PDA

View Full Version : Negodprātīgo klientu saraksts

Mateus
10-06-10, 12:55
Vai ir kaut kur izveidots Latvijas mēroga ITšņiku klientu saraksts, kurā būtu apkopoti klienti, ar kuriem jāstrādā nu teiksim tā - uzmanīgi, jo mēdz uzmest?

Veidojam to saraktu te pat !!!

Mateus
10-21-10, 20:42
Pienācis laiks, ievietot pirmo ierakstu šajā sarakstā.
Nekad nav bijis šāds gadījums, kad šādi kāds izrīkojas, bet esmu arī pats vainīgs. Uzņēmēj darbībā NEKO nedrīkst darīt bez līgumiem un bez avansiem.

SIA Belimpeks R (reg.nr.: 40003555433)
Tiku "algots" lai veidotu šim kantorim mājas lapu.
Komunicēju ar uzņēmuma īpašnieka dēlu: Павел Иванович
Tika atrunāta cena, kurai piekrita un atzina par ļoti labu.
Tika izgatavotas dizaina skices, kuras apstiprināja.
Tika sagatavots CMS, kuru apstiprināja.
Tika norunāts, ka līdz augusta beigām iemaksās pirmo naudas daļu un nedēļas laikā nākamo. Līgumu neparakstīja, rēķinu arī nē. Pazuda.
Uzradās 12. oktobrī ar frāzi - rīt Tev zvanīšu. nu jau protams neviens nezvanīja.
Šodien uzradās atkal, ar frāzi - taisīs WEBu tikai ja cena būs 100Ls zemāka. Ņemot vērā, ka projekta izstrādes laikā uzkrājies parāds darbiniekiem, piekritu. Tad sekoja ūnikums - maksās tikai pa daļām, un visu samaksās tikai kad lapa būs strādājusi kādu laiku un pierādījusi sevi. Kopsumma par kuru runājām šajā projetkā ar klienta uzbāzto pēkšņo cenas pazeminājumu bija 250Ls (ar iekļautu PVN). Un atteicās samaksāt arī par padarīto un paziņoja, ka es neko nemāku darīt un meklēs kādu kas māk.

P.S.
Nesākat mācīt, ka vajadzēja no sākuma visu dokumentēt un prasīt avansu, pats zinu :D Bet vnk... ĻOTI gribu, lai neviens vairs neuzraujas uz šī jaunieša avantūrām un uzmetieniem.

Iespējams, ka pats uzņēmuma īpašnieks ir lāga cilvēks, bet man par šo uzņēmumu ir radiem KĀRTĪGS priekšstats.

[PAPILDINĀJUMS]

Pirms pāris dienām ATKAL uzradās šī uzņēmuma pārstāvis Pāvels... man jau viņa parādīšanās protams izraisīja smīnu :) Bet nu puisis paziņoja, ka viss ir ok un viņš grib samaksāt par darbu un pabeigt projektu. Palūdza lai atkal nosūta rēķinu, kuru tūlīt pat apmaksās. Izsūtīju rēķinu un reizēm iedomājos - a moš toč apmaksās. Tikko saņēmu e-pastu: nē zini, tomēr pie Tevis netaisīsim, man te viena kompānija taisīs pa 170Ls (tai skaitā PVN) un viņi man uzreiz iedeva 15 (!!! :D ) individuālas skices un pa to naudu viņi man arī ieliks google pirmajā lapā un man viņiem nekas nav jāmaksā līdz darba beigām: Lūk tā Matiss jāstrādā!

Esmu uz ****as... reāli... viņam laikam vnk patīk krist uz nerviem :D

Hrjum
10-21-10, 21:29
Pat jau par tādiem peanuts firmeles tagad cepas?

Tas Pashka ****inoties vairāk par tiem 350Ls sava laika izmaksās nav nodedzinājis?

