PDA

View Full Version : Nepieciešami "ekspertu" padomi auto iegādē.

Pages : [1] 2

kvazi
08-14-10, 16:31
Radusies interese par minikāru ar (relatīvi) zemu patēriņu, budžets ir uz +/- 3000 Eiro.
Pārsvarā braukāšanai pa pilsētu.
Vairāk skatos uz dīzeļiem ap 1,4-1,7l dzinēju.
Nebūtu slikta arī automātiskā kārba, bet tā apvienojumā ar dīzeli laikam ir tikai Mercedes A klasei (par kuru nekas labs nav dzirdēts).
Pagaidām vispievilcīgākais auto izskatās Citroen C3 (ar 1,4TDI dzinēju. Galvenokārt patēriņa un cenas dēļ). Atsauksmes gan dzirdētas visdažādākās. Gan par to, ka lūzt, gan to, ka Latvijā nekur nelabo.
Ir kādam kas labs/slikts sakāms par šo auto vai varbūt var ieteikt ko citu?

Skatījos arī uz japāņu auto (ap 2000. gada Civic, 323, Colt), bet tie tomēr varētu ēst vairāk.
`

spainis
08-14-10, 16:50
Lupo 3L

non7sens
08-14-10, 16:56
Ja tu pievērs uzmanību degvielas patēriņam, tad kādēļ pa ~250Ls ar uzstādīšanu nevēlies pievienot gāzes sistēmu?

Relax
08-14-10, 18:02
mazda 626, 2.0l dizelis,~2000 gadu, ja dabuu labu un nenojaatu, tad paterinsh ~5 l/100km

kvazi
08-14-10, 20:02
Lupo par mazu, gribētos 5 durvis + man šķiet, ka visi VW ir overpriced. +man liekas, ka ar tik maziem auto uz šosejām varētu būt depresīvi.

Par gāzi neesmu domājis, un jebkurā gadījumā labāk sākt ar auto, kam patēriņš ir zems. Gāzi tad var pielkt jebkuram. Protams, tad nevajag dīzeli.

M626 - ~1998 benzīna dz. pēc ražotāja datiem ēd 6,6/10. Neticās, ka lietots dīzelis varētu ēst 5. Ļoti labi saglabājies un uz šosejas - varbūt.
Citroen C3 1.4HDi 8v - 3,8/5,3 l/km

PS. vai Rīgā ir vēl kādi autoplači? (neesmu īsti rīdzinieks un auto lietas nekad nav īsti interesējušas)

paulis
08-14-10, 20:59
PS. vai Rīgā ir vēl kādi autoplači? (neesmu īsti rīdzinieks un auto lietas nekad nav īsti interesējušas)
http://autoplaci.lv/kategorijas/riga

kvazi
08-14-10, 21:12
Paldies.

Edgarpo
08-14-10, 21:34
Skoda Fabia vai Seat Ibiza! Taspats VW tikai lētāk!

kvazi
08-14-10, 22:06
Škoda Fabia arī ir variants, jā.
Kā Seat ar remontiem/servisu?

sharix
08-14-10, 23:04
Ibiza ir tas pats VW Polo, tikai ar citu virsbūvi un salonu, hadene un motors/kārba tādi paši par kādiem 85-90% .... rūsē tikai labāk kā VW .... bračkam sievai bija VW Cordoba Vario, kas ir gandrīz 1:1 ar Polo Variant .... motors noklājās, ielikām no Polo ... pēc tam kārba, to no Caddy :) .... vienīgi termostatu ilgi nevarējām piemeklēt - tas bija citāds .... tiesa auto bija ar 1.6 benzīnu, ne dīzelis

Fabia arī ir OK, 1.4 dīzeļmotors ir 3 cilindru, bet pietiek tam svaram, vidējais patēriņš starp 4.5 un 5, zemāk reti sanāk dabūt .... ja nu vienīgi uz garākiem gabaliem ar patukšu auto un uz 85-95km/h - kārba viņam īsā, virs 95km/h sanāk ar baigiem apgriezieniem vīlēt, ja patīk virs 100km/h, tad meklē 1.9 dīzeli, tam vidēji vajag 5.0-5.5, bet patēriņš saglabājās līdz kādiem 120-130 tāds pats

sievai nopirku VW Polo 2004. ar 1.2 litru 6V trīscilindru benzīnu - viņai vidējais patēriņš sanāk ap 5.5-6 litri, kad es nedeļu pabraucu, tad uzreiz starp 8 un 9 :)

ak jā - vēl par Fabia - salons/panelis ir dikti grabulīgs, kaut kas jādomā/jāskuvē, citādi baisi krīt uz nerviem

Wallaby
08-14-10, 23:24
Skaties Volvo virzienā, viņiem ir zems patēriņš, var dabūt labu komplektāciju ar ādu un visiem navarotiem pat pie maziem dzinējiem.

sharix
08-15-10, 00:08
ja labu eksemplāru, tad ir OK, bet man vairs neviens un nekad Volvo nepārdos .... 2003. nopirku iekš DE 1998/1999. gada V70 2.5TDI ar ~80kkm noskrējienu (īsto) - liels, ērts, ekonomisks un arī samērā izskatīgs, bet gada laikā remontos apēda ap 1500Ls .... pārdevu un man "laimīgais pircējs" vēl gadu pēc tam 2-3x mēnesī zvanīja un jautāja par visādām šaizēm un vai man tādas jau ir vai nav bijušas .... tnu

Arnis2002
08-15-10, 10:17
volvo s40 un v40 nāca ar ekonomiskiem dīzeļiem.

Hrjum
08-15-10, 11:20
1.4 Citrona dīzelis ir baigi ok. Bija savulaik C1 ar šo dzinēju. Ja pacentās pat <4L/100 varēja dabūt (tas gan pilnīgi nebaudāmi braucot). Parasteis patēriņš ~4.5L/100km

Izņemot dzinēju pats citrons gan nevisai labu iespaidu atstāja. Imo 80% citronu starteris tiek nomainīts jau pirmā gada laikā un vispār elektrība/elektronika šiem pieklibo. Pežiņas ir labāku iespaidu atstājušas. (307 (2002.g.) un 307 (2006.g) benzīni ir tikuši lietoti)

Mazajiem dīzeļiem manuālis ir must have, savādāk ar automātu nekādu ekonomiju nepanāksi. Labi dīzeļautomāti ir BMW, teiksim 118d 120d ir ļoti forši autiņi (ja nočipo iet labāk un ēd vēl mazāk ;) ), bet tā ir pavisam cita cenu kategorija.

Laba izvēle un lēta uzsturēšanā ir Ford Fiesta, labot var ar lomiku un detaļas "10Ls par spaini". 1.4 benzīns ir optimālais, 1.1/1.3 nav labi. Kā šiem ar dīzeļiem nemāku komentēt.
IMO paskaties Fordus un ja nepatīk, tad skaties tālāk! ;)

Hrjum
08-15-10, 11:21
volvo s40 un v40 nāca ar ekonomiskiem dīzeļiem.

Tik Volvo dārgs uzturēšanā un nopietnākas lietas praktiski tikai pie autorizētā servisa var labot...

Da i vispār Volvo ir pagājušā gadsimta arhaisms, kopš 850 nekas labs un sakārīgs nav parādījies. Tik guļ vēl uz veciem lauriem, jo opim no laukiem liekas, ka Volvo tas ir super droši un kruta. Bet sen jau vairs drošibas ziņā Volvo nav viennozīmīgs līderis....

Engineer
08-15-10, 11:45
bet gada laikā remontos apēda ap 1500Ls

:eek: ko tad Tu viņam tādu liki iekšā? laikam labi nodzīts bija vai arī labi dārgā vietā remontējies..
pārvietojos ar volvo s70 2.5tdi. pa šoseju ēd ~6, pilsētā 8.5. Zemāk nebūs, bet pie ~2t svara un pieņemamas dinamikas ir ok.
pirku tieši pirms gada ar svaigu skati. Toreiz nomainīju siksnas ar ruļļiem un tas arī bija tas dārgākais kas ielikts (~170ls). Vēl viens plaukts tāds šaubīgs bija, nomainīju (~45ls + darbs). gadu braucu. tikko izieta svaiga apskate ar 2. reizi. Ar otro, jo bija jāmaina plaukts pretējā pusē, stūres šarnīrs turpat, rocenes kalotkas + izrādījās ka viens pakaļējais bremžu disks ir "čau". Itogo: 90ls. Ir jau ar savi niķi mobīlim :D. Kondiķis reizēm niķojas (t* devējs aizsērējis vai gļukains). Bākā degvielas līmeni reizēm nerāda pareizi, bet kad pierod ir ok.
Pilsētai vien gan šādu auto neieteiktu.. Pa pilsētu sev ņemtu kādu vw veidīgo golfu. sākumā bik pārmaksāsi, bet ar detaļām problēmu nav un sataisīt var praktiski jebkur.

sharix
08-15-10, 16:10
auto bija nogājis 80kkm ar kaut ko ... precīzi neatminos, 2 nedeļas pa DE, BE, NL un FR (kopā ap 4kkm) nebija nekādu problēmu .... atbraucu uz LV:

pēc 3 nedeļām bija visa hadene jāpārlasa (ap 280Ls ar darbu)
vēl pēc 2 nedeļām noklājās stūres stipreklim sūknis (~90Ls ar darbu)
vēl pēc 2 mēnešiem bija kārta ūdens sūknim (~60Ls ar darbu)
vēl pēc 6 nedeļām atteicās 2 amīši - viens prikšā otrs aizmugurē - pa diognāli, mainīju protams visus 4 (Koni - kopā ar darbu un sīkumiem ~260Ls)
vēl pēc 2 mēnešiem sākās bremžu kreņķi - cilindri + kluči + 2 diski (~160Ls)
un beidzot saldajam ēdienam - kad bija pagājis nepilns gads kopš auto manā īpašumā, tad parādijās atkal trokšņi hadenē un tika nolemts kopā ar eļļas maiņu arī bukses/šarnīrus/stieņus palūrēt .... pa ceļam uz servisu vienam skriemelim izleca pusmēness un virzuļi sadeva pa vārstiem ... tas man izmaksāja kopā ap 700Ls

kopā tātad uz 1500Ls sanāk laikam .... un tas ir neskaitot visus sīkos darbiņus, tipa eļļas samainīt, siksnas, filtrus, klučus, lampiņas u.t.t. - visu kas zem 20-30Ls vienā piegājienā

EDIT - fāterim bija S70 TDI, šis 4 gados nobrauca mazāk kā es gadā, bet tomēr 4. gada beigās skriemelis noleca/izleca/whatever un arī virzuļiem ar vārstiem bija grupveida sex ..... kopā pasākums uz 850Ls sanāca

Arnis2002
08-15-10, 16:24
tikai nevajag d**** , ka tam auto bija 80 tk orig. noskrējiens !
pie tādiem defektiem - 380tk. ! :D

man pašam omega 2,2dti 2001.gada.
nopirku 2007.g pavasarī ar orig. spidometru - 314 tk.
visus šos gadus skate ar pirmo reizi, un mainītas tikai eļļas un bremžu uzlikas.
patreiz spidometrā 420 tk. :)

sandors
08-15-10, 16:24
^^^ Izklausās kā šausmu filmas melnā strīpa, vai nu tev trapijies labs exemplārs! :D

aspms
08-15-10, 16:31
izklausās pēc tipiska zviedru takša :D

sharix
08-15-10, 17:25
nebija ne taksis, ne 380kkm, bija 80kkm ar visu servisa grāmatu, ņemts arī ne no sveša cilvēka netālu no Minhenes un pat pārbaudīts vietējā Volvo centrā .... salona svaigums, virsbūves krāsojums un daudz kas cits (izpūtējs, tīrs pelnu trauks u.t.t.) liecināja ka tie tiešām ir 80kkm, par ko es nešaubos ne mirkli, vienkārši man trāpijās megabrāķis vai arī Volvo eņģeļi mani nemīl ... pirms tam bija 440 1.9tdi un tas arī visu laiku naudu prasīja, pēc tam nopirku VW Sharan 2001. un tas pa 4 gadiem gandrīz neko negribēja, tagad jau 4. gadu braucu ar VW Caravelle 2001. un tikai tagad mainīšu pirmās šaras/bukses/pirkstus :)

kvazi
08-15-10, 18:16
Par Citroen elektronikas problēmām arī esmu lasījis.
Fiesta nav tik ekonomiska,bet ir apsverama. Listē ir arī Mazda 2 un Peugeot 206.
Par patiku/nepatiku nav ko uztraukties - visas mašīnas, kas nav Jaguar XJ pirms-2000.g., izskatās apmēram vienādi nesmuki.
Volvo nekur nav manīts, interesējoties par ekonomiskiem auto.

