PDA

View Full Version : Vai iekš LV var dabūt NEC IEEE1394 čipu?

Kunz
10-11-10, 21:11
Tātad - bēda mana, lielā bēda...

Ierīcei, kas ir analogā-digitālā video konvertieris (Canopus ADVC-110), pie pieslēgšanas pie PC nosvila NEC D72852AGB (http://parts.nowcomponents.com/D72852AGB.html) mikroshēma. Iekš LV tādu ir reāli sameklēt? Elektronikas veikalus nepārzinu - saku godīgi. Iekš Argus nav, citus nezinu.
No ārzemēm atvilkt arī problemātiski - nav ne kredītkarte, ne PayPal konts (zinu, ļoti nemoderni mūsdienās). Ja nav iekš LV, nāksies no LittleDiode (http://www.littlediode.com/components/D72852AGB.html) pirkt...

Vajadzīga pati mikroshēma, lodētājs jau ir sameklēts (varu arī izvērtēt/apmaksāt citu spējīgu lodētāju pakalpojumus). Pats nelodēju, jo 1) rokas trīc; 2) nemāku ar tik smalkām lietām krāmēties.

Var kāds palīdzēt? Bilde no ierīces ar beigto mikreni zemāk:

http://th2.thumb21-foto.inbox.lv/thumb143005717/k/u/kunz_EOZ_DSC-3617.jpg (http://content21-foto.inbox.lv/albums143005717/kunz/EOZ/DSC-3617.jpg)

noname
10-11-10, 21:56
tev jau tur buferis (vai polaritātes aizsardzības diodes, hvz) pie pašas firewire ligzdas arī nokūpējis :eek:
bez argusa vēl ir tevalo aka elfa, salvats, lemona, bet ja jau gogle latvijas lapās tādu neatrod, būs vien jāsūta no buržujiem

drunk_lizard
10-11-10, 22:10
tie sjotki pie taas ligzdas - pofih...
aber par kontras dabuusjanu latvijaa - aizmirsti...

paarlodeet tur - pupu mizas :>

Kunz
10-11-10, 23:01
tev jau tur buferis (vai polaritātes aizsardzības diodes, hvz) pie pašas firewire ligzdas arī nokūpējisBļin, šito nepamanīju... Mani gan vairāk interesē, kāpēc tas notika - 4 gadus lietoju to verķi bez problēmām, šodien, pieslēdzot pie pīšļa FW ligzdas, smakonis vien panesās. Barošana caur 6-kontaktu FW (ir iespējams arī barot caur 5V 2A strāvas adapteri - tāda gan man nav) - parasti probzas nebija.

drunk_lizard
10-12-10, 08:20
teiktu, ka tur brangs sjtroms aizgaajis... ir liela varbuutiiba, ka ne tikai nokuupeejusjaas detaljas ir beigtas. taas sjotkas ieejaa ir paarsprieguma aizsardziibai. ti, taas speej noveerst iisus sprieguma piikjus (nu tur iisi induktiivie impulsi tjipo zibens :> ), bet te paskats beediigs :> nez, fw vada barosjana buutu uz data galiem sametusies? kaa viena no hipoteezeem....

neviens
10-12-10, 08:51
Jāsāk ar eirorozešu pārbaudi, jo vecā kaluma elektriķi nez kapēc uzskata, ka fāze jālaiž pa viskošāko vadu no trijiem. Šitā vienreiz vajadzēja "Unisata" montieri no galdapakšas aiz bikšu siksnas vilkt ārā, kad ķēde noslēdzās no safāzētas rozetes zemējuma skavas, caur tjūneru, caur džeku, tad sateļa kabeli, galvu, šķīvi un jumta dzelzsbetona armatūru.

NECiem jāraksta pilns prefikss mikrenēm (uPD), varbūt ka tuvāk un lētāk atrodas.

