PDA

View Full Version : Taisam ūdens dzesi

AMX
08-05-06, 21:42
Esmu sācis taisīt ūdens dzeses sistēmu. Parēķināju un izstukoju, ka iespējams iekļauties budžetā zem 30 ls. Tas protams, ja visus komponentus taisa pats. :) Pašlaik iet uz beigām darbs pie ūdens sūkņa.
Tātad, atradu pumpīti, kas pumpē 1100l/h max H 1m - drosi vien ka ražība stipri kritīsies, ja samējo ieliks sistēmā, galvenais tagad uztaisīt, jo veicī iepirkt gatavu sistēmu ar visām komponentēm liekas diezgan sālīti - labāk šitā, ja kautkas nepatiks, tad varēs paskatīties ko var iepirkt. Te dažas bildes. (SPAM ON) :D

Tā kā, arspriedos ar daziem EOZ lietotaajiem, kas veiksmiigi apūdeņojuši savas sistēmas, nonācu pie secinājuma ka pumpītim vajag modu, kas padarītu viņu ražīgāku. parakājos visādos moodinga forumos atradu vienu skici par labu esam un nolēmu uztaisīt. http://www.overclockers.ru/images/lab/2004/06/30/10image024.gif

Tā kā pumpītim līdzi nāca 2 rotora kameras - viena ar reverso režīmu, tad tā arī tika izmantota rotora kameras sašaurināšanai. domāju ka tas uzlabos ūdens plūsmas rādītājus. Vēl ir doma kamerā ievietot organiskā stikla ripiņu arī lai samazinātu nelietderīgi tukšo vietu pumpja galvas kamerā, vai arī pielīmēt pie lāpstiņām nelielus plastmasas gabaliņus, lai palielinātu viņu laukumu.
jaikam liksu ripiņu - ja uztaisīs lielaakas laapstiņas nevar zināt vai motoriņš spēs griezt...
esmu pabeidzis pumpja modošanu bildēs var apskatīt. (izmantota otra rotora kamera, orgstikls un karstlīme)
iepirku releju ls 1,20 :)

Ps. : varbūt kādam ir kādi derīgi ieteikumi (SPAM ON) :D
Te dažas bildes.

Jav
08-05-06, 22:11
Doma par rezervuāru no roletes trubām ir ieperoša, essavulaik ar burcinjām krāmējos :D
Kur izraki vara klučus? :skaudība: :D

AMX
08-05-06, 22:57
Doma par rezervuāru no roletes trubām ir ieperoša, essavulaik ar burcinjām krāmējos :D
Kur izraki vara klučus? :skaudība: :D

vara klučus var nopirkt latvijas metālā 5ls/ kg samējie no ritīgiem stienjiem atzāgēja ripinjas, bet kantaino iegaadaajos latgalītē. orgstiksls izmaksaaja 1,40 ls biju kautkur lasījis ka džeki izgāž baltu naudu, bet izraadaas, ka tikai jaazin īstaas vietas ;) Domu par burciņu atmetu uzreiz - gribēju alumīnija rezervuāru, bet slinkums lodēt. bet plastmasas truba der peec izmēriem perfekti :)

skaktuss
08-05-06, 23:10
gaidam turpinaajumu!
ja domaa izmantot taada veida trubas, kaadas ir pirmajaa bildee, tad taa ir slikta doma!
es ar kaadreiz domaaju taisiit taadu rezervuaaru! :) leeti un iedarbiigi!
1m? prieksh 3/8" trubaam un TIKAI prieksh viena ljoti caurlaidiiga bloka!!!

noteikti gaidu apdeitu!! :)

AMX
08-05-06, 23:22
tā truba tur ir, jo es vēl īsti neesmu izdomājis kādas trubas lietošu un nekas slikts jau nenotiks ja vinja tur paliks - jaalocaas viņai jau nebūs. Un tie ir 3/4 izvadi :D
Turpinājums noteikti sekos.

