View Full Version : mini kasko
vai kāds to lieto?
tiko tik uzzināju, ka tāda vispār pastāv :)
MINI KASKO ir stirpi vien lētāka nekā parasta. cik ļoti tā ir nepieciešama?
1991.gadam MINI maksā 37 ls, parastā 156ls!
Kura apdrošināšanas kompānija? If droši vien ne, jo viņi tik vecus nedrošina, Baltai tāda produkta nav... BTA? Baltikums?
Izlasi apdrošināšanas noteikumus, tur jābūt visam, par ko tev tiks maksāta atlīdzība (tb, kādu risku polise sedz) un par ko - ne.
Spriežot pēc cenas starpības, es gan teiktu, ka segumā iekšā nebūs nekā vai arī tikai pilna kabata kliņģeru caurumu...
Un ja godīgi, 1991. gada autiņam KASKO - es vispār padomātu, vai kas tāds vispār nepieciešams... Ja tevī kāds ietrieksies, zaudējumus sedz OCTA, savukārt jebkura normāla apdrošināšanas kompānija tik vecam auto uzliks attiecīgu pašrisku, lai neizbēgamās švīkas un tamlīdzīgi viņiem nebūtu jāmaksā... nenormāla kompānija, protams, apdrošinās tevi tāpat, bet tad varēsi arī staigāt 2 mēnešus apkārt, atlīdzību diedelēdama... :D
hvz pirmo reizi dzirgu par taadu, baigi kaukaa leeti izskataas, ieteiktu iepziities ar noteikumiem taa kaartiigi savaadaak shkiet, ka vairaak tur buss naudas izsvieshana nekaa reaala jeega.
šitais pakalpojums esot pieejams iekš BTA. tāpat kā arī dāmu auto apdrošināšana, kur par to var dabūt šokolādi. sviests kaut kāds.
tad jau sanāk, ka kasko labāk ir izmanotot uz samērā jaunām un elitārām mašīnām. un mini kasko sedz zaudējumus, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu izraisījušai automašīnai!. šitie cipari bija pie tā kā nav pašriska!
nu labi, tad jau var iztikt arī ar OCTA.
paldies
Jaunam auto KASKO is a must kaut vai lielveikalu autostāvvietu dēļ - nekad jau nevar zināt, kāds ģēnijs tev parkosies blakus...
No mini kasko tev tiešām nebūs labuma, to jau no cenas var redzēt... pat, ja nelaimīgi gadīsies izraisīt avāriju, ierodoties pēc atlīdzības, apdrošinātājs visdrīzāk vilks ārā kādu punktu par "rupju neuzmanību" (šito it sevišķi praktizē Baltikums) un sūtīs tevi uz vienu vietu...
Lai gan BTA mārketings vienmēr bijis solīdā līmenī :D Da kaut vai KASKO Bedres - tādas lietas, piemēram, Baltai jau sen bija segumā, toties BTA pasniedz to kā atsevišķu uberproduktu par 1 Ls... un klienti nāk :D
kur ir vislabāk apdrošināties?
cik zinu tad arī Baltā var pamatīgi iegrābties. mēs te it kā apdomājam octu pirkt iekš PAREX
kur ir vislabāk apdrošināties?
Uz šo te jautājumu es tev diemžēl nevarēšu sniegt objektīvu atbildi... :D
cik zinu tad arī Baltā var pamatīgi iegrābties.
Pastāsti, pastāsti, kas, kā un kādā veidā :)
KASKO jeb brīvprātīgā automašīnu apdrošināšana Latvijā joprojām ir maz izplatīta – lai gan apdrošināšanas apjomi procentuāli pieaug, tas notiek uz līzingā ņemto un dārgo automašīnu rēķina.
Šā gada 1.ceturksnī KASKO apdrošināšana ir bijusi tikai 25,9% no visiem autovadītājiem. Lai veicinātu tik būtiska apdrošināšanas veida izplatību, apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA ir izveidojusi jaunu alternatīvu pakalpojumu uz KASKO bāzes – „ MINI KASKO”.
