PDA

View Full Version : NAS\Router\FW\vvz

AndzX8-842
08-15-06, 15:26
Jau sen ir bijusi doma, ka vajadzīgs jauns HDD, bet tā doma ātri pazuda, kad iedomājos par NAS(network area storage). Plusi tādi, ka hdd nav manā parastajā kastē(vajadzētu pirkt jaunu barokli), bet citā, to otro kasti var pa nakti atstāt iegrūstu pagultē vai vienalga kur, nedīc, jo nav ventilatoru, viss pasīvs, ietilpība 1-2TB, var piekļūt arī paziņas no vietējā subnet(xx.xx.xx.<>) u.c.

Bet ir lietas, ko es arī nezinu. Defaltā LaCie kastes laikam nāk ar WinXP, kur visi tie servisi failu dalīšanai LAN ir. Un ir tāda lieta, ka var piem. rar failu atvērt caur LAn un pa taisno no kastes extractēt uz savu datoru vai palaist spēli, kurai anv nekādi reģistri, utt vajadzīgi un spēlēt no cietā diska, kas atrodas NAS(atceros win 200x, ka tā varēja darīt vietējā skolā), bet ja tur ir Linux\BSD virsū, tad ir laikam jāliek SAMBA. Jautājums vai var tā pat kā uz winxp ar sambu darīt?

Otrkārt, gribētu tur uzmest web serveri un TorrentFlux 2.x, kā seeding kasti izmantot un caur to pašu SAMBA vai winxp servesiem arī tos failus extracktēt uz savu galveno kasti.

Bet tas VIA cpu, kas tiek likts LaCie 1TB NAS kastēs ir vājšs, jautājums vai pavilks rūtera\Torrentflux\FireWall\file server un storage funkcijas?

Vēl viens variants ir paņemt kaut kādu kasti un pašam salikt kopā, bet tas sanāktu dārgāk, pati kaste būtu lielāka izmēros un varbūt arī dīktu ventilātori.

P.S. Vēl neesmu izlēmis vai ir vērts iegādāties vispār, bet vismaz informācijas ievākšanai palasiet un pasakiet, ko vispār domājat par NAS un vai man vēl vajadzētu ko zināt par visu padarīšanu. Ja ir kādi NAS modeļi pieņemamās cenās, tad tos arī varat ieteikt vai pastāstīt no savas pieredzes. Man interesē 1TB kastes, bet derēs informācija par jebkādām, paldies!

<edit>
Te ir Lacie Ethernet disks ar 1Tb ietilpību, par kuru rakstīju (http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10645).
</edit>

Instigater
08-15-06, 15:41
233Mhz PentiumPro pavelk torrentflux liidz aptuveni 10mbit, a paareejiem tochna cpu nevajag.

Ha_Ha
08-15-06, 16:14
štelle ir OK, bet cik viņa maksā pie mums?

asgards
08-15-06, 16:40
cena nežēlīga ...
pats pirms gadiem diviem saliku priekš ftp, agrāk ar torrentiem, kāda weba un protams arī kā fw/rūter c400 256mb aizvēsturisku dabas brīnumu
hārdus metam tik cik uziet ( tagad ~1tb tur sanāk )
bonuss - cena, kastes izmaksas faktiski 0, galvenais hārdi, lacie produktam naf ne vainas bet cena!
zem nix ar sambu ir dikti ok, nošārējam homedir zem kuras samountoti hārdi, piemetam kā nethdd un lietojam kā 10mb/s hdd ...

bittornado zelta laikos elsdams pūsdams vilka ~200 torrentus @10-20mbit uz tā c400, lacie ir c800, 256mb domājams ka tādam fluxis ar jāvelk, vienīgi fluxis ir viltīgs un katru torrentu ver kā jaunu procesu kas lieki rij ramu un tērē proci līdz ar to uz lēnas kastes aizrauties ar drazu pie lieliem ātrumiem nav vēlams ...

ja sapratu pareizi 2tb lacie iet uz 1,6k $ ... pamanīj ar 1tb cen 800$ ... daudz ...
cmuks bonus tam lacie ir tas ka gbits jau ir onboard ... tātad vajg tik switch un savās kastēs gbit, ar manu lēto variantu tas cauri neiet ... bet no mana viedokļa tas ar ir vienīgais cmukais iemesls tādas kastītes iegādei

AndzX8-842
08-15-06, 18:46
800$, es domāju ir normāli priekš tādas padarīšanas, vienīgais, ka LV tas ir 650Ls... :p Un 650Ls nekādi nav tas pats, kas 800$.

Virsū tur ir VIA čips C3-800Mhz nevis Celeron 800Mhz(tas mani arī uztrauc...). Saka, ka esot vāji tie VIA procesori. Tādas pašas frekvencess celers varētu arī būt daudz ātrāks.

Processor/RAM : VIA C3 800Mhz/256MB DDR RAM

Bija doma par LV Xeon, maz patērē elektrību un jauda jau ir ļoti ok. Ebay pa 50$ vecie 1.4Ghz(vai 1.6ghz laikam?) Xeon cpu ir dabūjami, bet tur atkal vajag plates, kas dārgi maksā. A hdd 1TB sapirkt un visu kopā sanāktu tā pati LaCie cena +/- es domāju vai ļoti tuvu.

Uz ierastās kastes ir brīvs gigabit ports viens kakraz, arī labi. Tik problēma rodas, ka vajadzētu laist cauri lacie kastei internetu, a tur uz tās kastes ir tikai 1 gigabit ports, kur internetu iespraust... Caur usb čerez berjoz arī negribas...;>

asgards
08-15-06, 21:01
mja
tizli ar to tīkleni šim
hmm
pag kkas tāds pats tikai pc paskaitīsim 4x250 ( ~200Ls) ... 450 pc partiem .... zin tīri tā neko sterverīts tur sanāk ... vai arī pa ~350-400 1tb vidēji ātrs dualgbitīgs storage ...
protams lacie un citu šādu te agregātu bonusi ir tas ka tu dabū gatavu, ar garantiju, agregātu un ja vēl winda virsū tad plug and play ... pc liekot plug and play no veikala ņemot nebūs ...