View Full Version : *C nozīme virstaktēšanā?
Atļāvos citēt:Buus gan vairaak nekaa 1/2c. Ciinjaa par katru bencha punktu viss ir svariigs.
Ir tā, ka daudzas reizes esmu prasījis par šo tēmu, bet neviens nav atbildējis..
Gribēu zināt, cik *C ir tā robeža, kad jūs sākat lietot w/c vai DI, kad vēlaties benčot savus dzelžus? Saprotu, ka cpu pie kādas temp. sāk palikt nestabils, bet cik ir tā temperatūra? Zinu, ka katram cpu tā ir cita, bet vismaz aptuveni.. :rolleyes:
Ja *C ir pietiekami lieli idle/burn, un cpu sāk justies nestabils, tad nav jēgas ne celt voltāžu utt, lai iegūtu vēl kādus mhz? Vajadzīga ir labāka dzese.. biki zemāki grādi..
Un vēl viens jautājums - zinu, ka nevar celt voltāžu līdz kamēr sāk degt, bet kāpēc pie gaisa iesaka max voltāžu mazāku, nekā pie w/c vai DI, ja temp. ir kcik normālas?
P.S. Varbūt jautājumi stulbi, bet tas atvieglotu man dzīvi.. :o
Atļāvos citēt:
Ir tā, ka daudzas reizes esmu prasījis par šo tēmu, bet neviens nav atbildējis..
Gribēu zināt, cik *C ir tā robeža, kad jūs sākat lietot w/c vai DI, kad vēlaties benčot savus dzelžus? Saprotu, ka cpu pie kādas temp. sāk palikt nestabils, bet cik ir tā temperatūra? Zinu, ka katram cpu tā ir cita, bet vismaz aptuveni.. :rolleyes:
Katram kristaalam ir savs darbiibas temp slieksnis gan + gan - temp.
Extreemaas dzeses kaa Vapo retaak, biezhaak Dice / LN lieto tikai prieksh benchiem ar CPU kuriem nav izteikts coldbags pie zemaam temp.
Ja *C ir pietiekami lieli idle/burn, un cpu sāk justies nestabils, tad nav jēgas ne celt voltāžu utt, lai iegūtu vēl kādus mhz? Vajadzīga ir labāka dzese.. biki zemāki grādi..
Tieshi taa bet veelreiz atkaartoshos visi kristaali nav vienaadi, kaut arii vienaada stepinga.
Un vēl viens jautājums - zinu, ka nevar celt voltāžu līdz kamēr sāk degt, bet kāpēc pie gaisa iesaka max voltāžu mazāku, nekā pie w/c vai DI, ja temp. ir kcik normālas?
Voltaazhu vajag celt tikai tik cik CPU ir nepiecieshams pie stabilas darbiibas, liekaa voltaazha paarveertiisies siltumaa.
Gaisa dzeseem iesaka mazaaku max voltaazu taapeec lai nebuutu lieks risks CPU pazaudeet deelj paarkarshanas. Savukaart Vapo/Dice/LN dzesee subzero temp liidz ar to ir mazaak biistama situaacija.
P.S. Varbūt jautājumi stulbi, bet tas atvieglotu man dzīvi.. :o
Visi kaadreiz saak :]
Burvīgi! :)
Bet, kad var pateikt, ka cpu sāk palikt nestabils tieši dēļ temp.? Varbūt vnk. tas ir cpu limits? :p
Tad sanāk tā, ka cpu nodeg no tā, ka pārāk liels siltums rodas no liekās voltāžas? Sanāk tā, ka, piem., mans procīts pie 1.7-1.8V būs stabils un norm temp. pie gaisa dzeses, tad tā nebūs pa lielu? [tas, protams, kā piemērs.. ;) ]
Voltāža var būt lielāka (tavam 1.8v tiešām varētu būt max) , bet nodegs no tā ka pārkarsīs, ja pietiekami nedzesēs. (Tā visbiežāk notiek)
Burvīgi! :)
Bet, kad var pateikt, ka cpu sāk palikt nestabils tieši dēļ temp.? Varbūt vnk. tas ir cpu limits? :p
Tad sanāk tā, ka cpu nodeg no tā, ka pārāk liels siltums rodas no liekās voltāžas? Sanāk tā, ka, piem., mans procīts pie 1.7-1.8V būs stabils un norm temp. pie gaisa dzeses, tad tā nebūs pa lielu? [tas, protams, kā piemērs.. ;) ]
Atkariigs no kodola, piemeeram es benchojot ar Dice AMD FX57/55 CPu voltaazhu augstaaku par 1.85v neatljaavos lietot jo no taas nebija jeegas konkreeti maniem benchojamam prochiem un tikai lieks siltums, plus palielinjaajaas risks CPu nodedzinaat arii pie kritaala temp -45C.
Ir man taadi kristaali traapiijushies kuri iet konkreetaa kombinaacijaa ar tikai un konkreetu voltaazhu ar paareejaam failo neatkariigi no temp.
Bet jebkuraa gadiijumaa ar gaisa dzesi uzmaniigi ar voltaazhaam. A64 Venice kodolam max pie laba air-coolinga ~1.6...1.65v, atkariigs no katra konkreeta exemplaara.
Ūūū.. :) Man būtu bails likt savam procītim 1.8V, pat 1.7V.. Tagad laižu uz 1.55V.. Kad gāju uz tiem 3006mhz, tad biju uzlicis tikai 1.65V un jau raustījos..
Tagad ar laiku jau citas bodes sāk ievest labas mantas, kā TT-BT un tagad savā pilsētā nav probzas dabūt kko prātīgu..
Tagad man vismaz ir kcik skaidrs.. ;)
Ūūū.. :) Man būtu bails likt savam procītim 1.8V, pat 1.7V.. Tagad laižu uz 1.55V.. Kad gāju uz tiem 3006mhz, tad biju uzlicis tikai 1.65V un jau raustījos..
Tagad ar laiku jau citas bodes sāk ievest labas mantas, kā TT-BT un tagad savā pilsētā nav probzas dabūt kko prātīgu..
Tagad man vismaz ir kcik skaidrs.. ;)
Ar konkreeti tavu oopiiti vairaak par 1.65v pie labas dzeses neieteiktu. Bet pirmkaarti nocheko vajadziigo voltaazhu konkreetaa frekvence, izmanto daliitaaju lai samazinaatu atminjas FSB pie CPU griestu paarbaudes. Ir daudz un dazhaadas metodes :]
Zinu zinu :) Tā arī esmu darījis, bet pagaidām nav laika, un tāpēc nezinu, varbūt arī tas 1.55V ir pa daudz.., bet pa maz tiešām nav.. :)
Man liela problēma ir temperatūra, bet tas jau atkal cits topics :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.