Gan jau čalim shēma, no batjkas paņem 350 un 100 ieliec kabatā. Bet tad pacani pateica, ir dizains pārējo paši uzstročisīm i atlikušos 250 nodzersim :shura:

Instigater
10-22-10, 02:50
Stulbākais jau tas, ka SIA vairs nav nekāds uzticamības rādītājs un metīs arī par pāris latiem. :(

Un SIA "MOOB" aļa Ivo Čapiņš - iedzimts uzmetējs.

CyberGhost
10-23-10, 01:37
mja, a ko nemaz ar īsto SIA īpašnieku neesi runājis :confused::confused:

ieleja
10-23-10, 01:53
iekš boot.lv arī reiz bija viens unsucess story - čalis bija sakārtojis viena kantora saimniecību, bet tur ar to kas priekšniecība - krīze un tie, kas paraksta MU, pateikuši piļī dillēs vismaz uz pusi ...

Mateus
11-10-10, 15:42
Pieliku jaunu papildinājumu...amizantu :)

ventolin
11-11-10, 02:09
Ir parādījušies ziemeļvalstu komersanti, kas piedāvā visādas izaugsmes (reāli uzskatot letiņu par nēģēri un sevi par kungu), bet naudas šiem ir bišk par vāju priekš ieplānotajiem apgriezieniem. Iesaku īstermiņa sadarbību, bet tiklīdz sākas solījumi par 'gaišu nākotni', t.b. standarta razvods, tā jāsaka čau.

Arturs L
11-11-10, 08:11
Mateus - nākamreiz, ja uzpeld pasaki, ka nesadarbojies ar uzmetējiem un cilvēkiem kas paši nezin ko vēlas. No tādiem tikai liekas galvassāpes. Labuma no viņiem pilnīgi nekāda. vPat, ja uztaisītu to lapu Tu viņiem, domāju, ka priecīgs nebūtu.

weedy
11-11-10, 10:44
Mateus, ar nepazīstamiem cilvēkiem līgums un avanss.

Dažreiz arī ar pazīstamiem, ja ir tā ienākošā naža sajūta mugurā. :)

Mateus
11-11-10, 12:03
Te situācija muļķīga bija ar to, ka tas čalis man vienai paziņai puisis. Neiedomājos, ka viņa var būt kopā ar tādu uzmetēju :D

Mana kļūda - loģiski.

non7sens
11-11-10, 13:37
Mūsdienās pat sev jau paliek grūti uzticēties, kur nu vel svešam.
Nez vai tā uzmetēja mājas lapu kāds vēl vispār ir izstrādājis?

smartdevil
11-11-10, 15:24
Mateus
Saki šim ka adosi viņu konkurentiem to lapu, kas savukārt jau ir ieinteresēti.
Un patiesībā ir iespēja arī sameklē tuvākos konkurentus un piedāvāt par pieņemamu viņiem ciparu to lapu notirgot, lai darbs vispār nav vējā.

Wallaby
11-11-10, 15:55
Ieteiktu pašam parūpēties, lai viņu lapa būtu pirmajās Googles rindās. Tikai, piemēram, ar tekstu "Firma Bla-bla-bla ir uzmetēji un nemaksā par padarīto". Tekstam pievienojot firmas domēna vārdu, kuru tu taču zini?

Reāli nākošais saita izstrādātājs sāk strādāt un uzsākot SEO optimizēšanu ievadīs tā domēna vārdu googles meklētājā. Un ko viņš redz? Protams, vispirms viņi (mājas lapas taisītāji) ierauga nevis Googles linkus uz jauno lapu, bet vienādu tekstu no vairākām vietām: "Sia bla-bla-bla un domēns bla-bla.lv ir uzmetēji un nemaksā par padarīto".

To paveikt ir ļoti vienkārši, mums in-da-LV ir kādi 4 sūdzību portāli, vnk visos ir jāieraksta šis teksts. Tāpat var ar to pašu tekstu noiet pa tvitteri un LV neta grandu komentāriem - delfi, tvnet, apollo, utt. Un skat - cilvēkiem (uzmetējfirmai) uz kādu gadiņu ir smuka "aura"...

