View Full Version : Paciņa no de.
21.10 no DE ar DHL (8,6eu) tika izsūtīta paciņa, joprojām nav atnākusi. Pārdevējam rep labs, tāpēc par viņu šaubu pagaidām nav. Piegāde bija bez tracking, diemžēl tikai pēc izsūtīšanas sāku lasīt par to ar ko tas mēdz beigties...
Kādi ir ietekumi ko šādos gadījumos var darīt?
Kādos gadījumos muita ir tiesīga aizturēt? Un vai šādos gadījumos paka tiek sūtīta atpakaļ izsūtītājam.
Varbūt ir kaut kas dzirdēts par negodīgiem šoferīšiem, kas pakas, kurām nav tracking, vnk no bagāžnieka iebāž sev somā?
Kā ir iespējams uzzināt vai paka vispār tika izsūtīta šādos gadījumos ?
Pastā darbiniece pateica, ka man kā saņēmējam, nav vispār likumīgu tiesību meklēt to paku, to var darīt tikai izsūtītājs. Ko tad darīt gadījumā, ja izsūtītājs sūta kakāt un neko pats nemeklē?
Instigater
10-30-10, 16:54
Domā, ka tik ātri visam jānotiek? Nelec ar pliku pakaļu uz ecešām! Nevari pagaidīt vismaz 2 nedēļas?
DHL ir dažādi, gan Express, gan Post. Ja sūta ar pēdējo (visticamāk, ja bez trackinga), tad paciņa mierīgi var 2-3 nedēļas nākt. Tā kā iesaku neiespringt pirms laika, pēc kādam 25 dienām gan vajag aizpildīt Paypal'ā sūdzību.
Es vnk esmu pāris pakas identiskā veidā sūtijis, un atnākšanas laiks bija ilgākais pēc nedēļas. Pārāk ilgi arī negribas gadīt, lai nesanāk tā, ka tur kur tā paka noklīdusi ir kautkāds ierobežots laiks cik tā paka tur var atrasties. Katrā gadījumā pagaidām tāpat nezinu ko darīt, būs vien jāgaida.
ir gadijies, ka paka nak ~meenesi.
tapec veel drusku pagaidi..... neko citu ieteikt nevar.
Tev nepietika ka jau taja topika atbild, te vel jauns topiks jacep :nono: :D
DHL ir dazjadi servisi, no vaacijas var nakt arii menesi, viss atkarigs no kura vacijas gala tiek sutijums sutiits. Ka jau teicu, ja tas ir sutits ar leto sutijumu, tad DHL paka tev naks caru Latvijas pastu un pasham bus jaiet pakalj kad atnesis aicinajumu, zvani un juta tur, ja zvaniji un noskaidroji ka pakas nav, tad arii nav, viss! Paypalis tik un ta neljaus nekada sudzibas veidot, jagaida ilgaaks laiks, max pieljaujamais, lai vari pretenziju atvert liekas bija 45 dienas, ta ka menesis+ jagaida droshi ja nu kas. Izskaas ka neko neesi no arzemeem sutijis ka ceri pakas sanjemt dazju dienu laikaa, ir gadijumi kad no viena un ta pashas valsts/regjiona naak nedeljas divas a ir citreiz meenesis, ir gadijumi ka paka atnaak pat pec 2 meneshiem kad jau ir aizpildiita pretenzija pret pardeveeju :eek: :shura:
no DE ir trīs dažādi DHL servisi:
1. DHL Päckchen (tjip sīkpaka) bez tracking un bez apdrošināšanas- maksā tos 8.6eur, kas arī ir tavs gadījums. Parasti ātrāk par nedēļu neatnāk. Iet caur Latviju Pastu.
2. DHL Paket ar tracking un apdrošināšanu- sākot no 17eur. Nāk tā pat kā sīkpakas tikai ar tracking friču DHL webā. Iet caur Latvijas Pastu.
3. DHL express vairāki varianti, bet visi maksā dahuja un pats no fričiem ar šo neesmu sūtījis :D Iet caur DHL kurjeru iekš LV.
No DE tās pakas nemaz neiet cauri muitai.
@kashelz un par to zvanīšanu pastam par sīkpakām tas ir pilnīgs stulbums, neko jaunu tu tur neuzzināsi, reāli jau ne-Rīgā LP strādā tīri labi un ar bremzēm neizceļas.