Latvijā 506 502 automašīnām ir OCTA jeb obligātā autovadītāja civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, taču 369 746 no tām nav KASKO. Taču, ja autoīpašniekam ir tikai OCTA, mašīna nav pilnvērtīgi apdrošināta, jo OCTA sedz mašīnai radītos bojājumus tikai ceļu satiksmes negadījumā cietušajai pusei.
„Brīvprātīgā automašīnu apdrošināšana Latvijā vēl ir maz izplatīta, var teikt, ka tā zināmā mērā ir kļuvusi par elitāru apdrošināšanas veidu, jo vairumā gadījumu to izvēlās dārgo automašīnu īpašnieki,” skaidro Aldis Prokofjevs, BTA Sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas riska parakstītājs. „Taču šāda situācija nav pareiza un neatbilst Eiropas praksei, jo KASKO pasargā autovadītāju no būtiskiem riskiem, ko nesedz obligātā apdrošināšana. Viens no svarīgākajiem riskiem ir zaudējumu segšana automašīnai arī tajā gadījumā, ja tās vadītājs ir izraisījis avāriju”.
Pēc BTA iekšējās statistikas 54% no uzņēmuma izrakstītajām polisēm periodā no 1.marta līdz 1.augustam tika noformētas, automašīnu iegādājoties līzingā, kad apdrošināšana ir faktiski obligāta. BTA secinājusi, ka daudzi autovadītāji, kuri nav augstākās klases vai līzingā paņemto automašīnu īpašnieki, KASKO neizvēlas finansiālu iemeslu dēļ.
Tāpēc BTA saviem klientiem izveidojusi speciālu pakalpojumu „MINI KASKO”, kas sedz vienu no izplatītākajiem riskiem – zaudējumus satiksmes negadījuma izraisītāja automašīnai. Pakalpojums „MINI KASKO” ir aptuveni četras reizes lētāks nekā tradicionālā KASKO polise, līdz ar to varētu dot iespēju daudziem vadītājiem, kuri pašlaik neizmanto KASKO apdrošināšanu, pasargāt sevi no zaudējumiem.
„MINI KASKO” sedz zaudējumus, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu izraisījušai automašīnai, turklāt par ceļu satiksmes negadījumu tiek uzskatīta gan sadursme ar citu automašīnu, gan ar citu satiksmes dalībnieku – velobraucēju, gājēju utt. Izraisot satiksmes negadījumu, „MINI KASKO” īpašniekam ir jāzvana uz vienoto BTA diennakts infoDienesta tālruni 26121212 un jārīkojas saskaņā ar BTA sniegtajām instrukcijām. Vai arī ziņot par CSNg policijai vai aizpildīt saskaņoto paziņojumu, ja to paredz likums.
Piemērs cenām:
Automašīnas apraksts MINI KASKO (nav pašriska) KASKO (ar 0% pašrisku)
Audi 80 1987.g. (750 LVL) 30,- Nepiedāvā
VW Passat 1991.g. (1 160 LVL) 37,- 156,-
BMW 530 1996.g. (4 005 LVL) 88,- 429,-
Citroen C3 2006.g. (8300 LVL) 99,- 357,-
BTA Preses Relīze
http://www.iauto.lv/art/10849/60
nevaru uz ātro to linku atrast, ko puisis mans bija sarakstījis, tas vnk bija kādu laiku atpakaļ.bet nu ideja bija pavisam vnk. mums baltā strādā draudzene, viņa teica, ka viņai kā darbiniekam ir atlaides uz apdrošināšanu.nolēmām to izmantot. kā beigās izrādījās, ar visām atlaidēm mums sanāca stipri vien dārgāk nekā mēs būtu gājuši kādā kantori un uz vietas pa taisno apdrošinājuši. tā kā atlaides var teikt ka nekādas + vēl uzvārījās! isumā tā
Ja tu apdrošinātāju vērtē tikai pēc cenas, tad ar tādu attieksmi ātri vien var iebraukt auzās. To var pajautāt, piemēram, tiem Baltikums OCTA klientiem laukos, kuri izvēlējušies viņu fantastisko cenu. Bet, kad tiešām izraisa avāriju, Baltikums samaksā cietušajai pusei atlīdzību un pēc tam sniedz prasību tiesā pret izraisītāju (Baltikuma polises pircēju) par to "rupjo neuzmanību", ko jau minēju iepriekš, tā sakot, "atmaksā, mums, lūdzu, izdevumus, kas mums radās tavas vainas dēļ".