Es esmu riebīgs un man patīk.

gudolfs
11-11-10, 16:20
Mateus
Saki šim ka adosi viņu konkurentiem to lapu, kas savukārt jau ir ieinteresēti.
Un patiesībā ir iespēja arī sameklē tuvākos konkurentus un piedāvāt par pieņemamu viņiem ciparu to lapu notirgot, lai darbs vispār nav vējā.

Kāda mārrutka pēc konkurentus varētu interesēt cita uzņēmuma mājas lapa ? Bez tam piedāvāt konkurentiem konkurentu pasūtījumus nav labs stils, un tas var kļūt par iemeslu tam, ka arī konkurenti nekļūs par klientiem.

Protams, ka var tērēt savu laiku un naudu, lai kaut kā ieriebtu. :ok:

ieleja
11-11-10, 16:25
http://www.belimpeksr.lv/

šitā bija jāuzlabo?

Instigater
11-11-10, 17:31
Wallaby, tieši tavs ieteikums strādā.

smartdevil
11-11-10, 17:43
gudolfs
labrīt!
Tie ir tikai minējumi.
Mājas lapā nav akmenī kalta informacija, lai to nevarētu mainīt. Kā arī logo ir pārstrādājams.
Tā nav ieriebšana, bet kaut kāds vismaz peļņas guvums no padarītā darba. Konkurentam varētu būt daudz sliktāka mājas lapa vai vispār varētu tās nebūt.
Ja lapā ir ielikts daudz darba un pasūtītājs ir āpsis, tādā gadijumā jebkurš ienākums no padarītā ir bonuss, atliek tikai piedāvāt. Piedevām ir daudz dizainu studijas, kas jau piedāvā gatavu šablonu. Ja šis ir gana sakarīgs, var gadīties kāds, kas neatteiks.
Diez vai šajā situācijā, kad klients atsakās no tā, kas izdarīts, var būt runa par kaut kādiem labajiem toņiem.

sharix
11-11-10, 21:36
Instigater - a ar šitādiem citas zāles nav, jācep līgums kurā pieminēts ka nesamaksāšanas gadijumā tev ir pienākums (vai vismaz tiesības) publiski ķengāties par uzmetējpusi .... un līgumu jādod parakstīt vēl pirms otru roku no kabatas velc ārā .... man ar te tādi krāni ir bijuši, kas sagaida, kad darbs ir pusē un tad sāk kaulēties par cenām/apjomiem/u.t.t. .... tad tā ir tā vieta no kuras tālāk nekustos ne par cm/mb kamēr nav sākotnējā summa pilnā apjomā kabatā/kontā

Tominjsh
11-11-10, 22:02
bulletina SEO spārda :shura: es gar zemi :lol:

Tominjsh
11-11-10, 22:05
aizsūtīsi googlei maksas īsziņu? :shura:

ieleja
11-11-10, 22:19
un tomēr šāda publiska veļas mazgāšana strādā par sliktu arī tam, kas sūdzās, jo tas ir neprofesionāli - nespēt atrisināt problēmas ar klientu pašam ...

potenciālie klienti padomās pirms ielaisties ar tādiem pakalpojumu sniedzējiem ...

