kad iesleedzu pamaniju vienu joku.. kompis neatpaziist manas cd iekaartas.. bildi ko man raadija Devive Maneger ieliku pielikumaa. Tad.. pastaav vaina, ka varbutaas HDD Nav nemaz pie vainas..?
Tev gadījumā nav palikuši neaizvākti cd-rom filtri? Tos dažkārt sainstalē visādas cd-rakstīšanas pergas, arī kaut kādas spēles ir redzētas...Pēc attiecīgā softa aizvākšanas (nodzēšanas) filtrs paliek iekonfigurēts un visi cd draivji rādas vot šitā.
Kad tu pēdējo reizi darbināji savas cd iekārtas?
Peedeejo reiuzi kad biju maajaas!!!! Tad viss gaaja... vakardien arii viss gaaja.. bet lieta ir taada.. ka shis ir manas maates darba kompis.. speeles te netiek instaleetas jau... kaadu pus gadu noteikti, un rakstiishanas softs ir tas tikai un vieniigi NEro!! Probleema ir taa... ka tas viss tikai vakardien un shodien paraadijaas!!! Saakotneeji.. Kompis normaali nepalaidaas.. paraadija to WindowsXP Pirmo logu ka laadeejas.. u taalaak melnu bildi, tad panjeemu restartu, un tad BIOSaa cieto neatrada.. Tad ar izslaagshanas pogu kompi izsleedzu... un kad iesleedzu.. tad liidziigi, bet shoreiz Peec taa XP Boostkriina.. rsetaarteejaas... un taa reizes triis kameer palaidaas!!! Aizodmiigi likaas, ka pie taa Bootskriina cietais diskas apgriezienus uz iisu briidi samazinaaja samazinaaja. Pagaidaam nezinu kas par vainu.. laikam naakamreiz maajaas braucot buus otrs kompis jaapanjem lai dzelzhus vareetu notesteet :(
Da ko var ****ies.
Vienreiz disks nogljukoja.. po***.. skati ka vinsh ir norakstaams.
Nav ko ****ies.
HDD razhotaaju diski paarbauda SMART infu un diska virsmu. Ja disks briizhiem nediagnosticeejaas tad tas suuda tuulis neko nepateiks.
Stiep to kasti uz garantiju un beidz ****ies. Atrada neatrada.. atkal atrada.. po*** tas viss. Un tevi pat ne,intersee vai tas ir disku kontrolieris, IDE kabelis vai pats disks gljuko. Uz garantiju un cauri.
Smags gadījums:mad: - piespraud to disku citam kompim ar ejošu opsistēmu (kā sekundāro, papildus disku), nokopē visus svarīgos datus, pēc tam sāc testēt kompi, sāc ar minimālo konfigurāciju - t.i. atslēdz visas nevajadzīgās iekārtas, ja iet ok - sāc pa vienai slēgt klāt un skaties - kas notiek. Sevišķu uzmanību iesaku pievērst barošanas blokam un vispirms izmērīt tīkla spriegumu.
Līdzīgs gadījums man bija ar vienu kompi, ko atveda pie manis labot - testēju līdz nelabumam - viss iet. Aizvedu pie īpašnieka - atkal sākas visādi nesaprotami murgi. Izrādījās - tur tīkla spriegums bija ~180V. Nu vispār miljons iespēju, lai šitādas lietas sāktos.
Probleema ir taa.. ka garantija vareetu veel vieniigi cietajam diskam buut.. taa kaa shii ir Pentium 3 kaste.. tad garantija paareejaam detaljaam ir pirms vairaakiem gadiem beigusies :D Izskataas, ka naakamajaa nedeeljas nogalee buus ko patesteet... Pagaidaam.. kameert tikai viens kompis ir.. tikmeer buus gruuti vainu noteikt.. ar Spriegumu viss ir OK.. bet gadiijumaa ja cietais ir beigts.. vai tad CD-Rom iekaartaam nevajadzeetu straadaat kaa parasti..?
BIOS cdromu redz?
Disks beigts tas i viena probleema
A sa****a vindowze ka neredz CD taa ir cita lieta.
nevajag jaukt kopaa.
Mna ir diwas windozes.. un abaam taa probleema!!! Pgaidaam paarstarteejis veel neesu.. jo bail ka nepalaidiishu... un tad 2 dienas bez kompja naaksies dziivot! To es tikai riit uz vakarpusi sakshu kjidaat... un tad redzeeshu kas iisti ir par vainu! Un dators tos CD-romus arii rezd.. tikai raada:
Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)
Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)
exactly! - skatīt manu iepriekšējo postu par filtriem. Iesaku ar regedit pameklēt (F3 taustiņš) iekš HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet uz "LowerFilters", kur runa iet par cd-rom - apskatīt - vai visi aprakstītie filtri ir atrodami, tiem ir valīdi izpildāmie faili, vai arī kādam no šiem filtriem starta tips nav nolikts uz "Disabled", tas ir "4".