Kapēc tikai viena caurlaidiiga bloka? domaaju ka tas pumpiitis pavilks 3 - tur paeksperimentēsim - ir doma blokiem likt 1/2 stucerus un aiz pumpja plūsmu sadalīt :confused: . Citādi, ja šauras trubas sabremzē udens plūsmu, tad toč sanāktu, ka jāiztiek ar 1 vaterbloku. Domāju, ka waterbloks būs vieta ar vismazāko ūdens caurplūdi sistēmā. Man arī radiators pietiekami caurlaidīgs izmeeros 170x200x60. Varat mineet ko es izdemoleeju :D

kiwi
08-06-06, 12:15
Pastasti par to orgstiklu, man ar vajag letu gabalu :)

AMX
08-06-06, 12:37
Pastasti par to orgstiklu, man ar vajag letu gabalu :)
riigaa ir plastmasas baaze un tur var arii dabuut atgriezumus..
viss jauns pleevee.. piemeeram 6mm biezo gabalu 470x210 iepirku par 20 santiimiem :cool: bet 15 mm biezo 95x400, kuru lietosu prieks vaterblokiem pa 1,17 :D vopsem tur atgriezumus pa 1/2 cenu var dabuut un galiigus atgriezumus pa leeto.

zemitāna un dārzaugļu ielas krustojums (griiziņkalna rajonā) sia "kviller"(par firmas nosaukumu neesmu paarliecināts)

kipis
08-06-06, 12:53
nosaaukums ir pareizs ;) links (www.kviller.lv)

AMX
08-06-06, 13:19
nosaaukums ir pareizs ;) links (www.kviller.lv)

jaa tikai tur pie kontaktiem citas adreses :confused:, bet tajaas adresees drosi vien ka ofisi atrodas...

skaktuss
08-06-06, 16:56
jaa, tas ir tas pats, kur mees visi dabonam orgstiklu!! ;)

AMX
08-06-06, 20:52
jaa, tas ir tas pats, kur mees visi dabonam orgstiklu!! ;)

tas tikai priecē , bet info par dziivstiklu nenaaca no EOZ :rolleyes:
Taga gan visi par to zin. Varbuut sagaidīsim kaadu interesantu moood... :)

AMX
08-06-06, 20:59
Rodas jautājums kā izslēgt motoriņu pie shutdown - lai tas notiktos automātiski.
http://www.webx.dk/oz2cpu/pcmod/powersaver.htm te kaukāds derīgs verķītis ir uzlodēts uz līnijas, bet man nav īsti nav skaidrs , kas tas ir par releju un kur tādu dabūt. Varētu jau pats kautko uzlodēt no magnētiskajiem sensoriem un spolēm, bet tad buus stipri jāmeklē informācija, mos kāds ir radis risinājumu līdzīgai problēmai?

Jetijs
08-09-06, 21:19
Tev vajag ko līdzīgu šitam. Magnētiskais relejs uz 12v/220v.
Var saslēgt dažādi - ja pazudīs 12v, tad pazudīs/izslēgsies arī 220v, vai arī ja pazūdīs 12v tad parādīsies/ieslēgsies 220v

http://www.idec.com/usen/products/Catalogs/Relays/MagneticLatching/Rh2lSeries/images/RH2L_LatchingRelay.jpg

Meklē Argusā!

ORiONz
08-09-06, 21:34
tas tikai priecē , bet info par dziivstiklu nenaaca no EOZ :rolleyes:
Taga gan visi par to zin. Varbuut sagaidīsim kaadu interesantu moood... :)
nu to atgriezumu stelli es jau zinaju pirms gada un daudziem pavestiju ;) so nav nekas jauns.

AMX
08-09-06, 22:12
paldies Jetijam ! :)

kiwi
08-09-06, 22:58
Sia Killer :D

Zemitāna un dārzaugļu ielas krust. OK, thanx, pachekosim

ORiONz
08-09-06, 23:07
nu tas ir ja nogriezas pirms ta statoil braucot no Brivibas ielas puses, diezgan liela noliktava un tur japrasa, ka tev vajag atgriezumus.

AMX
08-09-06, 23:26
vispaar jau tagad tur blakus ir speciaala telpa , kur seezj tantinja - panem meerlentu un izmeerus luudzi - domaaju ka varees viskauko zoliidi piemekleet.
tur paardod arii "liimi" - orgstikla liimeesanai. (man gan ir aizdoma ka tas ir kaads no saliidzinosi leetiem skjiidinaataajiem pa diezgan kosmisku cenu...) bet kam vajag tas peerk.

veisix
08-09-06, 23:46
njaa, abrinoju tadus cilvēkus ka tu! Ta tik turpini, kad visu pabeigsi neaizmirsti ielikt bildes! :) lai veicas!

AMX
08-10-06, 00:06
domaaju ka bildes liksu ik pa laicinjam.