sharix
11-11-10, 22:48
ieleja - ir īpaša klientu kategorija, kas vienkārši nemaksā par saņemtajiem pakalpojumiem ..... mēnesi, divus, pusgadu .... sākumā telefonā sola ka rīt noteikti samaksās, pēc pāris mēnešiem vairs neceļ telefonu vispār .... un neliekas ne zinis .... man arī ir viens kex, kas šādā veidā jau no 2008. gada marta nevar 400Ls samaksāt .... sākumā solīja ka tūlīt tūlīt būs, tad sāka čīkstēt ka darba nav, un nevar visu atdot, tad solījās ka pamazām pa 10-20Ls mēnesi došot (tajā brīdī, es kantorim kam šis bija parādā ieskaitīju tos 400Ls no savas kabatas - es tikai starpnieks/organizators biju ar savu 3% peļņu starpā), tagad jau gandrīz 6 mēnešus neatbild nevienā telefonā/mailā/skaipā/traukos ..... tai pat laikā ir info ka pilnīgs bankrots cilvēkam nav, pīpēt joprojām pīpē, alu kādu izdzer un vilcienā no auto arī nav pārsēdies ..... ko darīt???? caur tiesu nav jēga iet, jo ir tas kantoris jau nolikvidēts (ziepes bija sākušā ap to pašu laiku kad papīrs izrakstīts tika, pēc 1/2 jau durvis slēgtas un ierakstītās vēstules nāk atpakaļ) ...... ir cilvēki kam patīk meklēt raženus draugus un tad iet taisnību meklēt .... bet man liekas, ka cilvēks ar lauztām rokām/kājām/whatever nav labākais strādātājs/pelnītājs, tāpēc lai staigā vesels, bet ar krietni samaitātu reputāciju .... varbūt sirdsapziņa ierunāsies vai sliktās reputācijas slogs sāks spiest pārāk, lai varētu turpināt to ignorēt .... nu kaut kā tā!

ieleja
11-11-10, 23:04
sharix,
nemaksātāji ir *****s, kurš par to nu šaubītos, ja ne es, divreiz esmu ieberzts pa nopietnam, jo uzticējos tiem cilvēkiem, kas aiz tiem kantoriem stāvēja, bet nu popularizēt viņus gan netaisos, gan jau ir kāds Visuma Karmas Likums, kas visu noliek savā vietā ...

pie tam parasti pie šiem nepiedzītiem parādiem paši vien esam vainīgi - nav līgumi, nesekojam līguma noteikumiem, esam iežēlināmi, uzticamies, jo it kā čomi, it kā draugi, u.t.t.

DJWoX
11-12-10, 00:18
bija viens youtube video kur reālas dzīves pakalpojumi tika izspēlēti kā jūs šeit aprakstāt. tagad pērku maksāšu vēlāk. gribu šo šo šo bet maksāšu gandrīz necik. utt.
ja kāds varētu atrast.
k-kam twitterī bija

Skalds
11-12-10, 09:36
Jūs esat pārkāpis gan ētikas normas, gan juridikcijas, mēs jums ieteiktu publiski atvainoties un atsaukt visus jūsu primitīvos, trulos izteikumus.

šitais dedzina :D Kas tad Jūs par ''kantori'' esat ja pielietojat šāda veida leksiku ? Pat īsti nezināt kā raksta vārdu jurisdikcija? Primitīvie un trulie izteikumi? Vai tad nespējat atrast daudz jēdzīgākus terminus? :D .... beidz ākstīties.

Devil_Inside
11-12-10, 09:56
...mēs esam juridiskais birojs, kurš atšķirībā no jums, neizpauž konfidenciālu, cieņu un godu aizskarošu informāciju...
Tas ir kā? :confused:
Cieņu un godu aizskarošu informāciju parasti izplata, publicē vai kā tamlīdzīgi dara zināmu citiem. Izpauž informāciju (apstiprinātu faktu). Tātad minētais Edgars Bušs ir izpaudis taisnību, kuru Tavs kantoris labprāt slēptu.
Pušu konfidencialitāte parasti tiek atrunāta līgumā.

melts
11-12-10, 10:15
bļ, 3x pārlasīju, pirms sapratu ko judgers ar to savu tekstu grib pateikt :D

Aigars
11-12-10, 11:13
Jūs esat pārkāpis gan ētikas normas, gan juridikcijas, mēs jums ieteiktu publiski atvainoties un atsaukt visus jūsu primitīvos, trulos izteikumus.Vienkārši zem galda... :lol:
Uzmanaties, neadekvāta persona [..] kreisas kantoris, kurš izpauž kofidenciālu klientu informāciju, nomelno kompānijas, izsaka godu un cieņu aizskarošas lietas. Neuzticat šim kanotrim neko, ja negribat problēmas.

Mateus
11-12-10, 12:42
ar manu belimpeksu taa neiet krastā. Pārāk daudz kur ir infa ar viņiem.