Tas jau skaidrs ka neuzzinaas, vienkaarshi cilveekam ja tik dikti interesee un nevar sagaidiit kur vinja paka ir, tad lai nejm un zvana, apmierina zinkari, pateikts ka nav un lai gaida savas 3 - 4 needeljas pirms celj breeku, kad var iet intereseties kur paka pazudusi :shura:
kaut kā nenopietni izskatās - 4 dienas pagājušas, jau lec uz ecēšām, uzcep vienu diskusiju, pēc tam otru...
Man ja gadās tādi klienti, es ātri vien kratos no tādiem vaļā, jo visticamākais arī pēc tam viņam viss būs slikti un nekas neapmierinās.
-rep
kaut kā nenopietni izskatās - 4 dienas pagājušas, jau lec uz ecēšām, uzcep vienu diskusiju, pēc tam otru...
Man ja gadās tādi klienti, es ātri vien kratos no tādiem vaļā, jo visticamākais arī pēc tam viņam viss būs slikti un nekas neapmierinās.
-rep
Šeit iet runa par pavisam citu paciņu. Ierpiekšējā tika sūtīta ar hermes (tracking) un gandrīz nedēļu stāvēja uz vietas. Domāju ka bija radusies problēma, ka jāmēģina šie sakontaktēt utt. Savukārt šī paka tika sūtīta neapdrošināta, ar servisu, kuru jau trīs reizes esmu izmantojis. Visas trīs reizes paciņa atnāca 6-7 dienās. Citas pieredzes man ar to padarīšanu nav, turklāt, kad sāku lasīt visas neg. atsauksmes par Latvijas Pastu nedaudz sanervozējos nu un viss.
Ar Latvijas pastu probleemu nav bijis un sutits ir diezgan daudz ne tikai pa LV, vienmeer ir viss nokartots ja nu kas un var teikt ka ir ok, ta ka gaidi un gan jau tavs sutijums jaunedeelj buus klaat :ok:
Citas pieredzes man ar to padarīšanu nav, turklāt, kad sāku lasīt visas neg. atsauksmes par Latvijas Pastu nedaudz sanervozējos nu un viss.
tās atsauksmes sacepuši tādi pat gudrinieki kā tu. Kas iedomājas, ka no štatiem vai šķībacainajiem visas pačkas ar padsmit bakšu servisu tiek sūtītas ar tiešu reisu uz LV :D un nozaudešanas gadījumā domā, ja reiz tracking rāda, ka paka ir izsūtīta, tad tanī galā viss ok un pie visa vainīgs ir LP :doh: Tak padomā ar galvu cik starpvalstīs tas krāms iziet cauri šķirotavām, kur ir gana liela iespēja noklīst vai tikt piesavinātam. Ja tas sūtījums tiešām nonāk līdz LV, tad par piegādi var neraustīties un nav ko bļaut uzreiz uz LP :doh:
btw no DE tas DHL nemaz nav airmail tā ka nav ko vēl čīkstēt.
tās atsauksmes sacepuši tādi pat gudrinieki kā tu. Kas iedomājas, ka no štatiem vai šķībacainajiem visas pačkas ar padsmit bakšu servisu tiek sūtītas ar tiešu reisu uz LV :D un nozaudešanas gadījumā domā, ja reiz tracking rāda, ka paka ir izsūtīta, tad tanī galā viss ok un pie visa vainīgs ir LP :doh: Tak padomā ar galvu cik starpvalstīs tas krāms iziet cauri šķirotavām, kur ir gana liela iespēja noklīst vai tikt piesavinātam. Ja tas sūtījums tiešām nonāk līdz LV, tad par piegādi var neraustīties un nav ko bļaut uzreiz uz LP :doh:
btw no DE tas DHL nemaz nav airmail tā ka nav ko vēl čīkstēt.
Es personīgi LP neno****u. Daļēji piekrītu sakarā ar tiem, kuri uzskata, ka latvieši vienmēr pie visa vainīgi.
Kā jau minēju, es salīdzinu tikai ar savu iepriekšējo pieredzi.
bez stresa. Pēdējā paciņa no turienes man nāca kkādu mēnesi točna. Biju pat aizmirsis par tādu, kad saņēmu :D Pārsteigums labāks kā x-max gadus padsmit atpakaļ. Ja uz 21.11 vēl nav ne miņas pastā un tā, tad gan iekš MaksāČalīt.kom raksti sūdzību, bet pirms tam sellerim uzmet ziņu, ka nekā nav utt.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.