kā beigās izrādījās, ar visām atlaidēm mums sanāca stipri vien dārgāk nekā mēs būtu gājuši kādā kantori un uz vietas pa taisno apdrošinājuši.
da pofig cenas
ja grib lēti, tad jāņem seesam :O)
imho svarīgāk būtu pētīt cik viegli ir pēc tam peso dabūt no apdrošinātāja
ne jau tas, ka cena, tāda pati polise ko Baltā var nopirkt jebkurš citiem izmaksāja lētāk nekā mums ar visām atlaidēm.
protams, ka mašīnu jāapdrošina pret visādām nebūšanām un normālā kantorī. es tik gribēju uzzināt, kurš ir tas kantoris, lai man tiešām nesanāk kā Baltikuma klientiem!
ne jau tas, ka cena, tāda pati polise ko Baltā var nopirkt jebkurš citiem izmaksāja lētāk nekā mums ar visām atlaidēm.
Ir tāda lieta, ko apdrošinātāji dēvē par "riska faktoriem" - tb, kaut kāds apdrošinājuma ņēmēja īpašību kopums, kas (cerams :) ) liecina par viņa potenciālo risku.
Piemēram, viens tāds svarīgs faktors ir vecums, kas, kā jau diezgan viegli noprast, piemēram, auto apdrošināšanā, jo jaunāks tu esi, jo riskantāks (un to apdrošinātāji, vismaz daļa, nepagrābj no zila gaisa ;) ). Un tad, piemēram, apdrošinātājs secina, ka starp 18 gadīgu gurķi un 50 gadīgu onku riskā ir starpība 2 reizes un attiecīgi uzliek 2 reizes atšķirīgu cenu. Loģiski, ka tas 18 gadīgais aizvilksies pie konkurenta, bet tieši to jau arī konkrētajai apdrošināšanas kompānijai vajag - lai tie, kurus kompānija ir atzinusi par bīstamiem klientiem, lai vairs pie tās nenāk (protams, tikai ar nosacījumu, ka kompānija ir spējusi izvērtēt riskus labāk par konkurentiem, pretējā gadījumā pie konkurentiem aizies arī labie klienti un tad būs auzas) :D
njaaa....jauniem gurķiem viss ir slikti:( un man it īpaši viegli neklāsies, viss pa pirmo reizi tiks kārtots.
ehhh....
jā tikai jaunais gurķis (es) nav uztaisījis nevienu avāriju gada laikā (vispār neesmu nevienu izraisījis) ar savu agresīvo braukšanas stilu, savukārt vecais (mans sencis) ir paspējis iznīcināt 2x vāģus....
nezinu kaa jums, bet man bija taa ka manam sievasbraalim kam ir tie 26gadi + tas staazh sazin cik laikam jau tie 8 gadi + perfektaa braukshanas veesture bez avarijaam utt un vinjam tapat iedeva taadu pashu riska grupu kaa manai sievai kurai ir knapi gads staazh nu un kaa Juus sho komentētu.
cik viņam mašīnas ir piederējuši??
ja nemaldos tad taa ir otraa..
Nez man viss kedaa... apdroshinaats uz manu Daargo... vinai kaa sievietei veel kaut kaadus skidonus iedeva... Kasko jau 2 gadu un shogad pat sanaaca mazaak maksaat... bet apdroshinaashanas preemija netika samazinaata... nezskatoties uz to ka auto par gadu vecaaks kluva. papildus veel pasazieru apdrosinaasana uz 3k ls... ak jaa un paaugstinaata tirgus veertiiba pa 20%.... Un tas vis pa ~ 160 ls ;)
ak jaa un paaugstinaata tirgus veertiiba pa 20%.... Un tas vis pa ~ 160 ls ;)
Lūdzu, komentē...
kā beigās izrādījās, ar visām atlaidēm mums sanāca stipri vien dārgāk nekā mēs būtu gājuši kādā kantori un uz vietas pa taisno apdrošinājuši. tā kā atlaides var teikt ka nekādas + vēl uzvārījās! isumā tā
Ja runa ir par OCTA, tad vai gadījumā tas nav saistīts ar to, ka Balta atsķirībā no pārējiem apdrošinātājiem šogad ir nolikvidējuši papildus atlaides Jūrmalā un Rīgas rajonā reģistrētiem auto?
Es pirms ~2 mēnešiem ar to saskāros un arī biju nepatīkami pārsteigs :(
jā tikai jaunais gurķis (es) nav uztaisījis nevienu avāriju gada laikā (vispār neesmu nevienu izraisījis) ar savu agresīvo braukšanas stilu, savukārt vecais (mans sencis) ir paspējis iznīcināt 2x vāģus....
Jonixins, visa riska teorija balstās uz kolektīvā riska modeli... tas ir, tu individuāli vari būt labs braucējs, bet, ja pārējie tavā vecumā tādi nav vidēji, tad diemžēl tu maksāsi to slikto cenu. Protams, ka eksistē faktori, pēc kuriem tevi var atšķirt no tiem sliktajiem (piemēram, laimīga bērnība u.tml. :D ) , bet lielākā daļa no tiem ir personīgas dabas, kurus neviens apdrošinātājs nesavāks un arī nemaz nedrīkstēs savākt, pat ja tas būtu iespējams. Tādēļ tiek uzskaitīti faktori, kas ir objektīvi pārbaudāmi (vecums, dzīvesvieta u.tml.) un pēc tiem tad arī mēģina izvērtēt risku.
Kuulais: ja tu runā par Bonus-Malus sistēmu, tur gluži apdrošinātājus nevaino, jo to administrē LTAB nevis apdrošinātāji :D Bet sistēma vienkārša: ja tavam sievasbrālim ir 2 auto, tad viens būs ar vēsturiski labo bonus klasi (konkrēta bonus klase (BM klase) darbojas uz konkrēti pāri cilvēks-auto), bet otrs sāksies no 6. BM klases (jo pāris cilvēks-auto jau ir cits). Savukārt, ja tavam sievasbrālim tā pirmā mašīna vairs nepieder, pieder tikai otrā, bet dabūjis viņš ir to "sākuma" klasi, tad risinājums ir elementārs - ir jāpiesaka savas BM klases pārnešana no tā vecā auto, kurš viņam vairs nepieder, uz to jauno... ja viņš to nav izdarījis, tad nu pagaidām lai vēl vaino pats sevi.
Josi, jā, tas ir nolikvidēts tā vienīgā un prozaiskā iemesla dēļ - izrādās, ka Jūrmalā un Rīgas rajonā negadījumi vidēji uz vienu apdrošināto auto notiek tikpat bieži kā Rīgā... turklāt vairums Jūrmalas un Rīgas rajona OCTAs pircēju vienalga ikdienā dragā uz Rīgu...
VW Passat TDI (98`g.) - LVL 298
P.S. kamēr nebiju izlasījis līdz galam domāju, ka runa iet par MINI (http://www.mini.com/mini_worldwide/mini_worldwide.html)
Nu pie apdrosinaashanas ir iespeeja paaugstinaat preemiju.. Ti ja auto tiek noveertets uz 2500 Ls varu sho summu palielinaat par n% (tas laikam ir atkariigs no kantora) man piedaavaaj 20% un es apdrosinaaju auto par 3000 Ls...
Lūdzu, komentē...
Josi, jā, tas ir nolikvidēts tā vienīgā un prozaiskā iemesla dēļ - izrādās, ka Jūrmalā un Rīgas rajonā negadījumi vidēji uz vienu apdrošināto auto notiek tikpat bieži kā Rīgā... turklāt vairums Jūrmalas un Rīgas rajona OCTAs pircēju vienalga ikdienā dragā uz Rīgu...
Par iemesliem man grūti ko komentēt, bet kamēr pārējie apdrošinātāji nav nonākuši pie līdzīgiem secinājumiem, tikmēr savus abus auto drošināšu kautkur citur...
Nez man viss kedaa... apdroshinaats uz manu Daargo... vinai kaa sievietei veel kaut kaadus skidonus iedeva... Kasko jau 2 gadu un shogad pat sanaaca mazaak maksaat... bet apdroshinaashanas preemija netika samazinaata... nezskatoties uz to ka auto par gadu vecaaks kluva. papildus veel pasazieru apdrosinaasana uz 3k ls... ak jaa un paaugstinaata tirgus veertiiba pa 20%.... Un tas vis pa ~ 160 ls ;)
nujaa tas skatoties uz kaadu summu apdroshina ja man buutu tik leeti tad es ar smaidiitu :) bet anyway... forshi tev.....
