View Full Version : Kaadu Bezvadu Ruuteri Izveeleeties
Beidzot izleemu iegaadaties bezvadu ruuteri, jo vajag 2 kompjus sasleegt tiiklaa. BET, skatoties uz shiim kastiiteem, saprotu, ka nu pat izskataa baigi atskiraas. Kapeec daziem ruuteriem ir 2, un daziem pat 3 anteenas, taapat arii dazi piedaavaa arii wpa2 (ko labpraataak izmantotu, gribu buut drosha, ka neviens neuzlauziis manu tiiklu ). Ja nu nopeerku ruuteri, kas atbalsta wpa2, vai mana pcmcia karte to atbalstiis?
Taapat arii firmas, skjiet ka D-link un Linksys ir vispaziistamaakaas, bet ko sakiet par Netgear, T-Sinus vai Belkin.
Vai peerkot ruuteri ir jaareekinaas arii ar piesleegumu, ne tikai skatoties uz aatrumu, jo skjiet, ka vairaak kaa 11 mbit/s man nebuus, kaut gan mans ISP savaa maajas lapaa piedaavaa 50 mbit/s (ko gan nedara, lai pievilinaatu klientus)
Iisaak sakot, nezinu, ko lai peerk, buushu prieciiga uzzinaat juusu pieredzi ar shiem bezvadu ruuteriem!
DeadmaroZ-TLOTL
08-17-06, 11:18
Nu taa esmu notirgojis un uztaadiijis paaris DI-524 , pagaidaam nav suudziibu , par ieprieksheejo modeli DI-514 gan bija suudziibas jo biezi nobruka ne no shaa ne no taa visi settingi , skatoties tagad no D-Link produkcijas tad vieniigais ko varu piedaavaat ir DI-634M , bet nu man liekas ka prieksh maajas vajadziibaam ir pa sherpu , runaajot par wpa2 tad nu neesi paranoikis , nevienam tu neesi ar savu mazo wifi tiiklu vajadziigs :D :D :D :D :D :D
Nu taa esmu notirgojis un uztaadiijis paaris DI-524 , pagaidaam nav suudziibu , par ieprieksheejo modeli DI-514 gan bija suudziibas jo biezi nobruka ne no shaa ne no taa visi tettingi , skatoties tagad no D-Link produkcijas tad vieniigais ko varu piedaavaat ir DI-634M , bet numan liekas ka prieksh maajas vajadziibaam ir pa sherpu , runaajot par wpa2 tad nu neesi paranoikis , nevienam tu neesi ar savu mazi wifi tiiklu vajadziigs :D :D :D :D :D :D
Nu taa kaa es pati esmu lauzusi kaiminju wep, tad es saprotu, ka droshiiba ir ljoti svariiga, jo ieliist cita tiklaa var katrs idiots un negribu, lai kaads no maniem kaiminjiem nosper manas paroles vai ko citu. Arii wardrivings kljuust populaars arii LV
nu ar wardrivingu tagad jau daudzi nodarbojas ;) - principā jau tagad gandrīz jebkurš bezvadu rūteris nodrošina WPA, vēl nav dzirdēts, ka tas būtu uzlauzts. Neesmu slims ar paranoju, tamdēļ arī ar WPA2 nemaz neesmu sācis ķēpāties.
Divas antenas bezvadu kastītei parasti taisa tamdēļ, ka radioviļņiem piemīt tāda lieta, kā polarizācija, -resp. - atkarībā no tā, kādā virzienā polarizēts tas radiovilnis tiek uztverts - strādā viena vai otra antena. Protams - ar vienu antenu arī principā viss notiek. Kastītes ar 3 antenām gan vēl dabā neesmu redzējis, moš kāds parādīs ;)
Iesaku pirkt to pašu Linksys WRT54GL, obligāti ar L burtu beigās, varēsi arī visādas kustomizētas firmvāres likt visrsū, ja vēlēsies. Domāju, ka Latvijā tā ir vispopulārākā bezvadu kastīte. Ar parastajām (ne-L) versijām (sākot ar v.5) mēdz būt visādi čakari, vēl jo vairāk - Rīgā ir parādījies WRT54G v.7 - mans draugs nesen uz tāda uzrāvās, dabūja pačakarēties, tā kā neiesaku.