Iesaku nelolot cerības, ka visas pārējās mikrenes pēc tāda bāziena būs veselas. Gatavs salodēts Canopuss būs krietni lētāks nekā pa vienai mikrenei savākts.

Kunz
10-12-10, 09:01
Tā NEC mikrene maksā ~20 Ls ar visu šipu no UK, tik kredītkarti vajag, lai nopirktu. Pats aparāts ~200 Ls. Ja tur bez jau redzētā vēl ir kaut kas nosvilis, tad ir pavisam bēdīgi...

Moon
10-12-10, 09:12
vel aci iemet farnell.com un digikey.com lapaas

Kunz
10-12-10, 09:42
Nea, tur nav. Es jau pamazām nobriestu uz pirkšanu no ārzemēm. Pie reizes paņemšu arī AC 5V adapteri, vienīgi jamais pieejams tikai ar ASV tipa rozeti.

shakis
10-12-10, 13:57
Ja tev gribeetos njemties tu vareetu to chipu nonjemt kaadai pci kartei un iespeejams paareejaas sadegushaas detaljas tu vareetu atrast uz taaspashas pci fireware kartes

Kunz
10-12-10, 14:47
Man ir tikai VIA un Texas Instruments čipi, NEC nav. Par saderību info nav - var likt vai nevar likt NEC vietā.

Moon
10-12-10, 15:38
medz buut ka ir aizvietojami chipi, tapec vajag papetiit vai sakrit pinout

Kunz
01-14-11, 16:02
Sataisīja beidzot man to aparātu. Kaut arī drunk_lizard izteicās, ka čipu pārlodēt ir pupu mizas, pirmajā piegājienā lodētājs sataisīja palielu fēleri, salodēdams kājiņas čipam kopā. Nācās meklēt krietni profesionālāku palīdzību, jo pensionārs Jāzeps, lai arī cik meistarīgs būtu, tik smalku darbu nepavilka. Atdevu SIA "TeleVideoAudio serviss" uz Baznīcas ielas Rīgā, kur pārlodēja NEC čipu. Kopējas lietderīgās izmaksas - 45 Ls (čips un darbs), nelietderīgās - 20 Ls aklajam Jāzepam...

Latish
01-14-11, 16:11
Gadās. - Vecums nenāk viens...

DeadlyShooter
01-14-11, 16:17
Parasti jau, ja darītājs ko salaiž dēlī, par to nauda netiek maksāta.. ja vien nav teicis, ka success rate 50/50 :D

dedificator
01-14-11, 22:59
20 Ls par viena s****a chipa paarlodeeshanu (turklaat w/o success) ...... jaa, laikam asmu atpalicis no dziives:confused:

arno
01-14-11, 23:28
Nu ja - pilna pasaule normālu meistaru, kuri to shēmu uz 1-2-3 pārlodēs, bet vienalga - tiek nests kaut kādiem "jāzepiem"

Man nāk prātā salīdzinājums - pilna pasaule sakarīgu meiteņu neprecētas nezin kā pie vīra tikt, bet vienalga pirmās tiek paņemtas tās lielākās duras. :D
Paradokss.

Kunz
01-15-11, 13:45
Nu, nav jau tas Jāzeps tik slikts - ir cēlis man augšā industriālai iekārtai atsevišķus moduļus ~4000 EUR vērtībā, ko pat pats iekārtas ražotājs ir norakstījis kā neatgriezeniski ārā metamus. Un ne tādus vien brīnumus ir taisījis bezcerīgiem dzelžiem. Taču, kā izrādās, sadzīves elektronikā jams nav spēcīgs. Vai arī vienkārši negribēja...

CyberGhost
01-16-11, 23:40
iekārtas ražotājs vienmēr būs ieinteresēts norakstīt mantu, javien nebūs garantijas gadījums :smoke:

Kunz
01-16-11, 23:58
Nu, var arī tā teikt, jo zina, kas par vainu. Es arī tagad zinu - iziet no ierindas viena maza mikroshēma un kirdik visam modulim... :shura: