View Full Version : Problēmas ar Weller
Manā lietošanā ir Weller WHS 40 lodstacija.
Pirms nedēļas iepirku jaunus oriģinālos lodāmuru galus S31 un S32, bet lieta tāda ka ar šiem galiem ir gandrīz neiespējami kaut ko arlodēt, jo lai uzsildītu lodējuma vietu kaut vai mazam kondensatoram ir krietni jānopūlas. Ieliekot veco uzgali viss kārtībā.
Varbūt kādam ir kas sakāms šajā sakarā?
mans minejums ir ka uzgalis izgatavots no nekam nederīga materiāla.
mans minejums izmet vinu araa un noperc normaalu lodamuru :emo:
P.S. ne mazaak kaa 80W :D
Un vispār ar 40w lodāmuru vajadzētu pietikt.
mans minejums ir ka uzgalis izgatavots no nekam nederīga materiāla.
Bet gali ir weller oriģinālie nākuši no ELFAs...
Problema nav galos, bet jaudaa :) es lieto 85W un briziem liekas pa iisu !
Bet vai tad ražotājs nav izrēķinājis kādi gali vajadzīgi konkrētajai jaudai?
Man liekas ka. 40w bajadzētu būt pietiekošiem prieks MoBo lodēšanas.
nee , nav pietiekami :D Matishu razotajs nav paredzejis , ka Tu vinu lodeesi ar 40W :D
Kam tad domāti 40w lodāmuri kerunājot nemaz par 25w
vimba_zlobnaja
03-14-11, 20:45
Svilināt lēnām koku ?
Kam tad domāti 40w lodāmuri kerunājot nemaz par 25w
minēšu - normālai (ne-bezsvina) lodalvai un max divpusējām platēm ? :D
Protams, pat tās mazās weller sistēmas dažas nespēj izkausēt svina alvu daudzslāņu MB, kondensatorus pārlodēt nevar :D prost alva par pļuru pārvēršas un nekūst :D bet parastām platēm pietiek ar standarta krievu vai parasto argusa lodāmuri, šodien 20 kondiķus MB pārlodēju ar 6 gadus lietotu argusa lēto lodāmuri :D..., mocijos stundu, rīt doma aiziet smalkāku nopirkt un modernāku biš :D, a to šitas domāts tikai vadus savienot :D
Njā 80W lodāmurs sanāks ap 45Ls..........
Rēķinot attlikušo vērtību ap 25Ls, imho pārlodēsi 5-10 plates un būs atmaksājies arī pa 45Ls. ;)
Laikam būs jātirgo nost tā Weller 40W stacija un jāpērk.............
dedificator
03-15-11, 12:14
Nu, pankuuka......
Da prieksh mobo kondikjiem (ja tikai tam vai liidziiga 'smalkuma' darbam) jau nav obligaati Wellers vajadziigs.
Atcereejos textu par zvirbuljiem un lielgabalu :shura:
Panjem kaut vai padomju briinumu 60..80 W (ne vairak, var arii celinjus nocept) ar VARA galu, nevis chinesse meeslu, un buus OK.
Drusku tik roku 'pieshaut' vajadzees...:D
Toties maksaas tas joks veselus 3 Ls un kalpos bez probleemaam ilgi un dikti!
P.S.
Beeda jau naf ieksh lodiizera, bet mobo 'ground' un 'power' plane (pie kuriem kondzi kaa reizi tiek lodeeti) dzeseeshanas speejaam.
Mazinjs (smails) uzgaliitis ar savu mikro masu momentaa atdziest un 40W sho uzsildiit nepaspeej.
CyberGhost
03-16-11, 00:45
emm, man ir padomju laiku arī virsū rakstīts 40w, bet cepina diezgan nopietni :D
Piemēram barošanas blokiem var visu izlodēt bez problēmām, ko kausē ļoti labi.
Nevar nepiekrist Tritonam :)
vvz, jau kādus 5 gadus ar 40W welleru tiek cepināts viss pēc kārtas, problēmas nav bijušas. Gan ar mātesdēļiem, gan barokļiem, par dažādiem štekeriem nemaz nerunājot :D
Esmu daudz strādājis ar šo lodēšanas staciju un viņai nav ne vainas. Vienīgā problēma ar kuru ir nācies saskarties ir stacijai pieslēgtā vada spraudņa diskontakts, jo spraudnis ar laiku izļurkājas.
Shark
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.