View Full Version : Sakomplektējam?
Sveiki!
Tākā mani dzelža zināšanas nav tik lielas, domāju vērsties šeit..
Mana sekojošā problēma:
Ir ļoti vajdzīgs jaudīgs dators, kas spēj pavilkt tādu programmu kā "PhotoShops PS2" strādājot viņā ikdienā ar liela apjoma failiem. Tai skaitā visu veidu sub programmas, kas nepieciešamas šādām darbībām.
Mani jautājumi:-
1) Kāds varētu būt labs dzelžu salikums (vēlams vairāks versijas, ar vidēju cenu-> augstai un "da best" veersijai)?
1+) Vai izdēvīgāk būtu pašam salikt tādu kastīti, vai meklēties i-netā lētākos variantus?
2) Par monitoriem, man bija ideja pirkt monitoru atbilstoši prasībām, tātad - ViewSonic 19" 902 ar kontrastu 1:1000, tākā vajadzīgs darbam tad RS nav vajadziigs.
2+) Kādi ir tie glancētie monitori, vai krāsas atbislt daudz maz īstenībai? neesmu saskāries ar šāda veida monitoriem.
** Budžets datora un monitora iegādei varētu būt no 600-1000 Ls
Liels paldies, jau iepriekš.
pamēģināsim kaut ko salikt kopā.Bet vai šoreiz nebūs taisnība NC,kurš saka,ka darbiem ar Photoshop un tādiem vajag CRT?
Mjāā, varbūt tomēr kāds saka savu profesionāļa viedokli, kāds monitors derētu labāk! Tāpēc arī jautāju par tiem glancētajiem!
* Ticu, ka kāds teiks nopērc "Macintosh", tāpēc atbildēšu uzreiz - Priekš "Apple" datortehnikas pašlaik līdzekļu nepeitiek, un kad būs līdzekļu tad jau vairs G5 nebūs tas jaudīgākais, un atkal līdzekļu pietrūks.
CPU.. cik vien daargu vari atljauties.
RAMS.. nu laikam jau ne mazak kaa 1GB
HDD.. nu nez..NC zinaatu preciizaak..PS patiik ka viss ir izmeetaas pa peec iespeejas vairaak cietajiem
Cik buutu optimaalais.. jaajautaa NC
drunk_lizard
08-02-06, 21:21
un crt viennoziimiigi.....
sauciet NC uz shejieni :)
vajag tā, lai disks uz kura atrodas photoshopa cache nav vienāds ar windozes un faila disku...
vajag tā, lai disks uz kura atrodas photoshopa cache nav vienāds ar windozes un faila disku...
Tas nozīmē, ka vajag 2 cietņus? der arī partīcijās sadalīt?
Un kas ir tas brīnumbērns NC??
NormaalsCilveeks (http://www.boot.lv/forums/index.php?showuser=65)
6600 procis
2x1Gb (moz 4x lai nav jakjemojas ar HDd keshu?)
3x 250Gb HDD tie m79 akcijnieki (NC bija 3 diski)
keiss un baroklis ar kadu dvd-rw karoce sitos vajadzes :D
matene kaut kada kas uztur
video - hvz fotoshopam jau nevajadzeja neko labu ne?
+ monitors...
Bet nu es neesmu profesionalis...
Jav, tas variants ir ljooti pat daargs. It sevišķi jau tie 3 cietņi. Jāpaskatās, kas darās veikalu cenās. Bet njemshu veeraa! AA un veel, kas ta pa proci 6600, 6,6 Ghz?? nee taks??
Es taa arii sapratu, ka NC ir normaals cilveeks, bet vinjam anv neviena posta! taa tam jaabuut?
Ok, gaidu vēl...
tu PM lasi? Jav domāja E6600 aka Conroe.
3x 53 Ls nav diezko daudz par 750Gb SATA2 NCQ Samsungiem...
Tev vajag 19-21" CRT ar pēc iespējas lielāku izšķirtspēju (kas arī raksturīgs profesionālajām sērijām). Tad arī darba virsma būs liela un pārskatāma, līdz ar to vieglāk strādāt.
Proci tiešām vajag pēc iespējas jaudīgu. (uz to netaupi)
RAM - nu jāskatās pēc to tavu projektu rijības (apjoma)
Video - galvenais lai nav gluži iebūvēts, uztur lielas izšķirtspējas un kaut cik aprīkots ar jaunajām fīčām (tipa kādu jaunās paaudzes low-end pietiktu es domāju)
Par cietajiem tiešām neko nemāku teikt... :rolleyes:
Pārējais pēc vajadzības (tipa tur DVD un citi sūdiņi)
manuprāt ar tādām progrām, ja ir daudz jāstrādā vajag vislabāk no 2GB un uz augšu RAMU, par pārējo nezinu, proci ar vajag jaudīgu ņem kādu Conroe no Intel tie ir labi :)
Es tagad skatos kādi ir piedāvājumi Latvijā, no visa tā, kas šeit minēts! Teikšu atklatāti - neesmu speciālists, bez muļķis arī ne, bet vai Latvijā 6600 proci var iegādāties?
Vēl nē..
Vairumniekos ir datums 13. augusts...
EET pirms pāris dienām iepirka nelielu skaitu E6300, kas arī nav slikti
Tieši tā vajag vismaz 3 cietos. Ok, ar 2 vari mēģināt iztikt... Bet vai ir vērts?
Cieto kaadus 320GB ~65Ls + 160GB ~40Ls Backupiem un Video http://www.am-pm.lv/product_info.php?cPath=166_51_91&products_id=5607
Prcoci, kaut ko no Conroe, un raami virs 1GB ;)
DeadmaroZ-TLOTL
08-04-06, 10:36
pamēģināsim kaut ko salikt kopā.Bet vai šoreiz nebūs taisnība NC,kurš saka,ka darbiem ar Photoshop un tādiem vajag CRT?
Vieniigie kas der no LCD ir Apple razotie monitori paareejie ir pilniigs fufelis un taalu taalu atpaliek no CRT
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.