Instigater
11-12-10, 13:22
Palūgšu šeit postējošajiem cilvēkiem izdzēst to daļu, kur ir jebkāda saistība ar Aivi - ir panākta vienošanās.

josi
11-12-10, 15:00
Par vēlu, kāds jau Delfu komentāros arī bija to iepostējis.
Tagad Instigater skaitīsies uzmetējs? :shura:

mrlobber
11-12-10, 16:01
Pandoras lādei vāks vaļā :banana: :D

Wallaby
11-12-10, 16:05
Palūgšu šeit postējošajiem cilvēkiem izdzēst to daļu, kur ir jebkāda saistība ar Aivi - ir panākta vienošanās.

Ir saņemta nauda jeb panākta vienošanās? Aivis sāk par Instigatoru rakstīt pa labi un pa kreisi, tādēļ notiek vienošanās? Tipa ka neviens ne par vienu neraksta neko sliktu, bet naudas vnlg nav?

Instigater
11-12-10, 16:25
Nē, tāpēc, ka šovakar piķim ir jābūt kontā apmaiņā pret to, ka info tiek izvākta. Savu labo gribu atrisināt konfliktu esmu izveicis.

caspers
11-12-10, 16:43
tik nesaki ka tur toch bija 15ls :>

Skalds
11-12-10, 16:49
nea bija veseli 16 ls :)

caspers
11-12-10, 16:51
nea bija veseli 16 ls :)

bet princips ir princips un to biezi vien atbalstu, nefig stradigiem ljaudim seja spljaut. :shura:

Moon
11-20-10, 07:28
man atminaa stav viena reklama par pakalpojuma sniedzeju - paradu piedzina :shura:
cik zinu paradu var pardod taa pat kaa jebkuru citu lietu un es negribetu buut no tiem cilvekiem, kura paraads tiktu pardots taadam kantorim :cool:

Kashelz
11-20-10, 11:45
man atminaa stav viena reklama par pakalpojuma sniedzeju - paradu piedzina :shura:
cik zinu paradu var pardod taa pat kaa jebkuru citu lietu un es negribetu buut no tiem cilvekiem, kura paraads tiktu pardots taadam kantorim :cool:
Tev ir kaads labs uzpirceejs? Man vienalga ko talaak ar to paradnieku dara, ta ir vinju probleema ja nevar izpildiit saistiibas, ka tik es sanjemu savu dalju... man ir viens liigums un nu jau pietiekams paraads, lai tik tieshaam buutu veerts apsvert domu paardot.

Arturs L
04-06-11, 15:06
nezināju kur likt, bet šķita, ka šis varētu būt vislabāk atbilstošais threads.

http://www.spoki.lv/joki/Gribu-jaunu-laptopu-padoms-/324552#commentBlock
Lūk kā čakarē servisus Latvijā. Skumji, ka ir tik zemiski ļaudis, plus vēl tā ar to lepojās. Varbūt kāds kurš pieņēma uz maiņu utt atminās šo modeli?

Hefaists
04-06-11, 17:02
nezināju kur likt, bet šķita, ka šis varētu būt vislabāk atbilstošais threads.

http://www.spoki.lv/joki/Gribu-jaunu-laptopu-padoms-/324552#commentBlock
Lūk kā čakarē servisus Latvijā. Skumji, ka ir tik zemiski ļaudis, plus vēl tā ar to lepojās. Varbūt kāds kurš pieņēma uz maiņu utt atminās šo modeli?

Kadiem ***iem jastrada servisa, lai ramu neiebakstitu vieta un nepasutitu klienu na***?
P.S. domaju ka ****ana viena tur ir, jo tas cilveks pat rakstit neprot....es saprotu foruma drukat, kaut ar kaju drikst.... bet nu nejau rakstus likt tik anali.