Kuulais: ja tu runā par Bonus-Malus sistēmu, tur gluži apdrošinātājus nevaino, jo to administrē LTAB nevis apdrošinātāji :D Bet sistēma vienkārša: ja tavam sievasbrālim ir 2 auto, tad viens būs ar vēsturiski labo bonus klasi (konkrēta bonus klase (BM klase) darbojas uz konkrēti pāri cilvēks-auto), bet otrs sāksies no 6. BM klases (jo pāris cilvēks-auto jau ir cits). Savukārt, ja tavam sievasbrālim tā pirmā mašīna vairs nepieder, pieder tikai otrā, bet dabūjis viņš ir to "sākuma" klasi, tad risinājums ir elementārs - ir jāpiesaka savas BM klases pārnešana no tā vecā auto, kurš viņam vairs nepieder, uz to jauno... ja viņš to nav izdarījis, tad nu pagaidām lai vēl vaino pats sevi.
nu tu to visu pateici tik mega kruti ka es pat apstuulbu, bet taisniiba tev ir auto vinjam tagad ir tikai viens taa ka tas taa ar vareeu buut kaa tu teici.. btw es jau nevienu nevainoju nejau es esmu ieberzies, bet vinjsh
tad jau sanāk, ka esmu riska grupā. apdrošināšana nekas labs nespīd.
laikam no tiem kantoriem būs jāizvēlas mazākais ļaunums. šobrīd izvēle vēl turas pie PAREX apdrošināšanas, neko sliktu par to pagaidām neesmu šajā sakarā dzirdējusi.
njā vēl mašina būs jurmalā reģistrēta. kopaina nav rožaina :)
vai kāds to lieto?
tiko tik uzzināju, ka tāda vispār pastāv :)
MINI KASKO ir stirpi vien lētāka nekā parasta. cik ļoti tā ir nepieciešama?
1991.gadam MINI maksā 37 ls, parastā 156ls!
IZMET MISKASTEEE UN NETEEREE SAVU NAUDU TADIEM SUUDIEM UN tAM KANOTRIM
opaa... nevajag jau tik agresīvi :) es saprotu arī tad ja to pasaka maigāk. nu sieviete kā nekā :)
Nu pie apdrosinaashanas ir iespeeja paaugstinaat preemiju.. Ti ja auto tiek noveertets uz 2500 Ls varu sho summu palielinaat par n% (tas laikam ir atkariigs no kantora) man piedaavaaj 20% un es apdrosinaaju auto par 3000 Ls...
Tobiš, pilnīgas iznīcināšanas/ nozagšanas gadījumā tiek ņemti vērā tie tavi 3000Ls minus attiecīgie proceni??
es jau neko......... ja man kaads veelreiz ieliks ieksh auto ar BTA octa, tad uzreiz buus headshots un puika/zakjis soljos peec normaala kantora octas
Tu gribi, lai kāds priekš tevis iepērk Baltikuma OCTU? :D
nu tur automaatiski tiks ar beisboleni paariets paari gan tev, gan tavam auto :D :D :D
Man un manam auto? Pirms tam gan iesaku nokārtot veselības apdrošināšanu...
a man po, man ir :D :D :D
A man laikam ir pagadījusies Baltikuma OCTA :D
Davai es rīt aizčāpošu līdz šiem un palūgšu pakomentēt Lobzika teikto ? :D :D :D
BTA ar sniedz regresus un kjer muljkjus
OCTA jau var pirkt jebkuraa vietaa, jo probeemas jau nebuus tev, bet tam auto vadiitajaam kuraa buus iebraukts, taapeec daudzi pazinjas peerk tur kur ir leetaak.
Par KASKO ir jaapiedomaa. No paaris avotiem pirms kaada laika uzzinaaju, ka tos auto kuri ir riska grupaa un apdrosinati ar KASKO zog mazaak. Sadarbiiba ir visur arii starp apdrosinaataaju un autozagliem (no narikiem neviens nav pasargaats).
