View Full Version : Vajag remontu - Monitors "raustās"
Izvilku moni no stūra, skatos parādījies defekts.
Acer AL1716, kuram darbojoties rausās monitors.
Nevaru aprakstīt - tāpēc iecapturoju gļuku. (http://www.youtube.com/watch?v=MxW6peFUdII)
Jautājums:
1. vajadzētu nodiagnosticēt, kas par vainu
2. vajadzētu saprast vai atmaksājas remontēt un cik tas izmaksā.
Zinu, ka te apgrozās spēcīgi elektronikas pazinēji, tāpēc varbūt kāds var uzmest aci.
Vēlams Rīgā
Degauss f-ja nelīdz šito kļūdu nomest? Reizēm tas līdz :ok:
tā gadījuma nebija tikai CRT monitoriem ?
DeadlyShooter
10-14-10, 20:54
"Auto adjust" ?
Vai arī pats paspēlējies ar clock/pitch un phase controļiem.
Man bija līdziga situācija, monis bija stāvējis nebija darbināts labu laiku kad piešķīlu raustījās vairākas dienas un pēc tam pats no sevis pārgāja, cik no video varēja saprast taisni tāpat kā man, ja vien tas tevi nomierina :D
Tikko slēdzot iekšā parādījās vēl sliktāka bilde (http://www.youtube.com/watch?v=35uNMCVjM9s)
Pirms tam, kamēr varēja tikt pie OSD.. mēģināti kaut kādi defaultie settingi - nelīdz
PS: remzijs mani tas nenomierina - ja turpinās niķoties, nokrāsošu zaļu un.... :)
nu tur pēc "skuju takas" izskatās :D
dīvaini, pirmais defekts akurāt kā manam crt nelaiķim brīdi pirms košas baltas vertikālas svītras, bet lcd tak bildi zīmē pilnīgi savādāk kā crt :confused:
tagad drusku pastāvēja - atkal ir gļuks kā pirmajā linkā, proti, raustīšanās.
Viss ir uz delnas... gudrāku neko nepateikšu
Baigaa aizdoma pec panelja defekta, kontakti valja vai kas taads, bet nu izlabot tad neko principaa nevar un vienkarshaak bus to monitoru aizvest uz Hoetika uz utilizaaciju, ta pat neko ta bundzja nemaksaa, par remonta naudu iegadaa citu vietaa ;)
Varianti divi: vadiibas plate vai LCD matrica chupaa, neredzot konkreeto eksemplaaru nepateiksi s hodu.
Liidziigs gljuku noveersu vienam klienta LCD monim, pie vainas bija vadiibas plate.
PS. Ja kaads "degauss" fiichas lietprateejs nav piefikseejis tad Acer AL1716 ir LCD monis nevis CRT... :doh: :doh:
pašam poņas pietiek tik daudz lai saprastu, ka ar savām rokām es tur neko neizdarīšu, tāpēc ceru kādu, kas pieteiksies slimnieku apskatīt un noteikti kādos ciparos iegriežas remonts; vai vispār vērts?
Vareetu, bet pagaidaam esmu sho un dalju naakamaas nedeeljas pilniigi busy.
Pamēģini šo: http://www.europe.lv/
Viņi universālos inverterus monitoriem par 5Ls un darbs arī tikpat lēts.
Inverters nav tavs gadījums, bet pieļauju, ka diezgan lēti varēsi tikt cauri, Un diagnostiku, pa brīvu tev uztaisīs, varēsi klāt stāvēt un skatīties.
Tik tāds minējums, bet vai ir mēģināts skatīties uz tādām prastām lietām kā elektrība, barošanas vai signāla vads, arī sources signāls?
Ir redzēti kaudzēm dažādi līdzīgi gļuki, kuri radušies kāda no augstāk minēto iemeslu dēļ..
elektrības mainīta / video vadi mainīti divi / slēgts pie 4 kompjiem.
nav nemazāko šaubu ka vainīgs monitors
drunk_lizard
10-16-10, 09:42
navodkas no impulsnjika.
nomaini elektroliitus...
bet otrajaa video vienkaarsji nav palaidies matricas dekoders. deerlj taa pasja nefiltreetaa sprieguma.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.