Pagaidām sakarīgākie varianti izskatās Mazda 2 un Ford Fiesta dīzeļi.

noname
08-15-10, 20:20
par tehniskām problēmām nemācēšu teikt, bet 206-ais un 307-ais peugeoti sniedza diezgan patīkamas braukšanas izjūtas, bet citronu imho nevajag pirkt

kvazi
08-15-10, 21:06
Citroen laikam jau ir atmests kā variants.
206. nebija mazs un neērts? Baigi zems gan.

noname
08-15-10, 22:52
klīrenss šķiet ka īpaši neatšķirās no citiem tās pašas klases auto, neērts nebija toč (lai gan nezinu kā pasažieriem aizmugurē), bet ja vajag ietilpīgu, tad jāskatās uz pāris klases augstāku vagonu :)

kvazi
08-16-10, 09:00
Šur tur rakstīts, ka 206.tieši šofera vieta neērta un sēdekļi cieti.

IronSoul
08-16-10, 09:39
Ir nedaudz pavizinājies ar mazda 323 ap 2000 gadu un patika, priekš nelielas mašīnītes bija arī ērti. Par patēriņu nez tad jāprasa. Domāju tādu pirkt, bet bišku pa dārgu bija un nopirku Volvo :shura:

lol sharix pērle :shura:

Tominjsh
08-16-10, 09:42
406 ir kaut kaadas retaas versijas ar prastu bezturbo diizeli. Neiet, bet eed tieshi neko :D

ens
08-16-10, 10:29
Volvo - tikai pozitīva pieredze ir bijusi..

Nezinu, kas tev tur plīsa ar 80k noskrējienu, bet mums ģimenē tika nopirkts 2007ā gada XC70 ar 2,5 turbo benžu, nopirkts tika pilnīgi jauns, un nobraukts pa 3 gadiem daudz - 230k pa šo laiku mainīti visādi sīkumi, bet nekas nopietns nav bijis.. neviens jau nav vainīgs, ka nopirki nojātu mašīnu, kurai eļļa tika pirmoreiz nomainīta, lai to pārdotu..

Par peugeot 206 arī tāds ir - nu te nu gan, ritošā diezgan pašvaka LV ceļiem, ja precīzāk, tad bieži nācies mainīt stūres sviras (kādas 3 reizes jau kopš 2003gada), pārējais viss arī tikai apkopes robežās, eļļa ik pa katriem 10kkm siksnas utt... dzinējs 1,9TDI, tamdēļ ar šī mašīna tiek izmanota, jo ekonomija tiēšām patīkama, uz šoses, ja labi grib var dabūt zem 5, bet tā ~5,5-6, pilsētā ~7,5 un iet arī tīri ciešami 110zs uz mazo pašmasu pilnīgi OK bija, bet tika uzčipots un 136zs laikam, ēd tikpat, skrien nedaudz ātrāk.. arī uz šoses nav problēmu braukt uz 100km/h 5ajā robā 2100rpm

sharix
08-16-10, 10:49
darbā kaut kādus 4 gadus braucu ar 850 2.0 :( .... ja neskaita jaudas trūkumu, pret to nekādu pretenziju nebija ... kopā ap 250kkm nodzinām, no "dzimtajiem" 60kkm, tad meitēns ziemā ar alni sastrīdējās uz ceļa, pēc tā arī tika norakstīts ..... to domāju norakstīts 850ais ... nu alnis arī, bet meitēnam ne vainas .... tāpēc arī pārvarēju savas netīkamās atmiņas par 440 un nolēmu pirkt drošo V70 :)

BTW paziņa fricis kas man V70 palīdzēja pirkt pats bija Volvo fans un jau ilgi braukājās ar dažādiem 850 T5 - un arī neko sliktu neteica ... dikti pat lielīja, un iedava ar savu T5 pa bani palidot ;)

ens
08-16-10, 11:27
darbā kaut kādus 4 gadus braucu ar 850 2.0 :( .... ja neskaita jaudas trūkumu, pret to nekādu pretenziju nebija ... kopā ap 250kkm nodzinām, no "dzimtajiem" 60kkm, tad meitēns ziemā ar alni sastrīdējās uz ceļa, pēc tā arī tika norakstīts ..... to domāju norakstīts 850ais ... nu alnis arī, bet meitēnam ne vainas .... tāpēc arī pārvarēju savas netīkamās atmiņas par 440 un nolēmu pirkt drošo V70 :)

BTW paziņa fricis kas man V70 palīdzēja pirkt pats bija Volvo fans un jau ilgi braukājās ar dažādiem 850 T5 - un arī neko sliktu neteica ... dikti pat lielīja, un iedava ar savu T5 pa bani palidot ;)

kas man volvim visvairāk patīk, tas XC70 ir smags, no ārā liekās, ka nu nesūda tā govs paskriet nevar, bet kad pieskaries gāzēs pedālim, tad smaids līdz ausīm.. 2,5T benzīnieks ieper.. :)

Arnis2002
08-16-10, 12:11
D5 dīzeļi tāpat !

kvazi
08-16-10, 19:53
Kā ir ar Fiat Punto? Labs/slikts, kā ar rezerves daļu cenām?

Hrjum
08-16-10, 20:27
+/- ok arī puntiks ir. Daļas nedaudz dārgāk kā ford/opel gan ir. Tavā cenu kategorijā imo vienalga kurš no pieminētajiem, jo auto kondīcijas ļoti var atšķirties. Katrs konkrētais eksemplārs jāskatās atsevišķi. Jo pa to laiku kopš noripoja autiņi no konvejera gan galīgi nojāt varēja paspēt, gan nav tik ilgs laiks pagājis, lai pilnīgi visi būtu beigti.

kvazi
08-16-10, 20:40
Forda lētās detaļas, IMHO, ir diezgan liels +.
+ svarīgi, cik labi iztur LV ceļus.

sandors
08-16-10, 20:44
Volvo - mums ģimenē tika nopirkts 2007ā gada XC70 ar 2,5 turbo benžu, nopirkts tika pilnīgi jauns, un nobraukts pa 3 gadiem daudz - 230k

Izsāsti kur ta var braukt ar ģimenes auto, lai kapatu videji 210 km/dienā !? :eek: Uz darbu 100 km uz vienu pusi dienā??

ens
08-16-10, 22:19
Izsāsti kur ta var braukt ar ģimenes auto, lai kapatu videji 210 km/dienā !? :eek: Uz darbu 100 km uz vienu pusi dienā??

Es pat nez, uz darbu/atpakaļ sanāk muterei ~120km, a pārējo hvz kur.. pa dienu jau ar sanāk braukāt pie klientiem jamai utt. tapēc jau darbs piķo benžu + katru vasaru paris štukas tiek uztītas road tripos, no kuriem garākais bija uz 6k
Da HVZ, fakts, kā tāds, ka odometrs rāda 230k a pirkta mašīna 7ā gada februārī ar nobraukumu uz odometra 7km.. :shura:

smartdevil
08-16-10, 23:16
Kaadu labaak njemt (http://www.skoda.lv/models/newsuperb/tech)
1.4 TSI 90kW/122Zs
vai
1.9 TDI PD 77kW/105Zs
Njemot veeraa, ka nodoklis no firmas meenesii diizelim ir lielaaks par 40 latiem.
Nobraukums liidz 20tk. km. gadaa.

Aigars
08-17-10, 00:52
Kaadu labaak njemt (http://www.skoda.lv/models/newsuperb/tech)
Elementāri. :shura: 20k gadā ir 1666,(6)km mēnesī.

Benzīns 6,6l kombinēti, biezpiens 5,7l kombinēti. Pie šodienas cenām tā ir trakākajā gadījumā lata starpība uz 100 km par labu dīzelim. Respektīvi, no pirksta izzīsti aprēķini liecina, ka degvielā benzīnam sanāk 16 Ls mēnesī vairāk. :ok:

Retoriski - cik tūkstošus vairāk dīzeļa versija maksā? :)

P.S. A klasei, konkrēti w168 1,7 zīzelim (konkrēti vienam konkrētam eksemplāram :D) nav ne vainas - ne ar performanci, ne ar komfortu un ietilpību, ne ar uzticamību un remontos atstāto naudaszīmju daudzumu. :beee:

Ivchiks
08-17-10, 07:54
Citrons C3 - briesmīgs sūds, bija sen atpakaļ tāda darba mašīna - jauna :doh:
C2 daudz labāks, bet tik un tā sūds, kā jau visi franči.

Mans ieteikums - Audi A3 ar 1.9 dīzeli, tikai nezinu, cik tas tālu no plānotā budžeta.

smartdevil
08-17-10, 08:10
To visu saprotu.
Diizelis maksaa 2tk. vairaak.
Nu jaa un veel jau firmas nodeva no 30 uz 70 latiem menesii ir baigaa shkjirba.
Bet varbuut apreekjins nav viss kodereetu zinaat. Es ar motoriem esmu uz lielu Juus. Vairaki ir ieteikushi diizeli. Itkaa vinjsh frishaaks buus par 1.4. Bet peec zirgiem taa neizskataas. Veel jau tas ka smaga "laiva".

Un kaa juus skataties uz gaisho aadas salonu? Paardeveejs ieteica nenjemt, jo biezhi sanaaks ar taadu uz kjiimisko tiiriishanu braukt.

ens
08-17-10, 08:40
To visu saprotu.
Diizelis maksaa 2tk. vairaak.
Nu jaa un veel jau firmas nodeva no 30 uz 70 latiem menesii ir baigaa shkjirba.
Bet varbuut apreekjins nav viss kodereetu zinaat. Es ar motoriem esmu uz lielu Juus. Vairaki ir ieteikushi diizeli. Itkaa vinjsh frishaaks buus par 1.4. Bet peec zirgiem taa neizskataas. Veel jau tas ka smaga "laiva".

Un kaa juus skataties uz gaisho aadas salonu? Paardeveejs ieteica nenjemt, jo biezhi sanaaks ar taadu uz kjiimisko tiiriishanu braukt.

