View Full Version : wc līdz 100ls iekš LV?
Sveiki!
Ir tāda lieta, ka gribētos un ir biki vajadzība pēc kāda ūdeņa.. :)
Zinu, ka pa 100ls nekas dižs nesanāk, bet es būtu ļoti pateicīgs, ja jūs varētu man sakomplektēt [ar visiem nosaukumiem un cenām] ūdens dzesi ar galvām priekš cpu un vga, kuru var iegādāties iekš LV, protams, būtu jauki, ja vienā bodē.. :) Lūdzu to, jo ūdens dzese ir vēl viens mans klupakmens.. :(
Mērķis - lai dzesē labāk par gaisa dzesi un ir smuks.. Man tagad idle ir 39*-40*, bet burnā 56*-58*..
Paldies! :o
EDIT: ceru, ka kaut kas jau sanāk par to cenu? :D
maajas meetaajaas viens innovatek W/C komplekts ar duaalo radiaatoru vieniigais ka nav galavs prieksh video ir tikai preiksh cpu. (nelietots) stiprinaajumi uz 939 socketu, cenu nu 100Ls bus bik pamaz... ja intrese zvani 29672021
vimba_zlobnaja
08-23-06, 14:28
Kuulais - kādās cenās būtu ar mieru mainīt duālo pret single?
Man domaat ka divi Single buus efektiivaak nekaa viens Dual... :]
paardot jaaa (visu komplektu) ..... maniit shoreiz diemzheel neee.....:(
Ar 100Ls buus kaa buus kautko sakariigu salasiit, vismaz savus 140...150Ls vajadzeetu...
Veel svariigs cenu grozhos moments ir cik plaanots pieviest galvas w/c systeemaa.
nu man sanaca ar 35 izbraukt ;) tagad dzivoju uz jetija pumpja, Swiiftech MCW6002, dual 120mm radiators. esmu apmierinats, idle/burn 32/40 uz semprona @ 2650. japiebilst, ka venti strada uz 5v.
Man domaat ka divi Single buus efektiivaak nekaa viens Dual... :]
tieshi otraadi...
Nez es kaa pieliku Dual taa man viss Bumbaas :) Tagad man ir Dual + single. Manu veco 930@4,2 tas idle tureeja ~ 36 C Burn ~ 50
tieshi otraadi...
Pilniigs BS, divus single radjikus var iesleegt divos kjeedes posmos liidz ar to ieguustu temp kritumu konkreetaas w/c galvaas kur ar vienu dual radjiku ir aamen. Dzeseeshanas effektivitaate buus lielaaka diviem single radjikiem nekaa vienam dual!
Ir dabaa paarbaudiits!
Pa 100Ls varbuut pat leetaak var kaadu Thermaltke BigWater komplektu (745 vai 735) panjemt un galvu prieksh VGA! Veelaak gan var nomainiit to pumpi, ja gribas labaakas temp. :D ! Nopirkt var ieksh EET, vai Proline vai kaadaa net shopaa! :)
Infa: http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/diy_index.asp
Pilniigs BS, divus single radjikus var iesleegt divos kjeedes posmos liidz ar to ieguustu temp kritumu konkreetaas w/c galvaas kur ar vienu dual radjiku ir aamen.
Jēga no tā ~0.5C krituma?
Dzeseeshanas effektivitaate buus lielaaka diviem single radjikiem nekaa vienam dual!
Ir dabaa paarbaudiits!
Slēdzot tos virknē vai paralēli?
Bet vispār pirkt ūdensdzesi par 100Ls ir tīrā naudas izniekošana, par pusi no tā var iepirkt top gaisa coolerus priekš CPU un VGA un rezultāts būs līdzvērtīgs.
Buus gan vairaak nekaa 1/2c. Ciinjaa par katru bencha punktu viss ir svariigs.
Slēdzot tos virknē vai paralēli?
