PDA

View Full Version : kas tam SpamCop nepatīk?


vējš
08-18-06, 13:31
No savas e-pasta adreses es varu nosūtīt vēstules, t.sk. arī uz adresēm, kuras glabājas tajā pašā serverī, kurā ir zemāk redzamā adrese. Bet uz šo adresi, redz, nevarēju – kad sūtīju, saņēmu atpakaļ šādu te paziņojumu.
Kas par lietu, vai kāds varētu apskaidrot, lūdzu. Ko tas SpamCop piesienās? Vai varētu būt, ka mana kaste vai arī adresāta kaste ir inficēta un sūta mēstules?

From: Mail Delivery Subsystem <mailer-daemon@googlemail.com>
To: eksperts@gmail.com
Date: Aug 18, 2006 12:26 PM
Subject: Delivery Status Notification (Failure)

This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

krimkatedra@polak.edu.lv

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 5.7.0 Your server IP address is in the SpamCop database, bye

----- Original message -----

Received: by 10.70.52.2 with SMTP id z2mr4431045wxz;
Fri, 18 Aug 2006 02:25:46 -0700 (PDT)
Received: by 10.70.89.9 with HTTP; Fri, 18 Aug 2006 02:25:46 -0700 (PDT)
Message-ID: <545e83200608180225g2986638j2a51abacfc61d154@mail.g mail.com>
Date: Fri, 18 Aug 2006 12:25:46 +0300
From: "@" <eksperts@gmail.com>
To: krimkatedra <krimkatedra@polak.edu.lv>
Subject:
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_Part_1697_5573970.1155893146191"

------=_Part_1697_5573970.1155893146191
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: inline

( bla bla bla )

----- Message truncated -----

josi
08-18-06, 14:16
Iespējams, ka kāds no googles mailserveriem ir nokļuvis spamcop sarakstā un līdz ar to polak.edu.lv mailserveris bloķē mailus no tā. Tas gan neskaitās labs stils, korektāk būtu vēstuli pieņemt un attiecīgi nomarķēt kā spamu, jo blacklistā var nokļūt gluži nejauši (vai apzināti, ja kāds grib kādam ieriebt), bet nu katrs ar spamu cīnās kā nu māk.

vējš
08-18-06, 14:31
Nu, es tūlīt pēc tam veiksmīgi nosūtīju vēstuli uz citu polak.edu.lv servera uzturētu e-pasta adresi no savas adreses, viss bija o.k. (abas tās adreses (viena, no kurām pieņēma vēstuli, otra nepieņēma) uz viena un tā paša kompja lasa viens un tas pats cilvēks). Tāpēc jau arī nesaprotu – kāda joda pēc bloķēja tieši šo adresi.

josi
08-18-06, 14:55
Blokēja nevis adresi, bet kādu no googles izejošajiem mailserveriem, viņiem to ir daudz. Ja tagad mēģinātu vēlreiz sūtīt uz to pašu adresi, visticamāk ka vēstule aizietu, jo otreiz diezvai tas pats serveris trāpīsies.

vējš
08-18-06, 15:17
ā, nu man pieleca. Paldies.

bubu
08-18-06, 15:34
Manuprāt tieši otrādi - googles serveris bloģē to polak.edu.lv serveri, jo saka, ka tas izsūtot spamu. Paskaties uz to no kā atnācis tas reports - mailer-daemon@googlemail.com. Nav jau tas gala serveris šo pateicis.

Ja zini tā saņēmēja servera IP adresi, tad vari pārliecināties pašā SpamCopā par tā statusu: http://www.spamcop.net/bl.shtml

josi
08-18-06, 16:03
Nepareizi gan, bubu. Googles serveris korekti atgriež saņēmēja servera izdoto kļūdas paziņojumu. "550 5.7.0 Your server IP address is in the SpamCop database, bye" SMTP sesijas laikā var teikt tikai saņēmēja serveris, nevis sūtītāja, turklāt nekad neesmu dzirdējis, ka kāds mailserveris pārbaudītu blacklistus pie sūtīšanas.