Sunroot
04-06-11, 17:32
Tak droši no UK rīsu laukiem atbraucis un pirmo laptopu nopircis. No interneta tik zin draugiem un spokiem.:shura:

vimba_zlobnaja
04-06-11, 17:39
Var bildi tepat nohostēt? Darbā izklaides lapas nogrieztas :hmm:

kuzmitch
04-06-11, 17:48
nav rakstīts vai tas bija LV vai nē, šeit visdrīzāk sūtīs dir*t tādu klientu vai iedos uz labošanu datoru, nejau mainīs uzreiz :doh: kautgan atkal 7Ls rakstīts... nez kur tas veikals liktu to nb...

Jameson
04-06-11, 17:50
Var bildi tepat nohostēt? Darbā izklaides lapas nogrieztas :hmm:

šeit (http://img843.imageshack.us/i/keespiecakareju3.jpg/) būs bilde ar to šķībo RAM

Sunroot
04-06-11, 20:20
nav rakstīts vai tas bija LV vai nē, šeit visdrīzāk sūtīs dir*t tādu klientu vai iedos uz labošanu datoru, nejau mainīs uzreiz :doh: kautgan atkal 7Ls rakstīts... nez kur tas veikals liktu to nb...
Tev taisnība.

Exiic
04-06-11, 21:38
Kaut kādās Norvēģijās un Zviedrijās nečakarētos ar šitādu lapsi, samainītu un vsjo.

non7sens
05-18-11, 22:54
Mateus, vai līgumus kuros ir noteikti termiņi un apmaksa netiek slēgti?

Slammer
05-18-11, 22:59
Mateus, vai līgumus kuros ir noteikti termiņi un apmaksa netiek slēgti?
+1
Lai nenāktos visam iet cauri ar kļūdu un korekciju metodi, ir jāmeklē jurists, kas palīdzēs izvairīties no atbilstošām problēmām.

zinu reālus gadījumus, kad čalis savā servisā dzinot autiņus nebija slēdzis līgumus ar klientiem par auto pieņemšanu. kā rezultātā "lielie onkuļi" izremontēja savu auto (~500ls) par brīvu, policijā iesniedzot dokumentu, ka redz, servisa īpašnieks it kā esot vienkārši nozadzis tā auto. un viss tikai tādēļ, ka īpašniekam nebija juridiska dokumenta

Instigater
05-19-11, 10:05
Tieši tā, daudziem cilvēkiem vēl no treknajiem laikiem ir uzšķaudīt uz līgumu, reāli tie satraucas tikai par naudu.

Hrjum
05-20-11, 00:02
Tas ir visur, arī starptautiski. Resnie paraksta nelasot standartlīgumus. Gribēs uzmest, uzmetīs arī ar līgumu. Ir pat daži klienti atklāti tā pateikuši uz jautājumu kad tad beidzot slēgsim līgumu. Tad nākas skaidrot, ka VID draud bietē dot, jo $$$ no hvz kurienes par hvz ko ienāk :)

Ir pat gadījumi, kad mierigi mēnešiem desmitiem kEur maksā bez līgumiem. Tikai, kad te VID vai tur auditori atnāk sāk par līgumu domāt.

Bizness pirmāmkārtām uz uzticību balstās, tikai postpadomju telpā pa lielam vēl tāda mežonīgo rietumu stadija.

zobenzivs
05-21-11, 13:24
nu jā, šito palsaot tiešām rodas tādas aizdomas, ka reāli nevienam vairs nevar uzticēties, jo nezini uzmetīs tevi vai nē.

un tiesā man liekas ka būs lielāki izdevumi nekā ieguvums, jo reāli kur ir problēma tiesas procesu vnk konkrēti novilkt garumā, lai beigās ķipa tiesā uzvari bet naudas ziņā iebrauc konkrētos mīnusos.

CeleronS
05-22-11, 18:30
Lai saņemtu naudu līgumu nevajag, bet ja līgums ir, tas nav pamats lai saņemtu naudu. Rēķins ir vajadzīgs. Un ko nozīmē paraksta standart līgumu? Da pie kājas kādu līgumu paraksta. Ja gribēs uzmest, tad uzmetīs ar vienalga kādu līgumu.
1. Rēķins ir līguma veids.
2. Un arī ar ne-rēķina līgumiem var iet uz tiesu, lai beigās piedzītu summu.