Nah ķīmisko? Koža roža pati par sevi labi tīrās.. :) Ja nevar ar lupatu iztīrīt ir speciāli tīrāmie nopērkami, un nekādu problēmu... es pat nez, tgd iesēžoties mašīnā ar auduma salonu mani pārmāc konkrēta lētuma sajūta.. hz, kapēc tas tā..

uculs
08-17-10, 09:32
Ko tev nozīmē frišāks? Ja neiedziļinās niansēs, tad jauda, ko mēra vatos/zirgspēkos, izsaka to uz cik tas aparāts ir spējīgs pabraukt. Ja interesē uzrāviens, tad jāskatās griezes moments, ko mēra ņūtonmetros.

spainis
08-17-10, 09:59
vienīgais lielums, kas mainās motora jaudas un griezes aprēķinos ir BMEP(vidējais cilindra darba spiediens)

grieze ir BMEP x Tilpums

jauda ir BMEP x Tilpums x RPM

Dīzelim by default dēļ lielākas kompresijas pakāpes BMEP ir vismaz kādas 1,5 reizes lielāks nekā atmosfēriskam bendzīna motoram

Lai iegūtu kompresijas pakāpi parasti ir garāks kloķenes gājiens, kā rezultātā virzuļa ātrums dīzelim ir lielāks nekā bendzīna motoram, physics is a bitch, Wk = (m*v^2)/2, tāpēc dīzeli nevar iegriezt tik ātri kā bendzīna motoru

utt.

smartdevil
08-17-10, 10:52
Nu vot man tagad viens saka ka 1.9 kaa minimums. Zirgi ir vairaak un arii mazaak eediis. Ka ar to 1.4 kusteesies kaa govs. :D

ens
08-17-10, 10:55
1,9TDI ir labs, pārbaudīta vērtība, patēriņš ar stipri pieticīgs.. :ok:;)

josi
08-17-10, 11:47
Kur problēma paņemt abus, izbraukt un salīdzināt? Vai paņemt testiem kaut vai Octavia, kurai ir identiski motori?
Priekš 20k km gadā es personīgi neņemtu ne vienu, ne otru, bet ņemtu 1.8TSI.

Bender
08-17-10, 13:00
ar to 1.9 tdi ir jāskatās, cik ilgi paredzēts ar to vāģi braukt. dažiem dzinējiem kopā ar zobsiksnas maiņu obligāti ir jāmaina arī ūdenssūknis ;)

ja paredzēts braukt līdz 20k km gadā, tad dīzelis neatmaksājas.
mans ieteikums ir benzīns + gāze, bet ar tik niecīgu nobraukumu, pat tas ir lieks čakars.

aspms
08-17-10, 13:09
ar to 1.9 tdi ir jāskatās, cik ilgi paredzēts ar to vāģi braukt. dažiem dzinējiem kopā ar zobsiksnas maiņu obligāti ir jāmaina arī ūdenssūknis ;)

Tak ko biedē cilvēku uz kopējā fona tas ir sīkums ;) max tas sūknis maksā 50Ls un pie vienas maiņas darbs nekāds

btw cik ta garantu tagad dod tam čehu vāgenam? :D

Arnis2002
08-17-10, 13:10
un ja grib ekonomisku ,tad gāze jāliek ar kompi un iešprici , kas ir ~600 ls pasākums.

smartdevil
08-17-10, 13:36
Vinji nepiedaavaa gaazi likt. Un kaut kaadu ljevo jaunam ar garantiju gan jau neparakstiitos.

Garantiju dod divus gadus. Un par 500eur veel uz diviem gadiem. Cik sapratu, tad nobraukumu neskataas. Tikai apkopei tur kaut kaadas cenas mainaas.

ens
08-17-10, 14:46
Nez, dabūju izbraukt pavisam nedaudz ar škodu oktavia 9ā gada, nu jauna, un protams laba, bet kamēr jauna.. aizmugurē sēdošajiem kājas aiz ausīm jābāž, un kas vēl nepatika, tā bija ļenganā piekare.. nu pārāk mīksta viņa bija, jo izbraukt dabūju ziemā, un bija, kā bija braukt pa apledojušu ceļu, kad nejūti, kas ar mašīnu notiek, viņa, kā ku'ģis vnk peld.. par dzinējiem neko nezinu, par piekares izturību utt ar ne.. ganjau +/- OK, jo tas pats VW vien ir..

josi
08-17-10, 15:01
:doh: Jā, stāsts par 10 gadīgu Oktāviju pašlaik ir ļoti aktuāls.
Varēji vēl par Favorit kaut ko pastāstīt. :D

ens
08-17-10, 15:07
:doh: Jā, stāsts par 10 gadīgu Oktāviju pašlaik ir ļoti aktuāls.
Varēji vēl par Favorit kaut ko pastāstīt. :D

dibil? 9ā gada 2010-2009=1 eļementarnaja motjematjika odnako.. :doh::shura:

uculs
08-17-10, 15:36
Vispār jau 2009 saīsina kā '09, lai saprotu arī cilvēki no citas sētas.

Ivchiks
08-17-10, 16:56
WV/Audi 1,9 bīdeļi ir vnk superizturīgi, ja lej atbilsošu eļļu un nebrauc visu laiku redlainā - ilgmūžīgi un ļoti pateicīgi čipošanai (resp. neietekmē vispār, vai ietekmē nebūtiski dzinēja mūžu), lai gan arī bez čipa gana ņipri ir, pie ļoti ekonomiska patēriņa gan uz štrāses, gan pilsētā.
Galvenais pirms iegādes pārliecināties, ka nav izdilis/nobraukts nejēgā, un jāskatās konkrēti dzinējs, nevis pēc kārbas, pedāļu, salona, stūres izdiluma jāzīlē nobraukums.

kvazi
08-18-10, 11:52
Okei, Fiesta/Focus (vai A3) būtu labākais pirkums, bet ja jāizvēlas starp ~2000 gada H. Civic (M. 323 vai M. Colt) un nedaudz jaunāku Škoda Fabia (teorētiski arī Fiat Punto un kaut kādu Hyundai Getz)? Pieņemot, ka tehn. stāvokļi ir tādi, kādus var gaidīt par vienādām cenām.

Salvis21
08-18-10, 21:13
ar to 1.9 tdi ir jāskatās, cik ilgi paredzēts ar to vāģi braukt. dažiem dzinējiem kopā ar zobsiksnas maiņu obligāti ir jāmaina arī ūdenssūknis
Sūkņi ir jāmaina visiem TDI dzinējiem, nekas traks nav ar to sūkni, jauns neorģināls ~35Ls, uz maiņu orģināls ~45Ls, jauns orģināls ~100Ls. Jebkurā gadījumā zobsiksnas maiņa izmaksā diezgan dārgi. Vairāk var iedzīvoties turbīnas problēmās nodzītiem motoriem, lietojot nepareizu eļļu, laicīgi to nepamainot, lēni braucot. 1.9TDI ir viens no labākajiem dīzeļa dzinējiem.

Latish
08-19-10, 13:09
Visi baigie eksperti par autiņiem un dzinējiem... - Palasot sāk rasties priekšstats ka praktiski visiem šeit esošajiem ir savs padjomņiks un nodarbojās ar auto un dzinēju remontu - daudzu gadu garumā un ir pieredze ar daudziem simtiem auto tehnisko pusi....

smartdevil
08-19-10, 13:22
Neviens jau nesaka ka te ir baigais experts. Runaa no pieredzes un arii baumu liimenis pietiek lai uzklausiitu un pienjemtu sev veelamo.
Man pagaidaam ir tikai triis vietas - viens cilveeks, kas paskatiijies bukletaa:D, pateica ka 1.4 izskataas jaudiigaaks un labaaks. Un divos škodas centros.
Nav jau arii teikts, ka tas nav maarketinga triks. Saraksta bukletos, bet dziivee tas notiek savaadaak.
Paarejie visi ar ko ir runaats ir pret to 1.4 turbiinu.
Tagad tikai jaaizbrauc un jaasaliidzina uzraaviens un pateerinjsh.

Hrjum
08-19-10, 16:40
Neaizmirsti testa pilnu pieseedinat ar cilvekiem un vel vecomati bagazhniekaa ;)

Ta bij ar 1.4 pezhotu, kamer 1-2 brauc ok, tiko 5 iesezhas uz shosejas tos kas ar 80 brauc nevar droshi apdzit, knapi purpina kamer 100-110 uzrauj.

Slammer
08-19-10, 22:26
A ir vispār kāds compact kārs kura salonā var iebāzt pāri slēpju (1.80m) ? Varbūt ar nolokomiem, aizmugurējiem sēdekļiem utml. kas maz rij, pilno masu līdz 1.5t un izlaiduma gadu 1998.-2003. ?

OzYs
08-19-10, 22:42
imho dajebkuraa varees taas sleepes iebaazt :confused: pa seedeklju vidu un gali pasazhieru puses griidaa

Slammer
08-19-10, 22:50
ar diviem pasažieriem

Hrjum
08-20-10, 23:02
Jumta bagažniekus jau nav vel aizlieguši :confused:

Kad kautur, nepatikamā vietā noparko, tad iemet šķērsām salonā. Un kasti jau ar var pa 200-250Ls iehavot.

non7sens
08-21-10, 00:12
Pilsētnieki :D

Es ar 8 draugiem reiz kalnā maucām visi sasēdušies Hondas civikā.
Ja labi grib viss ir iespējams. Pārējais ir atrunas...

Hrjum
08-21-10, 21:34
Ap 30 "ja labi grib" pārtop par "ja grib labi" ;)

remzijs
08-23-10, 23:35
Padomā labi vai vajag tev dīzeli, pareķini tīri teorētiski cik tu ieekanomēsi uz noteiktu km skaitu. Dizelim jamaina zobu siksnas,ruļi utt...pirmkaart vini visi ir nobraukti 3000Eur cenā, spidometra radītāju vari patīt uz pusi visiem uz priekšu..

OzYs
08-23-10, 23:37
zem 3.0l benziins tas vispaar nav auto, bet lisapeeds :) nu ok 2.5 veel var pienjemt, bet arii atkariigs no markas :)

aspms
08-23-10, 23:44
Tipa mazajiem benzīna purkšķiem nav siksnas jāmaina :D varētu padomāt, ka tas maksā bez maz vai pusi no autiņa cenas un it kā tā būtu vienīgā probza :D
3000eur kategorijā visi nobraukti- a ko ta cilvēkam tagad darīt, ja nevar atļauties 15K par drapaku izdot, tad turpināt kājām staigāt? :D
Par spidometru arī atklāsme- ko ta tagad darīt? -atkal jāpērk drapaku no salona par 15K :D

OzYs
08-23-10, 23:48
es uzskatu taa - ja mauc, tad mauc, ja nee - etalons :) man mazlitraazhnieks tikai viens ir bijis - ford sierra 2.0. un nebija nemaz tik slikti, jamai pakaljas piedzinja :) paareejie 2.5 un uz augshu. miiljaakais autinsh bija e34 m5 ar 3.2 sirsninju. joprojaam miilu jamo :)

par darba auto nerunaaju, tie visi ir diizelji...

OzYs
08-23-10, 23:51
aa btw ir vaaleets arii ar m5 e39 - nav vairs tas :) shamam ja nemaldos 5.0l... man gan gadiijaas neveiksmiigs exemplaars ar automaatisko kaarbu :(

noname
08-24-10, 00:00
zem 3.0l benziins tas vispaar nav auto, bet lisapeeds :)

lol eksperts :lol:

remzijs
08-24-10, 00:04
Mana uztverē dīzeli nevajag pirkt ja nevar atļauties nopirkt ko labu, tas ir mans viedoklis...ja jau patiik var pirkt taas lamatas un tad čakareties ar viņiem.

Runajot par ekanomiju man ieprieks bija BMW e39 2002. gada 4.4L V8 Videjais patēriņš man darba dienas beigās bija +/- 10L Šobrīd braucu ar Passatu 1.9 TDI 2004. gada pilsēta man ta kaste rij 8-9litrus pa šoseiju 5,8L - 6,6L Nezinu kas tur par ekanomiju sanaak beigas ja man jamaina eļa pie katrām 10 štukam kas ar visu filtru maksaa ap 40ls, tad pie 50 štukam zobu siksnas ar visu pareejo, spriegotaaji utt kas maksa ne mazaak ka 350lati, ir veel visaadas nianses-ko es piekāšu.. Es labāk braucu ar četrlitrīgu BMW :ok: Es nezinu kas jums tie par autiņiem ar ko 100km var nobraukt iekļaujoties četros litros :D :D :D

OzYs
08-24-10, 00:14
lol eksperts :lol:

ierunaajaas cilvis kura vieniigais paarvietoshanaas liidzeklis ir pasha kaajas :D

remzij, 4.4 nav taa labaakaa izveele, bet tomeer tas ir bmw :)

gudolfs
08-24-10, 00:15
a bembjiem nekas nav jaamaina ? :damn:
nez tad jau labaak mersi...

noname
08-24-10, 00:19
ierunaajaas cilvis kura vieniigais paarvietoshanaas liidzeklis ir pasha kaajas :D

tavs iepriekšējais posts liecina par tevi, ka dzīvē esi lietojis 2, nu labi max 3 auto :D

OzYs
08-24-10, 00:21
man viens mazais mersis ir bijis 190 2.2 benziins. teikshu taa - nebija ne vainas... 4.4 e 39 ir dazhas iipatniibas kas maksaa daargi :)

OzYs
08-24-10, 00:22
tavs iepriekšējais posts liecina par tevi, ka dzīvē esi lietojis 2, nu labi max 3 auto :D

nestriideeshos ar autogjeeniju :)

Omnibot
08-24-10, 00:25
Kaut kāds BMW oftopiks bet OzYs tiešām ir braucis ar ekskluzīviem M5, e34 3,2 !!! un e39 M5 ar automātu !!! Bet nu tas tā :shura:

aspms
08-24-10, 00:30
Golf IV '01 1.9TDI- gada sākumā ar 3x pilnām bākām pamērīju vidējo- sanāca 5.4l/100km štrāse & pārdaugava 60% un 40% centrs

OzYs
08-24-10, 00:36
Kaut kāds BMW oftopiks bet OzYs tiešām ir braucis ar ekskluzīviem M5, e34 3,2 !!! un e39 M5 ar automātu !!! Bet nu tas tā :shura:

teicu tak ka neesmu paarliecinaats... 3.2 vai 3.8 bija jamam sirsninja. un btw bmw nav nemaz taa labaakaa izveele, man tagad kaut kaa sirdii japaaniishi ir ieguulushies :) piemeeram taa pati 626 mazda ar 2.5i 24V. labs auto un leets apkalposhanaa. vai Sigma piemeeram - limuziins :)

remzijs
08-24-10, 00:51
Nobraucu pusotru gadu ar to BMW un nomainiju bremžu klučus un elu paris reizes-jaatzist ka eļa nebija lēta "Longlife 01" litra cena bija ap desmit latiem, bet jamaina bija pie 25 tūkstošiem km... Neēsmu kaut kāds bmw fanatiķis, bet nu kaut kadi citroeni c1 un lupo vai kas te veel bija mineeti un pie tam veel dīzeļi..nu sorry džeki...neuzskatu ka tas būtu labs pirkums....

noname
08-24-10, 01:11
nestriideeshos ar autogjeeniju :)

izglītojies, ģēnij, par dzinēju tilpumiem un to atdevi :D :
viens (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_Type_R)
divi (http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-7)
trīs (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_S2000)

ā, un pie reizes pastāsti par savu braukšanas pieredzi ar dažādiem auto zem 3.0 l dzinēju :gygy:

Slammer
08-24-10, 09:34
Ko "eksperti" teiks par bendzīniekiem

VW Bora ~2000g 1.6 16V
Nissan Almera ~2000g 1.5 16V ?

Latish
08-24-10, 10:46
Ekspertu murgs! Tā vietā redzot ka autoram ir 3k naudiņas, nu nevajag sākt dzīt sviestu par lielajiem litriem, nobrauktiem dīzeļiem pēc kuriem šrots jau ilgojas, opeļiem un golfiem.

p.s. Mazlitrāžas bendzīna japānis līdz 1.8 ir lielisks kompromis no visiem aspektiem, kautvai Honda Civic - ļoti labi, prasti, ekonomiski un izturīgi aparāti...

remzijs
08-24-10, 11:43
Ap 4000Eur var pameklēt kādu BMW 320i vai 320D(ja tik ļoti to dīzeli gribās) 1998.-1999. gadam... bet var jau ņemt Civiku vai Boru :D :D :D

Tominjsh
08-24-10, 11:45
VW Bora ~2000g 1.6 16V

ja domaa pirkt, paarbaudi konkreetam eksemplaaram manuaalja otraa aatruma uzvediibu.. Mazajiem motoriem (nu vismaz visi maniitie ir bijushi 1.6) ir kaite, ka peec kaadiem 150-160k saak lekt aaraa no aatruma. Ir maniits vairaakaam + sludinaajumos. Nezinu vai golfiem ir kas liidziigs, pienjemot ka 1:1, tad arii tiem vareetu buus shaads gljuks.

Labots - aaam, atcereejos :) Tur bija 2 opcijas - kaarba vai arii motora spilveni. Simptomi vienaadi

A paaareejiem mega ekspertiem - paldies, pazviedzu!

Salvis21
08-24-10, 21:55
ja man jamaina eļa pie katrām 10 štukam kas ar visu filtru maksaa ap 40ls, tad pie 50 štukam zobu siksnas ar visu pareejo
Tāda gada auto ar 1.9TDI dziēju eļļu maina uz 15Tkm un siksnas uz 90Tkm.
Bora laba, ne tā lūztošākā, diezgan grabošs salons, dzinēju labāk 2.0, ēd to pašu, bet kustās bišku labāk. Aizmugurē nav daudz vietas :(

remzijs
08-24-10, 23:33
Tāda gada auto ar 1.9TDI dziēju eļļu maina uz 15Tkm un siksnas uz 90Tkm.
Bora laba, ne tā lūztošākā, diezgan grabošs salons, dzinēju labāk 2.0, ēd to pašu, bet kustās bišku labāk. Aizmugurē nav daudz vietas :(

Ir platā siksna un šaurā un tad ir atiecigs km skaits kad viņas ir jamaina.
Par 15km tev taisnība nedaudz kļļūdījos...

DeadmaroZ-TLOTL
08-25-10, 00:16
reno , pezo , citroen taas nav mashiinas , sapraatiigi cilveeki taadas nepeerk

volvo beidzaas ar 850 modeli , taalaak tas ir taspats reno

ja ripinaasi tikai pa pilseetas ielinaam tad gandriiz jebkursh auto buus ok un nebuus probleemas , bet tiko naaksies visinaaties pa zemes celiem saaksies taadi briinumi ka tik turies

piemeers ar topashu v850 , es miilu grunteni un aizmugureejos lielos sailenblokus mainiiju reizi gadaa , turpretii kolega braukaaja tikai pa asfaltu un tospashus sailenblokus mainiija reizi 3jos gados

saprotiet laudis tur debiilie slimie kapitaalisti sen ir aizmirsushi kas ir zemes celi un iznemot hardcore 4x4 autinus neviens cits sho slodzi nespeej tureet

PS

labi ir opeli ar ekotek biideliem , bet nu opeli jau neviens neuzskata par auto

Slammer
08-25-10, 08:51
A kā tie ECOTEC apkalpošanā? Un kā tie uzvedās pie 300k?

Ir braukts ar universāli Opel Astra Caravan 1.3 CDTI 2008. Ēd 4l/100km. Bet nu tā jau ir cita cenu kategorija.

Kaibinjsh
08-25-10, 09:31
Dienesta vāgens!

Mazda 3 HB Elegance 1,6 (NH2) (http://www.mazda.lv/mazda3.asp?sivu=esite&l=lv) vai Škoda Octavia FL Ambiente 1.9 TDi (http://www.skoda.lv/models/newoctavia/tech) Abiem komplektācija vienāda. Kuru izvēlēties? :confused: "Traktors" man liekās plašāks un ir ari braukts ar tādu. Par Mazda 3 tumša bilde.

Bender
08-25-10, 09:48
tev takš pašam braukt. ja dod darbs vai nav poh - ņem to, kurš vairāk patīk :)
nodokli pašam būs jāmaksā, ja autiņu tev ļaus lietot arī braucieniem uz mājām, tāpēc lētāk būs mazāks motora tilpums ;)

Kaibinjsh
08-25-10, 10:00
Pēc skata škoda izskatās prestižāka. Jap, Mazdai maksājums mazāks. Un nebūs arī tāds kā citiem kolēģiem (Lexus, Honda, Škodas, Citroen berlingo). :shura:

Tominjsh
08-25-10, 10:29
Dienesta vāgens!

viennoziimiiigi oktaavija, neskatoties uz to, ka mazdas salons man patiik labaak. Un traktors ir traktos + taa mashiina tomeer ir lielaaka ne tikai no aarpuses

Kaibinjsh
08-25-10, 10:39
Vāgens paredzēts primāri tikai manas pakaļas vizināšanai. Šaurība mani nebaida, pašam tak Fiesta. UN kā jau te teica, mazam motoram mazāk jāmaksā.

Tominjsh
08-25-10, 10:45
reekjini labaak, cik degvielas pats meenesii ieliesi :)

Bender
08-25-10, 10:59
i ko dod tas litrs uz 100km vairāk?

Aigars
08-25-10, 11:13
Neapēstu normālu saldējumu uz katriem 100 km. :D

Kaibinjsh
08-25-10, 11:23
Degviela pašam ļoooti reti sanāks liet. Un kantora autoparkā no jaunajiem vāgeniem tieši Škodas pirmās brauc remontēties.

Tominjsh
08-25-10, 12:00
i ko dod tas litrs uz 100km vairāk?

tikai litrs pat uz shosejas nesanaaks :)

kaut kaa par taam shkodaam iisti neticaas. Vairaak izklausaas peec "darba mashiinu" ierastajaam kaiteem...

Kaibinjsh
08-25-10, 15:23
tev takš pašam braukt. ja dod darbs vai nav poh - ņem to, kurš vairāk patīk :)
nodokli pašam būs jāmaksā, ja autiņu tev ļaus lietot arī braucieniem uz mājām, tāpēc lētāk būs mazāks motora tilpums ;)

1,6 un 1,9 starpības nav. Tad jau par pilnu programmu jāņem. un par 1,6 motoru sliktas atsauksmes (nez gan cik tas whatcar objektīvs).

Bender
08-25-10, 15:43
AutoBild testēja tieši pretēji - ar atļautiem 90km/h iet gandrīz uz gaisa :)

bet ja nav starpības, tad toč traktoru - pašam par apkopēm takš nav jāmaksā ;)

memorex
08-27-10, 16:34
Nelasiju visu topiku domāju ka daudzi jau kautko prātīgu ir ieteikuši, bet es pa 3k Ls paņemtu 2006-2007 Hyundai Getz (paliktu vel garantija 1-2 gadi) :ok:
Bet ja praktiskumu atmetam, tad jau laikam ņemtu kvatru vai kādu bumeru vai parketņiku :shura:

DeadmaroZ-TLOTL
08-27-10, 17:18
ahujenta taa garantija vajadziiga , barot tos negausiigos autotirotaajus :doh::doh::doh:

Hrjum
08-27-10, 19:10
Un apkopēs pie dīlera atstātu x3 vairāk nekā Ford fiesta/opel corsa pie Fedjas remontējot...

remzijs
08-27-10, 19:30
Te Latvijā vispār nav ko pirkt..pamekle mobile.de un aizbrauc pats pakaļ..

Aigars
08-27-10, 21:13
Te Latvijā vispār nav ko pirkt..pamekle mobile.de un aizbrauc pats pakaļ..:doh: Paskaties šābrīža cenas te un fāterlandē. :doh:

Tominjsh
08-27-10, 21:25
Nelasiju visu topiku domāju ka daudzi jau kautko prātīgu ir ieteikuši, bet es pa 3k Ls paņemtu 2006-2007 Hyundai Getz (paliktu vel garantija 1-2 gadi) :ok:

noteikti............ :doh:

remzijs
08-27-10, 21:25
:doh: Paskaties šābrīža cenas te un fāterlandē. :doh:

Tie kas grib lai pērk līzinga un apķilatus un atņemtus auto, varees lepoties peec tam ar pirkumu :ok: Esmu redzeejis ka džeki skruve nost turbines un maina detaļas utt... Ko te var nopirk, vieniigi lamatu konkreetu un tas ir viss...ja nu vieniigi peerk Getz :D

Aigars
08-27-10, 21:36
Mhm, un Vācijā autiņi ir kā tikko no konveijera noripojuši, tik riepas nodilušas bikuc... :shura:

remzijs
08-27-10, 21:59
Mhm, un Vācijā autiņi ir kā tikko no konveijera noripojuši, tik riepas nodilušas bikuc... :shura:

Nu nevajag pārspīlēt :beee:

spainis
08-27-10, 22:51
aga un trešdaļu budžeta atstāt ceļā un nodokļos? :emo:

remzijs
08-27-10, 22:58
Es jau to no zila gaisa neizzīdu, un nesāku te filazofēt par kaut kādu Vāciju..Bet lai paliek ka ir ;)

Hrjum
08-28-10, 13:30
To, ka Vacijā lielāko daļu auto turki tāpat kā šeit vietējie bāleliņi apskrūvē un "turbīnas samaina", gan aizmirsi pieminēt. Neba vācu pendža pats iekš mobile sludekļus liek, reti kad tā sanāks. Tie, kas 1ās rokas meklē, brauc pa vācu mazpilsētām un SPAR zinojumdēļus/lokālo presi čeko. ;)

kvazi
08-29-10, 10:21
Apskatījos dažus auto plačos, nav jau gluži tā, ka nekā Latvijā vairs nav.
Visnormālākie pagaidām izskatās 2000-2001. gada Mazda 323F un to pašu gadu Ford Focus, benzīnnieki un ar manuālajām kārbām. Dīzeļi traki skaļi.

P.S.
R-Eiropā ir iespējams uzpildīties ar gāzi? Vai tas tikai post-padomju republikās? (Būs jāpapēta gāzes sistēmas).

gena
08-29-10, 11:15
var var te kautko nopirkt, bet tikai no privātpersonas un no īpašnieka,
piemēram, es uz Ventspili dzinos :)
un bija tā vērts

kvazi
08-29-10, 11:43
Man "tikko no Vācijas/Francijas" liekas labāks variants, ja ir servisa grāmatiņa, vēsture ar vienu īpašnieku V/Fr un mašīna izskatās ok un braucot arī nekādus gļukus nemana. Nav nojāta pa LV ceļiem.

gena
08-29-10, 12:16
Man "tikko no Vācijas/Francijas" liekas labāks variants, ja ir servisa grāmatiņa, vēsture ar vienu īpašnieku V/Fr un mašīna izskatās ok un braucot arī nekādus gļukus nemana. Nav nojāta pa LV ceļiem.

jautājums vai Francijā/Vācija cilvim būs pietikusi nauda auto apkopēm un remontam, bieži vien pie mums par mašīnām labāk rūpējas nekā tur
nopirka paziņas no Francijas tautas vāgenu, nui orģinālais aķis vēl bija palicis, bet tāpat pāris kilo aizgāja uz tdi dzinēju un elektroniku, vācietis :)

Latish
08-29-10, 12:28
nopirka paziņas no Francijas tautas vāgenu, nui orģinālais aķis vēl bija palicis, bet tāpat pāris kilo aizgāja uz tdi dzinēju un elektroniku, vācietis :)

Spēj uzrakstīt saprotamā valodā?!

gena
08-29-10, 12:49
man tev nekas nav jāraksta normālā valodā:beee:

spainis
08-29-10, 13:05
Tas, ka mašīnai ir vecie vācu numuri nenozīmē, ka tā ir ievesta no Vācijas :emo:

kvazi
08-29-10, 13:09
Bet papīriem taču var ticēt, ne? Servisa grāmatiņai, vācu tehniskajai apskatei untml.?

uculs
08-29-10, 13:43
Jā servisa grāmatiņa tas ir kaut kas akmenī iekalts. Varu iedot tukšu, aizpildīsi pēc savas vēlmes.

kvazi
08-29-10, 14:08
Tad jau vienalga, vai pērk LV, vai DE.

Hrjum
08-29-10, 14:11
Ja pats no vācu pendzhas rokām atslēgas paņem, tad ir kaut kāda ticamība. Turkam servisa grāmatiņu uzcept, kā divus pirkstus ...

Ne velti servisa grāmatiņai mēdz līdzi dot/prasīt servissa čekus, lai palielinātu ticamības momentu.

kvazi
08-29-10, 14:17
Ok, no vācu pensionāra noteikti drošāk pirkt, bet neredzu īpašu starpību starp "tikko no Vācijas" un mašīnu, kas braukta LV (ja tai labākajā gadījumā tik pat daudz dokumentu/papīru kā vācu mašīnai).
Uz Vāciju braukt meklēt auto bāāigi negribas.

kvazi
08-29-10, 14:28
jautājums vai Francijā/Vācija cilvim būs pietikusi nauda auto apkopēm un remontam, bieži vien pie mums par mašīnām labāk rūpējas nekā tur

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

gena
08-29-10, 20:56
vienīgais ko var droši zināt no servisa grāmatiņas ir pirmā saimnieka dzimums :D
tā grāmatiņa ir un paliek tikai papīrs
vienīgais, ja cena nebūs "pa lēto" tad var drošāk justies,
ka ievestais auto nav nojāts un dauzīts
ir sadarbības partneri nopietniem plačiem Vāczemē,
tie tad arī parasti ir oficiālie auto izplatītāji un servisi - tad ir mazāks procents iekrist uz lielajiem remonta izdevumiem
piemērs, kad no vācu - latvijas sadarbības partnera paņem latvijas placī toyotu un bēda maza ar auto, bet cena augsta

gena
08-29-10, 20:56
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

tu vari normālā valodā uzrakstīt? :D

Latish
08-29-10, 20:59
Vienīgais labums DE mašīnām pret LV ir tas ka vācijas autiņi nav sapuvuši un nav izdauzīta ritošā, jo ziemā nekaisa sāli uz ceļiem un nav tādu bezceļu kā pie mums.

gena
08-29-10, 21:31
arī taisnība!

Wallaby
08-30-10, 06:09
Pirms kāda gada kolēģis nolika tiesības, protams, uzreiz ir jānopērk mašīna. Lēti, ka tik ir.
Izvēlējās pirkt Vācijā no pazīstama večuka viņa VW Passat. Lēti, pa 400 eur, kaut gan tepat bija pieejams tāds pats Passāts pa 400 Ls.
Rezultātā izmaksas:
- aizbraukšana uz turieni (ar bračkas auto);
- mašīnas iegāde;
- tur jāiziet tehniskā izbraukšanai no valsts;
- atbraukšana (gan viņam, gan bračkam);
- dokumentu/ numuru pārrakstīšana/ piereģistrēšana;
- te jāiziet tehniskā;
- kaut kādu hadenes detaļu nomaiņa, jo te viņu neizlaida cauri ar pirmo reizi;
- te jāiziet tehniskā otrreiz;
- signalizācijas ielikšana.

Un kas bija lētāk? :D

gena
08-30-10, 09:59
vo tas jau ir pilnīgs sviests :D

jonyz
08-31-10, 22:30
Peec manaam domaam labaak panjemt kaadu benziinieku ne mazaaku kaa 2.0 litru dzineeju un gaazi iekshaa,tagad 4 paaudzes gaazes iekaartaam apriikots autinjs straadaas tapat kaa uz benziina braukaajot(pats pabraukaaju ar paziistama A8 4.2 -tikai pozitiivas emocijas),savam A8 veel pagaidaam neesmu ielicis(nav tik daudz jaabraukaa,iztieku ar benziinu),bet pazinja ar 50 litru balonu nobraukaa 350-450 km -tas ir Riga-Jekabpils turp un atpakalj vinjam izmaksaa 16 ls,attieciigi nopeerkot kaadu vienkaarshaaku autinju izmaksas buus veel vismaz 30% mazaakas.

DeadmaroZ-TLOTL
08-31-10, 22:35
tu tikai aizmiri pateikt ka shiis iekaartas cena ir 700-1000Ls :D:D:D:D:D:D

pa 1000ls var nopirkt ap 1300l benziina un pie videejaa pateerina 10l/100km nobraukt 130 000km :D:D:D:D

jonyz
08-31-10, 22:39
Uz 8 cilindriigo izmaksaa 600 ls,attieciigi uz 4 cilindriigo buus veel mazaak.

Dzy
08-31-10, 22:41
... pa 1000ls var nopirkt ap 1300l benziina un pie videejaa pateerina 10l/100km nobraukt 130 000km :D:D:D:D
Viena nullīte par daudz - 13 000 km :)
P.S. Vai pārliki karšu serveri uz ietilpīgāku?

DeadmaroZ-TLOTL
08-31-10, 22:43
aa nu re kriize biku cenas vietaa nolikusi , bet 500ls tas ar ir padaudz shajos laikos :shura::shura::shura::shura:

DeadmaroZ-TLOTL
08-31-10, 22:45
Viena nullīte par daudz - 13 000 km :)
P.S. Vai pārliki karšu serveri uz ietilpīgāku?

ups ;-)

PS

neponel ko tu gribi no servera?

Ja par jauno serveri , tad nee , viss procesaa

smartdevil
09-01-10, 00:55
Njā nu izbraucām šodien beidzot testa braucienu ar Škodas 1.4 turbo benzīnu(Yeti) un 2.0l diizeli 140zs versiju(Superb). Kā diena pret nakti. Lai arī 1.4 benzīnam ir tā tubīna un braukšana nav tā sliktākā. Bet uz apdzīšanu virs 100km/h ir jūtama bremze tā nopietni. Draudzene mobēdistu dzinot sajuta, ka fūri priekšā vairs nevar riskēt. Baigi lēni uznjem ātrumu virs 100. Līdz 100 ir ok. Varētu teikt, ka pilsētas probkām tādu motoru/svaru var, bet šosejai neder. Tad jau esošais Opel Astra svars + 1.6 ir labāks. :D

noname
09-01-10, 07:43
apdzenot pamēģini štepselēt zemākos robos, mēdz palīdzēt uzņemt ātrumu :D

smartdevil
09-01-10, 11:27
10 gadu pieredzees domāju ka pietiek, lai saprastu kas ir kas ;)

Ivchiks
09-01-10, 11:34
apdzenot pamēģini štepselēt zemākos robos, mēdz palīdzēt uzņemt ātrumu :D

Ar konkrēto šujmašīnu neesmu braucis, bet pieņemu, ka 1,4 turbobenzīnam virs 100km/h zemākā robā likt nav jēga, optimālais griezes moments sen jau aiz muguras :D

smartdevil
09-01-10, 11:42
4 robs jau pie 80 prasa pārslēgties.

Bender
09-01-10, 12:30
ta mazliet jāpiemet un jāpaņem eksemplāru ar 6-pakāpju manuāli ;)

piem. Renault Traffic 6. robā tik pie 100-110 ir jēga štepselēt - savādāk apgriezieni pa zemu :)

tiem mazajiem turbo ir viens mīnuss - lielākos mīnusos pečka nespēj piesildīt pat mazo klasi, kur nu vēl Yeti izmēru autiņu.

smartdevil
09-01-10, 13:09
Tāpēc Škodas Superb esot iekša papildus vēl gaisa sildīšanas spirāles. Tjip kaut kā tā.

gudolfs
09-01-10, 14:13
Esmu braucis ar jauno oktaaviju un iespaids bija, ka seezhu konservu bunzhaa... turklaat uz Vaacijas baanjiem visi taam shkodaam brauc garaam... :D

Lai gan nedomaaju, ka C klases MB būtu īpaši labāka izvēle no komforta viedokļa.... vai tad volvo s60/s80 ir īpaši dārgāks par to superb ?

ps. vispaar prikt jaunu auto ir diezgan izšķērdīgi, ņēmot vēro to, ka 3-4 gadus vecs maksā 50% mazāk!

Bender
09-01-10, 14:33
kurš to nav izbaudījis uz savas ādas nekad nesapratīs. ja rosība ļauj, tad tikai jaunu, lai arī klasi zemāku ;)

a par bāni - ir starpība vai tev fiksi jānoskrien 50km ar tiem 160-180km/h vai tev ir jānobrauc 500km ar tiem pašiem 150-180km/h. kkas man liek domāt, ka tādā tempā noskrieti 500km padarīs šoferi par iz*****u jāņogu :)

gudolfs
09-01-10, 14:46
esmu izbaudiijis un joprojaam nesaprotu... :D

Katraa zinjaa ekonomiska pamatojuma tam nav.

Bender
09-01-10, 15:07
tad kad PATS nopirksi, nevis tikai brauksi ar svešu nullīti, tad nāks pāri tev arī apgaismība :D

Kubā "ekonomiskais pamatojums" ir uzspiests - bet nu rupji var vilkt paralēles, ja visi būtu vadīti tikai ekonomiskiem aspektiem.

smartdevil
09-01-10, 15:56
Vairs nav korekti salīdzināt jauno Superb ar Oktavia. Tas vairs nav vecais pasātveidīgais. Tā jau ir cita klase.
Volvo ir krietni dārgāks kopā ar ekstrām. Mums jau tā ir pārforsējums cenā uz 10tk eiro kā bija paredzēts. Bet 30tk eiro par pilnas komplektācijas Superb ir diezgan salda cena par limuzīna klasi. Otrs variants ir ņemt Volvo s80 lietotu. Bet tas ir jaunas Oktavia cenā. No kuras ikmēnesi 105 lati aiziet. Un bez garantijas, kā arī Kasko pašiem jāsedz, arī remonti un ikmēneša "elpošanas nodoklis" par mašīnas izmantošanu privātām vajadzībām - Ls70:doh: Pretēji par Superb firmai jāatdod tikai 30% no kopējā mēneša maksājuma un kādus 6tk. eiro skaidrā.

Kāds nezina baumas kā ir iecerēts mainīt to nodokli?

gudolfs
09-01-10, 16:24
Var jau mašīnu nomāt no firmas par 1Ls gadā.... gribeetu zinaat, vai taa var ? :D

Bender
09-01-10, 16:30
čujs, ka tagad ieviesīs sistēmu, kā Igaunijā - katram autiņam sava grāmatiņa ar ceļa zīmēm, kur tiek fiksēts viss nobraukums. tiklīdz nobraukums atšķiras no uzņēmuma definētā galapunktā, tā uzreiz ieslēdzas "takse" par kuru maksā lietotājs. Tiesa Igauņos ir iespēja maksāt "fiksētu abonementu", kas automātā atbrīvo no km rēķinašanas un ikmēneša atskaišu veidošanas. mums laikam arī kko līdzīgu sākumā gribēja ieviest, bet atdūrās, ka nav kas kontrolē.

iznomāt par Ls 1 gadā nedarbojas jau tagad - pārāk viegli piešūt izpilddirektoram/uzņēmuma vadītājam/atbildīgajam apzinātu uzņēmuma vadību ar nepamatotiem zaudējumiem un attiecīgi nodokļu krāpšanu.

Kashelz
09-01-10, 17:26
Man te jautaajums, te ir kaads normaali zinosh cilveeks par bendziina dzineejiem, uzbuuvi, specifikaciju, par ta parbuveem, eksperimentiem utt. Tuvaka vai talaka nakotne ir doma vienu dzineju parbuvet, bet isti nav skaidrs ko un kaa, pietrukst nedaduz zinashanas, vairak praktiskuma tadas lietaas. :)

Principaa dzineju paarbuveet uz citu tilpumu, kompresijas pakaapi, lielaakiem cipariem jaudas zinjaa :D

Wallaby
09-01-10, 17:39
Gan jau ir, bet dzinēja pārbūvi apspriest te, šajā forumā? Ej tak uz poweru, tur speci ir pa pilno. Jeb tas būs dzinēja OC?

Kashelz
09-01-10, 17:45
Poweraa 95% ir tikai tukshu ****eeji, tapec shad tad der apjautaties citur, vietaas kur nemaz negaidi ka kaads zinosh ir. Un jaa, tur diezgan speciigs OC domaats ir :)

aspms
09-01-10, 17:54
iekš celicaclub grozās tāds firefox (http://celicaclub.lv/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1115), kas tiešām rubī fišku par tādām lietām. ;)

Kashelz
09-01-10, 18:00
iekš celicaclub grozās tāds firefox (http://celicaclub.lv/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1115), kas tiešām rubī fišku par tādām lietām. ;)
Uh, paldies, vismaz kaads cilveeks kas kko saprot un nerunaa tukshu :ok: Varbut ir iespeeja uzzinat jama epastu? Nu lai nav speciaali jaaregojas foruma, ka neka man tada auto nav.

aspms
09-01-10, 18:06
Uh, paldies, vismaz kaads cilveeks kas kko saprot un nerunaa tukshu :ok: Varbut ir iespeeja uzzinat jama epastu? Nu lai nav speciaali jaaregojas foruma, ka neka man tada auto nav.

viņam jau arī nav cecīlijas :D reku jamā personīgie braucamie:
http://www.hotcars.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=56&src=/supra
http://www.hotcars.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=56&src=/m3

bet varu uzjautāt kādas koordinātes jamam ;) (latviski arī runā :D)

Kashelz
09-01-10, 18:17
BMW, naiss :ok: S50B32, 3.2L, EURO spec, tas ir kkas uz ko liidziigu parastu dzineeju gribu buveet, ta ka iespejams tiesham daudz ko zin, paldies jau ieprieksh par epasta uzzinashanu :ok:

Kaibinjsh
09-03-10, 11:17
Nepieciešami "ekspertu" padomi auto uzglabāšanā.

Darba traktoru turēt maksas stāvvietā (stāvvieta neuzņemas atbildību, kā jau visas) vai vienkārši pagalmā? Rajons Krasta masīvs. :emo: Manu papelacu 2 gadus neviens nav aizticis (cikt ur spļāvieni un klauvējieni pa koka virsmu) un tāpat kaimiņiem. Vienīgi pavasarī viens BēEmVē bij bez spoguļstikliem palicies. Traktors pagaidām nemarķēts (nav ar kantora reklāmām aplīmēts), kaskas nav. Materiāli atbildīgs ir lietotājs. :shura:

hero
09-03-10, 12:18
kasko viss pārējais ir sūds....

Bender
09-03-10, 14:11
kasko sanāks lētāk par stāvvietas abonementu ;)

Kaibinjsh
09-03-10, 14:44
Vai tad es varu apdrošināt sava darba devēja īpašumu? :eek:

Hrjum
09-03-10, 15:08
Ja darba devējs neiebildīs, tad jā. Saki lai novelk no algas sanāks -PVN

Kaibinjsh
09-03-10, 15:22
Vot tev "labums". Vēl valstij par tādu vēl nodokļus jāmaksā. :emo:

Bender
09-03-10, 17:49
var atstãt darba devêja stãvvietã. tad nevienam nekas nebüs jãmaksã

Instigater
09-03-10, 18:27
Tad tas būs darba ņēmēja labums no darba devēja, kas apliekas ar iedzīvotāja ienākuma nodokli. :emo:

kvazi
09-06-10, 10:43
Šobrīd tiek apsvērta Opel Astra 98-06 modelis vai 3. sērijas BMW. No Forda daži praktiski cilvēki atrunāja.

Kaibinjsh
09-06-10, 11:31
Un kādu Fordu biji nolūkojis? :shura:

kvazi
09-06-10, 11:49
~2000.g. Focus.

brachkapc
09-06-10, 17:47
Šobrīd tiek apsvērta Opel Astra 98-06 modelis vai 3. sērijas BMW. No Forda daži praktiski cilvēki atrunāja.

es peec pieredzes tev labaak ieteiktu vektru opel 1.7tdi

zemith
09-06-10, 18:17
Turies tālāk no BMW. Viņiem motori nav elastīgi, līdz ar to, braucot ekonomiski jaudas nekādas nav(pilsētā braucot ekonomiski). Opelis arī nav tas, ko vajadzētu ieteikt. Ja vēlies tādu lielāku mašīnu un lētāku ekspluatācijā, tad skaties uz, piemēram, Volvo 850 turbodīzeļiem. Tiem ir 5-6l pa trasi uz 100km + komforts un ziemā turās uz ceļa. Arī tāds palielāks ir Audi 100 ar 2,5TDI, bet tiem patēriņš ir 6-7l pa trasi.

Ja nevajag lielu mašīnu, tad var mest acis uz Audi A3, jebkāda veida dzinēju, viņi visi tādi mazi un ekonomiski. Arī Mazda 323 ir laba iespēja. Kādu korejieti arī var, izskatās, ka tie ir diezgan izturīgi, jo servisos tādi nav manīti.

kvazi
09-06-10, 18:29
Lielu nevajag.
Par ekonomiju runājot - nezinu gan kā ir dzīvē, bet pēc ražotāju pašu datiem pilnīgi visi apsvērtie varianti ir ap 8-9,5l pilsētā un 5,5-6,5 uz šosejas. Golfs ēd tikpat, cik BMW 318 (tā viena litra robežās).

~2000.gada 323 it kā redzētas normālā stāvoklī, A3 par tādu pašu cenu nav pētīti, bet sanāk uz ~96. gada.

remzijs
09-06-10, 18:39
Ak vai !!! :doh:

shteecers
09-06-10, 20:11
un tam A3 atsaites utt ritošajā varēsi katru pusgadu kaut ko mainit.. (a3,a4,a6) ir pasudigas ritošās.. vienvardsakot prieksh lv pašvakas..

pašam a6 c5 (pirms pusgada tika viss nomainits ritoshaja) shogad uz TA jau pašķidis puse (jamaina, ķegas, paris buksites un ataistes)

salidzinito ar E39 neko nemainiju ka tikai divas bukses..

tā jau labak njem žopeli, detaļas letakas ritošā ok ja nav no****s tad ir normals braucamais un nekādas vainas (vienigais tas imidžs opelim nav tas labakis)

kvazi
09-06-10, 20:16
A3 ritošā nav tā pati, kas 4. golfam?

shteecers
09-06-10, 20:18
hvz piemirsis vai bija golfam lidziga ritošā vai arī nē tikai acerejos to ka kaut kadiem vw pasātiem ~99 gadi laikiem un ap tiem gadiem ir tā pati sūdigā ritošā..

remzijs
09-06-10, 21:06
Var jau mani te diskriminet un likt mīnusiņus un nez kā izteikt savu nepatiku, bet nu murgus te vissi runaaa.. :D

shteecers
09-06-10, 21:13
tad runā tieši nevis bla bla bla es labs jus slikti :shura: (par manis teikto varat uzprasit katram kārtigam automehaniķim visi teiks ka tie audi un vw modeļiem ir sudigas ritošās)

gudolfs
09-06-10, 21:26
visiem audi a3,a4,a6 ? Vai tikai tiem, kuri iet pa ~3k eur ?

shteecers
09-06-10, 21:31
nu visi A6 C5 modeļi pajat pa 3k euro vai pa 6k euro(man ir vertiba uz ~6k eur plist uz nebēdu), tā pat viss vecie pirmas paaudzes A4 un A3, jo ritošā ipaši gadu laikā nemainijas.. nakams paaudzes A6(C6), A4(8E), A3(8P) mainijas ritošā un ar tām nav tik lielu bēdu..

nav ari jauztver tik biedējoši, katra mašinas plist viena vairāk otra mazāk, šajā gadijuma auģukiem tie modeļiem ritošās ir šavkās nekā kaut kadiem bmw e39, e46, vnk lv ceļiem tas ritošas mazāk tur, un kā servisnieki saka, nav pat jegas likt orģinalas detaļas ta pat šķist arā..

pagalms
09-06-10, 21:31
C5/B5

remzijs
09-06-10, 23:00
C5/B5

Riteņa mīšanu atbalsti??? :D

Aigars
09-07-10, 00:06
remzijs, suicīdu atbalsti?
iesaku noprovēt... :doh:

Edgar
09-07-10, 10:03

Savulaik sanāca pabraukāties ar 2000. gada Astru (1.6 vai 1.8 neatceros). Viss jau ok, braukt var, ekonomiska [ēd 4.5 l], par ērtībām nesūdzos.
Taču problēma ir jaudā, 55 zirgspēki man šķiet par maz.

Nu Bembis ir Bembis. Ja labi pieslīpē, tad iet kā zvērs un parasti, ja maina detaļas, tad maina vairākas reizē, lai atkal kalpo 3 gadus bez problēmām. Par ekonomisku es savējo 525. to nesauktu. Normālas detaļas dabūt ir ļoti grūti, arī meklējot pašā Vācijā.

Kaibinjsh
09-08-10, 12:46
Nu eksperti! Vai kāds īrē garāžu? Skatos man tuvumā labi piedāvājumi (par stāvvietas cenu un pat lētāk). + ir tas ka ir bedre un var savu papelacu apčibināt, nesvarīgas mantas nolikt. - pagaidām neredzu, caurlaide tāpat ir un sargs ar kaut kāds vazājās. Bet za to vāgens ziemā nav jāskrāpē un no kupenas jāizrok.

Un pats galvenais, garāžā var ar džekiem pasēdēt :shura:

Par auto izvēli, ņem kas lētāks, visi tāpat jāremontē. Autiņš nav sieva, vari pardot un paņemt citu.

CaMaRo
09-08-10, 20:59
Vai ielikt gāzes balonu un cerēt, ka zibens iespers.
Vai arī šādus garāžas priekus noprovēt:
Krievu modē (http://www.youtube.com/watch?v=jSe9M18SZNs&has_verified=1)

Edgar
09-09-10, 08:39
Hmm, reāli var sprandu atlaust, sūds par dibenu. :doh:

smartdevil
09-09-10, 11:39
Bija runa par to, ka kursh tur mugurkaula skriemelis lidojot aaraa. Taakaa varbuut labaak neieteikt. Ja nu kaads idinjsh izlasa. Kaut gan dabiigaa atlase.... :shura:

ens
09-09-10, 11:55
Nu eksperti! Vai kāds īrē garāžu? Skatos man tuvumā labi piedāvājumi (par stāvvietas cenu un pat lētāk). + ir tas ka ir bedre un var savu papelacu apčibināt, nesvarīgas mantas nolikt. - pagaidām neredzu, caurlaide tāpat ir un sargs ar kaut kāds vazājās. Bet za to vāgens ziemā nav jāskrāpē un no kupenas jāizrok.

Par auto izvēli, ņem kas lētāks, visi tāpat jāremontē. Autiņš nav sieva, vari pardot un paņemt citu.

Hā, hā, man jau šitajā ziemā bija zb garāžāi priekšu rakt vaļā.. pagalmā turot vismaz pfiga, līdz durvīm attīri, un gāzē pa kupenām laukā..:D:shura:

Bender
09-09-10, 12:54
sūdīgākais ir tas, ka lāpsta parasti ir iekšā garāžā :D

Kaibinjsh
09-09-10, 14:28
Tad brauc ar trolejbusu, nevis rok. Varu rakt un varu nerakt :D Un lāpsta man ziemā dzīvoklī stāv. Pēc tam gan papelacā atstāju. Jo sieva ar kolēģi savā darba stāvvietā arī pirms mājās braukšanas dabūja parakties.

kvazi
09-10-10, 14:39
Kā 3. bmw ir remontā? Nav visādas dārgas fīčas, piemēram, lai nomainītu spuldzi, jāceļ motors ārā?

Edgar
09-10-10, 14:46
Kā 3. bmw ir remontā? Nav visādas dārgas fīčas, piemēram, lai nomainītu spuldzi, jāceļ motors ārā?

Es varētu pateikt par 5. BMW, ja interesē. :cool:

Hrjum
09-10-10, 21:09
būtu jāsāk ar to kurš 3er (kura gada)... E36 remontizmaksas tomēr atšķiras no E90...

kvazi
09-10-10, 21:33
95-97. gads.
Bet Audi A3 ir ticamāks variants, būs ar kādu jāizbrauc.

OzYs
09-11-10, 10:53
mana 2.8 e36 zhurka bija padaarga uz remontiem... pa siikumiem, bet visu laiku :) *****ala un paardevu

Salvis21
09-12-10, 19:58
Audi A3 būvēts un Golf 4 bāzes, piekare prasta un izturīga. Šajā auto 5 cilvēkiem vietas īsti nepietiks.

kvazi
09-12-10, 20:16
Pagaidām vajag 2 cilvēkiem.

CyberGhost
09-13-10, 12:29
Viatad A3 nav tā pati hujovā alumīnija piekare kas A4? :emo:

ens
09-13-10, 19:12
Viatad A3 nav tā pati hujovā alumīnija piekare kas A4? :emo:

nē. ritošā lielākoties 1:1 ar golf4

dogMa
09-16-10, 09:18
BMW E36 vispār ir vienkārš ka pilsētas žurka. Detaļas lētas, īpašas slimības nav, bet neieteiktu ņemt 1.8tds dzinējus. Benzīndzinējus 1.6 un 1.8 tikai, ja ir jaunā tipa dzinēji (pēc 95. gada), bet tāpat patēriņš īpaši neatšķirsies no kaut kāda 2.0 vai 2.5, protams, ka atkarīgs no kājas smaguma. Ieteiktu ņemt E46 2.0d, ekonomisks, pietiekami ātrs. Vienīgā slimība ir dempferis, kurš ir dārgs, bet, ja nomaina uz jaunu (protams, ja vispār nobeidzas), tad brauc bēdu nezinot.
Lielākoties E36 ir nobraukti. 2.5tds dzinējiem ir problēmas ar augstspiediena sūkņiem, kas arī nav lēts prieks.
Ai.. Ko es vispār rakstu par dīzeļiem, man riebas dīzeļi :shura:

Wallaby
09-16-10, 09:56
Sievas E36 316 trīs gadu laikā ir nomainītas tikai divas sviras hadenē (2x15+darbs), stūres reika (50+darbs) un lambda zonde (48+darbs) (protams, neņemot vērā eļļas un riepas). Viss. Kapā nejēgā. Tiesa gan, divās vietās prasās jau krāsošana, rižais iemeties.

P.S. Bet nu nelūzt nekas varbūt tādēļ, ka nav nemaz kam lūzt - kondicioniera nav, elektrologu nav, praktiski nekā nav. Vienkārši mašīna un viss.

kvazi
09-17-10, 13:12
Vai, pērkot auto ar signalizāciju (un/vai) imobilaizeru, tos var droši lietot kā ir, vai kas jāpārprogrammē/ jānomaina signāli/kodi?

Bender
09-17-10, 13:23
jebkurai normālai siģenei kods ģenerējas katru reizi, kad tiek nospiesta poga.
problēmas var būt, ja ieprieksējais saimnieks ir pieprogrammējis vēl kādu pulti klāt, par kuru tev noklusē.

cedgars
09-17-10, 13:31

Viss ļoti ērti un vienkārši nomaināms.
Detaļu cenas atkarībā no virsbūves tipa. Kupejai būs dārgākas virsbūves detaļas nekā citām bundžām. Bet tā- detaļas pieejamas un maksā salīdzinoši ok.

memorex
09-19-10, 14:47
Bij man arī E36 318is, krīzmobīlis, apmainiju visu pakaļējo tiltu (30Ls) pats mainiju, tik servisā savirzi taisiju, logu mainiju 2,50 pats ieliku. Ekonomisks,lēts uzturēšanā, respect rajonā :cool: Personīgi man labak patik nekā 3golf vai kautkāds 80 audiks, bet kopumā pusaudzu mašīna, šaura, zema, nav vietas :shura:

Instigater
09-19-10, 19:11
E36 neiesaku nevienu tds, 1.7l vispār neies, bet 2.5 ekonomijas nebūs nekāds, jo 95%, ka lauku pāķis viņu arī attiecīgi būs neuzutrējis (dīzelis taču), kā pienākas un būs jāremontē viss pēc kārtas. Ļoti foršs E36 ir 16vārstu 1.8l dzinējs. Bet, ja godīgi, tad labākais E36 ir kompoc 318ti (ar nogriezto pakaļu). Īstenībā ērtāks un praktiskāks nekā sedans, tiesa, ir cilvēki, kuri neprot viņu novaldīt (ļoti viegla aizmugure ar vienkāršoto E30 piekari), un kuriem nepatīk panelis, jo tas ir unikāls. Problēma gan būs labu atrast, jo pārsvarā šo izvēlas Eiropas studenti un iepriekšējā dzīvē viņiem nav bijusi tā saldākā. A 140 lopiņi uz to svaru ir pietiekami, lai slapjā laikā negribot 2.robā spolētos un uz vantenieka salaidumiem pat 3.robs izspolē, kas tiek mīts augšā no Muitas ielas.

Wallaby
09-20-10, 10:50
Inst, nevajag kompaktu ieteikt parastiem cilvēkiem - viņam tā pakaļa (tās neesamība) ir pārāk viegla, tādēļ pie 100 km/h + mūsu rises un šo mašīnu ir diezgan grūti kontrolēt. Pats esmu mēģinājis, jā, nēsā pakaļu ne pa jokam. Nepieredzējis braucējs dēļ šīs nemašīnas var vispār atteikties no brenda.

Tiem, kas nav tankā - rekur salīdzinājums:

BMW E36 parasts sedans
http://moddings.lv/images/2010/09/e36sedan.jpg

BMW E36 parastā kupeja
http://moddings.lv/images/2010/09/e36coupe.jpg

Un kompakts - mašīna ar "nozagtu" bagāžnieku. :eek:
http://moddings.lv/images/2010/09/e36compact.jpg

Aigars
09-20-10, 12:12
Tā nogrieztā bagāžnieka dēļ izskats... :doh: Un ja vēl E46 ar tām idiotiskajām lampām. :emo:

kvazi
09-20-10, 12:40
Cik sarežģīta/dārga ir turbīnas maiņa (ja kas noplīst) Audi A3 1.8T motoram?
Nedaudz pabraukājos, patika. :shura:

Engineer
09-20-10, 12:46
Tu vēl neesi neko nopircis un jau prasi cik maksās remonts. Kārtīgu diagnostiku pirms pirkšanas vajag iziet, lai mazāk pēc pirkšanas būtu jāgulda iekšā.
un par turbīnām - tas remonts nevienam auto nav lēts..

kvazi
09-20-10, 12:48
Tev nešķiet normāli pirms pirkšanas noskaidrot, vai spēsi auto uzturēt/remontēt?

Kāds var ieteikt labu servisu Rīgā, kur veic diagnostiku?

Instigater
09-20-10, 12:52
Turbīnas tagad ir lētas, lietotas un vēl ejošas var pa 25Ls dabūt a nomaiņa tur tikai 6 skrūves + blīve + žņaugs = Kādi 15Ls.

Wallaby, kompots, īstenībā vadās ļoti līdzīgi E30, par kura vadāmību gan neviens diži nesūdzas. Toties E46 kompotus gan visus uz presi - nedrīkst tas kroplis bojāt auto marku!

Engineer
09-20-10, 12:53
viss ok, bet ļoti pesimistiski izklausās :):ok:
un kāpēc tieši turbīna? 1.8T ir raksturīga turbīnu nokaušanās?

kvazi
09-20-10, 12:59
Tieši par turbīnu interesējos tikai tādēļ, ka tas ir vienīgais, par ko nav skaidrs A3 komplektācijā.
Pārējās lietas ir skaidras.

Ja A3 (pieļauju, ka tā pati turbīna ir arī Golf GTi) turbīnas īpaši neplīst vai arī plīšanas gadījumā remonts ir lēts, tad uz ne-Turbo motoriem nav ko skatīties.
Bet, ja mēdz plīst vai remonts maksās, piemēram, 400-1000 ls, tad varu mierīgi braukt arī ar 123 hp.

UPD.
Jauna A3 turbīna maksā uz 900 ls.

Instigater
09-20-10, 14:13
Jauna TDS turbīna tikpat, bet tas jau neliedz bmwpowerā nopirkt lietotu.

spainis
09-20-10, 18:34
šitiem nāca tak KKK K03 tjurbo ļurbo, jaunu tādu pašu nav vērts likt, jāliek K04 vai K03/04 hibrīds, moooore powa :D

un protams, veco turbīnu var restaurēt, +-180Ls, bet tad ar gadās, ka restaurētā atkal nokaujas

ja spārniņi taisni ebay'ā var iepirkt rem. komplektu un samainīt buksītes un gumijas pats

gena
09-23-10, 23:59
es nelasīju šito visu penteri, bet vai nu audi vai citroen,
abiem ir perfekts cinkojums
vismaz kaste nesarūsēs uz skati
par jaunākiem - pofig, ka tik ir nauda :)
tā būs vajadzīga :D

kvazi
09-26-10, 10:40
Ja pirms pirkšanas auto ved uz pārbaudēm (Auto Union vai Iglitā, kuri esot normāli servisi), varbūt ir kādi konkrēti cilvēki, kas tur (labi) strādā? Iglitā ir vairāki boxi, no kuriem daži labāki, daži sliktāki?

Instigater
09-26-10, 14:01
Ja rokas neaug no pakaļas un gribas eksperimentēt, tad vecās vietā gan jau var uzskrūvēt Garret VNT sērijas turbu, tikai tad spāriņiem vadība uz spiedienu/vakuumu būs jātaisa papildus. Bet nu tad auto izmainās radikāli. Tas ir tāpat kā salīdzināt Pentium 4 ar Core2 Duo.

spainis
09-26-10, 15:17
tik ķīseļa VNT nav īsti piemērots augstām EGT, kas būs modernā bendzīna dzinējā

Instigater
09-26-10, 17:42
Apšaubu tavu teoriju, jo arī mūsdienu benzīna dzinējiem ir VNT turbas.

spainis
09-26-10, 17:58
kam? standartā mūsdienās tikai Porsche 911(997) nāk

bendzīna motoram EGT bieži ir 1000 un vēl vairāk grādi, ķīselim tās temperatūras parasti grozās max ap 850 grādiem, protams, ja vien nav kārtīga smoke machine

Arnis2002
09-27-10, 12:31
kur aizdzīt autiņu rīgā uz diagnostiku pirms pirkšanas ? ;)
kādi ieteikumi - lētāk , labāk ! :D

Ivchiks
09-27-10, 14:45
kur aizdzīt autiņu rīgā uz diagnostiku pirms pirkšanas ? ;)
kādi ieteikumi - lētāk , labāk ! :D

VAZ vai Maybach?

teach
09-27-10, 16:36
Es arī liktu uz Golf4 vai A3 ar 1,9TDI/

Arnis2002
09-27-10, 20:07
V 70 volvo. :)

sharix
09-27-10, 20:19
Volvo nekur nav jādzen, izlasi manu postu par V70 un ar to arī pietiks ;)

kvazi
09-27-10, 22:15
Audi 100 C4? Kāpēc?

shteecers
09-27-10, 22:19
neko negribas diskutēt, bet nesen arī paķēru vienu krīzinieku, pamat punkti pēc kā izvēlējos autot bija, ikgadejais nodoklis cik bus jamaksa, reālais patēriņs mašinai, cik +- pamatdetalas varētu maksāt ja kaut ka snobruk, + lai ir daudz maz pajauna mašina gribējas iekļauties ne vecāku par 2000g. un BENZĪNA nevis dizeli, un lai pec skata ir vismaz ciešama, un galu galā paņēmu škodu fabia 1.4MPI, reālais patēriņs pa pilsētu no 6.5 - 7.5L, pa šosi no 5.0 - 6.0 (6.0 tikai tad kad brauc pa reljefainu teritoriju + 3/4 cilvēki mašīnā), diezgan ok, jaudas protams nekādas, bet vismaz mašina daudz maz ok. (nopirku par 1.5k Ls)

kvazi
09-27-10, 22:20
bide, bet Audi 100 taču nav ne mazs, ne ar zemu patēriņu.

shteecers, sākumā arī skatījos uz fabiu, bet ar laiku tomēr sapratu, ka tas auto ir pārāk neglīts. A3 normālāks.

Instigater
09-27-10, 23:10
Interesants varētu būt Lupo TDI. :D

sharix
09-27-10, 23:33
Lupo TDI 3L ir diktam dārgs priekš tā izmēra .... es kādu laiku uz tādu metu acis, bija katru dienu uz darbu 80km katrā virzienā .... pie maniem 95km/h sanāk 160km nobraukt ar ~4.5-5l deģa, kas uz 2 cilvēkiem sanāk lētāk kā ar autobusu .... uz 4 vispār bezmaksas pasākums .... tik jāatrod 2 pundurīši ko pakaļējā beņķī ielikt ;)

Instigater
09-28-10, 10:13
Nevajag 3L, jāņem parastais TDI, jānočipo un tikai jārullē. Tie 3L tiek panākti ar šaurām mazām riepiņām, ļoti garu kārbu un motoru tjūnētu pod ekonomiju. Ir aizdomas, ka tas 3L pilsētā ir galīgi nelietojams un uz šosejas arī dēļ nespējas apdzīt nemainot robus.

spainis
09-28-10, 17:44
VAG SSP 218 (http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_218.pdf) var smuki apskatīties visas izmaiņas, kas ir 3L atšķirībā no standarta Lupo ;)

IronSoul
09-28-10, 17:58
VAG SSP 218 (http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_218.pdf) var smuki apskatīties visas izmaiņas, kas ir 3L atšķirībā no standarta Lupo ;)

:eek: ar šito jau bes ķiveres ar tonētu stiklu braukt nevar :cool: vēl moš der kepka un milzīgas saulenes un pielīmētas ūsas :ooh: + jāparkojās vismaz kvartāls no vajadzīgās vietas nodod dies tevi kāds pamanīs :shura:

tā jau nodoklis un patēriņš :ok: nez viņam noteikt detaļas nebūs lētas jo maz tādu ???

Even in Economy mode, the driver
can still utilise the engine's full power
by means of a kickdown function.

yey

ens
10-12-10, 14:01
Kāds nezin, kā ir ar 2,0Diesel dzinēju voļvikam (konkrēti skatos 7ā gada S40) itkā ir biškuc zem 140zs, ar ko pilnīgi pietiek, bet kā ir ar kaitēm, nav bijusi nevienam saskarsme ar jamo?

Novice
10-14-10, 14:18
S40 nav Volvo.... :shura:

Octavia ar 2.0 TDi ! :ok:

kvazi
05-19-11, 22:06
Ar e30 2.4D servisu varētu būt problēmas?
Tagad jau viņi baigi retie, ne?

duksis
05-19-11, 22:10
Tas salikums jau nekur neder - bundža ir rūsas čupa, bet 2.4d novecojis problēmu nomākts vecs dīzeļdzinējs. Problēmas ar servisu nav, ja ir skanošais. Retums tas nav nekāds :D

kvazi
05-19-11, 22:14
Uz ielām ir gan retums.
Domāju, ka e30 visi būs diezgan nojāti un izrūsējuši, neatkarīgi no motora.

Hrjum
05-19-11, 22:17
Labi e30 ir, bet tie ir parasti virs 3k Eur un ne jau ar veco TDS ;)

kvazi
05-19-11, 22:18
Ar kuriem motoriem ir labie e30?
Viņiem ar servisu problēmas, jo pārsvarā viss ir izpuvis? Vai tāpēc, ka detaļas nav/neražo?

duksis
05-19-11, 22:23
Nu tak ttev saku ka nav tur nekādu problēmu.. tā piekare vsp ir vienkāršāka par vienkāršu. Un autiņš ir izpuvis, tad vajag pie laba metinātāja braukt izlocīs/samatinās, būs kā jauns. Bet kā jau teicu visam vajag $$$

kvazi
05-19-11, 22:25
Ā, es to sapratu apmēram tā, kā būtu ar Jaguar servisu - problēmu nav, ja ir $$$ - ka viss ļoti dārgi.

duksis
05-19-11, 22:34
Kas kuram dārgi, ja esi gatavs izsviest 3k par e30, tad saprotu, ka esi īsts fanāts...
Jāsaprot ir viens, ka tā mašīna nav nekāda jaunā un noteikti izgājusi caur padmist rokām ar visām tā izrietošajām sekām. Protams. nebūs tik dārgi kā jaguar remonti :D Bet "labie" motori e30 ir iebāzti tikai pārbūvju/projektu gadījumā. Un viss kas ir pārbūvēts prasa vēl lielāku vērību ;)