View Full Version : avchd konvertesana
sveiki
man ir panasonic hdc-sd60 videokamera
itkaa rakstu avchd failus, bet meginot datoraa konverteet ar xilsoft vins man piedaavaa visaadus output formaatus H.264 vai div.HD video tie ,gandriiz nemaz nesaspiez! 3 minuutes sanaak 320 MB..vai jaizmanto kada cita programma? vai kads var kko ieteikt kas labi saspiez un ar ciesamu kvalitaati? :)
pastudē šito (http://www.doom9.org/) - no tā ko tev šeit ieteiks, tev jautājumu mazāk nepaliks. Hilsoftam ir labi softi, tikai jāzin ko darīt.
3 minuutes sanaak 320 MB..vai jaizmanto kada cita programma?Muah! AVCHD pats par sevi jau ir nenormāli saspiests klucis - neesi iedomājies, kāpēc Full HD izšķirtspējas 1920x1080 pix. 50i 1 stundas video sver 8 gigabaitus, taču parastais DV 720x576 pix. no miniDV kasetēm 13 gigabaitus? Neko labāku īpaši nedabūsi, ja nesamazināsi a) video un audio bitreitu līdz kādiem 5-8 Mbps (no esošajiem ~17 Mbps 50i režīmā vai ~26 Mbps 50p režīmā); b) video izšķirtspēju līdz 720p (1280x720 pix). Vai arī kombinējot abus variantus. Jebkurā gadījumā cietīs kvalitāte - viss ir atkarīgs no tā, kādam mērķim kalpo faila izmēra samazināšana. Vai nevēlies mūs, durakus, mazliet apgaismot, kāpēc tev vajag AVCHD video vēl vairāk saspiest? Tad arī būs iespējams kaut ko ieteikt, citādi te tāda mākoņu stumdīšana ar slotaskātu vien ir...
Muah! AVCHD pats par sevi jau ir nenormāli saspiests klucis - neesi iedomājies, kāpēc Full HD izšķirtspējas 1920x1080 pix. 50i 1 stundas video sver 8 gigabaitus, taču parastais DV 720x576 pix. no miniDV kasetēm 13 gigabaitus? Neko labāku īpaši nedabūsi, ja nesamazināsi a) video un audio bitreitu līdz kādiem 5-8 Mbps (no esošajiem ~17 Mbps 50i režīmā vai ~26 Mbps 50p režīmā); b) video izšķirtspēju līdz 720p (1280x720 pix). Vai arī kombinējot abus variantus. Jebkurā gadījumā cietīs kvalitāte - viss ir atkarīgs no tā, kādam mērķim kalpo faila izmēra samazināšana. Vai nevēlies mūs, durakus, mazliet apgaismot, kāpēc tev vajag AVCHD video vēl vairāk saspiest? Tad arī būs iespējams kaut ko ieteikt, citādi te tāda mākoņu stumdīšana ar slotaskātu vien ir...
Taa doma ir videolekcijas kuras pectam var izsuutiit.Itkaa vareetu buut 720p...bet man taads diivains noveerojums es skatos filmas var lejupielaadeet HDrip ( AVI, 720x384 (1.88:1), 23.976 fps, XviD build 47 ~1401 kbps avg, 0.21 bit/pixel
Аудио: 48 kHz, AC3 Dolby Digital) Vai sanaak tas kadreiz bija HD kvalitaatee ??? Jo tur reaali sanaak 2 stundu video ar 1,5 GB izmeeru.Un galaa ir tiiri laba kvalitaate...
Instigater
03-09-11, 14:53
Tavā piemērā ir 384p, tātad aptuveni 4 reizes mazāk informācijas. Jā, konkrētai filmai ir downscale, pareizi izveicot kvalitāte ir ļoti laba.
Kā jau teicu, video faila gala izmēru ietekmē izšķirtspēja, bitreits, kadru skaits sekundē un arī tas, kā filmēts. Ja kadrā ir daudz sīku detaļu, tad bitreitu īpaši nevar samazināt - viss tiks aizsmērēts ciet vienā biezputrā. Tas pats ir ar dinamiku, zariem/lapām vējā, tekošu/putojošu ūdeni ar saules zaķīšiem un tamlīdzīgi - te būs viss kvadrātos un arī daļēji aizmērēts. Vēl ir arī atkarīgs no tā, kā esi filmējis - der atcerēties, ka tādu bildes kvalitāti, bitreitu un faila izmēru kā ripotajām Holivudas filmām būs grūti panākt.
H264 enkoderis pats par sevi ir samērā labs filtrs - jo mazāks bitrits, jo lielāks plastilīns ekrānā. Ja prezentācijām, apmācības materiāliem vajag, tad taisi 1280x720 pix 25p vai pat 15p (15 pilni kadri sekundē, progresīvais režīms, ja video tiek rādīts no datora). Ja filmā ir tikai muldēšana, var vēl samazināt attēla izšķirspēju uz sub formātiem (1024x576 pix) vai pat 720x405 pix. 15 vai 25 kadri sekundē - atkarīgs no tā, cik plūdenu attēlu gribi panākt. Ja Filmā ir dinamika (kustība), labāk saglabāt 25 kadrus sekundē.
Lai ātrāk ar visu tiktu galā, uztaisi demo rullīti 20-60 sekunžu garumā ar ietvertiem dažādiem video materiāliem (snapšotiem, vismaz 5-8 sekunžu garumā) un kodē uz dažādām izšķirspējām - tā būs ātrāk iespējams novērtēt gala rezultātu, esošo izmēru vienkārši matemātiski izstiepjot līdz vajadzīgajam ilgumam (ekstrapolēšana).
Kā jau teicu, video faila gala izmēru ietekmē izšķirtspēja, bitreits, kadru skaits sekundē un arī tas, kā filmēts. Ja kadrā ir daudz sīku detaļu, tad bitreitu īpaši nevar samazināt - viss tiks aizsmērēts ciet vienā biezputrā. Tas pats ir ar dinamiku, zariem/lapām vējā, tekošu/putojošu ūdeni ar saules zaķīšiem un tamlīdzīgi - te būs viss kvadrātos un arī daļēji aizmērēts. Vēl ir arī atkarīgs no tā, kā esi filmējis - der atcerēties, ka tādu bildes kvalitāti, bitreitu un faila izmēru kā ripotajām Holivudas filmām būs grūti panākt.
H264 enkoderis pats par sevi ir samērā labs filtrs - jo mazāks bitrits, jo lielāks plastilīns ekrānā. Ja prezentācijām, apmācības materiāliem vajag, tad taisi 1280x720 pix 25p vai pat 15p (15 pilni kadri sekundē, progresīvais režīms, ja video tiek rādīts no datora). Ja filmā ir tikai muldēšana, var vēl samazināt attēla izšķirspēju uz sub formātiem (1024x576 pix) vai pat 720x405 pix. 15 vai 25 kadri sekundē - atkarīgs no tā, cik plūdenu attēlu gribi panākt. Ja Filmā ir dinamika (kustība), labāk saglabāt 25 kadrus sekundē.
Lai ātrāk ar visu tiktu galā, uztaisi demo rullīti 20-60 sekunžu garumā ar ietvertiem dažādiem video materiāliem (snapšotiem, vismaz 5-8 sekunžu garumā) un kodē uz dažādām izšķirspējām - tā būs ātrāk iespējams novērtēt gala rezultātu, esošo izmēru vienkārši matemātiski izstiepjot līdz vajadzīgajam ilgumam (ekstrapolēšana).
skaidrs. varbuut konkreetaak vari pateikt kadu softu izmanto ? un otrs vai varu izmantos lame mp3 encoder (vai varbuut tas tikai der avi failiem ) ?
lame ir audio kompresijas tūlis. Tas kompresēs tikai audio daļu. Video daļas kompresēšanai jāņem cits tūlis.
Pamekle šo: ArcSoft MediaConverter
Baigi vienkarši konvertē gan video gan audio.
Man kopā WD-TV kasti bīja..
varbuut konkreetaak vari pateikt kadu softu izmanto ?Baidos, ka tik vienkārši nebūs - es izmantoju video montāžas programmas - Adobe Premiere Pro un Sony Vegas Pro. Kā enkoderi (ja vajag single failu bez montāžas kompresēt) Grass Valley ProCoder. Visas šīs programmas ir paredzētas vairāk vai mazāk profesionālai darbībai - iesācējam būs pagrūti.
Ja bez rediģēšanas jākonvertē, derēs arī Darkfant piedāvātais softs.
Instigater
03-09-11, 16:22
Man ļoti patīk VirtualDub, bet tas tikai ar AVI strādā. DivX kodeka instalācijā ir arī aizkodēšanas rīks, kas ir ļoti vienkāršs un šamai vajadzībai varētu būt pat ideāls.
Man ļoti patīk VirtualDub, bet tas tikai ar AVI strādā. DivX kodeka instalācijā ir arī aizkodēšanas rīks, kas ir ļoti vienkāršs un šamai vajadzībai varētu būt pat ideāls.
man Virualdub atkriit, jo neatpaziist failus...
CyberLink MediaShow Espresso (http://www.cyberlink.com/products/mediaespresso/overview_en_US.html) - Ultra Fast Universal Media Converter
Corel VideoStudio Pro X4 (http://www.corel.com/servlet/Satellite/eu/en/Product/1175714228541#tabview=tab0) - Video editing software
Izvēlies pēc vajadzības. Espresso atbalsta AVCHD kodēšanas paātrināšanu gan ar ATI Stream, gan nVidia CUDA. Ja ir kāda no šo ražotāju kartiņām, viss notiksies mazliet raitāk.
VirtualDub + AviSynth = FTW.
VirtualDub kā apstrādes/kompresijas rīks
AviSynth kā ielādes rīks - ļaus ielādēt jebkuru video, kuru vari ar media playeri atskaņot.
iesaku Media Coder, atbalsta Nvidia Cuda h264 kodēšanu :ok: sarežģīts gan, nepieredzējušam cilvēkam var būt šoks sākotnēji :shura: Ir viņam kaut kāda tur ekspreša versija ar point and klik supportu, bet tā dīvaina kaut kāda.
PS: Media koderis meklējams šeit:
http://www.mediacoderhq.com/
mīnusi viņam: ja grib vairāk par 100 failiem batchā kodēt -> pērc licenci, a tā viņš freeware :cool: positīvā daļa: ar cuda + i7 kodē vnk zvērā ātri, kvalitāte pa pirmo :ok:
iesaku Media Coder
Iečekoju...tā neko. Kodē tiešām diezgan ātri, salīdzinot ar adobes rīkiem. :) Tik kas pa klupšanas akmeni, ka man pārkodē kādus 10 procentus (video fails 15gb nesaspiestā veidā) un viss, noslēdz uzdevumu. Provēju filmu pārdzīt, viss ok.? :confused:
ahem, cilvēki acīmredzami nezin, ka nvidia CUDA HW transkodēšana var būt pilnīgs mēsls.
http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9
(Perhaps other applications will do the transcode better as well, but at least Arcsoft's Media Converter 7 has serious image quality problems with CUDA
pats arī spēlējos ar Badaboom, kas izmanto CUDA. attēls ir vienkārši šausmīgs.
Nu ble, toč cuda riktīg iesūkā kvalitātē. :shura:
Lapeli, atkal tu ar savu CUDA-fobiju? :shura: Es tev varu nolikt divus skrīnšotus blakus no Adobe Premiere Pro CS5, kas izmanto Mercury engine - vienu ar software rendering, otru ar CUDA rendering - atšķirības nekādas, nopietni. Ir jāsaprot, ka CUDA procesori neko paši nerenderē - to, ko un kā jamiem iebaro attiecīgs softs, kas izmanto Cuda rendendering datu bibliotēkas, to CUDA arī dod ārā. Ja softa izstrādātājiem ir līkas rokas, pie kā tad vainīgi dzelžu ražotāji? Tad jau sanāk, ka visi tie Holivudas filmu taisītāji (studijas), kas izmanto CUDA darbam gan ar efektiem, gan ar video, ir ***i? :D Nevajag lietot kreisos softus, tad arī CUDA nebūs vainīga...
Tiešām cik nu sanācis , bet lietojot adobi neesu manījis tādas šausmas kā tajos skreenos.
es teicu, ka var būt pilnīgs mēsls. neteicu, ka tā vienmēr ir. jocīgi ir tas, ka "līkas rokas" ir vairākiem developeriem.
Un kāpēc tad Adobe, Grass Valley un Sony developeriem tās ir taisnas? Tāpēc, ka budžets lielāks?
Es AVCHD materiālu konvertēju uz MP4 H264 ar StaxRip (http://staxmedia.sourceforge.net/). Rezultātā 4x mazāks faila izmērs, bet kvalitātes zudumus ar aci grūti redzēt. :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.