Filtri tiek definēti turpat, kur draiveri un servisi, t.i. - zem HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es
Ja kāds no filtriem nav, tad visticamām, ka tas kādreiz ir bijis, bet tagad kautkādu iemeslu dēļ nevar palaisties, vieglāk to aizvākt pavisam no "LowerFilters" apraksta daļas, nekas slikts nenotiksies, sliktākajā gadījumā nāksies kādu sen aizmirstu pergu pārinstalēt.
Der arī apskatīties, vai "cdrom" un "redbook" draiveri ir valīdi un to starta tips ir "1"
respektiivi staasts man taads nobeidzaas cietais (vai arii biki sabeidzaas, pagaidaam nezinu) un es vinju atskruuveeju valjaa, tagad piesleedzu pie elektriibas un skatos ka lasiitaajs visu laiku staigaa tjipa sakaumstaavoklii tad liidz diska vidum un atpakalj un atkal liidz diska vidum un taa visu laiku. Pats cietais disks griezhaas. Vai kaads zin kas vareetu buut par probleemu un vai to kaut kaa var maajas apstaakljos labot?
principaa, ja vinju esi atveris, tad vari mest araa
MUUAUUAUAAUAUAHAHHAHAHAHA
:D :D :D :D
Shitaa es sen nebiju njirdzis :)
kaapeec varu mest aaraa? garantija sen kaa beigusies... labot nest ar nav jeegas... un bez atveershanas nu nekaadiigi nevareeju zinaat kas par vainu jo nezinu kaadas skanjas izdod cietais pie attieciigaas vainas... un pat ja datus tur nevarees vairs glabaat, tas nenoziimee ka vinjsh ir metams araa... buus man uubercooleris :)
Neatverot nekaadi nevar nodiagnosticeet HDD :D :D
Momentaa var maniit, ka Tu esi liels speciaalists :D
Instigater
10-06-06, 20:52
Njaa, neatverot galvaskausu pakausha daljaa arii gruuti diagnosticeet iesnas. :D
Apbriinoju shaadus dundukus ;) Jbio :mad:
Ja neesi savus spekainos pirksus uz diska platem atstajis , tad 300 Ls un dabushu datus araa :p
Neatverot nekaadi nevar nodiagnosticeet HDD :D :D
Momentaa var maniit, ka Tu esi liels speciaalists :D
Labriit, es teicu ka es to nevaru izdariit... psc varbuut izskataas ka man kaut kaada HDD labotava, padraudzeejies ar galvu, varbuut tad sapratiisi ka, ja man buutu nezin kaadi testeri u.c. fignjas, es vispaar te neliistu.
Nu i nafig man tos datus... :D Ja man datus vajadzeetu sen uz EET buutu aiznesis.
Tatad ir 2 hdd pieslegti caur ide.Slave disku windaa reizem neatrod.Pec restarta atrod.Tas paradijas pec ta ka visu parliku jauna keisa. Kadi varetu but iemesli? Hdd tads pavecs 3+gadi
Nu i nafig man tos datus... :D Ja man datus vajadzeetu sen uz EET buutu aiznesis.
:D nu i ko tad cepies? no EET tač` piedāvājums izskanēja!
:D nu i ko tad cepies? no EET tač` piedāvājums izskanēja!
Paskaties datumu, 3 nedēļas vecs posts. Vienkārši archa75 nesaprotamu iemeslu dēļ nevis taisīja jaunu topiku savai problēmai, bet piemeta pie jau eksistējoša topika.
:D arī labi... es tik lasu un lasu :)
Priekskam taisit katrai probzai jaunu topiku:) Virsraksts atbilstos,tapec ari ieposteju te.Ir kada atbilde?
Ja vecs disks, tad iespējams, ka tam vajag ilgāku laiku lai noinicializētos. Pameklē, vai kautkur BIOS'ā nevar uzstādīt "IDE HDD DELAY" vai ko līdzīgi.
:D
IDEs vadus nomaini. :)
Tas tac nebij gruti normali atbildet.Jautajums nebij nemaz tik stulbs un iespejams ka tava atbilde ari ir pareiza,jo piesledzu jaunaja keisa ar citu(vajadzeja garaku) vadu.
Nuuu es jau nejau pa Tefi njirgaajos :)
Es pa to.. c c c.. kaa vinju :D
P.S Nenjem tos apaljos vadus.. ar vinjiem ir biezhaak chakars.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.