Man stāstīja vienu gadījumu, kur firmā direktoram vaidzēja iet atvaļinājumā, bet sekretārei vaidzēja parakstu entajiem līgumiem, kamēr direktors nebija klāt un direktors izdarīja muļķīgu kļūdu, ka parakstīja pāris tukšus līgumus(Ar domu, lai nebutu jābrauc atvaļinājumā atpakaļ uz darbu.). Un pēc pāris gadiem pēkšņi uzpeld izsaukums uz tiesu, ligumā uzrakstīts ka aizdevuši 2k Ls un direktoram(paraksta īpašniekam) tas ir jāatdod. Protams, tiesā prasa: "Paraksts ir Tavs?" Direktors: "Mans!" un viss jāmaksā, ļoti grūti pieradīt, ka līgums ir uzrakstīts pēc parakstīšanas.

3. Un tā jau arī nav ka uzmetīs ar jebkuru līgumu. Visa sāls jau ir līguma saturā, var tač pirms nopietniem līgumiem aiziet pie zvērinātajiem draugiem un pakonsultēties, ok aizies paris latu par tam stundām, doties krietni drošāk.
4. Un ,Protams, ka uzmetēji vienmēr būs ļoti gudri, tapēc ir jāiet uz tām konsultacijām, lai uzķertu iespējamo krāpšanas shēmu.

Mateus
05-22-11, 21:37
Kr4 izdzēsu pēdējo pieredzi.

Tāpat visu gudri un gudrāki gan par LMT, gan par LTC gan pat par visām Latvijas bankām (cik miljonus ir parādā bankām ar visiem mega krutajiem juristiem?), jo visi zin, ka vajag pareizu līgumu un tad jau visi samaksās. Saprotu, ka visi ir mega krutu banku konsultatni, kuru līgumu nosacījumi ir vienmēr izpildīti un bridinājumus par negodprātīgiem klientiem nevienam nevajag.Attiecīgi vairs ne par vienu kompāniju, es personigi nebrīdināšu.

ieleja
05-22-11, 22:00
nu kā jauna meita!

ļoti pamācošs topiks un interesantas diskusijas, katram gan sava pieredze

CyberGhost
05-23-11, 11:51
ieleja +1

Tāpat visiem ir skaidrs, ka ir 2 veidu nemaksātāji:
1. Ļaunprātīgie, jo grib labi padzīvot uz cita rēķina, šajos gadījumos tas 2 x padomās vai tā darīt, ja būs labs līgums parakstīts. Pārsvarā tie ir uzņēmumi, kuri šķiro rēķinus "steidzamos" un "mazāk steidzamos", bet ir arī privātpersonas, piemēram, kā mans nu jau bijušais kaimiņš - braukā ar S klases AMG 5.5L mersi, bet parāds par komunālajiem dzīvoklim ap 1600Ls :shura:
2. Tādi kam beigusies nauda, zaudēts darbs, utml. šajos gadījumos arī banku līgumi neko daudz nelīdzēs, taču ir iespējas kaut daļu naudas atgūt - izsolot visu parādnieka mantu + liekot viņa bērnu bērniem vel maksāt, ja vien nav iziets bankrota process(arī nav lēts prieks). Firmām var arī arestēt kontus, ja šie sadomājušies bankai/valstij nemaksāt. :shura:

Uzņēmumam - parādniekam, daudz grūtāk būs atgūt reputāciju pēc šādiem gājieniem, tā kā parādnieku izziņošana var būt daudz kaitīgāka, nekā kaut kāds nevienam nezināms tiesas process, tā kā atbalstu šā topika uzturēšanu, ja arī tikai 1% labuma tas dotu.