Var ņemt arī DI-524 - arī nav ne vainas.
nu ar wardrivingu tagad jau daudzi nodarbojas ;) - principā jau tagad gandrīz jebkurš bezvadu rūteris nodrošina WPA, vēl nav dzirdēts, ka tas būtu uzlauzts. Neesmu slims ar paranoju, tamdēļ arī ar WPA2 nemaz neesmu sācis ķēpāties.
Divas antenas bezvadu kastītei parasti taisa tamdēļ, ka radioviļņiem piemīt tāda lieta, kā polarizācija, -resp. - atkarībā no tā, kādā virzienā polarizēts tas radiovilnis tiek uztverts - strādā viena vai otra antena. Protams - ar vienu antenu arī principā viss notiek. Kastītes ar 3 antenām gan vēl dabā neesmu redzējis, moš kāds parādīs ;)
Iesaku pirkt to pašu Linksys WRT54GL, obligāti ar L burtu beigās, varēsi arī visādas kustomizētas firmvāres likt visrsū, ja vēlēsies. Domāju, ka Latvijā tā ir vispopulārākā bezvadu kastīte. Ar parastajām (ne-L) versijām (sākot ar v.5) mēdz būt visādi čakari, vēl jo vairāk - Rīgā ir parādījies WRT54G v.7 - mans draugs nesen uz tāda uzrāvās, dabūja pačakarēties, tā kā neiesaku.
Var ņemt arī DI-524 - arī nav ne vainas.
Tagad tieshi skatos uz linksys ruuteriishiem, ko tu domaaji ar to cakaru, kaadaa zinjaa tie WRT54G (bez L) nav labi?
Tagad tieshi skatos uz linksys ruuteriishiem, ko tu domaaji ar to cakaru, kaadaa zinjaa tie WRT54G (bez L) nav labi?
Šitā lieta jau sen dažādos forumos n-tās reizes ir aprunāta. Vecās WRT54G versijas (līdz v.4 ieskaitot) bāzētas uz Linux opsistēmas. Lai samazinātu izmaksas, ražotājs sāka taisīt kastītes ar tādu pašu nosaukumu un dizainu, bet 2x mazāku RAM un 2x mazāku flash, līdz ar to uz tās kastītes ir pavisam cita opsistēma (VxWorks), jo Linux uz tik mazas atmiņas viekārši nav iespējams palaist. Sakarā ar to, ka jaunā versija uz VxWorks vēl joprojām tā līdz galam nav atstrādāta - nereti lietotājiem rodas papildus "čakars", lai to visu palaistu. Arī dažādos ātrdarbības testos VxWorks versija krietni vien atapliek, it sevišķi - ja caur to sāk darbināt dažādus P2P tīklu klientus - vienkārši - tā kastīte vairs nespēj paralēli apstrādāt tik daudz konekcijas.
Līdz ar to priekš fanātiem, komjūtertārpiem un viekārši entuziastiem Linksys izlaida bezvadu kastīti ar L burtu beigās, tas burts ir no vārda "Linux", viegli uzminēt ;) Uz šādas kastītes var uzlikt arī dažādas "kustomizētas" opsistēmas verijas, kas dara daudz ko vairāk, nekā oriģinālā Linksys versija. Protams - parastam mājas lietotājam, kurš neko nejēdz no tīkliem tas nafig nav vajadzīgs, tomēr "entuziastiem" tas dažkārt ļoti noder, kaut vai to pašu Open-Wrt palaist, ar ko var daudzas interesantas papildus lietas sataisīt.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.