Virknee, atdzeseejot uudeni @single radi pirms katra svariiga dzeseejamaa objekta.
tieshi taa. tas jau ir pieraadiits, ka uudens temp. aiz radiatora buus par ~0.5 graadiem mazaaka un nevajag izgudrot riteni no jauna apgalvojot preteejo. cilveeki to ir peetiijushi ar smalkaam ieriiceem nevis ar onboard sensoriem turklaat to -0.5 graadu ieguvumu atsver tas, ka divi single radiatori radiis 2x lielaaku pretestiibu nekaa viens dual un pie latvijas vaajo standartu pumpiishiem, tas ir nopietni.
turklaat to -0.5 graadu ieguvumu atsver tas, ka divi single radiatori radiis 2x lielaaku pretestiibu nekaa viens dual un pie latvijas vaajo standartu pumpiishiem, tas ir nopietni.
Tas arī nav tik viennozīmīgi, divi radiatori virknē samazina kopējo plūsmas daudzumu dēļ iekšējās pretestības, taču pie mazāka plūsmas daudzuma radiatora efektivitāte tikai pieaug :) No otras puses - otrais radiators saņems ūdeni ar zemāku temperatūru, tātad starpība starp to un apkārtējā gaisa temperatūru būs mazāka un tā efektivitāte atkal kritīsies.
Patiesība ir kautkur pa vidu - ja uzdevums būtu dzesēt atomelektrostaciju, tad divi radiatori paralēli vai viens duālais tiešām dzesētu labāk kā divi virknē, taču pie tām niecīgajām plūsmām un ūdens/apkārtējā gaisa temperatūras starpībām, kādas ir PC watercoolingā, divi radiatori virknē var izrādīties labāki.
Atklashu jums mazu noslepumu, Scythe Infinity, kas gribes pats atradiis, kas tas ir :)
yaay, bet to Scythe Infinity uz naked kōres droši likt? nav pārāk tupi stiprinājumi?
Tur s939 ir ar klipshiem stiprinajumi, nevis skruvejamais un ar klipshiem uz naked core ne visai. Var protams meginat, bet nu. Uz s775 jau IHS tik viegli nenoravesi :)
Cloudkeeper
08-24-06, 00:23
Atklashu jums mazu noslepumu, Scythe Infinity, kas gribes pats atradiis, kas tas ir :)
aaa Japn tjuning :D
Gigabyte 3D galaxy ;)
~75 Ls
http://modlabs.net/pics/16wcs/gb_results.png
test (http://modlabs.net/index.php?location=articles&url=16wcs-gb)
DaVinci - another test (http://www.overclockers.ru/lab/19778.shtml):
Система охлаждения Zalman CNPS7700Cu Gigabyte 3D Galaxy Zalman CNPS9500 LED
Диаметр и скорость вращения вентилятора 120 мм / 2000 RPM 120 мм / 1800 RPM 92 мм / 2400 RPM
Intel Pentium 4 4.06 ГГц, 1.35 В 69.5°C 57.5°C 56.6°C
Intel Pentium 4 4.2 ГГц, 1.425 В - 64.7°C 62.5°C
Tā 3D Galaxy zaudē pat Zalman 9500, tātad TT Big Typhoon tā zaudēs vēl vairāk.
Tikko izlasīju visu.. Iespaidīgas runas.. :)
Man vakar nez kāpēc bija pazudis nets, tāpēc nevarēju piedalīties diskusijā.. :(
Jautājums tāds - vai tiešām ūdens dzese līdz 100Ls dzesēs līdzvērtīgi salīdzinājumā ar top gaisa dzesi priekš cpu un vga? [piem., TT-BT un vf900-cu].. Kko līdzīgu pieminēja josi..
Es 1. postā minēju - varbūt var kkā pa detaļām sakomplektēt iekš LV, tā, lai tas būtu efektīvāks nekā gaisa dzese? [protams, cena 100Ls +/- kāds latiņš].. Varbūt pa daudz prasu, bet būtu ļoti pateicīgs.. ;)
dogMa: tā tas diemžēl ir - heatpipe izmantošana ir jāvusi jūtami palielināt gaisa cooleru efektivitāti, apsteidzot daudzas lētā gala W/C sistēmas.
Ja gribi pa 100Ls dabūt ko efektīvāku, tad visu, izņemot galvas, jātaisa pašam - kāds industriālais ūdens sūknis, mašinas pečka kā radiators, vismaz 1/2 ID trubas utt.
Nu skaidrs.. Nāksies sadzīvot ar gaisu.. ;)
Videokartei gan udens labi noder :) Protams, ja gribi var montet lielos cpu kulerus virsuu videokartei, bet tas nav ikdienai
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.