Līguma esamībai ir tikai rekomendējošs raksturs, kas var darboties paralēli ar parādnieka kaunināšanu un citu potenciālo klientu brīdināšanu. Uzsitot googlē jaunā klienta nosaukumu, uzreiz atrastu šo topiku :)

Mateus
05-23-11, 13:59
Tikai man uzsita asinis tas, ka neskatoties uz topika nosaukumu, 90% jāpastāsta, ka tas viss ir tikai tādēļ un šitādēļ un vispār viss ir paredzams un novēršams. Attiecīgi ari man zb :shura:

Tominjsh
05-23-11, 17:14
taču ir iespējas kaut daļu naudas atgūt - izsolot visu parādnieka mantu + liekot viņa bērnu bērniem vel maksāt, ja vien nav iziets bankrota process(arī nav lēts prieks). Firmām var arī arestēt kontus, ja šie sadomājušies bankai/valstij nemaksāt.

ko tu pīpē, kādi bērnu bērni......
kādi kontu aresti.... tiec līdz kontu arestiem no sākuma...

CeleronS
05-23-11, 17:56
Jā, parādus nevar mantot.

CyberGhost
05-23-11, 18:06
OK, speciāli uzprasīju Juristam, kurš specializējas civiltiesībās(maģistrs) un man saka ka parādus var mantot, bet jūs jau te gudrāki :D

Pamēģini kaut vidam neiesniegt kādu laiku PVN atskaites un redzēsi cik vienkārši tavus firmas kontus iesaldēs :D

Labi, labi, jūs jau gudrāki, nestrīdēšos :D

Tominjsh
05-23-11, 18:11
parādus manto, ja tiek pienemts mantojums. Ja viss ir izpārdots, tad mantot nav ko.

Domāt vajag, bietes....

Skarbais
05-28-11, 01:29
Un pirms mantojuma pieņemšanas var izsludināt debitoru un kreditoru pieteišanās periodu, ja nemaldos 1 gads. Un tad arī lemt pieņemt vai nepieņemt. Bet tā, kā jau Tominjsh rakstīja parādus manto tikai pieņemot mantojumu, atsakoties tev nav jāatbild par otra sūdiem.

genius
05-28-11, 01:32
tieši tā. ja manto, tad manto visu, gan mantu, gan parādus. nevar tikai māju mantot, bet hipotēku neņemt.

Skarbais
05-28-11, 01:42
Nepilnīgi tomēr uzrakstīju: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hSnw4yTjpxEJ:www.apollo.lv/portal/printit/99515+invent%C4%81ra+ties%C4%ABba&cd=11&hl=lv&ct=clnk&gl=lv&source=www.google.lv

Mateus
05-30-11, 10:19
ko tu pīpē, kādi bērnu bērni......
kādi kontu aresti.... tiec līdz kontu arestiem no sākuma...

īzī... neamaksā kādu brīdi nodokļus, VID uzliek arestu :D

Relax
09-23-11, 18:58
ar Mateus jautajumi sakartoti, spams dzests !

netbeast
09-24-11, 01:53
kaads spams, tas nav spams. kaapeec tas ir jaadzeesh?

es neuzskatu, ka tas ir kaut kaada veida spams, ka tikai peec drastisku meeru pienjemshanas cilveeks saak kaartot paraadus. lai tak tauta zin savus varonjus, nevis dzees taapeec, ka tev paprasiija nodzeest deelj 10 ls. 10 ls arii ir nauda.

kas notiks, ja veel kaadam taa gadiisies, uzticoties, ka ir foruma personiiba?

ieleja
09-24-11, 02:30
reāli vienīgais drošais darījums - še nauda, še prece - reizē, no rokas rokā ...
visādi citādi iespējams uzmetiens, vai tā būtu laicīga nemaksāšana vai laicīga preces nesūtīšana ...

bet jā, par tām atrunām, pasakām un stāstiņiem par balto bullīti - pazinu vienu grāmatvedi, kas ar tā stāstīja - jau nāku pa durvīm iekšā, jau braucu ārā, būšu pēc 2 stundām, jo māsai vēdergraizes, jāved uz slimnīcu un tām nedēļām ... izrādījās azartspēļu atkarīga - tā gadās