Pats abas polises peerku ieks ERGO, bet peedejaa laikaa nepatiik apkalposana, jo konsultantes nepasaka, ka peec nedeelas buus kaut kaadas atlaides. Pagaajusajaa gadaa sanaaca nopirkt, bet peec dazaam dienaam 30% atlaide. Nu nesmuki taa ar klientiem, kas paaris gadus jau pie vinjiem ir.
Tagad arii domaaju par to mini kasko, jo tomeer baigi labaa lieta, tikai jaapalasa liigums vai atteicas uz to, ja es pats seetaa vai kadaa kokaa iebraucu
Mini kasko BTA tirgo tikai kopā ar OCTU - tb, tev jāpērk OCTA pie viņiem un tad tu vari nopirkt to mini. Mini tev sedz zaudējumus tikai, ja tu nones kādu citu auto (tb, izraisi negadījumu, kurā cieš cits auto/persona (uz kuru tad attiecas tevis iegādātā BTA OCTA)) un arī tavs auto ir cietis (ko tad sedz tavs Mini KASKO). Bet, ja tu no ceļa nobrauksi grāvī vai ienesīsies kokā, tu nedabūsi neko, ja vien nebūsi apdrošinājis pilno KASKO :)
Kas attiecas uz tavu tekstu par ERGO, ņem vērā, ka tā ir nākotne visās apdrošināšanas sabiedrībās, kas nespiež uz dempinga cenām - pārdevējiem vienkārši netiks ļauts zināt par atlaidēm/piemaksām, kuras piemērosies pēc nedēļas vai kaut vai tikai vienas dienas. Jo tarifu aprēķini nav pārdevēju darīšana, par to rūpējas attiecīgi cilvēki un jebkurš apdrošinātājs ir ieinteresēts, lai tarifus būtu iespējams mainīt (tiesa, ne pārāk būtiski) pēc iespējas elastīgāk (kas šobrīd ļoti daudz kur tā nenotiek). Tas savukārt nosaka, ka pārdevējam būs jāzina tikai aptuvenie cenas piemērošanas principi (piemēram, izskaidrojot, ka, ja tev ir 18 gadi, tu apdrošinātāja acīs esi un paliksi riskants klients, pat ja individuāli tāds neesi, jo diemžēl tādi ir kaudze citu tava gada vienaudžu), kā arī jābūt informācijai par apdrošinātāja mērķauditoriju un pārdošanas stratēģiju. Bet cena - tas priekš pārdevēja pamatā būs black box un dabiski, ka viņš nevarēs zināt par 10% cenas izmaiņām, kas tiks ieviestas pēc pāris dienām, izņemot varbūt vienīgi kaut kādas mārketinga atlaižu kampaņas, par ko kompānijā izlemj pārdošanas vadība.
skaidrs.
Tad jau jaapaliek pie lielaa KASKO, jo nekad neko nevar zinaat. Kamer lauj apdrosinaat, tikmeer jaadzivo ar to buus.
es jau neko......... ja man kaads veelreiz ieliks ieksh auto ar BTA octa, tad uzreiz buus headshots un puika/zakjis soljos peec normaala kantora octas
Nu tad nošauj mani :D:D:D. Man visi trīs autiņi ir apdrošināti BTA.
Es ar domaaju, ka paaugstinaata riska grupa neattiecas uz mani (man 19), bet tad es vienam Audim aiz sava stulbuma iestuumos saanos! :o
Es ar domaaju, ka paaugstinaata riska grupa neattiecas uz mani (man 19), bet tad es vienam Audim aiz sava stulbuma iestuumos saanos! :o
lol :D
DeadmaroZ-TLOTL
09-12-06, 15:14
Nu tad nošauj mani :D:D:D. Man visi trīs autiņi ir apdrošināti BTA.
BTA taas ir pukiitas , juus saskartos ar AAS "Baltikums" tad juus vellu redzeetu ;-)
Par Dead minēto sabiedrību man dažas interesantas lietas zināmas :D Tomēr neiešu publiski neslavu celt, ja kādam tas interesē, PM. Pārlieka PM daudzuma gadījumā paturu tiesības neatbildēt :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.