Torado
08-10-06, 00:13
kur bildes?:D

AMX
08-10-06, 00:20
kur bildes?:D

bildes zem 1. posta ata4mentaa :D

Torado
08-10-06, 00:34
bildes zem 1. posta ata4mentaa :D
Nu tas jau noiets etaps, prasam svaigas !!!

AMX
08-12-06, 13:00
Ir radies jautājums par vaterblokiem. vai nermetizējošā gumija jāintegrē arī orgstikla virsmā un kādu ķīmiju tauta iesaka lietot priekš blīvēm?

tiek apsvērta doma par pasīvā radiatora izgatavošanu... ir peec manām domām pat 2 lieliski risinājumi... laikam buus jaauzrassee un jaanorenderee bildiite, bet tas kautkad veelaak...

AMX
08-13-06, 13:32
ko tauta saka par sitādu verkji?
http://www.itshop.lv/product.asp?id=25390

Engineer
08-13-06, 16:48
Es gribu redzeet cpu/gpu galvas.
materiaals, kanaalu izvietojums, ...

sharix
08-13-06, 16:55
AMX - tie ir sakariigi karlsoni, ne paaraak razhiigi, bet klusi un dziivotspeejiigi, peec apmeeram gada 24/7 rezhiimaa nekas veel negrab un neruuc

AMX
08-13-06, 16:55
Es gribu redzeet cpu/gpu galvas.
materiaals, kanaalu izvietojums, ...

domaaju ka galvas pa naakamnedeelju uzcepsu - gribeeju jau sito nedeelj, bet stacionaaraa urbmasiina neatbalstiija urbiiti mazaaku par 5 mm :(. tika apzinaats cits stanoks uz kura iespeejams varees kautko smuku uztaisiit :)

Kādam nav orgstikla locāmā uzparikte? varbuut varam koopereeties? varbūt kāds grib taisīt orgstikla locāmo uzparikti ( varu piedāvat tehnoloģisko risinājumu) :D
ja nevienam nav tad iztiksim laikam ar feenu - mazohisms....

ORiONz
08-13-06, 17:05
locama uzparikte: tehniskais fēns un cimdi :D

AMX
08-13-06, 17:17
locama uzparikte: tehniskais fēns un cimdi :D

pilniigi garaam.... :D
feens noteikti nee :D bet nolociit var ļoti precīzi pat lielformaata loksnes - ja atiecīga formaata uzparikti uztaisa;) Ja kaads grib nopietni nodarboties ar locīšanu tad padod ziņu uz pm. Es jau labprāt pats taisītu, bet man nebūs tādi apjomi ta ka varētu iztikt arī ar fēnu. kaut gan varētu sanākt, ka arī uztaisu... :cool:

AMX
08-28-06, 22:01
mani veel joprojaam interesē kur par normālu praisu var nopirkt dremel griezējripiņas.
vai kaads ir saskāries ar vara lējumiem. - kāda ir virsmas kvalitāte? iesāku taisīt vienu wc galvu, bet ilgi iet...

kiwi
08-28-06, 22:46
Kadam nevajag sukni integretu ar rezervuaru, tadus kaa Jetijs tirgoja? :)

AMX
08-28-06, 22:54
Kadam nevajag sukni integretu ar rezervuaru, tadus kaa Jetijs tirgoja? :)
jetija pumpis laikam izskataas bik civilizeetaak nekaa man ;)

Kaibinjsh
11-28-06, 09:09
Mana zavodaa orgstikla lokamaa ieriice ir pavisam primitiiva - galds ar spraugu viduu (protams spraugai abas malaas nedegoshs materials), spraugaa nostiepta nihroma stieple kura pieslegta pie eguleejam pazeminosha trafa. Ar shaadu uzparikti sakarsee tik lociijuma vietu un momentaani (nihroma stiepli sakarsee liidz sarkankveelei).

Arnichks
11-28-06, 10:19
mani veel joprojaam interesē kur par normālu praisu var nopirkt dremel griezējripiņas.

Uz dzirnavu ielas kaut kur vareja, velak precizak pateikshu...

Kaibinjsh
12-01-06, 13:33
Mjaa izpetiiju sencha vertikaalo urbjmashiinu. Nederēs nopietniem pasāumiem. Patrona (ass kur patrona uz konusa stiprinās) met ~ 0,5 mm. Biju domajis pablenjoties ar freezeeshanu. :D A orgstikla lokaamo vareetu nakamajas briivdienas pats uztaisiit. :)